login |

Survivor – Celebek a civilek ellen! 5. évad: az ötödik kiszavazás – írta Scat

2021. 09. 20. 15:50 - Írta: vendegblogger

26 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Amit a mostani szakasz javára lehet írni, az az, hogy szerintem nem lehetett kitalálni, mi lesz a vége, ki távozik. Vagy, legalábbis a többség biztosan nem rá tippelt volna. Viszont ez így jó, hogy kiszámíthatatlan. Maradjon is ilyen.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Valljuk be, azért a legutóbbi etap után volt miből építkezni. Egyrészt Nilton történetét még tovább lehetett folytatni (és folytatódik is), másrészt Zsófi is megpróbálhat újból helyezkedni. Bár egyáltalán nem csípem, de játékosként még simán lehet szórakoztató, ha elég furmányos lesz.

Ezúttal a pirosaknál indítjuk a reggelt, ahol páran érdeklődtek Zsófitól, hogyan is érzi magát az új törzsben? Megy a jópofizás, semmi fontos. Azonban később egy érdekes beszélgetés kezd el kialakulni Evelin, Zsolt, Alexa és Máté között. Ugyanis nekik is szöget üt a fejükben az, ami nekem is, miszerint lehet-e nála amulett? Ez azért is érdekes kérdés, mert bár az újak szoktak kapni, ha később kerülnek be, de akiket utólag tesznek vissza mert valaki feladta, azok nem biztos, például az előző szezonban Robinak sem járt. Ugyanakkor az is igaz, hogy ebben az évadban már történtek olyasmik, amik a korábbiakban nem, vagyis teljesen biztos én sem vagyok semmiben.

Mikor Zsófi visszatért, hozott Tibinek egy levelet a családjától, és mikor ezt átadta, akkor Zsolt látta, hogy utána gyorsan valamit a zsebébe gyűr, ami kísértetiesen hasonlított arra az amulettre, amit Catherine-nel is találtak. Ezen ment is a lamentálás, mert Zsófi nem említette, hogy kapott volna, és ez azt jelenti, hogy nem bízik bennük. Azt kell írjam, hogy ebben az esetben tök igaza van, miért kellene? Legyen csak cselszövő, úgyis kellene egy olyan már nekünk is.

Végül mielőtt elindultak volna a zsákmányszerző játékra, megkérdezték tőle kerekperec, hogy kapott-e amulettet. Tagadta és megmutatta, hogy valójában mi volt nála. Na most erről viszont tudható, hogy tuti kamu, mert amit mutatott, az ahhoz képest, amit a levél átadásakor szorongatott, túl nagy. Lehet, hogy ez is egy trükk, majd kiderül. A többiek mindenesetre szkeptikusan álltak hozzá.

Mondjuk nem is értem mire számítottak, elárulja, ha van? Zsófinak az a jó, ha ebben bizonytalanok és ez mindenki másnak is eszébe juthatott volna. De persze az is igaz, hogy a magyar Survivorben az őszinteség nagyon fontos. Joe-nak is minden kis titkot elárulnak, ha pont olyasmire kérdez rá egy verseny előtt. Többek közt nálunk ezért nem volt még igazán emlékezetesen ravasz játékos. Nincs mozgástere, mert a többi játékos őszinteségi rohamot kap és összezár. Pedig ez másoknak is egy kitűnő alkalom lehetne az erőviszonyok befolyásolására.

Következett a játék, ahol úszásra volt szükség. Erre még visszatérek. Szóval volt két stég az óceánon, amikről le kellett ugrani, majd lemerülni és felhozni nyolc elemet, amolyan táblát. Ezeknek hat oldala volt, mindegyiken egy betű. A merülés után ki kellett úszni velük a partra, ahol ha már mindet kihozták, akkor egy vízszintes vasrúd kellett azokat felhelyezniük majd addig forgatni, míg kijön egy értelmes szó. Akinek előbb sikerül, az nyer, a nyeremény többféle fűszer volt.

Több problémám is volt ezzel az egésszel. Egyrészt jól láthatóan továbbra sem feltétel az a válogatón, hogy a jelentkező mennyire is tudjon úszni. Ebből már az előző szezonokban is voltak gondok, de hát minek azokat kijavítani, nem igaz? Rendben, sarkítok kicsit, mert Zsoltot, Tibi tanította meg merülni az előző napokban, úgyhogy mindenki tudott úszni annyira, hogy ne haljon meg, de ennyi. Pff, komolyan, három évad után is még olyan amatőr dolgokat csinál az RTL, hogy rossz nézni. Persze az is igaz, hogy aki alig tud úszni, minek jelentkezik egy olyan műsorba, ami egy szigeten zajlik? Nincs az emberekben önkritika? Én például ímmel-ámmal tudok csak, nem is jelentkeztem soha, mert szeretek élni.

A másik pedig Sabira. Ugye a pirosak többen voltak, vagyis valaki nem játszhatott. A törzs felismerte azt, hogy Zsolt alig tud úszni, hát nem őt kéne játszatni, azonban Sabira a kontaklencséje miatt (hogyan lehet neki, mikor tiszta kézzel kell kivenni, szappanjuk sincs és tisztító folyadékban kell azokat mosni? 30 napos kontaklencse, amit beteszel és kész, nem kell vele foglalkozni) nem mert úszni, úgyhogy minden áron ki akarta húzni magát. Folyton kibújik minden feladat alól. Állandóan. Eddig is, de figyeljétek majd meg a jövőben. Amúgy ha úszószemüveget kapsz, akkor nem mindegy? Az alá nem megy víz, úgyhogy a lencse is a helyén marad. Mert igen, kaptak úszószemüveget.

Nos, bár Zsolt hősiesen küzdött és megcsinálta, felhozta az elemet és kiúszott a partra, de mire neki ez sikerült, addig a sárgáknál már két ember is végzett. Ha ez nem lett volna elég, Evelin merüléskor jött rá, hogy neki ez nem fog menni, retteg meg egyebek, úgyhogy ő az elem nélkül jött ki. Ezt a hátrányt lehetetlen volt behozni, nyertek is a sárgák, az évad során először. Legalább változott valami.

Kabát ki is találta, hogy mivel hetedik lett a Konyhafőnökben, ezért ő fog fűszerezni. Ezt olyan érzékkel csinálta, hogy a többiek tátott szájjal ették a babot, annyira megszórta borssal. De legalább volt íze.

Közben a pirosaknál Alexa felteszi a jogos kérdést, hogyha nem ők lettek volna többen, tehát Sabira nem állhat ki, akkor is passzolta volna a játékot? Magyarul mindenképpen hátrányba hozta volna a csapatot? Tetszett, hogy volt, aki átgondolta ezt, és teljesen jogos és logikus módon kérte ezt számon. Azonban Sabira ebből mit szűrt le? Hogy Alexa neheztel rá. Sok éleslátó van ebben a műsorban. Majd hozzátette, hogy hát igazából ő úszni sem nagyon tud ám – az ilyen átlátszó maszatolásokat nagyon utálom. Máté fel is tette a kamerának a jogos kérdést, hogy akkor ezek közül mi igaz most? Egyáltalán igaz-e bármelyik?

Később Alexával is beszélgetett erről, és utóbbi úgy gondolta, hogyha buknák a védettségi játékot, akkor közülük kellene valaki hazaküldeni, mert sumákolnak is, meg amúgy is trükköztek már amulettel. Mire Máté megjegyezte, hogy hát, de azt ér. Ebben tök igaza van, és nézőként örülök is ennek, mert izgalmas, de ha játékosként lennék ott, nekem csak hátrány lenne az, ha a ravaszabb játékosok maradnának bent. Kivéve, ha náluk is jobb lennék, de Alexánál ez a helyzet nem áll fent, Máténál ebben már nem vagyok olyan biztos. Én könnyen el tudom képzelni, hogy még fog pár meglepetést okozni.

A sárgáknál pedig Nilton került elő, mert Juliska úgy érezte, hogy nem fogalmazta meg elég jól a játék előtt, hogy mennyire is rossz az úszásban (Zsoltnál jobb volt). És Forrest Gumppal kell egyetértsek, ez csak kötekedés volt, hisz nem tök mindegy ez már? Kit érdekel? Egyrészt nyertek, másrészt miatta nem került hátrányba a csapat. Teljesen igaza volt, hogy ezt magára vette, mert ez nem szólt semmi másról, csak dorgálásról, hiába volt szép szavakba csomagolva.

Persze az is igaz, hogy ez egy szociális társasjáték, és ha önmagadat adod, vagyis azt, aki nem képes a helyzethez alkalmazkodni, mert már egy kialakult jellemmel és értékítélettel érkezik, akkor hátrányban vagy. Ez nem azt jelenti, hogy a játék egy színjátszókör, mert nem hihetően kell játszani, hanem okosan. Túljárni mindenki eszén. Ebbe pedig az is beletartozik, hogy olykor olyasmit kell mondani és tenni, ami amúgy piszkosul felháborít. Ez az életben is így van, mondjuk egy munkahelyen. Aki jó emberismerő és olyanná is tud válni, amit a másik látni akar, az sokkal messzebbre jut. Becsület, őszinteség? Az majd akkor lesz fontos, ha már nyertél.

Ekkor kérdezte meg tőle Juliska, hogy nem paranoiás-e egy kicsit. Erről nekem mindig az jut eszembe, hogy „attól, hogy üldözési mániám van, még nem biztos, hogy nem üldöznek.” Majd a vadász azt is hozzátette, hogy ez az egész arról szól, ahogyan ők játszanak. A „mégis hogyanra?” pedig az volt a válasz, hogy nekik az a tervük, hogy ledarálják a civileket. Na, itt aztán robbant az álszentbomba, mert ezen őszintén megsértődtek, Bálint még ki is kérte magának (aki az előző szavazáson pontosan ezt csinálta és még el is mondta éppen Niltonnak, hogy biztosan egy civilt fognak kiszórni). Kabát csak annyit kérdezett:

Várjál már, hogy kispécézzük őket?

Szerintem Kabát az egyetlen négyük közül, aki ezen tényleg őszintén meglepődött. Neki még el is tudnám hinni, hogy nincs ilyen „civilellenes” szándéka, csak hát ez a csapat, meg ő ezt észre sem vette eddig. A másik három viszont pontosan olyan, ahogy Nilton mondja. Igazából meg is lepett, hogy milyen jól kiismerte őket, Bálintnak ez fájt is. Az igazság már csak ilyen. Mert hát valljuk be, per pillanat valóban ő mozgatja most a szálakat négyüknél és valóban celeb kontra civil nézőpontból. De persze ő ezt nem úgy látja, ahogyan sokan meglepődnek azon, amikor mások elmondják nekik, hogy milyennek tűnnek a külső szemlélőnek.

Ezután Dani és Juliska cseverésztek egyet, előbbinek pedig nagyon jól jött, hogy Nilton került előtérbe, mert így rá orroltak meg a többiek, kicsit több lett a mozgástere. Puhatolózott is, hogy esetleg lehetséges volna-e, hogy összedolgozzanak majd a jövőben és úgy tűnt, hogy igen. Cserébe meg is osztott Danival egy homályos célzást, miszerint ott nincsenek örök szövetségek, és Kabát meg Bálint párosa sem fog örökké tartani.

Majd ettek volna sárgáink, ekkor pedig megkérték az antilopvadászt, hogy emelje fel az üstöt(?) vagy wokot(?). Nem is tudom minek hívjam, mindegy is. Azonban a művelet közben megbillent a keze, és a forró vízzel kioltotta a tüzet. Mondanám, hogy ezzel kihúzta a gyufát, de már úgyis megsértődtek rá az előző miatt.

Ekkor a törzsek kaptak egy levelet, hogy lesz egy mini játék, ahová egy-egy embert kell küldeniük, akik valamiért küzdhetnek egymással. A pirosak Zsófi mellett döntöttek, mert ha nyer, az is jó, ha meg veszít, az is, mert akkor lesz indok megszabadulni tőle. A sárgák Bálintnál maradtak.

A játék annyiból állt, hogy fel kellett mászniuk egy-egy, a vízből kb. két méter magasan kiálló cölöpre, majd rajta maradni, amíg csak tudnak. Annyi volt a pláne, hogy négyszögletes volt a felülete, ezért egy idő után mindig ki kellett volna húzniuk az egyik oldalán egy deszkát, hogy egyre kisebb helyük maradjon. Csak hát Bálint alatt annyira billegett az a cölöp, hogy idáig már nem sikerült eljutni, mert néhány perc után bele is esett a vízbe.

Zsófi pedig nyert hét darab hamburgert és kicsit negédeskedett is, hogy odaadja a felét ellenfelének, de természetesen ezt nem tehette meg. Bálint és a sárgák büntetése az lett, hogy minden náluk lévő amulettet meg kellett semmisíteniük. Vagyis nem csak a védettségit, hanem bármilyet. Nyilván ez Máté dupla szavazatát érinthette volna, ha úgy alakul, de mivel nem Zsófi bukott, ezért megmaradt. Joe kicsit még rugdalta Bálint egóját, hogy azt hitte többre képes. Jól tette.

A többiek először el sem hitték, hogy veszített, végül azonban Catherine amulettjét tűzre kellett dobni. Sajnos ez alapján úgy tűnik, hogy Nilton tényleg elvesztette (külföldön történt már ilyen?)  az amulettjét, hiszen ha csak trükközött volna, akkor most fel kellett volna fednie. Kár, én nagyon élveztem volna, ha kiderül, hogy ő titokban egy lángelme.

A pirosaknál pedig nagy volt az öröm a hamburgerek láttán, még Sabira is rárabolt, aki saját elmondása szerint másfél éve vegetáriánus, de már olyan éhes volt, hogy a hús is jó. Evés közben Zsófi azt is elárulta, hogy a másik szigeten az amuletteket bukták a játékosok, így az itteniekben továbbra is benne maradhatott a bizonytalanság, hogy vajon a lány hozott-e magával vagy sem. A lakoma után Zsófi leült Mátéval beszélgetni, ahol előbbi közölte, hogy a tiszta és egyenes játék fontos neki (hagyjuk már!), másrészt utóbbiból kihúzta, hogy van egy duplázó amulettje. Ez nyilván egy borzalmas tett volt Máté részéről, amire később csúnyán ráfaraghat, de ő ott ezt másképp látta.

Ekkor megérkezett a táborba Joe, aki félrehívta Tibit, hogy nem akar-e hazamenni. Nem eresztem bő lére ahogy a műsor. Tibi végül úgy döntött, hogy de, igen, elmenne. Most viszont nem fakadok ki, hogy már megint feladta valaki, mert erre nem lehetett felkészülni. Neki akkor halt meg a bátyja, amikor már kivitték Dominikára, vagyis nagyon kevéssel a forgatás előtt. Ez váratlan és nem előre kiszámítható. Nyilván ilyen esetre kellenek a pótjátékosok, de Tibi bent akart maradni. Ennek köszönhetően kiderült, ami a Tibit utálókon kívül mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy ő nem egy kétszínű manipulátor, aki a gyászát használva akart helyezkedni a törzsben és nyerni.

Viszont mivel ő lelépett, kellett valaki helyette. Rózsát küldték vissza. Logikus választás volt, de így felvetül a kérdés, hogy az előző két törzsi tanácsnak mi értelme volt? Mindkét kiesett visszajött, ráadásul más felosztású csapatokba, ahol még lehet esélyük. Viszont így a tanácsosdi tényleg egy humbug. Vajon akit az összefoglaló végén leírok, hogy kiesett, ugyanúgy vissza fog térni pár nap múlva?

Az egyetlen jó dolog ebben Zsófi arca volt. Gyarló vagyok és élvezem látni, hogyha neki valami nem tetszik. Természetesen később fúrta is rendesen a többiek előtt. Hozzáteszem szerinte ők nagyon mások, más alomból valóak. Szerintem több bennük a közös, mint gondolná. Amúgy rosszul sikerülhetett a bemutatkozás, mert többen is panaszkodtak arról, hogy milyen ellenszenves számukra már ennyi alapján is. Sajnos én semmilyen erre utaló dolgot nem láttam a vágásban.

Közben sárgáéknál Kabát és Bálint úgy dönt, hogyha már a közelükben lévő kis tavacskában úgyis a felszínen úsznak a halak, akkor ki lehetne már fogni őket. Többek közt annak is szemtanúi lehettünk, hogy Kabát szerint ezek tengeri halak lehetnek. Illetve egy hét idézete versenyző:

– Azt elkapom.
– És hogyan? Mivel?
– Hát lefutom a halat, te hülye!

Egyébként nem a lefutással, de párat azért sikerült fogniuk.

Jött a védettségi játék, ahol egy több méter hosszú bambuszrudat kellett a játékosoknak a fejük felett tartani. Tehát egyet tartott egy-egy törzs. Azoknak a két végén volt két oszlop, amin egy homokkal teli váza. Ezeket úgy is le lehetett verni, ha nekiütötték, és úgy is, ha megsüllyedt a rúd, mivel volt a váza alatt egy vízszintesen kilógó kar, amire ha az ráesett, akkor megdőlt a váza. Egyrészt bármikor bárki kiállhatott, ha már nem bírta tartani, másrészt Joe nem tisztázott időközönként (gondolom néhány perc) szólt, hogy valakinek mennie kell. Vagyis így vagy úgy, de fogytak a játékosok.

A feladatban annyi volt érdekesebb, hogy az alacsonyabbak kaptak egy ládát maguk alá, hogy szintben legyen a rúd. Ez apróság, de nekem tetszett. Ami fontosabb mozzanat volt, az, hogy a pirosak Alexát állították ki (hiszen ők voltak többen), mégis, amint Joe szólt, Sabira fogta magát és elsőként kiugrott. Vagyis megint kihúzta magát a feladatból. Ennek még lesz jelentősége.

Amúgy a sárgák nyertek, Bálint még szokásához híven fennhéjázott egy kicsit, hogy hát ő még bírná azt tartani, míg Daninak begörcsölt a válla és ezért állt ki. Ezt csak azért jegyeztem meg, mert hiába nyertek, a szigetre visszatérve a celebek egyből megszakértették, hogy hát hogyan lehet ez, hiszen tök nagydarab, meg erősnek is látszik, mégis így kiállt. Hát micsoda puding már!

Nem gondolnám, hogy a görcs csak a gyengébb fizikumú emberek kiváltsága lenne, illetve ez nem is erről szólt. Dani és Nilton a csillagokat is lehozhatná nekik, a jelenlegi felállás alapján az sem lenne elég. Akkor is előkerülne, hogy miért azokat hozták? Nekik egyértelműen nagyon jól jött, hogy nyertek, különben Bálint és a többiek, akik kikérték maguknak, hogy a civileket darálnák le, nos…tovább darálták volna őket. Igazából meg is lepődnék, hogy minek nyertek, ha nem lenne egyértelmű, hogy Bálintban olyan mértékű nárcizmus munkálkodik, ami egyszerűen nem engedi, hogy bármit is elveszítsen. Daniék egyelőre csak erre tudnak támaszkodni.

A másik szigeten sem lehetett annyiban hagyni a történteket. A többiek meg is kérdezték Sabirától, hogy mi is történt, hisz a játék előtti két perces megbeszélésen azt mondta, játszani akar, mert ő jól tart. Hű, lehet rosszul tartani amúgy? Ez inkább igen vagy nem dolog, nem pedig jól vagy rosszul. Sabira elmondása szerint azért állt ki, mert valakinek ki kellett, hisz Joe szólt. És mivel nem volt egyből jelentkező, ezért élt a lehetőséggel. Mindezt úgy értékelte később, hogy Máté (mert leginkább ő kérdezgette) belékötött. Nos, én ezt másképp láttam, mert engem is bosszantana, ha olyan csapattársam lenne, aki folyton meg akarja úszni a feladatokat. Persze lehet, hogy ezzel akar energiát spórolni, hogy az egyesülésig kevésbé fáradjon? Nem gondolnám, hogy ez egy működő taktika, mert az éhezés nem csak akkor gyengít, ha nem mozogsz.

Majd elkezdtek szervezkedni a tanácsra. Alapvetően két táborra oszlottak. Az egyik Máté és Alexa volt, akik Sabirát akarták elküldeni, míg a másik Zsófi és Sabira. Utóbbinak mindegy volt ki menne, előbbi viszont nem látott tovább a kislányos sértettségénél és mindenáron Rózsától akart megszabadulni. Azonban Sabira nagyon jól felismerte, hogy őt annak ellenére is maguk mellé lehetne állítani, hogy Zsófival nem kedvelik egymást. Később ők ketten el is vonultak beszélgetni, ahol Zsófi egója mindenáron bocsánatkérést követelt Rózsától azért, mert „hátba szúrta”. Utóbbi pedig nagyon jól rávilágított, hogy nem volt ott semmi elárulás, hiszen nyílt titok volt, hogy egymás ellen vannak. Elárulni meg csak a bizalmat lehet…meg mint kiderült, Zsófi egóját.

– Rózsa egy napraforgó! Arra forog, amerre süt a nap.
– Akkor süssön ránk mindig a nap!

Azt kell írjam, Sabira jól felismerte a helyzetet és Zsófi kirohanása ellenére is maguk mellé tudta állítani Rózsát. Evelin pedig csapódott ide-oda a két tábor között, bár Máténak pedzegette, hogy Zsoltot kellene elküldeni. Ám ő nem állt kötélnek, ezért a lányokhoz ment, hogy létrehozza a férfia elleni szövetségüket. Sabiráéknak meg tök mindegy volt az indok, nekik csak plusz egy ember kellett. Én úgy gondolom, hogy itt ő szervezte meg ügyesen a dolgokat, nem Evelin. Ő csak pont kapóra jött neki.

Később következett egy újabb mini játék, ezúttal a sárgáknál. Mindenki kapott egy kockát, mindegyik oldalán egy képpel. Joe azokból mutatott egy sorrendet és vissza kellett mutogatni a játékosoknak. Szóval egy sima memóriajáték volt. Ezt úgy játszották le, hogy fogalmuk sem volt, mi a nyeremény, azt csak a végén tudták meg.

Dani nyerte egyébként, a jutalma pedig az volt, hogy részt vehetett a pirosak törzsi tanácsán. Sőt, nem csak ott lehetett, hanem szavazhatott is, viszont rá nem lehetett! Hát, most ez a készítői kavarás egy „nesze semmi fogd meg jól volt” szerintem. Mert így hiába lehetett ő ott, gőze sem volt a tervekről, úgyhogy vagy pont olyanra szavaz, akire mások is, vagy nem. Egyedül Zsófi arca miatt érte meg ez az egész, akire kiült a rettegés, mikor felbukkant és Joe elmagyarázta, hogy miért.

Pedig igazából következtethetett volna, mert Sabirára sokan panaszkodtak, míg a lányok csak tereltek a „senki sincs biztonságban” dumával. De oké, az is igaz, hogy én ezt a vágásból gondolom így, lehet egy ilyen tanács előtt félórát dumálnak, annyi idő alatt meg elkalandozhat az ember, sok lehet az infó.

Végül megtörtént a szavazás, amulettet senki sem használt fel. Zsolt négy szavazatot kapott (Evelin, Sabira, Zsófi, Rózsa), Sabira hármat (Máté, Zsolt, Alexa), míg Zsófi egyet (Dani). Vagy Zsolt lett a kieső. Kettős érzéssel álltam ehhez, mert bírtam a gazdát, sajnáltam, hogy kiesik, ugyanakkor a szervezkedés, ami megelőzte ezt, az tetszett. Mert erre a harmadik rész előtt nem számítottam, biztos voltam benne, hogy valamelyik lány megy haza.

Ami az egészben a pláne, hogy Dani erről majd be tud számolni a sárgáknál és lesz lehetőségük találgatni a miértekről, sőt, talán felkészülni is a jövőre.

26 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2021. 09. 20. 17:13

Az egyensuly versenyben bundat sejtoknek jeleznem hogy Balint 1/10es egyensuly erzekerol mar a ValoVilagban is tanubizonysagot tett ahol asszem elsokent szallt le a ronkrol amin allniuk kellett.

Jo kis kiszavazo volt, bar Dani szerepeltetese teljes mertekben indokolatlan volt szerintem.
Viszont kezd idegesiteni hogy folyton mindenkit visszahoznak. MEgy a musor 2 hete es eddig hanyan estek ki ugy hogy Kinn is maradnak? 3an talan?

Ettol is az agyam eldobom hogy nem tudtak 14 ember osszeszedni aki vegig tudja csinalni a musort 2 even at.
Most iden csak 7 kellett volna, vagy 8.
2 feladta.

Elkepeszto

winnie - 2021. 09. 20. 17:24

két gondolat a fentiekről nemnézőként:

– úszás: ha castingos vagyok, választok olyat, aki nem tud úszni. dráma. ennyi:) nyilván hülye, aki nem tanul meg. mint ahogy hülye az amazing race-ben az, aki nem tanul meg verseny előtt manuális sebváltót kezelni, de mindig van ilyen. és mindig van tériszonyos is.

– sabira: ezek az első gondolataim voltak, de utána scat írta a végén, hogy nem feltétlenül erről van szó, lehet tényleg kibújás, de ha valaki gyenge vagy gyengének gondolja magát, akkor persze, hogy ő ülje ki a játékot. ez a csapat érdeke és ez így reális is. mint cirie, a testes ápolónő az amerikaiban, aki már-már running geg volt. nem nézem, így nyilván lehet, hogy nem ez van a háttérben, ahogy írtad később, de alapból egyetértek ezzel, ugye ezért is van olyan szabály más verziókban (itt is?), hogy ugyanaz az ember kétszer egymás után nem maradhat ki. nyilván, aki fizikailag vagy kitartást tekintve nem jó, az tud kompenzálni logikai játékban. sőt, kell is kompenzálnia, hogy ne legyen teljesen haszontalan, mert ugye ez teljesen jogos, hogy aki ennyire ballaszt, azt minek megtartani.

scat: majd megy a válasz levélben.

Scat - 2021. 09. 20. 18:19

winnie

Tudtommal nincs ilyen szabály, legalábbis nekünk nézőknek még sosem jegyezte meg ezt Joe. De persze, lehet van ilyen, akkor viszont ennek megemlítését kivágták a műsorból.

Ó, a TAR kézi sebváltós részein sokat tudtam röhögni :)

ezegynév - 2021. 09. 20. 18:27

Szegény Zsófi már a meghasadt személyiség jegyeit mutatja. A törzsnek eddig előadta az édibédit akit mindig csak bántottak a másik törzsben. (aki látta a Love Islandben az tudja hogy az a kötekedő picsa az igazi arca amit eddig tolt), erre visszajött Rózsa és egyből visszafordult. Mondjuk nem értettem hogy mit akart Rózsától bocsánatkérés gyanánt? Hiszen ők voltak ketten Sabirával, a többiek meg együtt ellenük. Hol itt a hátbaszúrás? :D

Kár hogy kimaradt innen de Zsófi megjegyezte hogy az alábbi emberekkel nem akar a végén együtt lenni mert nem lenne esélye ellenük: Zsolt, Kabát, Bálint, Dani.
Ezért kellett most Zsoltot kirakni. Zsolt, Kabát az egyszerű naiv szívvel játszók voltak eddig, Dani már a sárga törzsben is szétszedte Zsófit mert nem ült föl a hisztijének, Bálint meg Mr Ego megint rommá zúzná.

Szóval ne lepődjünk meg ha ők 3-an lesznek célkeresztben az egyesült törzsben az elején.

Sabira viszont nagyon rosszat tett magával hogy benevezett a versenybe. Szétszedi a nép :D

Mate4182 - 2021. 09. 20. 21:00

Valaki aki nalam jobban kepben van meg tudna nekem mondani hogy mi a ,,buntetes’’ ha feladod?

Mert oke hogy Tibinel csaladi okok (bar, lehet en vagyok a rohadek, szerintem 2 hettel kesobb mar eleg fura emiatt feladni…) de az az epphogy eszkozhasznalo akinek mar a nevet is elfelejtettem.
Amelyik feladta mert ehes…. Nala nincs valami szerzodesszeges vagy ilyesmi ?
Mert azert az RTL hazatajan gondolom eleg idegesito amikor minden evban azt varjak hogy iden most melyik Jatekos jon ra hogy 2 hetig meg sosem jart a Megyen kivul …

pezsgőferi - 2021. 09. 20. 21:41

Ez nem szerződésszegés. Szinte minden évadban volt aki feladta, annyi a büntetése hogy nem nyerheti meg a pénzt.
Amúgy Gábor önjellemzése: “Nem félek sem a pókoktól sem a kígyóktól. Az egyetlen, amitől rettegek, hogy egyszer éhen halok. Az nagyon rossz lenne.”

Szóval ez eléggé kalkulálható volt, de ők castingolták be. Gondolom kellett a dráma.

Rékli - 2021. 09. 20. 22:16

“(hogyan lehet neki, mikor tiszta kézzel kell kivenni, szappanjuk sincs és tisztító folyadékban kell azokat mosni? 30 napos kontaklencse, amit beteszel és kész, nem kell vele foglalkozni)”

Ezt én sem értem, de nekem úgy rémlik, hogy a külföldi survivorban is voltak kontaktlencsések. Amúgy a 30 napos nem 30 napig van a szemeden :) Típustól függően 8-10-12 órát lehet kihúzni benne, utána ki kell venni és hagyni lélegezni a szemet. Búvárszemüvegben talán lehet benne merülni, de szerintem az is tud szivárogni és akkor meg olyan, mjntha nem lenne.

Mate4182 - 2021. 09. 20. 22:40

Szerintem amig nem ert a szigetre nem hangoztatott semmi ilyesmit.
Adta a kemenyet a castingon.
Minden evban van par feleszu aki olyanokkal dobalozik hogy: EN HARCOS VAGYOK meg hasonlo marhasagok. Biztos vagyok benne hogy o is ilyen volt a casting alatt.

pezsgőferi - 2021. 09. 20. 23:05

Ezt a szöveget konkrétan a rtl survivorös oldaláról másoltam ki, Gábor bemutatkozójából. Tehát biztos tudtak róla:
https://rtl.hu/rtlklub/survivor/koles-gabor-civil-versenyzo-adatlap

Scat - 2021. 09. 20. 23:10

“Típustól függően 8-10-12 órát lehet kihúzni benne”

Én ilyeneket hordóktól hallottam, hogy benne lehet hagyni annyi ideig. Mivel személyes tapasztalatom nincs, nem tudom, valóban lehetséges-e ez. Hozzáteszem Dani is említette a youtube videójában, hogy Sabiránál azért ott volt a szemüvege (illetve ő nem mondta kié, de ezek után már kitalálható, hogy rágondolt).

Egyébként az számomra is hihetelen, hogy ebből gond nélkül ki lehet szállni. Oké, nem kényszeríthetnek, hogy maradj, ez nem egy börtön, de azt nem tudom elhinni, hogy következmények nélkül fel lehet adni.

bakurasz - 2021. 09. 21. 10:39

-Vannak mar olyan lencsek amiket lehet 30 napig folyamatosan hordani (pl: B&L PureVision 2).

-12 evig usztam versenyszeruen ebbol legalabb 8-at kontaklencseben, uszoszemuvegben semmi baja nem lett volna.

-Scat latom nagyon szereted a “lamentalas” kifejezest, az “sirankozas, panaszkodas” eleg sokszor hasznalod olyan helyen mintha azt hinned, hogy beszelgetest jelent :) Ha viszont szerinted azok tenyleg sirankozasok voltak akkor nem szoltam.

-Mate fele nagy a szimpatiad, nem akkora cselszovo o mint amit te szeretnel. Viszont feludules ot hallgatni a tobbi versenyzovel ellentetben.

Scat - 2021. 09. 21. 11:23

Tanakodás, nyavalygás értelemben használtam, de igaz, talán nem ez a legjobb kifejezés. Észben tartom.
Egyébként nem “szeretem” a kifejezést, a szóismétléseket igyekszem elkerülni, ha tudom :)

Azt pedig le is írom, hogy Máté szerintem sem az, csak szeretném, ha az lenne. Én látom benne a lehetőséget.

dragon1986 - 2021. 09. 21. 12:40

Zsofi azert volt utalt az ujak szemeben is mert Tibi tett rola erosen ellenkampanyolt kiderült, ami a Tibit utálókon kívül mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy ő nem egy kétszínű manipulátor, aki a gyászát használva akart helyezkedni a törzsben és nyerni.

Ha en is annyiszor hallom mas emberektol azt is elhiszem hogy gyerekeket fogyaszt vacsorara. Foleg ha szellemileg ki vagyok a korulmenyek miatt. Csak a gayszat emlegette kevesebbszer mint hogy Zsofi ilyen meg olyan. Leragot csont de ovodas modjar rugozott rajta.

16.resz

Most meg az a kritika hogy valaki a sajat erdekeit nezi es eletben akar maradni. Mate szerint Zsofi jatekvezeto mivel eldontotte Zsolt kiesik Sabira marad ,ilyen erovel ha Sabirat megy akkor o jatekvezeto /facepalm/

Pont a jatek lenyege hogy ved meg a szovetsegesedet Sabirat. Mert nem ertesz egyet akkor a masikat kritizalod mit jatszod itt a nagyfonokot lol

dragon1986 - 2021. 09. 21. 12:52

16.

Máté Zsófi beül trónba miért nem tudja elfelejteni a játékot blah nem kívülálló szerepet veszi fel hanem az is maradék 8 miatt

Ha még maradt volna enni akkor meg az lett volna micsoda öntelt liba tudja hogy legalább 8-an utáljuk és még így sem fél hogy hazaküldjük.

Bármit csinált volna kapta volna a sarat.
És persze gyáva módon megint ő neki pofazott a Zsolt miatt és nem Evelint cseszegette. Könnyebb olyanba belerúgni akibe már előtte 5em belerúgtak, nyerő párosban nem volt ilyen tökös :D

pezsgőferi - 2021. 09. 21. 15:21

Felesleges ennyire védened Zsófit, aki látta a Love Islnad-ben azt tudja hogy pont ilyen önsajnáltató manipulátor mint amit rámondanak.

Úgy meg könnyű trónra ülni hogy 3 nappal ezelőtt még a hotelben tömtem a fejem 2 napig. De azért közben is sajnáltassam magam hogy a többiek mindig kirekesztenek…

Mate4182 - 2021. 09. 21. 16:52

Na ezen en is gondolkoztam hogy amikor valaki 3 napra kiesik, mint Zsofi vagy Rozsa, akkor ilyenkor az olyan energia loket hogy az felelmetes…

Ez furcsa taktika volt a reszerol, de azt jol felmerte hogy szukseges az amulet mert a Celebek mar Azelott ujra osszealltak hogy az utolso falatot rendesen megragtak volna, szoval hiaba az egyesules, ugyanaz a felallas mint az elso napon.
Csak azota 2 ember kiesett, 2 feladta, 2 meg masik szigetre kerult.

Csak nekem tunik ugy hogy Sehova se halad semmi, aki kicsit vissza hozzak vagy benn tartjak valahogy.
Par naponta szetvalasztjak oket meg ujra osszerakjak…

Mindenesetre orulok hogy a szerintem 2 leggyengebb jatekos esett ki az elejen amint onallosodtak :D

dragon1986 - 2021. 09. 21. 19:35

pezsgőferi

Nem ot vedem csak azt a tenyt hogy mindenki csak őt szekalja amikor siman mast is lehetne

Mate azert lett ra merges mert teszi a dolgat
Olyan mintha ketten sakkoznanak es Mate azt mondja hé nem ér leütni az én bábumat aka Zsolt hogy megvéd a futódat aka Sabira. Főleg hogy nem egyedül kellett hozza hanem masik 3 sakkbábú is.

Zsofi isnhulye elvarta hogy Sabira egyutt ehezzen vele xD

FrankLuck - 2021. 09. 23. 11:43

“Mert így hiába lehetett ő ott, gőze sem volt a tervekről, úgyhogy vagy pont olyanra szavaz, akire mások is, vagy nem.”
Nono, azért ez csak nálunk van ám így. Azért van ott, hogy a) figyeljen b) a többiek bevonják és használják a szavazatát. Ausztráloknál ketten mehettek, a beszélgetés végére tudták, hogy melyik oldalra állnak és hogy kire kell szavazni. Számított a szavazatuk. Egy kis ügyeskedéssel ezt a kört is simán ki lehett volna hozni döntetlenre és a hármas szemében nagyot nőhetett volna Dani, így meg csak Zsófinál szerzett egy rossz pontot.

bakurasz - 2021. 09. 23. 14:05

-Teljesen ertelmetlen volt Mate dupla szavazata, lehet az Evelines eseten tanult, hogy ne bizza a veletlenre de azert ebben a felallasban nem volt benne az arulas.

-Nagyon idegesitoek ezek az igazsag bajnokai akik elmennek egy ilyen jatekba es komolyan felhaborodnak, hogy valaki nem mond igazat.

-Ez a holtak szigete teljesen nonszensz, ott ha jol ertem a vegeig nem is lesz jatek egymas ellen?! “csak” tulelni kell? Mert igy azert aki kiesik ott baratkozhat stb. aztan ha bekerul a dontobe akkor siman szimpatia alapjan megnyeri…

PKitty - 2021. 09. 23. 14:41

bakurasz

Lesz játék egymás ellen a holtak szigetén is. Szerintem ahogy jön a negyedik ember, el fog kezdődni ott is a kiejtés, de azt is el tudom képzelni, hogy max 3an lehetnek ott.

Scat - 2021. 09. 23. 18:17

Lesznek ott is játékok. És aki utolsó lesz rajtuk, azok végleg kiesnek. Az, hogy milyen gyakran lesznek, rejtély, de általában néhány naponta, legalábbis a korábbi évadokból kiindulva.

Az erkölcscsőszt játszó Bálint engem is az őrületbe kerget, nagyon remélem, hogy minél előbb kihajítják, mert elcseszi a műsort. Sajnos a többi volt piros hallgat rá, és így valószínűleg folyton az fog kiesni, akit őt szeretne, de ameddig ez annak alapján történik, hogy szerinte ki a hazudozó, addig csalódás lesz.
Mert abban meg kár bízni, hogy Zsófi majd trükközni fog az amulettel, hogy bentmaradjon bármilyen más civil. Szerintem a saját anyját is előbb eladná egy amulettért, minthogy bárkinek is odaadja.

Meg Bálint szerencsétlen Niltont simán átverte volna anno, az, hogy másként alakult, örök tüske marad benne és kompenzálni kell a saját igazságával.

bakurasz - 2021. 09. 24. 15:48

Koszi, igy mar logikusabb, survivor szuz vagyok meg aztan eddig nem volt jatek es abbol gondoltam. Mondjuk Evelinnel tegnap nem tudtam hova tenni ahogy fogadta Danit, nincsennek tisztaban azzal, hogy szimpatiszavazas a vege?
Ugyan ez vonatkozik Zsofira is, en ertem, hogy mindent azert, hogy a dontoben legyen de igy ki fog ott ra szavazni?

-Nagyon jo volt nezni tegnap Matet, talan az egyeduli akinek leesett – vegre -, hogy ha csak celebek maradnak benn akkor neki nincs eselye, gyakorlatilag magatol elfogadja a 4/5. helyet, sokkal tobb eselye van megnyerni ha minel tobb civil marad benn, ott nincs ilyen eros szovetseg.

Scat - 2021. 09. 24. 18:11

Evelin szerintem elengedte ezt már. A Holtak-szigetéről az előző két évad alapján mindig az jut vissza, aki a legjobb kondiban amradt a végéig. Valljuk be, Evelin már az elején sem volt abban :)

Szerintem Zsófi nincs ezzel tisztában. Ha valaki ezt mondanán neki, tudod mit válaszolna? “Ezt csak te gondolod így”.
Valószínűleg az életben is folyton kiközősítik, ezért ez lett a védekezési technikája. Azelőtt odajuttatja magát, mielőtt más megtehetné, ezáltal ez már az “ő döntése” lesz, tehát mások szerint nem is biztos, hogy az, hiszen ő döntött így. A tegnapi játék is tökéletes példa erre, hisz mikor kiderült, hogy a törzs szerint ő a legönzőbb, majdnem elsírta magát. Fogalma sincs arról, hogy mit gondolnak róla az emberek, totál vakon van szegény.

A tegnapi játék amúgy tényleg jó volt, kár, hogy megvágták. Szívesen megnéztem volna az összes választ.

dragon1986 - 2021. 09. 24. 21:28

Kabát Nilton vezér egyéniség 😂

kesz - 2021. 09. 25. 21:19

Kabáték halra vadászásából (14. rész 29:00) én hiányoltam a nyári promóban lévő “ki fogom rúgni rüszttel” részt.
Érdekes most újranézni a promókat.. Máté telefonálása még nem volt adásban, de talán Alex egyensúlyozós része sem, aminél mintha szürkében lenne. (Mostmár biztos, hogy szürkében van.)

Megvan még az esélye, hogy Nilton amulettjét valaki ellopta (talán Szabira).

MsVaricelle - 2021. 09. 27. 14:18

na, most hogy már beindult a taktikázás, egyre jobban körvonalazódik, hogy ki is kezdte el játszani a játékot:

Nekem itt tök pozitív volt Sabira, akiről nekem Parvati jutott eszembe, ahogy a háttérből összehozta a ki hogy szavazzon alkut, szerintem ősokáig juthat ezzel a kicsit radar alatti játékával, most is Zsófi végezte el a piszkos munkát úgymond az amulett kijátszásával. Kurva vicces volt, amikor Máté mondta Sabiranak hogy nem fog valszeg a celebekkel szavazni, mire Sabira felcsillanó szemekkel: “akkor kiejthetnénk valaki erősebbet is”.

Zsófitól szerintem jó húzás volt megmenteni Rózsát, resume építési céllal, bár az igaz, ha van egy kis eszük, akkor legközelebb őt ejtik ki.

Bálint és Kabát Niltonba állása kicsit már sok volt nekem, ezt a hazudozol dolgot tényleg el kéne már engedni, főleg, hogy a srác tényleg nem egy éles kés sajnos (pedig mekkore duplacsavar lenne, ha kiderülne, hogy végig csak adta a hülyét)

Máté szerintem jól hozza a taktikus, de közben meg kicsit néha elanyátlanodó figurát is, remélem megtartja ezt a balance-ot és sokáig jut.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz