login |

The Morning Show: kezdett a 2. évad

2021. 09. 20. 21:30 - Írta: Shannen

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Well, enjoy broadcasting your cave paintings to the last remaining savages who are still watching over-the-air broadcasting. The rest of the world, they’ve moved to the cloud and it is fucking gorgeous up there.

2019 november 1-jén négy saját gyártású sorozattal (For All Mankind, See, Dickinson és The Morning Show) indult az Apple streaming platformja, az Apple TV+, melyek közül egyértelműen utóbbi, az A-listás sztárokkal teletömött, a #metoo témát egy reggeli talkshow és hírműsor stábján keresztül boncolgató volt az, ami igazi presztízs produkciónak volt szánva. Ám hiába volt minden adott a sikerhez, elég vegyes volt a fogadtatása (ahogy a pilotkritika kommentszekciója is bizonyítja) és még a tavalyi Emmy-n sem került be a legjobb drámák közé, bár a szezon vége felé többeket meggyőzött.

A második évad kezdése alapján nagyobb változások csak dramaturgiailag történtek. Miközben a színészek simán elviszik a hátukon a látottakat, ráadásul roppant szórakoztató módon, addig az összkép így is kicsit lelketlen és rideg marad, szemben mondjuk a The Newsroommal, vagy a most futó ausztrál The Newsreaderrel.

Számomra nagyon érdekes volt már az első szezon során is, hogy Alex és Bradley karaktere mennyire egyenlőtlenül volt megírva. Előbbit sikerült folyamatosan árnyalni, volt egy íve Jennifer Aniston karakterének, ahogy a teljes tagadásból eljutott a kiállásig. Ehhez képest a Reese Whiterspoon alakította Bradley-t az évad végére se tudtam igazán hova tenni, nem nagyon adtak neki elég réteget ahhoz, hogy néhány jobb pillanaton kívül túllépjen az egysíkú nagyszájú, mindig az igazságot kereső és azt kihangosító karakteren.

Azért ezzel kezdem, mert a 2×01-ben ugyanezt a problémát éreztem kettejükkel kapcsolatban annyi különbséggel, hogy a sztori szerint eltelt három hónapban azért Bradley is csiszolódott és megtanult a gépezet része lenni, hogy aztán Cory-val szemben újra előbújjon az igazi énje. Azzal a Cory-val szemben, aki Billy Crudup-nak köszönhetően továbbra is lopja a show-t  és aki nagy játékosként még mindig a kénye-kedve szerint kavarja a szálakat a háttérben.

Kívülről azt mutatja ugyan, hogy nehezére esik egyensúlyozni a csatorna és annak sztárjainak érdekei között, valójában viszont nagyon pontos agendája van arra nézve, hogy végső soron sikeressé tegye a csatorna műsorait. Ezért is jó nézni, amikor porszem kerül a gépezetbe és hirtelen kell eltérnie az előre kiszámított tervtől.

Arról nem is beszélve, hogy az évadkezdő epizód a 2019-es szilveszter napján játszódik, amikor egy néhány száz embert megfertőző kínai influenzavírus még nem bír elég hírértékkel ahhoz, hogy adásba kerüljön, és ahol egy, a háttérben elsétáló ember tüsszentése szintén fel se tűnik a szereplőknek.

Ebből viszont mi, nézők, már tudhatjuk, hogy bizony a Covid-járvány is része lesz az évadnak, amit olyan szempontból mindenképp érdekes lesz látni, hogy ugye a reggeli talkshow és hírműsorok a valóságban sem álltak le, sőt az emberek többsége kifejezetten szomjazta a friss híreket, és az ismerős tévés arcok tudtak egyfajta biztonságérzetet kölcsönözni a bizonytalan hétköznapokba. Az első évad jó érzékkel nyúlt egy érzékeny témához, így a járvány és a felmerülő egyéb ügyek jó eséllyel most is kellő alapossággal lesznek körbejárva.

Az epizód végi beszélgetések alapján elég komoly status quo változásokra lehet számítani, amely történések új karaktereket is magukkal fognak hozni. Viszont belőlük még nem láttunk semmit, mint ahogy a Mark Duplass alakította Chip is csak pár pillanatra tért eddig vissza, amit sajnálok és lehet, épp ezért lehet, hogy érdemes lett volna itt is kettő vagy három résszel útjára indítani az egyébként 10 epizódból álló szezont.

A kezdés alapján semmiképp sem számítok rosszabb évadra (7/10), mint az előző volt, de azon azért meglepődnék, ha komolyabban szintet lépne a The Morning Show.

10 hozzászólás Ne habozz!

abba - 2021. 09. 21. 08:36

Köszi a kritikát.
Egyetértek, de nem bánom, ha nem komolyodik meg a Morning Show, mert így is teljesen szórakoztat, ez a mostani, csak felvezetéssel foglalkozó rész is teljesen bejött nekem.
Szerintem nemcsak egyenetlenül van Bradley megírva, Reese Witherspoon teljesen félre van castingolva ebben a sorozatban. Alapból nagyon bírom őt, de itt kicsit kínos látni, mennyire nem tudnak semmit sem kezdeni ezzel a karakterrel, aki eddig kb. annyiban volt “különc”, hogy sötét volt a haja, és most már ennyiben sem az. A színésznő nagyon próbálkozik, hogy megragadja, de sajnos nagyon hiteltelenek a kifakadásai.
Számomra a sorozat továbbra is a Billy Crudup (meg kicsit Aniston) jutalomshow, nézni fogom.

Divide - 2021. 09. 21. 08:56

Őszintén szólva, ha Crudup nem lenne, ezután az epizód után nem folytatnám az évadot. Nem nagyon ragadott magával ez a nyűglődés a különböző karakterek között.

Snoopyzit30 - 2021. 09. 21. 19:01

Nekem túl nagy volt a kontraszt az előző évad zárásához képest, ráadásul úgy hogy szinte pontosan ott folytatják, ahol abbahagyták majd pár jelenettel később jön az ugrás.
Valahogy én azt vártam, hogy jobban a szánkba rágják hogy is jutottak el a szereplők A-ból B-be. Számomra azért ez itt nem annyira világos.
Ha a csatorna kirúgta (vagy ki akarta rúgni) Coryt, miközben Fredet megtartották (elvileg valami vizsgálatról volt szó), akkor miért pont Bradley-nek volt akkora hatalma (meggyőző ereje), hogy rábeszélje a vezetőséget arra, hogy Cory maradhasson.
Corynak hogy lett hirtelen ekkora hatalma ott? Lehet, hogy nem figyeltem eléggé, de érdekeltek volna a csatorna mindennapjai így hogy Cory marad, de Fred ellen még megy a vizsgálat, Alex lelép és Bradley próbálja vinni a műsort. Ez sem fejtették ki rendesen. Szerintem erre érdemes lett volna legalább 1 részt rászánni, hogy miért és hogyan is változtak ekkorát a dolgok. De persze ez csak az én véleményem.
Azzal én is egyetértek, hogy Reese W. nem remekel most ebben a szerepben (az első évadnál ezt nem éreztem ennyire), de itt már tényleg kéne a karaktert árnyalni. Ő például miért maradt egy olyan csatornánál, ahol Coryt kirúgják, míg Fred marad. Kiborítja a bilit és ezek után szépen visszaült nap, mint nap oda műsort vezetni. Hát ez nekem nagyon furcsa.
Értem én, hogy az írók egy ilyen időugrással akarták előrébb lendíteni a történetet, de szerintem ez most nem sült el jól.
A sorozat több ponton továbbra is szórakoztató, de valahogy gyengébbnek éreztem ezt a kezdést, többet vártam sokkal.
Természetesen továbbra is nézem, de remélem javulni fog.

punyapapa - 2021. 09. 22. 14:22

Nekem nagyon tetszett.
Inkább egy alapozásnak éreztem ezt a részt. Beindították a főbb szálakat, ami most nem teljesen világos az később az lesz.

fajro - 2021. 09. 28. 12:38

SPOILER 2. RÉSZAz van, hogy tökre nem érdekel az Alex-Bradley cívódás, de hogy a végén Daniel ül a vuhani gépen, na csak azért folytatom. Több kórházas sorozatban láttam feldolgozva a Covidot, de ilyen még nem volt, hogy Vuhanból jelentkezzenek be (mármint fikciós történet, nem dokumentumfilm).

McCordle - 2021. 10. 01. 22:47

Nos, Laura belépője igencsak erősre sikeredett, Bradley karaktere pedig rendesen kapott árnyalást. Lehet, hogy eleve direkt lett férfias a keresztneve?:)

Divide - 2021. 10. 03. 11:37

Hát sajnos ez egyre laposabb lesz. :(
A derült égből bemelegíteni egy karaktert meg még mindig röhejes húzás.

Bélabá - 2021. 10. 06. 13:15

Csatlakozok pár fentebbi véleményhez.

Ami nekem hihetetlen, hogy Bradley-ből hogy lett ekkora primadonnáskodó sztár.

Kiderült hogy az első évad 3 hétről szólt (ennyit dolgoztak együtt Alex-el, majd ezután eltelt 9 hónap a második évadig.

Hogy lett Bradley akkora sztár, hogy megsértődik ha bármilyen menedzsment döntésről nem tájékoztatják? Miközben elhangzik hogy esett a nézettség, és a közönség sincs oda érte.

Sajnos egyetértek az egyik főrészvényes nénivel, hogy ki kellene rúgni.

Nekem Cory és Alex adják a legerősebb figurákat, akiktől bármi érdekeset lehet várni.

Az első évad egyelőre job volt, de nem olyan rossz ez sem hogy az ember abbahagyja.

Shannen - 2021. 10. 11. 15:00

2×04
Lehet most kéne kiszállni, mielőtt további feleslges órákat dobnék ki az abalkon?
Ahhoz képest, hogy mennyi témával zsonglorködnek egyszerre, félelmetes, hogy mennyire siekrült kb. minden szereplőt és minden issue-t lenullázniuk és teljes érdektelenségbe fullasztaniuk.
Ezekkel a mesterségesen generált konfliktusokkal baromi nehéz mit kezdeni. Whiterspoon Bradley-je pedig mostanra kifejezetten idegesítővé vált számomra, Ansiton meg két rész óta ugyanazt csinálja. Chip is visszajött, de minek? Stella egy borzalmasan idegesítő karakter és akkor ott vannak a mikrodrámák Yanko-val vagy Daniellel, amik szintén érdektelenek.

Láthatólag, amikor majd beüt rendesen a járvány, abból akarnak majd csinálni egy ütős epzódot/fordulatot, de mostanra másfél évvel járunk a járványban és őszintén szólva ez már nem érdekel, hogy ugyanazt nézzük pepitában, amit eddign láttunk, főleg nem úgy, hogy az olaszországi tragikus napokat Mitch szemén keresztül lássuk. Akit amúgy továbbra sem értem, hogy miért részese még ennek a történetnek.

Na jó, még kap egy epizód esélyt, de aztán lehet elengedem, van, amikor már az ilyen A-listás színészgárda se tud megmenteni egy süllyedő hajót.

ender1112 - 2021. 10. 16. 12:27

Érdekes, nekem kifejezetten tetszik a sori, még úgy is, hogy max átlagosnak érzem a történetet. Viszont jók a karakterek és nagyon jók a színészek, emiatt biztos, hogy nézem továbbra is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz