login |

Pilot: Chicago Party Aunt

2021. 09. 22. 18:20 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Lehet, hogy letört vagyok, de úgy érzem a Nagynéném, a partiarc semmit nem adott. Nyilván nem kell mindenben lennie valami plusznak, csak azt hittem, hogy az F is for Family-hez közelebb fog állni a Netflix új animációsa, ehelyett egy sokkal felületesebb, bár néha szórakoztató szériát kaptunk.

A történet egyszerű: van egy 40-es csaj, aki nem akarja hátrahagyni a bulis 20-as éveit, és aszerint él még mindig. A húga lakását “bérli”, a munkahelyén iszogat, és természetesen fél Chicago megvolt neki, a sportcsapatokból is. Ő képviseli a múltat, a nosztalgiát, míg az unokaöccse lenne a fiatal felnövés történet, mivel a srác eddig mindig a szülei akaratát követte, Stanfordra indult volna épp, amikor elkezd afelé hajlani, hogy halasszon egy évet, kipróbálja a felnőttséget.

Nyilván ezt a két karaktert kell egy helyre szorítani, a “bérelt” lakásba, hiszen rengeteget tanulhatnak egymástól. Az egyik a lazítást a másik a felelősséget? Már persze, ha jól leegyszerűsítem a karakterdinamikát. Ami ebből keveredik az amúgy pont ez így két rész után, láttuk már sok sitcomban.

Konkrétan jó, ahogy a srác viccesen (?) találkozik az élettel, a nagynéni pedig 1-2 dologban már enged a “régen minden jobb volt” szemléletéből, és inkább oda jutunk ki, hogy csak pár dolog volt régen tényleg jobb. Meg feszegetve van pár társadalmi elvárás is az idősek és fiatalok kapcsán.

Viszont valahogy az egész egy komédia lenne, és mondom, talán rossz passzban voltam előtte, de igazából még az ilyen sztorikban levő mosolygás faktor sem kapott el, nemhogy a nevetés. Pedig szoktam animációsokon, és az említett F is for Family első évadja nagyon tetszett. Itt semmi ilyen, teljesen helykitöltőnek éreztem inkább a sorozatot, amivel el lehet lenni. Este nincs kedvem komolyat nézni? Simán benyomnám.

Igen, a BoJack-et direkt nem emlegettem, ha már Netflix, az aztán főleg komoly dolgokról beszélt. Ha nem hasonlítgatom semmihez, akkor is csak 6/10 köré tudnám kihozni. Nem beszélnék le senkit, kicsit régimódi sitcomos alapokkal rendelkező korrekt animációs, de semmi több.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 09. 22. 18:27

igen, tényleg szitkomos. valódi emberekkel. ezt legalább nem szörnyűnek hoztam ki az első rész alapján, mint a legtöbb animációst, de persze esélytelen, hogy továbbnézzem. 3-4/10? tényleg korrekt, ha az embert elviszi pár részen át, talán maradni fog.

a chicago fíling elég erős benne, nagyon rámegy a helyi dolgokra és gegekre, amit a globális közönség piszkosul nem fog érteni.

Mate4182 - 2021. 09. 22. 18:34

Megneztem par reszt a minap… erdekes volt.
Kicsit olyan erzesem volt amikor olyan emberek akik soha eletukben nem voltak lezullot 20on evesek akarnak kitalani hogy viselkedne egy 40es eveiben elo no aki viszont vilag eleteben zullott 20on evesek volt.
Mint mikor az 50+osok probalnak meg eladni termekeket a fiataloknak es ilyen baromi cringe ,,fiatalos’’ dolgokkal toltik meg, amirol minden fiatal tudja hogy a leheto legtavolabb all toluk…

En ezt tenyleg csak annak ajanlom aki mar rongyosra nezte az osszes XYt (ide tetszes szerint be lehet illeszteni kb barmit az elmult 15 ev animacios szitkomjaibol)

+1.: volt hasonlo mar a Netflixen ahol kosaredzo volt a foszerepben, na ez hasonlo vibe volt mint annal. Igazabol siman el tudnam a 2 sorozatot egy crossoverben

human - 2021. 09. 23. 03:03

tényleg a kosáredzősre hasonlít, remek példa

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz