login |

Final Space: kezdett a 3. évad – írta Scat

2021. 09. 23. 21:30 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Tudom, hogy a harmadik évad márciusban kapott tévés premiert az Adult Swimen, azóta a kaszát is megkapta a Végső űr, azonban én mindvégig arra vártam, hogy felkerüljön Netflixre, mert mégiscsak úgy kényelmes. Ez múlt héten meg is történt, úgyhogy végre belekezdhettem – és írhattam is a nyitányról.

Röviden az előző két évadról is szólnék előbb, mert csak egy 1 perces összefoglaló van az S3 elején az előzményekről, ami kb. semmi.

A sorozattal eddig kettős érzéseim vannak, mert az első évadját nagyon szeretem. Az egy végtelenül klassz kaland volt, ami a folyamatos marháskodás mellett, egyre komolyabb drámává is vált. Eleve a felütése nagyon izgalmas volt annak köszönhetően, hogy minden résszel egyre közelebb került főhős a halálhoz. És ezt végig, egyre jobb színvonalon sikerült árnyalni és bemutatni.

A mellékszereplőknek is meg volt a maguk dolga, akik hozzátudtak tenni a drámához (kivéve KVN, de ugye ő gyakorlatilag ezért van). Aztán jött a második évad, ami elég komoly csalódás volt eleinte, én meg a tovább mögött folytatom. spoileresen

Az S2 ugye az első öt-hat részben átment egy proli, fingós, alpári majomkodásba. Komolyan nem értettem, miért kellett a lécet így leverni, ilyen színvonaltalan kreténséget készíteni.

Majd a felétől újból megjelent a dráma, gondoljunk csak Kismacsra, mikor hatvan évet élt le az időszilánkban. A főgonosz kevésbé volt emlékezetes az első évados Parancsnokhoz képest. Cserébe nagyívűbb lett az egész egy ősi, mindenen átható fenyegetéssel, plusz a végén visszakaptunk egy régi szereplőt, Macskádót.

A harmadik évad ott indít, ami a sorozat címe, a végső űrben, mindezt percre pontosan. Menekülniük kell Invictus elől, miközben Bolo segíteni próbál nekik. Végül bár ez összejön, lezuhannak egy bolygón, közben pedig megsemmisül a hajójuk.

Emlékeztek még HUE-ra? Tudjátok, az első évadban ő volt Gary hajóján a mesterséges intelligencia, a másodikban meg ledegradálták egy kukás robottá, aki beleszeretett az új hajó MI-jébe. Mikor nyilvánvalóvá válik, hogy a hajó megsemmisül és AVA odaveszik, ezt mondja:

– Bárcsak tudnám, hogyan kell sírni.
– Miattam?
– Miattad és kettőnkért.

Szívbemarkoló volt és egyben elkezdtem bízni abban, hogy ezúttal nem baromkodós részekkel indít a szezon, hanem úgy, ahogy az első.

Összességében elmondható az első rész alapján, hogy az új évad sokkal komorabb, mint eddig volt. Gondolok itt Gary több ezer hullájára a különböző idősíkokból, akik üldözik őket, vagy a robot rövid kálváriájára a barlangban. Ezek mind nagyon jók volt, és bár Tribore még mindig elég sok nekem, de ami vele történt, azon most én is röhögtem.

– A nevem… Quatronostro!
– Ó, úgy tűnik elnevezte saját magát.

Az az igazság, hogy én egy rész után nagyon bizakodó vagyok, hogy jobban fog hasonlítani a debütáló évadra. Bár, ha így lesz, akkor sajnálni fogom, hogy elkaszálták, de majd meglátom.

Azt mondanám, hogy ennyi alapján simán 8/10. Jöhet a folytatás.

3 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2021. 09. 24. 03:25

Szintén megvártam a Netflixes premierjét a harmadik évadnak.

Nekem szörnyen kiszámízható és klisés az évad eddig. Úgy érzem, komolyabb dráma is azért van egyes részekben jelen, felesleges konfliktusokat generáljanak vele és miután letudták ezeket az időhúzó jeleneteket, még mindig arra várok történjen valami említésreméltó változás még a maradék négy részben, amit nem láttam egyelőre.

Első évad se volt tökéletes, egy 7/10-es élményt kipréselt magából összeségében. A második évadot is szerettem a felemássága ellenére. Nekem a dráma éléből elvett, visszahoztak elhunyt szereplőket. Így is 6,5/10-re tudtam értékelni az évadot. Viszont a harmadik, akárhogy szépítjük, reálisan nézve nem érzem eddig 6/10-nél jobbnak. Maradék részek max egy féllel feljebb húzhatják nálam. Vége felé nem sok jóban reménykedem.

Venom - 2021. 09. 24. 07:25

Annyira bizarr tonális váltás volt az 1. évad és a 2. évad között. Az 1. könnyed volt, de érzelmes és néha drámai is. A 2. évad ugrált értelmetlen helyszinről értelmetlen helyszinre, az egyetlen jó rész az időszilánkos volt, illetve Knightfall önfeláldozása.

A 3. évad eddig valahol a kettő között van, a 2.-nál mindenképp jobb, de az első hangulatát nem tudják/akarják megidézni.

Érthetetlen számomra, hogy egy olyan könnyed és összességében szórakoztató koncepcióból, mint az 1. évad, miért akarnak erőnek erejével sötét űrdrámát kanyaritani.

Bence - 2021. 10. 08. 17:47

Nekem nagyon bejött a 2-3. évad “komolyabb” hangvétele. Meglepően jól működött a dráma-romantika-humor szál, kár, hogy vége. Én csak ajánlani tudom, bár visszaemlékezve az első pár rész nálam is nyögvenyelősen ment le, sokat fejlődött.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz