login |

Bob Hearts Abishola: kezdett a 3. évad

2021. 09. 27. 20:20 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Welcome to Nigeria, Bob.

A 2. évad elején azt a kérdést tettem fel, hogy vajon miről fog szólni a CBS komédiája, a Bob szereti Abisholát azok után, hogy a két főhős összejött? Nos, biztos szólt valamiről, ha a nézők kitartottak mellette és berendelésre került az új szezon. Ami kapcsán azt hittem, hogy nem sok újat tudok majd leírni, de ha csak pár részre is, azért sikerült újítaniuk a készítőknek.

Szitkomok esetében azért nem utaztatják a stábot és az infrastruktúrát, de a karakterek azért megtehették ezt, hiszen a rész nagyja Nigériában játszódott, így adva kellő lökést a formulának, ami ha be is állt volna, most kapott némi frissítést az Abishola-féle kinti rokonság IRL behozásával, így nem csak a Bob-féle kultúrsokkra lehetett gyúrni (mondjuk ilyesmi alig volt), hanem pár új dinamikára is.

Persze az újabb karakterek csak növelték azt a problémámat a sorozattal, aminek korábban is hangot adtam, miszerint hihetetlen sok az állandó szereplő, akiket folyton ki is akarnak szolgálni. Erre nagyon jó példa volt a 3×01, ahova Bob családja tényleg mintha csak szobadíszként és muszájból került volna, igazából nehezen tudom mivel indokolni a jelenlétüket, ez kimeríti a színészek (Maribeth Monroe, Matt Jones) súlyos elpocsékolásának tényállását – hacsak nem találnak nekik rendszeresen jó és érdekes és releváns szálakat. Bár azt aláírom, hogy arra azért kíváncsi vagyok, hogy Lagos-ban hogy fognak muzsikálni.

Majd kiderül, hogy mennyi részt kap a kiruccanás, ami arra is alkalmas, hogy érzelmi húrokat pengessenek a gyerek elhelyezése kapcsán, nyilván ez a sorozat sem riad vissza attól, hogy bizonyos komoly kérdéseket is megcsócsáljon, mármint a nyilvánvalók mellett. Persze ami igazán jó benne az, amikor valódi helyzetkomikumokkal dolgozhatnak, amikor tényleg hagyatkozhatnak a karakterekre, mint Bob és az anyósa, vagy Tunde piaci csínytevése.

A lényeg, hogy mindenképp jót tett a sorozatnak az, hogy így kezdett, de tényleg ideje lenne hamarosan levagdosni a vadhajtásokat, és bízni abban, hogy egy kisebb gárda is érdekes lehet a rajongóknak, mert ezek az “odaillesztett” jelenetek nagyon mesterségesen hatnak.

1 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2021. 09. 27. 20:31

Egyetértek, kicsit félek, hogy hamar visszatérnek, mert úgy könnyen visszaeshet a megszokott medrébe a sorozat. Lehet azért van ez a sok szereplő, hogyha bármelyik szál kicsit leülne, akkor valamivel próbálják elterelni a figyelmet róla? Nem tudom, de tényleg lehetne rostálni ezen, mert sokan tényleg csak ott vannak, de nem adnak pluszt hozzá. Szerintem maradok erre az évadra is, bár a The Neighborhoodot továbbra is sokkal jobbnak érzem, és idő szűkében lehet valamelyiket jegelnem majd.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz