login |

Bob Hearts Abishola: kezdett a 3. évad

2021. 09. 27. 20:20 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Welcome to Nigeria, Bob.

A 2. évad elején azt a kérdést tettem fel, hogy vajon miről fog szólni a CBS komédiája, a Bob szereti Abisholát azok után, hogy a két főhős összejött? Nos, biztos szólt valamiről, ha a nézők kitartottak mellette és berendelésre került az új szezon. Ami kapcsán azt hittem, hogy nem sok újat tudok majd leírni, de ha csak pár részre is, azért sikerült újítaniuk a készítőknek.

Szitkomok esetében azért nem utaztatják a stábot és az infrastruktúrát, de a karakterek azért megtehették ezt, hiszen a rész nagyja Nigériában játszódott, így adva kellő lökést a formulának, ami ha be is állt volna, most kapott némi frissítést az Abishola-féle kinti rokonság IRL behozásával, így nem csak a Bob-féle kultúrsokkra lehetett gyúrni (mondjuk ilyesmi alig volt), hanem pár új dinamikára is.

Persze az újabb karakterek csak növelték azt a problémámat a sorozattal, aminek korábban is hangot adtam, miszerint hihetetlen sok az állandó szereplő, akiket folyton ki is akarnak szolgálni. Erre nagyon jó példa volt a 3×01, ahova Bob családja tényleg mintha csak szobadíszként és muszájból került volna, igazából nehezen tudom mivel indokolni a jelenlétüket, ez kimeríti a színészek (Maribeth Monroe, Matt Jones) súlyos elpocsékolásának tényállását – hacsak nem találnak nekik rendszeresen jó és érdekes és releváns szálakat. Bár azt aláírom, hogy arra azért kíváncsi vagyok, hogy Lagos-ban hogy fognak muzsikálni.

Majd kiderül, hogy mennyi részt kap a kiruccanás, ami arra is alkalmas, hogy érzelmi húrokat pengessenek a gyerek elhelyezése kapcsán, nyilván ez a sorozat sem riad vissza attól, hogy bizonyos komoly kérdéseket is megcsócsáljon, mármint a nyilvánvalók mellett. Persze ami igazán jó benne az, amikor valódi helyzetkomikumokkal dolgozhatnak, amikor tényleg hagyatkozhatnak a karakterekre, mint Bob és az anyósa, vagy Tunde piaci csínytevése.

A lényeg, hogy mindenképp jót tett a sorozatnak az, hogy így kezdett, de tényleg ideje lenne hamarosan levagdosni a vadhajtásokat, és bízni abban, hogy egy kisebb gárda is érdekes lehet a rajongóknak, mert ezek az “odaillesztett” jelenetek nagyon mesterségesen hatnak.

2 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2021. 09. 27. 20:31

Egyetértek, kicsit félek, hogy hamar visszatérnek, mert úgy könnyen visszaeshet a megszokott medrébe a sorozat. Lehet azért van ez a sok szereplő, hogyha bármelyik szál kicsit leülne, akkor valamivel próbálják elterelni a figyelmet róla? Nem tudom, de tényleg lehetne rostálni ezen, mert sokan tényleg csak ott vannak, de nem adnak pluszt hozzá. Szerintem maradok erre az évadra is, bár a The Neighborhoodot továbbra is sokkal jobbnak érzem, és idő szűkében lehet valamelyiket jegelnem majd.

Diapolo - 2022. 01. 19. 08:01

3X11
Ez a rész ez már túl sok volt. Itt nem hogy kiírtak volna pár szereplőt az évad alatt, még többet hoztak be. Egyszerűen nem értem. 30-40 másodpercenként ugrálnak másik jelenetbe, már-már azt érzem, hogy adnak néhány sort, a végén egy “poént” mindenkinek, és kész, már ugrunk is, csak a kötelező jellegű megszólalás miatt térünk vissza bárkihez is, de valódi célja nincs is. Ez 20 percben szörnyű. Visszanézek majd még több részre is, de ezt így most elengedtem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz