login |

FBI: Most Wanted: kezdett a 3. évad

2021. 09. 28. 21:50 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Az FBI-os évadnyitós kritikában leírtam, hogy mi is ez a tripla crossover, amit húzott Dick Wolf CBS-es franchise-a (részvétem a magyar tévét nézőknek) a második spinoff indítása kapcsán, de tényleg érdekes lenne olyan visszafogott véleményét hallani, aki nem hajlandó más sorozatot nézni FBI: Most Wanted-rajongóként, mert ha akarom, akkor a résznek sem eleje, sem vége nem volt, az előző évados cliffhanger csak egy mondatos említést kapott, ráadásul a rész úgy kezdődik, hogy az egyik főszereplő éppen a halálán van, és úgy fejeződik be, hogy nem tudni, mi lesz vele. Ezt nevezik kiszúrásnak?

Ez a középső gyerekek sorsa. Persze a helyzet nem annyira kétségbeejtő, hiszen az információkat azért megkapja az ember, és talán a 3×02 is eligazítja őt az életveszélyben lévő tag sorsa kapcsán, de egyébként maga az epizód közel sem lett annyira jó, mint az FBI-os.

Eleve kevésbé volt a 3×01 Most Wanted-es, a szökevényüldözős, mindig egy kicsit később odaérős és közben a hátteret és a tettest jobban megismerős felállás igencsak  esetleges volt, mert ugyan a végére kialakult valami versenyfutás, de a tettes nem nagyon kapott kiemelést, csak annyi derült ki róla, hogy tényleg szemétember – komolyan eszembe jut ilyenkor, hogy vajon a színészek szeretik-e az efféle, jelen esetben pedofil, gyerekverő szerepeket, vagy úgy kell összefogdosni egy tucatot castingra. Vagy csak egy meló, ami fizet?

Az egész tortára pedig az volt a hab, hogy maxolják a Most Wanted-nézők bánatát, hogy ugye elég csonka most a nyomozócsapat, így nem elég, hogy az FBI-ból kellett bevonni egy karaktert, de az FBI: International-ös az új állandó szereplő, Alexa Davalos is itt mutatkozott be (elég korrekt módon)..

Persze nekem nem kell mások fejével gondolkodnom és amiatt búsulnom, hogy lemaradok valamiről, nem került semmibe megnéznem a három részt egymás után, de az tény, hogy ez az évadkezdés csak korrekt volt, nem több. A borongós hangulat szerencsére a helyén volt, a zene is kifejezetten jól működött.

5 hozzászólás Ne habozz!

S0m30n3 - 2021. 09. 28. 22:23

“de az FBI: International-ös Alexa Davalos is itt mutatkozott be”

Alexa Davalos tudtommal az FBI: Most Wantedban fog szerepelni, a tripla crossover utolsó részében is azt mondja a Most Wantedos főnök, hogy felkérte a csatlakozáshoz. (Nem tudom a neveket, csak a tripla crossovert próbáltam be.)

winnie - 2021. 09. 29. 06:58

perszehogy!!

lalakov - 2021. 09. 29. 10:13

A főszereplő elviszi a sorozatot nálam. A sima FBI nem jött be, az International meg kasza gyanús jelenleg.

winnie - 2021. 09. 29. 10:56

hú, nekem julian mcmahon nagyon szürke általában ebben a sorozatban, valahogy sosem tudtam ráhangolódni.

Tyberius - 2021. 10. 01. 04:16

Egyet tudok érteni a leírtakkal. Ez a rész olyan semmilyen volt, bár az új karakterre kíváncsi leszek.

Anno kaszáltam 2 rész után a Most Wantedot, de hirtelen felindulásból ledaráltam mindkét évadot a tripla crossover előtt. Az anyasorozatnak meg egyébként is lelkes nézője voltam. Az első évad és a második évad első fele nagyon bejött a Most Wantedból, nagyon a kanadai Flashpointot juttatta eszembe, hasonlóak voltak a “bűnöző” karakterek ahhoz a sorozathoz, nem fekete-fehéren gonosz karakterek, hanem vagy a körülmények miatt vagy mert brutál traumákat szenvedtek el. Újra néztem a backdoor pilotot is (1×18) meg az első crossover FBI-os részét. A backdoor pilotban sokkal jobb karakter volt Mcmahon (amolyan mindenkit leoltó gyökér, de jól állt neki), nah ebből elég erősen visszavettek a folytatásra. A második évad második felében a szerelmi szála (ami a cliffhez is vezetett) se volt valami combos.
Egyébként a Most Wanted nagyon szenved a karakterhiányoktól. Az indián csávó hirtelen távozása (tudja valaki miért döntött a távozás mellett, mert konkrét infót nem találtam róla, csak hogy nem tér vissza a harmadik évadra), a tech-girl is párszor pár részre kispadon volt, plusz kihagyta a crossovert is és most az “izom” is távozik. Oké az indián helyett jött egy latin és a távozó “izom” helyett jön a badass ügynöknő.
Remélem visszatérnek a jobb ügyek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz