login |

Pilot: The Wonder Years

2021. 09. 28. 18:20 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: 2021/22, kritika, pilot-mustra,

Amit a The Goldbergs teljesen rózsaszín szemüveggel csinált, azt most megkapjuk máshogy is? Leegyszerűsítettem az ABC új komédáját, amin legjobb esetben is csak mosolyogni lehet.

Az időpont 1968, a főszereplő egy 12 éves srác, akinek végre elkezdett szőr nőni mindenhol, vagy hogy jellemzi magát. Igazi felnövéstörténetet kapunk, méghozzá a “jövőből” visszaemlékezve azokra a meghatározó évekre ott a kamaszkorban, ami folyamatos narrálást is jelent (Don Cheadle-lel). Meg régi dalokat és nosztalgiázást.

Itt egy fekete srácról van szó, aki egy teljesen békés környéken él, szóval nem gettóról meg “nehéz gyerekkorról” van szó, hanem pont arróé, hogy milyen élmény volt rendes helyen élni, és megélni saját identitását az akkori Amerikában.

Komédiának tényleg nem mondanám a The Wonder Years újragondolását, még az is lehet, hogy el sem mosolyodtam rajta valójában, de aki oda van a folyamatos narrálásos aranyos sorozatokért, az lehet pont erre kattan rá. Mondjuk azt hittem, hogy az előbbi jellemzés rám is illik, de itt már túl sok volt a jövőből érkező kommentálás, olyannak tűnt, mintha nem is lennének mellette jelenetek, amik magukban működnek, minden csak illusztráció a megírt szöveghez. Mármint a pilot nem aknázta ki a mozgókép mélységeit.

Pedig szépen néz ki a sorozat, bár a kort nekem gyengíti a digitális érzetű teljesen tiszta kép és a… valahogy túl modern kinézetű színészek. A gárda amúgy remek, nyilván Dulé Hill miatt néztem bele, aki szó szerint rohadt cool a kezdésben, viszont a többiekkel sincs baj, és a főszereplő kissrác meg a geek haverjai nagyon telitalálat választásnak tűnnek. Szóval velük kinőhet valami a sorozatból, csak épp a kezdés nagyon gyenge volt.

Gondolom, csak az alapokat akarták rendesen lefektetni, hogy nem teljesen komolytalan könnyed sorozat a Wonder Years, de ennyire szomorú résszel “komédiát” indítani eléggé merész. Olyan 6/10 körül tudnék rá szórni, mert egyszerűen ahogy írtam is feljebb, nem érződött sorozatnak ez a kezdés, viszont ennek mindenképp adok pár rész esélyt még.

2 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2021. 09. 28. 18:44

Komédiának nem jó egy rész alapján, az tuti. A sok narrálás számomra élvezhetetlenné tette, én sokkal többnek éreztem, mint a Goldbergs esetében, mire valami történt volna, kizökkentett az újabb narráció. Mindig azt mondom, hogy szerintem Európában, vagy a legtöbb európainak alapból nehéz a feketék történeteinek feldolgozása, befogadása, egyszerűen azért, mert nagyon más kulturális közeg. Ezt is ebbe a kategóriába sorolnám, 5/10-et adnék, nem volt egyáltalán rossz, de nem az én sorozatom lesz.

winnie - 2021. 09. 30. 15:07

nem igazán indított be, hidegen hagyott szinte minden a tinibarátság/romantika szál kivételével, meg mondjuk az iskolás jelenetekkel, a második rész sem adott hozzá sokat sajnos. hill jó persze, a fekete párducos szál a pisztollyal nekem túlzásnak tűnt ilyen “békebeli” sorozatba, még akkor is, ha valós.

a helyenkénti unalmassága miatt inkább csak 3.5-4/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz