login |

Doom Patrol: kezdett a 3. évad

2021. 09. 30. 21:30 - Írta: Necridus

9 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy év után tért vissza a DC Universe egyik legfurcsább sorozata, ami már HBO Max-os (itthon az HBO GO-ra érkeznek a részek), de megint három epizóddal kezdett, így idén is mindössze másfél-két hónap után ki is fog futni a szezon.

Megmondom őszintén, nem értem, miért tripla premiert kaptunk. Akkor szoktak több epizódot kiadni, amikor annak célja is van. Vagy nem fért bele a sztori egy részbe, vagy el akarnak jutni a nagyobb cliffhangerhöz, ami nem az első rész végén van. Itt viszont semmit nem éreztem, ami indokolná ezt.

Persze ez nem baj, a rajongók gondolom nagyon örülnek, hogy három órányi DP jelent meg, a többiek meg beoszthatják későbbre is az epizódokat. Én a kritika miatt egyben terveztem megnézni a három részt, de eszméletlen lassan csúsztak le. A Titans S3 nyitása például minden gond nélkül lement, ennek viszont vagy négyszer ültem neki.

A tovább mögött spoileresen folytassuk.

Tavaly mindössze kilenc epizód után búcsúzott a sorozat, a járványhelyzet miatt az utolsó nem készült el, így a történetet most kellett lezárniuk. Arról őszintén fogalmam sincs, hogy így végződött volna a szezon, ahogy most lezárták ezt a szálat. Ha igen, akkor az akkori zárás simán leverte azt, amit most az első epizódban kaptunk.

Dorothy mindössze néhány perc alatt legyőzte Candlemaker-t, Niles-t egyszer csak holtan találtuk, majd kis időt kihagyva analizálni kezdtük a karaktereket, ki hogy dolgozza fel az új helyzetet. Ezzel nem is lenne baj, csak a nagy összecsapás és Niles halála lett rettentően semmilyen. Az már jobban működött, ahogy Rita, Jane vagy Clif a vezetőjük eltávozásával küzdött.

Mondjuk bennem elég nagy tüske, hogy még mindig ott járunk, hogy Niles mekkora szemét, amiért elrontotta mindenki életét, közben pedig mennyire szerette mindenki kimondatlanul. Ezt még az első szezonban élveztem, a második évadban elfogadtam, mostanra viszont már untam. Nem is bántam, hogy egészen random módon bedobták Larry-nél az űrbe repüléses szálat vagy Clif Parkinson-kóros jeleneteit.

Larry szálába mondjuk többet vizionáltam annál, hogy elhagyja őt a negatív szellem, kissé csalódást keltően rövidre sikeredett, de gondolom nem veszítettük el örökre, ahogy Niles-t sem, aki úgy tűnik, a házként él tovább, ahonnan Rita-t tette meg a csapat új vezetőjévé. Ez jóval szimpatikusabb lépés volt, ő valóban képes rá és igyekszik hősies lenni, a többiek túl sok magánéleti problémával küzdenek még mindig.

Nem titok, hogy a DP erénye a randomság, amit az első epizód végén érkező Michelle Gomez is táplált. Az iszonyat karakteres színésznő a betont átfúrva érkezett meg a föld alól egy furcsa géppel (majd elvégezte a dolgát az utca közepén), s bemutatta, hogy képes mások arcát ellopni. Mellette azért kaptunk még néhány gonoszt, a Brotherhood of Evil például pofás volt, de még mindig nem állt össze igazán a kép, miről is fog szólni az évad.

Ezért sem élveztem annyira ezt a három részt. Az elején túl gyorsan lezavarták Candlemaker sztoriját, majd kissé inkonzisztens módon hajigálták be a szálakat és a jeleneteket, de még mindig nem akartak irányt adni az évadnak. Valahogy azt érzem, amit a Stargirl-nél is, csak ott hat epizódot kellett arra várni, hogy lássuk, miről fog szólni az évad.

A második epizód végén a csapat elment nyaralni, ahol megölték őket. Ritát akarták valamiért (lehet az új szerepe miatt, amit valahogy tudnak az ellenfelek már most? Lehet, hogy időutazásról van szó?), úgyhogy a többiek csak járulékos veszteségnek tekinthetők, de nyilván nem halt meg az egész csapat, az űrből visszatért Larry és felbérelt szellemei segítettek visszahozni őket a nem túl kreatívan ábrázolt túlvilágról.

Előtte azért mindenki megkapta a saját kis történetét, ahol szembe kellett néznie az érzelmeivel. Clif például édesapjával találkozott, Victor pedig az anyjával. Ezen jelenetek ütöttek, bár nem éreztem, hogy túl sokat tanulnának belőle a karakterek, de legalább élvezhetőek voltak. Viszont kezd egyre élesebb probléma lenni az, ami a Titans esetében is fennáll, hogy még mindig nem beszélhetünk egy igazi csapatról, még mindig mindenki külön utakon jár.

Dorothy végül Danny-vel, az utcával (aki most már furgon) elment, hogy ő is kezelni tudja érzéseit, Michelle Gomez Madame Rouge-ja pedig beköltözött a villába, hogy hátborzongató játékával örvendeztessen meg minket.

Nagyon ellentmondásos kezdés volt ez számomra. Voltak remek pillanatai, de az összkép valahogy nem tudott működni, ráadásul a humort sem éreztem igazán erősnek most. De legalább már nem minden harmadik kifejezés a ‘fuck’. Meglátjuk, hogy a folytatás javulást hoz-e, most már egyesével érkeznek majd az epizódok. Az fix, hogy teljes évados premierként nem tudnám rávenni magam egy hamar a darálásra az első három epizód után.

9 hozzászólás Ne habozz!

David33 - 2021. 09. 30. 22:20

Szerintem ez inkább az HBO Max tipikus esete hogy elsőre mindig kiadnak több részt. Ha jól rémlik több sorozatnál is ezt csinálták szóval ez szerintem nem a sztori miatt volt.

Egyébként én nagyon szeretem a sorit szerintem az egyik legjobb DC sori mióta nincs a Swamp Thing. Viszont ahogy írtam privátban is a Doom Patrol egyáltalán nem az a sori amit darálni lehetne mert ez túl nagy agyhalál és egyszerre tényleg sok. Hetiben viszont jó nagyon.

Innen spoileres lehet azoknak akik nem látták mind a 4 részt!

A 4. rész pl teljesen kiütött. Néha nem bírtam odanézni annyira undi volt néha meg sírva röhögtem sőt még szomorú jelenet is volt. Az fix hogy az írók szívnak valamit mert az hogy a zombi Domm Patrol seggeket eszik majd utána felzabálják Niles fejét az valami brutális volt. Ami a legdurvább hogy mikor Niles mondja Jane-nek hogy egyél meg az még szomorú is volt igazából szóval ezért pacsit érdemelnek. Viszont a sorozatot továbbra is ez a zseniális casting viszi el a hátán. Nyilván az írók is remekül teljesítenek de egy átlagosabb gárdával nem hiszem hogy ilyen jó lenne.

Hádész - 2021. 09. 30. 22:49

“Megmondom őszintén, nem értem, miért tripla premiert kaptunk. Akkor szoktak több epizódot kiadni, amikor annak célja is van.”

Nem tudom, ez miért furcsa, mostanában ez trend, ahogy észrevettem, hogy a hetiben adott streamingsorozatoknál az első 2-3 részt egyben dobják ki.

winnie - 2021. 10. 01. 05:55

igazából ez abszolút változó a teljes spektrumra nézve. az hbo maxnál gyakoribb a több epizódos kezdés, nem tudom, hogy volt-e ott szigorúan heti, de a peacock, a netflix, az amazon, az apple, a paramount+ mind volt, hogy 1 résszel indította a heti sorozatait.

Zoli - 2021. 10. 01. 07:29

Erős kezdés egy rettentő erős soritól.
Én sajnos a LoT-ot szenvedem már csak 3 rész van de iszonyat nehezen tolom.Sajnos a kevésbé vicces sokkal drámaibb nem jön be

JKJ - 2021. 10. 01. 08:12

Nekem az első két évad is igényelte a ráhangolódást. Cserébe zseniális volt mindkettő. Eddig a harmadik évad is pont olyan jó, mint az első kettő volt.

Hádész - 2021. 10. 01. 09:12

winnie: Igen változó, de például a The Boys is 3 résszel indított legutóbb az Amazonon, és az ilyeneknél én nem vettem észre, hogy ezek azért lennének, mert a 3 rész feltétlenül szorosan kapcsolódik egymáshoz, ott van a cliffhanger, stb. Szóval szerintem ez inkább marketinges döntés legtöbbször, nem úgy állnak neki eleve a gyártásnak, hogy srácok, ez a 3 rész egyben lesz feldobva. Korábban saját gyártásnál legtöbbször egyben kerültek fel az évadok streamingre (The Boys első évad is), szóval ez inkább a modellváltás miatt lehet, hogy azért biztosabban berántsa a nézőt, hiszen ha az első rész nem üt nagyot, akkor egy hét múlva már lehet épp más sorozatokat darálva a néző nem ugrik egyből a folytatásra.

Caligvla - 2021. 10. 01. 09:53

Az HBO Max általában 3 résszel indít. Titans is annyival kezdett augusztusban, Flight Attendant is, meg mások is. Ez a modell. A DP új évadja viszont eddig tömény zsenialitás és elborultság. Kivéve az első rész, ahol gyorsan elvarrták a szálakat, aztán elkezdtek megágyazni a folytatásnak. Az egy kicsit lassú volt. De a második résztől kezdve mindegyik a sorozat legjobb részei között van. SPOILER: emberevő zombi segg is csak ebben a sorozatban fordulhat elő. Hogy nem való mindenkinek? Azt aláírom. De hogy számomra az egyik legszórakoztatóbb sorozat, az is biztos.

heidfeld - 2021. 10. 01. 19:45

Ezek szerint két Doom Patrol sorozat van?:D
Nagyon simán lement a három rész. “…humort sem éreztem igazán erősnek..”
Hogyan? Harmadik részen jó kilót fogytam, annyit lehetett nevetni, de az SW-poénok-beszólások ültek igazán.
Elmebeteg ötletek úgy záporoztak, mint LOT legszebb idejében, csak itt komoly drámák, és remek színészek előadásában.Olyan új szereplők tűntek fel, akikkel simán nézném a spinoff-ot. Ilyen szellemek-nyomozás, nagyon nem az én világom, de ahogy előadták:D
Nagyon-nagyon tetszett. Úgy suhan rá a 8.5/10, mint a huzat.

JKJ - 2021. 10. 28. 17:07

Épp a nyolcadik részt nézem. Valahogy nem fogott meg ez az évad. Valahogy össze-visza csapong. Persze végig fogom nézni. Nincs most hasonló agymenéses sorozat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz