login |

The Rookie: kezdett a 4. évad – írta Spyblat

2021. 09. 30. 19:20 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Visszatért Az újonc, hogy a nem túl izmos évadfinálé eseményeit tovább görgesse. Jöjjön rögtön itt az elején a szokásos emlékeztető: ez egy középszerű, tipikus országos sorozat, annak minden hibájával és kliséjével együtt, viszont a karakterek egész jól el vannak találva. A kérdés, hogy mindezt a kellemes kis egyensúlyt mennyire tudja fenntartani a sorozat, mert akárhonnan nézzük, ritka az, hogy egy széria színvonala ne csökkenjen, legyen az egy prémium minőségű alkotás, vagy egy országos semmiség. És akárhonnan is nézem, ez már a negyedik évad.

A The Rookie még tartja magát. Olyan volt nézni a részt, mint két sör mellett elbeszélgetni egy régi ismerőssel, akivel akkor is jóban maradunk, ha két évig nem találkozunk. Spoilerekkel a tovább mögött folytatom.

Az események ugye ott maradtak félbe, hogy Lopezt terhesen elrabolták az esküvőjéről. Itt kell megjegyeznem, hogy semmilyen hírt nem olvastam előzetesen a negyedik évadról, így kicsit sokkolt, hogy Westet az első két percben lelőtték. Azt hittem, valahogy túléli, de aztán kiderült, hogy a hullája már a tepsiben van. Nem nagyon értettem, miért nem lehetett egy részre visszahozni, hogy normális búcsút inthessünk a karakternek, de ez van, végső soron nem volt rossz döntés, hogy kicsit sokkolják a nézőt.

A csapat elutazott kiszabadítani Lopezt, ami adott az egésznek egy kisebb Bad Boys-os beütést. Aggódni ezen a ponton már tényleg nem nagyon lehetett senkiért, de hangulatos volt az a kis akció, amit lenyomtak, még ha eléggé tévés szinten is volt. A kartelles nénit is rövid úton elintézték, valószínűleg nem akartak már vele foglalkozni többet, az meg hiteltelen lett volna, ha csak úgy eltűnik, ha már ennyi mindent megtett csak azért, hogy elvegye Lopez babáját.

Volt még egy érdekes momentum: Nolan hivatalosan is végzett a kiképzéssel. Teljes értékű rendőr lett. Jó volt a jelenet, kivívta az őrmester tiszteletét és megbecsülését, így az egészben volt a néző számára is valami apró katarzis… Amit azonban elvett az, hogy a jelenet totálisan kilógott az egész részből.

Éppen elrabolták a terhes barátjukat és civilben arról értekeznek, hogy egy fekete akció keretein belül, a törvény adta lehetőségek felett kiszabadítják. Közben ez a kis beszéd elég életszerűtlen lett. Persze értem én: a készítők valahol le akarták tudni, de nem értem, miért nem fért volna el ez a kis közjáték a nagy kiszabadítás és a három hónapos időugrás között.

Szóval semmi extra, kellemes kis sorozat ez továbbra is. Bár az évadnyitó nem volt kiemelkedő, nem volt rossz sem, el lehetett nézni. Kap egy 7/10-et, aztán meglátjuk, hogy merre mennek tovább idén.

3 hozzászólás Ne habozz!

Isaac - 2021. 09. 30. 20:49

Írhatnék litániát,de nekem az egyik kedvenc ,heti nézős sorozatom :D … és igen engem is meglepett ,hogy Westet így írták ki, még ha a színész Butterfly Ali néven a zenei karrierjére akar is koncentrálni ,egy jelenet erejéig lehetett volna még , valami komolyabb ,nem offscreen halála (nyilván nem a színész játszotta önmagát) … bár mindig meglep,de ez így életszerűbb volt,mert valljuk be ,az egy klisé,hogy csak azért is feláldozom magam, hogy nehogy elvigyék,mikor teljesen látszik esélyed nincs (ha már drámaibb halál) . Itt az ügybuzgó, felkapaszkodni vágyó kis f@sz ,gondolta jó ötlet zsarut ölni :(

Kpeter - 2021. 10. 05. 14:21

Nekem is az egyik kedvenc sorim, de az évad nyitó része kritikán aluli volt. Konkrétan felröhögtem egyes pillanatoknál annyira valószerűtlen volt az egész.

Balazs - 2021. 10. 19. 20:57

Csak egy kérdés.

Hol volt apuci?
Azt hittem hogy bosszúszomjasan ott fog pattogni.
Így számomra olyan üres volt a halála.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz