login |

The Walking Dead – 11×07: Promises Broken

2021. 10. 01. 21:30 - Írta: Necridus

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Múlt vasárnap az utolsó előtti részéhez ért a The Walking Dead záró, 11. szezonjának első harmada. A héten még érkezik egy epizód, utána csak 2022-ben kapják meg a rajongók nézők a további két harmadot.

Arra kíváncsi vagyok, hogy fogják lezárni ezt az adagot – már ha úgy alakították a sztorit, hogy valami nagyobb cliffhanger vagy jelentősebb esemény történjen, amolyan harmadévadzárósan. Jelenleg egyáltalán nem érzem úgy, hogy bármelyik szálon valami igazán nagy eseményhez érnénk a következő epizódban. De lepjenek meg! Előtte viszont beszéljünk az eheti epizódról.

Folytassuk a tovább mögött spoileresen.

Legutóbb Connie és Kelly végre újra találkozhattak, így az eheti epizódot természetesen kihagyták, ahogy azt a TWD-től megszokhattuk. Mondjuk nem is gondolom, hogy akkora potenciál lenne annak a sztorinak a folytatásában, jó eséllyel néhány epizód múlva a csapatban fogjuk random percekre látni előbbit, ahogy mondjuk Rositát.

A héten többek között a szinte végig jelen lévő Negan és Maggie kapott szerepet, akik még mindig a szétszóródás után kószálnak az erdőben. Bennem már a legutóbb is erősödött a kérdés, de most már igazán rákérdeznék Angela Kangnél, hogy mire várunk.

Ők és a többiek epizódok óta csak az erdőben járkálnak, elég lassan halad a történetük. Most éppen kóborlókat tereltek karámba, akik úgy tűnik, megsüketültek, mert a pár méterre ülő Negan előtt lévő pattogó tűz nem igazán érdekelte őket. Az epizód végén Maggie egyik noname társa megtalálta egyik szerettét a hordában, úgyhogy suttogó maszkja alatt szipogva sétált Maggie-vel a hordát egyenesen úticéljuk vége felé vezetve.

It’s not gonna fit you perfectly. It was someone else’s face.

Két érdekesebb pillanata volt azért ennek a szálnak: az egyik az, ahogy Negan és Maggie egyezséget kötött, egész érdekesen eltűnt egyből az a feszültség, amit eddig lehetett érezni, ami a színészek játékának köszönhető. A másik jelenet, amire még kitérnék, az az, amikor Negan őszintén bevallja, hogy abban az esetben, ha visszamehetne, nem egyedül Glennt és Abraham-et ölné meg, hanem az egész csapatot, hogy a sajátjait védje.

A másik szálon Daryl kapott kiemelt szerepelt, aki Leah mellett még mindig vadászik. Ugyancsak nem érzem, hogy ez a történet igazán haladna, mindenesetre az érdekes volt, ahogy a nő ki mert állni az ordítozó Pope ellen, látszólag hiába gondolja igazi vezérének, képes szembemenni vele, ha nem egyeznek elveik. Gondolom, így csak részek kérdése, míg Daryl megszökhet, Leah pedig segíti ebben, aminek következménye vagy a nő halála, vagy Alexandriához csatlakozása lehet.

Na meg ezt az is alátámaszthatja, hogy Leah nem volt képes a beteg nőt lelőni, hiába tartozik a kegyetlen Reapers csapatába. Helyette Daryl vitte be a kegyelemdöfést egészen természetes módon, ami miatt azért kirázott a hideg. Persze, Daryl tökös, az elveit rendesen átalakította az apokalipszis, viszont úgy néz ki, hogy a Reapers csapata annyira nem kemény, mint ő.

A harmadik szálon Commonwealth-be repültünk, ahol a múltkori incidens miatt az elfogott alexandriaiakat kényszermunkára ítélik: zombikat irtanak a közelben, hogy tudjon a város terjeszkedni. Eugene egyre inkább tud kötődni Stephanie-hoz, most már ki is áll érte, így sikerült a kormányzó fiát leütni, ami miatt ismét bajba került. Hihetetlen, de először érdekel, mi lesz Eugene-nal. Így egyébként szabotálta Yumiko és a főnök találkozását, viszont lehet, hogy okot adott egy bírósági tárgyalásra Yumiko védőügyvéd szereplésével, amire kimondottan kíváncsi vagyok.

Nem hiszem, hogy Commonwealth szála véget érne jövő héten, de a Reapers csapatától sem kell jó eséllyel búcsúznunk, Maggie-éknél pedig nem igazán tudom, mivel lehetne lezárni ezt a nyolc részt. Egyelőre úgy néz ki, nem kapunk igazi sorsfordító eseményeket, amik miatt izgulhatunk. Mondjuk nem is szoktunk egy ideje a sorozat esetében.

Az viszont egyre jobban érdekel, hogy melyik csapat hol van most éppen földrajzilag. Valahogy elképzelhetetlen számomra, hogy ez a három nagy község eddig úgy élt igen masszív városaikban, hogy nem találkoztak, főleg úgy, hogy élelemért muszáj néha kimenniük a falakon és portyázni. Ezért is indult Maggie és csapata, amiről úgy tűnik, eléggé megfeledkeztek. Alexandria már lehet, hogy éhen halt, de ők még mindig az erdőben járkálnak.

6 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2021. 10. 02. 17:39

Erdekelne hogy az egesz vilag ot hidegen hagyja mar ez a sorozat vagy csak itt a junkiekat

Senki a kornyezetemben vagy akar a social mediamban semmi.
Ha nem lennenek ezek a postok siman megfeledkeznek az egesz sorozatrol

Pribi - 2021. 10. 02. 18:30

Ez valahol jó, nem?

Én még egy premier telenovellával kapcsolatban is bele futok kisebb spoilerekbe.

MrSitn - 2021. 10. 02. 22:17

Maggie kísérője nem noname. Ő a maszkos harcművész.

winnie - 2021. 10. 02. 22:36

ezért írta, hogy noname (de dőltezve, jelezve, hogy nem szó szerint érti), mert te sem a nevén hivatkozod elsőre. igen, ő elijah, de nem annyira harcművész, inkább csak annak tűnt. igazából nagy fanatikusnak kell lenni, hogy tudja az ember, hogy ki az az agatha, duncan, frost, cole, roy és gage. főleg úgy, hogy heti 40 percet lát a sorozatból.

Enzo - 2021. 10. 18. 21:30

11×07 (pótlás)

Darylék száláról kb semmit nem lehetett felírni, max a posztra reagálnék annyit, hogy:
“a Reapers csapata annyira nem kemény, mint ő” -> hátőő, inkább fogalmazzunk úgy, hogy Leah nem annyira kemény, a többi fickó azért simán.
Commonwealth: igen elkényelmesedtek ezek a kis pondrók ott a Nemzetközösségben, teljesen szürreális volt látni a kormányzó fiának a kiakadását, amiért az életük megmentésével meg merészelték zavarni őket a randevújukban… mit szólnának, ha betörne egy zombihorda? Valószínűleg az elsők között futnának szanaszéjjel. Azért azon felröhögtem, amikor Eugene pofánverte a kis gyökeret :D

A Maggie-Negan szál jól sikerült, a békülésükkel, a posztban említett beszélgetésükkel, a legjobban meg talán az tetszett, hogy adaptálták a Suttogóktól a maszkozást – mekkora volt már, ahogy Negan instruálta Maggie-t a helyes zombijárásról :D
Gabriel talált egy másik hithű embert és megkímélte az életét; Elijah tesója sajnos zombi lett :( (de nem reagálhatott rá); és hát szép kis hordát összehoztak Neganék, irány a Reapers!

Mate4182 - 2021. 10. 26. 18:10

Ironikus hogy en irtam azt az elso kommentet most meg itt vagyok, frissen bedaralva 12+ epizod Walking DEadet es azt kell mondjam:

Jo

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz