login |

The Resident: kezdett az 5. évad

2021. 10. 04. 21:20 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Mint egy rossz lemezjátszó…

Meg vagyok róla győződve, hogy a 4. évados szezonnyitós írásomat is azzal kezdtem, hogy nem erre fizettem be (nem is nagyon követtem, hogy végül milyen lett a szezon fogadtatása), és az 5×01 még rá is tett erre egy lapáttal. Nem azt mondom, hogy “fúj, tipikus kórházsorozatok!”, mert engem is érdekelnek, ha jók a karaktereik, de A rezidens esetében ők is egyre fogynak, és az, hogy a sorozatnak már köze nincs ahhoz, amiként indult, végképp a szakításunk fenntartására ösztönöz.

Nem a babázással van gondom (belefér a magánélet, de mára már a munkahelyi ovi is külön sztoriszálat kap az első évad izgalmas, krimis átívelése után) vagy azzal, hogy további munkahelyi romantikus viszonyokat építenek (eleve egy ilyenre épült a sorozat), hanem azzal, hogy mára már teljesen identitását vesztette a The Resident.

De most komolyan, hol van már a régi Conrad, hol van már a régi Dr. ‘HODAD’ Randolph, a belevaló Dr. Voss, illetve a már említett átívelés? Lehet, hogy a folytatásra ki fognak azért találni valamit, de most tényleg csak egy epizodikus hackerfenyegetésre futotta nagy izzadások közepette, és bár ez is az infrastruktúrát érintette, valójában köze nem volt a korábbi, komolyabb etikai kérdéseket is felvető sztorikhoz, főleg, hogy B-szálként ki is pörgették gyorsan.

A közepes kezdésben kaptunk egy nagyobb balesetet és egy kissé gyorsan lezavart, bár tényleg tragikus esetet, hogy lehessen műteni is, valamint egy kvázi vak pácienst, akivel viszont elismerem, hogy gőzöm nincs, hogy mit akarnak kezdeni, hiszen a jelek szerint több részesre tervezik a sztoriját. Talán ennek kapcsán érdemes reménykednem? Nem hiszem, hagyom elengedve a sorozatot, amíg jó volt, addig tényleg jó volt.

Nyílt titok, hogy idén Nic-től is búcsúznunk kell, legalábbis Emily VanCamp nem tér vissza az 5. évadra állandó szereplőként, de ettől függetlenül szerepet fog kapni a karaktere nélküle is Conrad történetében, minden bizonnyal komoly hatást gyakorolva rá – kíváncsi vagyok, hogy mi a terv, mert kizárt, hogy túl kézenfekvő utat válasszanak a nővér kapcsán.

5 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2021. 10. 04. 23:19

Én Emily távozásának hírénél kaszáltam. Tavaly már elvesztettem Minát, Nic kilépésével (halálával?) pedig már végképp nem vagyok kíváncsi a folytatásra, mert kb. csak Kit maradt, akit igazán kedvelek. Ezen az sem segített, hogy már az előző évad is nyögvenyelős volt.

Nekem egyébként nem lenne bajom az identitásvesztéssel, hiszen majdnem minden kórházsorozatot bepróbáltam már, és nem számít, hogy a thrilleres vagy a szappanos oldalt erősítik, ha érdekel, akkor nézem. Na ez most már nem érdekel.

Ebben az egészben az a vicces, hogy a showrunner full egoista, és kb egyszemélyes hadjáratot folytat a konkurens sorozatok ellen, azt hangoztatva, hogy milyen eredeti a The Resident, miközben kezd egyre inkább hasonlítani társaira, és pontosan az egyediségét veszítette el. Ráadásul ilyesmi epizód már volt korábban az egyik évadban…

Mom - 2021. 10. 05. 06:18

Deny-hez hasonlóan nekem is Nic távozásának a híre volt az utolsó szög a koporsóban. Különösen amikor a promókban a halálát sugallták… na nem, akkor úgy veszem, hogy az előző évadban meg volt az esküvő, megszületett a baba és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

Tudom, hogy elméletben kb a végtelenségig lehetne vinni egy kórházsorozatot (helló, GA!), de ezt jobb lett volna tavaly befejezni, még mielőtt végleg kiüresedik. Mármint a sorozatnak lett volna jobb, meg a csalódott nézőknek. A rajongók meg a cast & crew nyilván örül ennek is.

heidfeld - 2021. 10. 05. 07:24

Azt aláírom, hogy igen sokat változott, nem feltétlen előnyére. Béke szigetévé varázsolták,pár egyedi tulajdonságát szorították ki, ami kiemelte nekem a többi közül.
Már nem erős kényszer miatt kell sorozatokat néznem/Lost, GA/, és nem kaszálom azonnal, ha kedvenc karakterem távozik, mint 10 éve, és távozó karakterek kicsit sem érdekeltek, így maradok az évadra.
Igaz, hátrább csúszott a megtekintendők listáján, és erősen csodálkozok, hogy megkapta az új évadát.

Andrea - 2021. 10. 06. 08:11

Hat Emily Vancamp babàzik , a terhessége bele lett írva es nemrégen szült. Itt egyszerűen az élet közbeszólt és a családját választotta.

winnie - 2021. 10. 06. 16:24

Andrea: ez faktor, de főleg azért, mert máshol forgatnak. nyilván nemsokára megint fog dolgozni, kedvezőbb körülmények között.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz