login |

The Walking Dead: World Beyond: kezdett a 2. évad

2021. 10. 04. 15:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Tudom, hogy sokan az elején elengedték ezt a TWD-spinoffot, de azért a biztonság kedvéért leírom, hogy senki ne mondhassa, hogy nem tettem: ez az a sorozat, amit annak érdemes néznie, aki kíváncsi a mitológiára, az apokaliptikus járványvilág makro viszonyaira, a kialakult 100 ezres városállamokra, a közöttük lévő viszonyokra, valamint arra is, hogy mi a helyzet ezekkel az élőhalott lényekkel, hiszen velük kapcsolatban is komoly kutatásokat folytatnak.

Az a titulus, hogy ez az egyetlen TWD-sorozat, amit még nem kaszáltam, nem mond sokat, hiszen még csak egy szezonon van túl a TWD: WB, és mivel eleve nem is lesz belőle több évad a másodikon túl, így nem kell sokat nyújtania ahhoz, hogy megtartsa azt, aki az első évadot végignézte. Azonban én nagyon kétlem, hogy maradék, túl sok jó sorozat került bemutatásra az elmúlt 1-2 hónapban, a felét nem tudom követni normálisan, egy ilyen kezdés után ez csak ballaszt lenne.

Az első évadról itt írtam, és bár nekem bejött az alapkoncepció, miszerint pár, az apokalipszisben nevelkedett gyerek elindul a pusztába, de a finálés felfedezések után erősen kételkedni kezdtem abban, hogy érdemes maradnom. Egyszerűen azért, mert mostanra elengedték az alapkoncepciót. A fő karakterek persze megmaradtak, de már nincs komolyabb felnövés történet, csak a szokásos túlélés és az új közösségek felfedezésre. Meg némi szappan.

Nem mondom, hogy a 2×01 első pár perce önmagában nem volt sokkoló (a készítő is azt ígéri, hogy az S2 egyik fő vonala annak a rejtélye, hogy vajon milyen magasztosabb cél érdekében nyír ki valaki 100 ezer embert), de teljesen az volt az érzésem a ledarált infók után, hogy valójában nem két szezonra tervezték ezt a sorozatot, hanem normálisan, többre, csak az első évad után az illetékesek úgy voltak vele, hogy nem kéne erőltetni, inkább zárják le gyorsan, így amint végre szélesre tárták a World Beyond-ot a fináléban, most gyorsan a célegyenesbe is fordították, és átugrottak egy csomó mindent.

Az előző évad végének fejfogós nagy megoldása után a gyerekszereplők szétszóródtak (meg nem mondom, hogy 3 vagy 4 helyre), de szerencsére most megelégedhettünk azzal, hogy kettejüket kövessük, a két testvért: az egyik az új csapattal indult el (hogy a rész végére eljusson egy számomra nem túl hihető fordulópontra), a másik pedig a HáromKörösök szokatlan “toborzási útjára” léphet, hogy számára látomásos (éljen…) sztorikat kínáljanak.

Előbbi sztori teljesen érdektelen lett, utóbbi pedig nyilván azoknak szolgálhatott pár másodperc érdekességgel, akiket komolyabb érdekel a mitológia (mint látható, nem jelentkezek lelkesen), de szerintem őket sem kötötte le túlságosan a nyitójelenet utáni pár sejtelmes dialóg Julia Ormond karakterével. Cserébe az évadelőzetesben volt pár snitt, amire kíváncsi lehet az ember, szóval óvatosan nézze meg mindenki. Mint írtam, nekem ez jó kiszállási pont, sokkal kevesebb dolog érdekel ebben a World Beyond-ban, mint ami nem érdekel. 

(A sorozat itthon továbbra is az Amazon Prime Video-ra érkezik, hiszen tavaly is ott jött hetiben, az amerikai tévés sugárzás után, tehát a digitális premiert követően egy héttel. Az első szezon, ugye pár hónapja magyar feliratot is kapott, de ez a 2×01 nem, így lehet, hogy csak az évad végével lesz meg a magyar nyelvű premier.)

3 hozzászólás Ne habozz!

gumimaci - 2021. 10. 05. 09:04

Omaha! Payton Manning live forever! :)

Enzo - 2021. 11. 18. 00:47

Hú, ez a kibeszélő jobban pang, mint bármi :’D :O

Na de legalább én végre elkezdtem pótolni az epizódokat meg a kommentjeiket:

Szóval, 2×01 (pótlás)

Mekkora genyó ez a Kublek. Bekamuzza, hogy egy horda pusztította el Omahát, ami önmagában végülis igaz, de ugye láthattuk a hathetes flashbacket, hogy ők robbantották be a falaikat. Campus Colony megsemmisítéséről nem is beszélve… Szegény Hope-ot meg lesokkolja ezzel az infóval, majd rögtön utána már azzal cseszteti, hogy “ugye készen állsz a jövő eszközének lenni”? Persze, biztos készen áll… Azt mondjuk nem teljesen értem, hogy miért kellett kirakni a csajt Albanyban egy éjszakára, de az őrült csajt haluzós jelenet nem volt rossz.

Mi történt még? Perimeter nevű ex-művésztelep az új főhadiszállás; megkaptuk a nagy találkozást Hope és apuci között; Iris meg megölt egy random őrt és ennek során rájött, hogy kamu a sztori CC-ről (hát ez a látomásos bizonyítás egy bírósági tárgyaláson azért nem állná meg a helyét :D)

Darabkák:
– Perimeter-be érkezéskor, bemutatkozásnál a “miért éltek?” kérdésre a “I guess I live for Hope” válasz kétértelműségén elmosolyodtam, szép :)
– Huck legalább nem árulta be Kubleknek, hogy Irisék tudnak egy csomó mindent (napló)
– Furcsa, hogy nem szerepelt se Ethan, se Silas (vagyis hát utóbbit említették)

2×02 (pótlás)

1. Aha, persze, Iris ilyen simán kioszt 2 tökéletes headshot-ot…
2. A FearTWD után itt is előjött ötletként adott karakter halálának a “meghamisítása” kamu-zombi készítésével, most Willnél játszották ezt be.
3. Silas mennyire bizalomgerjesztő helyre került :D de legalább vannak érdekes új arcok ott :)
4. Apropó, nagyon ismerős volt ez a Dennis nevű arc (Silas “főnöke”), de nem jöttem rá honnan: IMDb-t megnézve a SHIELD-ből (Davis ügynök)
5. Na, Hope már jegyzeteli a gyenge pontokat az új helyén :D Éééés megérkezett a lehetséges szerelmi szál a Mason nevű srác képében (a takarítószertáras jelenetük vicces volt) :D
6. Maga a tudományos törekvés egyébként ötletes, főleg Dr.Bennett amiről beszélt a videójában (bomlás felgyorsítása) – a sorozat egyik pozitívuma, hogy itt erre is kitérnek.
7. Hopphopp, az ott Huck Dennis fotóján? :O

#hétidézete:
“-Here’s some protein.
-Dad, Dad! I turned 17. I didn’t become a weightlifter.” :D

stargatelost - 2021. 11. 29. 18:11

Évadzáró post credit scene:

Spoiler

Hoppá, itt aztán megágyaztak pár érdekes dolognak. Jól rémlik, hogy lesz olyan spin-off, ami a világ többi részét mutatná? Mert akkor tuti ezzel vezették fel.

És végre futó zombik! El sem hiszem, hogy végre tényleges fenyegetést jelentenek majd kis számban is, és nem csak unalmas fejdöfködés lesz.

Ja, és persze dr. Jenner cameo :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz