login |

Law & Order: Organized Crime: kezdett a 2. évad

2021. 10. 05. 20:20 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

A spinoff első évadja során is kicsit húztam a számat, hogy mennyire lesz Law is az Order mellett az Organized Crime (mert ugye csak Stabler nem elég – nem tudom, hogy másnak volt-e ilyen problémája), de a mostani kezdés már tényleg csak egy random bűnügyi sorozathoz tartozott. Nyilván változhat még a helyzet, de az 1×01-gyel szemben ezúttal nem sok mindent találtam, ami megtartott volna a folytatásra.

Ezzel nem azt mondom, hogy rossz lett volna a rész, de a remek szereplőgárda (érkezett Dask Mihok, Ron Cephas-Jones, Vinnie Jones, Guillermo Diaz, Mykelti Williamson, Michael Ramond-James) ellenére sem tud egy fikarcnyit sem érdekelni egy albán és egy fekete gengszterbanda egymásnak feszülése, majd szövetségkötése, hogy az előbbiek közé pár hónap kemény melójával erősen beépült Stabler idővel szétcsapjon közöttük.

Nem, ez egy túl sokszor látott sztori (tudom, hogy próbálnak majd eltérni a tipikus úttól) ahhoz, hogy csak erre akarjanak koncentrálni, így adja magát, hogy más szálak kerülnek kiemelésre a random gengszterkedés és etikai kérdésekkel való szembenézés közben (mert nyilván a beépített ember szembetalálja magát sok dilemmával, láthatjuk a rendőri oldalt is), nem véletlen, hogy nemsokára jön StablerAnyu és már a nyitányban is felvezették egy StablerGyerek sztoriját (mást tényleg ők érdekelnek?), illetve a politikusos szál is pont olyasmivel kecsegtet, ami nem nagyon izgat. (A többi magánéletről, valamint az S1-es visszahozott karakterekről (pff…) nem is beszélve.)

Persze akit a bandás műfaj érdekel, annak mindez nem fog gondot jelenteni, a sorozat pedig mégiscsak szervezett bűnözéssel foglalkozik, szóval nem is kéne problémáznom a fentiek miatt (mondom, Vinnie Jones és Michael Raymond-James, mint albán kiskirály remek), de az első évados megközelítés sokkal jobban érdekelt, mint a mostani, izgalmasabbnak is érződött a felvezetése.

Majd lehet, hogy a 8. rész körül, amikor lezárul ez az arc, visszanézek megint, de a mostani epizódokba csak akkor szállok vissza, ha valami nagyon biztatót olvasok.

2 hozzászólás Ne habozz!

Cole - 2021. 10. 06. 21:05

Dylan Mcdermott csak 1 részre tért vissza a 2. évadban vagy még várható a szerepeltetése? Szerintem vele lehetne még kezdeni. Az első évadban elég emlékezetes alakítása volt, nagyot alakított.

Amúgy tényleg nem rossz a szereplőgárda most se (talán emiatt kellett csökkenteni az SVU szereplők számát? :D), de a történet elég gyenge, pláne ez a beépüléses dolog eléggé klisés.

Szerintem a legjobb lenne, ha Meloni az SVU-ba térne vissza, bár tudjuk ez már nem fog megtörténni. :(

winnie - 2021. 10. 07. 07:51

Cole: itt az állandó szereplők között írták ki, de még nem láttam a 2. részt, így simán meg lehet, hogy csak a korábbiak miatt volt ott és a folytatásban nem lesz. De most belebegtették, hogy kvázi informátor lesz, szóval szerintem továbbvihetik a karaktert.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz