login |

The Conners: kezdett a 4. évad

2021. 10. 05. 18:50 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

A The Conners nem is olyan az előző után megint húzott egy élő epizódot, amit, mint oly sokszor leírtam, általában élvezni szoktam az élő jelleg miatt. A különbség az volt, hogy most csakis az élő jellegből adódó apróságok (és nagyságok) miatt éreztem élvezhetőnek az ABC egykoron valóban nézett komédiáját, a Roseanne kvázi folytatását. (Vajon ma képes lenne egy sorozat a Roseanne felélesztésének pár évvel ezelőtti brutál nézettségét hozni?)

Mintha kezdene fásulni a sorozat. És most nem mondhatom azt, hogy a néző is fásulna, mint azt sokszor állítani szoktam (ld. miszerint sokszor nem a komédia lesz rosszabb a 2. évadhoz képest a 7. évadra, hanem a néző “fárad bele” a rutinba, és ha fordított sorrendben látná az évadokat, akkor a 7. helyett a 2.-ba fásulna bele), hiszen szó sincs arról, hogy rendszeres nézője lennék a Conner családnak.

A 3. évadot valamennyire fel tudta “dobni” a vírus, hiszen az illet a röhögve való szenvedés, a drámázások közbeni poénkodás sorába, most viszont inkább csak szappanos nyűglődés ment, kvázi kapcsolati dráma, ami akkor sem érdekes, ha Sara Gilbert kerül emiatt a középpontba. A többiek tényleg csak asszisztáltak Dan kivételével, akinek a sztorija legalább szívhez szóló, de nála meg a poénok maradnak el.

Az élő jellegből adódóan volt egy (szándékosan beletett) díszletek közötti szaladás Darlene-től, ami azért vicces lett, és jópofa volt a random Conner-ek felhívása is, és míg az első működött (és akkor még nem esett le valamiért, hogy nézőről van szó), a többi inkább a kínos csend fele tendált, és gyorsan le lett zavarva. De az legalább kiderült, hogy amikor valami előre nem megírt, nem viccesnek szánt dolgot mondanak, a helyszíni nézők akkor is tudnak szakadni a röhögéstől. Így máris érthető, hogy miért nevet folyton mindenki mindenen. Más kérdés, hogy így a néző nem olyan jó indikátor a poénok működőképességének megítélése szempontjából.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz