login |

AP Bio: kezdett a 4. évad

2021. 10. 06. 21:42 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

– I still feel like we’re letting too many people into this.
– I will cut your throat open with the pen I’m holding.

NEMÁ! Amikor valami különlegesebb epizód kerül adásba egy sorozatból, mindig gyorsan megnézem az IMDb-t, hogy mit mond (míg a sorozatokra adott fő pontszámok sokszor sajnos nem sokat érnek, hiszen van, aki pilot után, van, aki más random helyen, vagy utólag a teljes széria láttán osztályoz, az epizodikus pontok általában beszédesek). Az NBC egykori és a Peacock jelenleg komédiája most nem tipikus részt hozott évadnyitónak. És az az átlag alatt teljesített, ami inkább csak azt jelenti, hogy nem 9.0 fölött, hanem 7.5 körül. (Amilyen lassan mennek ki a kritikáim és amilyen kevés voksot kap az epizód, már majdnem 8-ason áll…, de most már csak nem írom át a bekezdést)

Nem baj, azért ez annyira nem kirívó, de nekem kifejezetten bejött az iskolai komédia új szezonjának kezdése, pont egy ilyen rész kell ahhoz, hogy az ember darálni kezdje a várt komédiáját és 3-4 óra után elégedetten álljon fel előle (mint az S3 elől), hiszen egy tipikus epizód, ami a régi rutint idézi fel, csak arra késztetne, hogy félretegyem a sorozatot, hogy a folytatást majd később nézzem meg. És rossz esetben el is feledkezzek a szériáról a következő évad kezdéséig.

A 4×01 első 5 perce elég beszédes, kiderül belőle a fővonal és az is, hogy nem nagyon újnéző-barát a fanfiction írásáról szóló kezdés (először azt hittem, hogy a tornádó lesz a lényeg), vagyis…, nem tudom, mert a humor elvetemültsége tök jól kiderül, és a karaktereket is definiálja, az által, hogy minden diáknak van lehetősége a saját hangját megmutatnia, azonban a Durbin-Griffin “viszonyt” egy újonc nem nagyon tudná értelmezni.

Szóval kapunk egy rakás fantáziajelenetet (aki nem olvassa el a poszt szövegét, az csak nézni fog a képeken, hogy nem ilyennek ismerte a sorozatot), valamint Jack saját szálát is tovább görgetik (sajnos Elizabeth Alderfer-nek ott volt a United States of Al, így itt esélytelen lett volna maradnia), más kérdés, hogy mivel különleges volt az évadnyitó, magáról a szezon irányáról, illetve, hogy lesz-e egyáltalán iránya, nem tudtunk meg semmit. Viszont megint kaptunk egy új diákot, és tippre távozó is van (szegények öregszenek, fura lesz egy 7. évad, fingers crossed), bár őket mindig nehezebb kiszúrni.

Általában szeretem a nem tipikus epizódokat, és most sem kellett csalatkoznom, az meg külön hab volt a tortán, hogy Patton Oswalt ennyire kiemelésre került, arról nem is beszélve, hogy a jelenetszkippeléses tanárnők most teljesen tolerálhatóak voltak.

A folytatás kapcsán igazából csak az jutott eszembe, hogy vajon az AP Bio rászorul-e “normális” történetre, mint Lynette szála a 3. évadban, vagy megvan nélküle, bőven elég pár epizodikus sztori és a konstans ökörködés, mert az iskolai sztorik tárháza szerintem kifogyhatatlan.

Nem kertelek: ha az AP Bio még most is országos csatornás komédia lenne, akkor talán a legjobb lenne a mostani felhozatalban, de a dobogó simán meglenne számára. Nyilván nem egy Community, de a mostani rész is bizonyította, hogy stílusban azért próbálnak közelíteni Dan Harmon kultsorozata felé, de úgy, hogy ne érezzük klónnak, hiszen azért megvan az a saját identitása is, amit a kezdetektől fogva épít. (Megint megvoltak a visszatérő gegek, és basszus, ezt a kék/narancs színesztétikát még az álomjelenetek nagyjánál is tartották, az iskolán kívül, ezért jár a pacsi!)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz