login |

Survivor – 41×02: Stupid Survivor player

2021. 10. 06. 19:30 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Na, azt hiszem, hogy ilyen későn is rég írtam heti kritikát/összefoglalót (talán soha, bár olyan előfordult, hogy nem én írtam, azt hiszem), és mostantól próbálom tartani a megszokott csütörtököket, szóval holnap is jövök majd remélem írással, addig viszont bedobnám a közösbe azt a friss infót, hogy az ausztrál változat februárban induló 9. évadjában szerepelni fog Sandra – Az Russell S5-ös szereplése után második amerikaiként.

A mostani epizódot egyébként nem nagyon tudtam hová tenni. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Voce esett ki.

Filózok, hogy mennyire olvassak kiesős interjúkat, volt, hogy mindent elolvastam a történésekről, máskor semmit, az interjúiból most is kaphatunk olyan infókat, amikről nézőként nem tudhatnánk, és igazából nem tudom, hogy melyik élményt/valóságot akarom magamnak: a sorozat által kínáltat, vagy a kiterjesztettet, amiben jelen vannak olyan szálak is, amikről nem nagyon értesülök.

Gondolom a reggeli hírposztban lévő linkeken lévő interjúkban szerepel valami racionalizálása a lépésnek, de nézőként elég fura volt látni a történéseket. Nyilván az érthető lehetne, hogy megtartják Tiffany-t, mert úgyis jön egy swap, és akkor jó az eggyel több szövetséges, de ha maradnak a törzsek, akkor biztosan szúrni fogja ő más szemét is a fizikai feladatos deficitjeivel, így nem lesz hosszú életű. Cserébe merge után elég sokáig el lehet jutni így, szóval neki addig kell kihúznia.

A lényeg, hogy a kiszavazás olyannak tűnt, aminél nem tudtam, hogy mit érezzek, mert a kieső nem tehetett igazán semmit: öten voltak, 3-2 (ami valójában 3-1), és mivel az érthetetlen Tiffany-paranoia idolt sejtett, pedig mások többször is cáfolták ezt, maradt egy ember, akire lehetett szavazni. Ami ellen Voce nem tehetett semmit. Pff? Pff. (Én egyébként tényleg elhittem, hogy Tiff-et kinyírja saját paranoiája, de a többiek a jelek szerint sokkal jobban mellette vannak, mint gondoltam.)

Szóval ez kicsit random volt. Mint ahogy az is az, hogy Evvie elment “hajókázni” és fogolydilemmázni (megint…). Mondjuk ezzel nem volt gond, de ugye érdekes taktikai elem az, hogy ki megy el, ami ugyancsak növelheti a káoszt, nem csak azért, mert kaphat jutalmat az illető és más törzsbéli szövetségeket szerezhet, kapcsolati tőkét növelhet, hanem mert kiveszik a kiszavazás stratégiázásból, ami komoly veszteség lehet.

A nagy random persze ebben a részben a Xander által megtalált előny/idol volt, ami… Nem tudom. Papíron ez izgalmasan hangzik, hogy “tessék itt van valami, ami lehet, hogy jó, de lehet, hogy rossz lesz”, viszont a megvalósítás abszurd marhaságnak tűnt, és nem az abszurd mondatok miatt – még szerencse, hogy más évadokban pont ezt nem tudják ellőni, mert mindenki gyanakodni fog. Csak engem akasztott ki, hogy értelmetlen mondatot kell mondani ÉS még várni is rá értelmetlen választ? Csak a mondás nem lett volna elég? Mennyi esélye van így annak, hogy később összeálljon az idol? Így, hogy most Xander-nek meg kell ismételnie a dolgot. Mondhatni vagy célkeresztet kap, mert gyanús, vagy sosem szavazhat?

Szóval Xander-ről legalább mindenki megtudta, hogy idolja lehet (mondjuk megúszta, szóval…), de (még) nincs neki, és nem is szavazhat. Akkor következő alkalommal leadja mondjuk a drótot más törzsbélieknek az idol mibenlétéről?

Összességében persze nem volt rossz a rész, az elején mindig érdekes látni a dinamikák alakulását, de az sok mindent elmond, hogy szinte csak egy törzsről volt komolyabb mondandóm.

ui: Számított valamit az eggyel kevesebb nap? Mert az biztos, hogy a nagy Negyedik Fal-bontás most totál nem volt tényező, kábé a nullára lett redukálva az egyetlen felesleges és semmit sem adó kiszóláson kívül – már, ha el nem felejtek valamit. (Hahh, most ránéztem a képrejtvényre, de valami rémesen egyszerű volt.)

2 hozzászólás Ne habozz!

zolkó - 2021. 10. 03. 21:36

Episode 2
Az év egyik nagy facepalmja mindenképp Voce kiszavazása lesz, azért hogy Tiffany maradjon. Normális???? Tiffany??? Aki az első másodperctől kezdve az agyamra megy a sunyi akarnokságával. Jeez.

Enzo - 2021. 10. 07. 01:31

41×02

Na jó, kezdem én is a kiszavazással, mert ez felqrt agyilag. Hát hogy lehet ilyen szerencsétlen ez a törzs, de komolyan?
Annyira egyértelmű lett volna Tiffany-t kiszavazni… nem is csak a challenge-es bénázása miatt, de hogy még utána is elkezdett parázni Evvie-nek, aki kerek perec megmondta neki, hogy “figyi, Xandernek nincs idolja és nincs szavazata sem”, mit nem lehet ezen érteni? Ehelyett kiszavazzák Voce-t, aki egyrészt a legszimpatikusabb volt az egész törzsből, másrészt semmiről se tehetett -> cserébe így most a “””veszélyes””” Xander is bennmaradt és fizikailag is gyengébb lett a csapat, good job. De legalább megvan a hőn áhított lányszövetségük, hát gratulálok hozzá, remélem ezek után kiestek szép sorban mind, idióták.

Xander előnyéről:
nekem tetszik ez a Beware Advantage, és bakker, tényleg nem véletlenül ez a neve: sokáig nem túl nagy az esély arra, hogy összeálljon az idol 3 darabkája, cserébe addig minden challenge-kor lehet próbálkozni a furcsa mondatokkal, amitől jobb esetben hülyének néznek, rosszabb esetben gyanút keltesz (Xander köv.alkalommal tuti fog is)… és még a szavazatodat is elveszted, az durva. A challenge közbeni előnyszerzést amúgy imádom, pár éve volt olyan, hogy a pályáról kellett észrevétlenül lelopni valami tárgyat, az is remek izgalmakat hozott, ezt meg majd meglátjuk.
(@posztreakció: “Csak a mondás nem lett volna elég?” -> hát de azt úgy hogy? Xander bemondja a saját mondatát és megkapja az idolt? a másik 2 mondat arra való, hogy azok jelzik, ha az idol másik két harmada is meg lett találva… viszont az jogos, hogy szólhatna a másik törzsbelieknek, hogy keressék, csak attól még ugyanúgy egy “tű a szénakazalban” szituáció marad)

Summit:
Érdekes, hogy most a vesztes és az egyik győztes törzsből kellett választani titkos találkára menő embert. Mivel most csak ketten voltak ÉS a sárgáknál Evvie ugye a swing vote szerepét töltötte be akkor, annyira szépen és logikusan felépítve megbeszélték Deshawn-nal a dolgot, hogy öröm volt nézni: Evvie nem akarta kockáztatni a szavazatát, ezért Deshawn nyugodtan meg is kaphatta az extra vote-ot – win-win, kölcsönösen hasznos, egyiküknek sem áll érdekében felrúgni a döntést, és Deshawn jön eggyel a csajnak. (Bárcsak a tribalra is jutott volna az értelmes döntésekből…)

Darabkák:
– Brad spyshack-kalandján jót röhögtem, Tony Vlachos szívét szerintem büszkeség töltötte el az epizódot nézve :D
– A kékeknél bírom, hogy Naseer annyira hasznosnak bizonyult, hogy mégiscsak megtartják :D
– Xandernek annyira fura mély hangja van, nem?
– Ezek a challenge közbeni képrejtvények… most egy részét menet közben fejtettem meg, vissza se kellett tekernem, de biztos van, aki elszórakozik velük.

(@winnie: Köszi a posztot! Még egy javaslat hozzá: zolkó kommentjét szerintem át is hozhatod az előzőből, úgyis ide tartozik :))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz