login |

Survivor – 41×03: Ballsy player

2021. 10. 07. 20:50 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Olvasom, hogy a magyar Survivor-ben (valamilyen módon) bele-belenyúlnak a készítők a játékba, ami nem okoz túlzott örömöt a nézők számára. Nekem most az amerikai változat kapcsán jutott eszembe az, hogy ha így megy tovább, akkor el lehet felejteni, hogy milyen volt régen a játék, mert így, ezer előnyt és mindenféle random, szabálymegváltoztató dolgot bedobva tényleg csak arról szól az egész, hogy ki tud éppen jól reagálni az új dolgokra.

És bár korábban hangoztattam, hogy a győzelemhez ez az alkalmazkodás is szüksége, ami nem baj, azért azt lehet érezni egy idő után ez nem valódi skillt kíván meg, simán lehet, hogy valaki úgy lesz a körülmények áldozata (szia, 41×02!), hogy semmit sem tehet ellene. És ezzel sajnos pont azt az elemet ölik ki a Survivor-ből, amit valóban érdekes volt látni, a tudatos stratégiázást és taktikázást. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Brad esett ki. Ehh, miért?

Beszélek most a játékosokról, mert annyira izé volt ez az egész epizód (nem untam vagy ilyesmi, fogjuk rá, hogy élveztem is – legalábbis nézni), hogy az első fele csak és kizárólag arról szólt, hogy talán meg egy csomó játékos egy csomó előnyt.

Konkrétan annak köszönhetően, hogy odarakták az orruk elé az új Beware Advantage-et. Ami tovább szedte az áldozatait, szóval aki fanatikus, az vezetheti, hogy kinek nincs szavazata és kinek van plusz egy szavazata. Vagyis vezethetné, ha nem lenne tökéletesen mindegy, mert sem az egyik, sem a másik tényező nem játszik szerepet, tehát (egyelőre) A SEMMIRE MENT EL 20 PERC. Nyilván később változni fog a helyzet, de lehet, hogy elmértek valamit a készítők, főleg így, hogy Brad kiesett, és nem lesz, aki elmondja a mondatát, amikor Xander harmadjára is elkezd a lepkékről hadoválni. (Ennek továbbra sincs értelme, és tippre az egészet ki is vágták volna, ha nem lenne jelentősége, ergó csak kitaláltak valamit erre a szcenárióra is.)

Na, sírás OFF, a játékosok. Brad-et sajnáltam, mert teljesen fogalmatlan volt, de remek tévé, jópofa karakter, persze a kiszámíthatatlansága miatt nem volt sok esélye, így meg pláne nem, hogy felhalmozott mindent (pff), ráadásul semmit sem ért az egésszel. Ez a folytonos nemszavazás, gyanúba keveredés tényleg megéri, hogy egyszer megússza a kiszavazást? Nem hiszem, hogy jó taktika volt szétkürtölni a dolgot, hiszen rögtön híre megy az effélének, ahogy Naseer szervezkedésének is.

A Zöldeknél ráadásul ott van Shan, JD és Ricard is, akiknek mind tudnék szurkolni teljesen eltérő okokból. Shan abszolút szimpatikus, bár gőzöm sincs, hogy mi akar lenni játékosként, és arról sem, hogy milyen játékos, van-e benne potenciál. JD, mint fanboy olyan, akit nem tudok nem kedvelni, ragadós a lelkesedése, még ha hülyeségeket is csinál (komolyan meglátták az előnyt nála…?), Ricard pedig talán a legnagyobb potenciállal rendelkezik, akár remek győztes villain is lehet (és olyan is, aki szervezkedik, majd nagyot koppan egy blindside után), remélem, tényleg átlátja a játékot, és nem csak úgy tűnik, mintha képben lenne.

A Sárgáknál Evvie-től sokat vártam, de ő egyelőre csalódás pár jó gondolata ellenére, ott leginkább Liana-ban bízok, de csakis szimpátia alapján, még akkor is, ha hülyeséget csináltak legutóbb, Sőt, még Xander is jól elsülhet. Mivel a Kékekkel töltöttük a legkevesebb időt, így nálunk nem nagyon tudnék kit kiemelni. Itt-ott látni a neten elég bő, több perces kivágott jeleneteket, amik szerintem tényleg hozzáadnak itt az elején karakterekhez: egykettőháromnégy.

Kaptunk egyébként egy “lógjatok meg a szigetről, mert különben!”-feladatot is, ami elég szemét kényszerítés volt a játékosoknak (persze ők nyitották ki az előnyt, szóval felvállalták – kíváncsi leszek, hogy későbbi szezonokban óvatosabbak lesznek-e az esetleges szavazatvesztés miatt – nyilván az S42-ben még nem fognak tudni róla), és megint csak fogolydilemmába futtatták bele a kiválasztottakat, ami egyrészt kezd unalmas lenni, másrészt viszont természetétől fogva mindig érdekes gondolatmeneteket szül – itt is kapott valaki +1 szavazatot (nem tudom már ki és nem is érdekel), míg a többiek semmit.

Mint írtam, egyelőre még a mézes hetek fázisában vagyok  az “új” Survivor-rel, így élvezem és elnézem neki ezt az előnyökkel kapcsolatos megszállottságot, mert kíváncsi vagyok, de ha valami, akkor ez rém hamar unalmassá válhat, és jövőre egy ilyen kezdést nem biztos, hogy tolerálnék. Viszont a játékosok kapcsán érdekel, hogy miképp fognak változni a dinamikát egy törzskeverés vagy két törzsbe sorolás után, szóval ezt mindenképp várom, addig nem vagyok hajlandó elkenődni.

ui: a stáblista végén de vártam, hogy bemondják a végén, hogy “CSI next“, vagy mi volt hosszú-hosszú éveken át, amikor még csütörtöki volt a reality és utána a Helyszínelők következett, mert ugye most is egy napon van a két sorozat, bár a kettő között ott a Tough As Nails is.

ui2: RIP intro, ahogy olvasom, már nem fog készülni soha még olyan sem, ami nem kerül az adásba. Lehet bármilyen a modern kori amerikai Survivor, nálam ez a legnagyobb bűne, hogy képesek a játékidővel magyarázni azt, hogy nem mutatják a játékosokat a részek elején, pedig mégiscsak legendás szegmensről van szó. (Igen, tudom, hogy a hosszú intrókat országos adókról az ölte ki, hogy elkapcsolnak a nézők, de aki ilyenre képes, miután elkezd egy részt, az nem is érdemli meg, hogy maradjon.) A neten persze vannak rajongóiak, majd lehet, hogy az egyiket (123) megnézem mindig a részek előtt.

4 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2021. 10. 07. 21:39

JD és Ricard a kedvenc eddig, de utóbbi tűnik favoritnak akár a végső győzelemre is. Shan szerintem hamar ki lesz szórva, én őt nem érzem elég erősnek, az a csapat pedig nagyon erős ilyen téren.

A Yase vajon kirakta volna Tiffanyt, ha oda kerülnek, vagy inkább Xander lett volna a target? A sárgák csak benne reménykedhetnek, meg egy mielőbbi merge-ben.

Egyetértek egyébként, ez így nem jó irány, ha elkezdünk szivatni játékosokat, és bambán, reszketve ülnek a tribalon, mert nincs vote-uk. Úgy három hete már. Így teljesen random a játék, nincs értelme taktikázni, mert bármikor kieshetsz. Vagy inkább otthagyják majd az idolokat, ha megtalálják, csakhogy ne kerüljenek bajba? Nekem ez eddig még fura. Nem rossz, de még szoknom kell :)

Thomas - 2021. 10. 08. 17:11

Én is ezt akartam írni, új kezdetek, de valójában semmi sem változott, már a 3. részre úgy teleszórták idolokkal meg előnyökkel a játékosokat, hogy ember legyen a talpán, aki fejben tudja tartani, hogy kinél mi van, meg ki nem szavazhat éppen. Kizártnak tartom, hogy most Brad kiesésével az idolokat hagyják veszni a készítők, szerintem addig lesznek visszapakolgatva (talán most már az orruk alá), míg meg nem találja mindenki, ezért nem számítottam most törzskeverésekre sem.

Amúgy azt nem értem, hogy kötelező nekik mondani minden alkalommal a mondatukat? Ez így tényleg röhejes:) Most a szőke srác már egyszer mondta, mindenki emlékezett a pillangókra, Brad is mondta a brokkolit, a pillangókat felesleges volt megismételni, amíg a kékektől is el nem hangzik a harmadik. Szóval mindenkinek maximum kétszer kellene elmondani, először jelzésképp, hogy megtalálta, másodszor, amikor a harmadik is megtalálta, akkor az első kettő is elismétli. Most persze ezt bonyolítja, hogy ha Brad helyett valaki megtalálná, annak csak el kéne újra mondania, vagy nem? Elviekben meg is várhatná a kékeket.

Nem tudom, kinek szurkoljak, rendkívül unalmas cast lett, nem is igazán érdekel senki, maximum Sydney, Sara meg egyből kiesett, akit előzetesen kinéztem magamnak:( Bradet mondjuk elnéztem, elég szórakoztató volt, kár, hogy ő is kiesett (tényleg hülyeség volt eldicsekedni az előnyeivel), mert JD viszont idegesítő. Meg az az erőszakos csaj is, Tiffany.

Enzo - 2021. 10. 08. 22:44

41×03

@posztreakció: jé, tényleg, nincs intro, eddig fel se tűnt :O :(
“az első fele csak és kizárólag arról szólt, hogy talán meg egy csomó játékos egy csomó előnyt” – na pontosan ugyanezt éreztem! Csak pislogtam, hogy Tiff miért talál még egy Beware Advantage-et, amikor a törzsükből Xandernek már van egy, aztán kiderült, hogy ez egy másfajta. De amúgy ezeket finoman szólva nem rejtették el túlságosan, mi lesz a következő, hogy már konkrétan odateszik eléjük? (khm khm magyar Survivor)

Az éjszakai kilopózástól többet vártam, de ezek szerint most ez helyettesítette a Summit eseményt, csak “ponyva vagy szavazatlopás” választással, ahol végül csak Brad kockáztatott. Az rendkívül humoros jelenet volt, ahogy a fekhelyén épített maga helyett valami bábut, nagyon röhögtem :DD -> és még mutatták is, hogy JD ébren van, de aztán mégsem lett folytatása az ügynek…

Darabkák:
– Naseer eléggé bajban van a kékeknél, konkrétan amikor rajta kívül mindenki egy brancsban beszélget, az azért gyanús…
– Tényleg kicsit fölöslegesnek érzem minden alkalommal elmondani a titkos mondatokat (most még külön meg is beszélték Xander és Brad, mert mindketten utolsóként indultak a platformról), viszont ha valaki kiesik, akkor meg mégis el kell mondani az újbóli megtalálás után, szóval valahol jogos.
– Hasznos lenne kiírni a soundbite-oknál, hogy kinél milyen előny/idol van, valamelyik korábbi évadban volt már ilyenre példa. (Vagy mondjuk visszavehetnének a készítők ilyen téren?)
– A challenge elég szorosra sikerült, JD rendesen elszórakozta a dobálást, simán lehet, hogy pont ennyin múlott a vereségük.

Kiszavazás:
Durva, hogy Brad ment haza, a hármas idollal és egy stealvote-tal a zsebében – ezek szerint Shan nem értékelte eléggé azt a (rossz húzásnak is felfogható) hatalmas bizalmat, hogy Brad mindkét előnyét megmutatta neki, és inkább JD oldalára állt, akitől meg ugye megkapta az extra vote-ot. Kár Bradért, de JD-t is kicsit sajnáltam volna…
Furcsa adalék, hogy Genie nagyon nem érzi a törzs mozgását, mert most csak ő szavazott JD-re (Brad ugye nem tudott), múltkor meg ugye Ricard-ra lőtt egyet látszólag random, viszont a mostani tribalon meg belengettek pont kettejük közt némi ellentétet látszólag a semmiből… valszeg itt valami olyan dolog lehet a háttérben, ami nem került adásba.

Szimpátiák:
– a zöldeknél Ricard kivételével mindenkit bírok, talán Shan-t leginkább :)
– a sárgáknál csak Xander szimpatikus, Tiffany nagyon nem, és a másik 2 csaj is elvágta nálam magát a múltkorival (Evvie azért egy fokkal kedvelhetőbb)
– a kékeknél meg Naseer ide-oda lavírozik a jófejség és a “hülyevagymitcsinálsz” között, Sydney-t tartsuk meg eyecandynek, a többiekről pedig egyszerűen nem tudok mit mondani, annyira keveset szerepelnek, mehetne már ez a törzs is tribalra…

#hétidézete:
“Today it was like: crap hit the fan and the fan was made of crap” :DD /JD/

Thomas - 2021. 10. 09. 15:33

Amúgy főcím terén egyetértek Winnie-vel, hogy “aki ilyenre képes, miután elkezd egy részt, az nem is érdemli meg, hogy maradjon”:) Mondjuk én a Survivor főcímét annyira sosem szerettem a zene miatt, de hogy már az American Idolnál is eltüntették, ami nagyon hangulat alapozó volt, vagy a DWTS-nál is csak egy pár másodperc maradt, azt rendkívül sajnálom. Vajon van erre valami felmérésen vagy teszten alapján bizonyíték, hogy a nézettség bánja egy kb. 30 másodperces főcímet, vagy csak az illetékesek gondolják ezt? Valaki komolyan képes emiatt elkapcsolni? Az nem is rendes néző, és az első reklámszünetnél amúgy is el fog kapcsolni, hacsak nem egyszerre van minden csatornánál.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz