login |

Survivor – Celebek a civilek ellen! 5. évad: a kilencedik kiszavazás – írta Scat

2021. 10. 08. 15:50 - Írta: vendegblogger

32 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Ezúttal több váratlan dolog is történt, de olyanok, amik a korábbi évadokban nem (legalábbis nem rémlik, hogy lettek volna ilyesmik). Emiatt ebben a szakaszban két ember is a holtakhoz került, míg egy valaki pedig véglegesen kiesett közülük. Emellett a már előre kiszámítható törzsi tanács eredményéhez a szerkesztőknek is volt egy-két szava

A tovább mögött jönnek a spoilerek.

Játékosaink a máglya mellé telepedtek, ahol folytatódott Zsófi okoskodása, aminek továbbra is az volt a lényege, hogy őt természetesen mindenki félreismeri. Sabira eléggé magára is vette ezt az egészet, ami érthető, csak felesleges., mert míg ő érvelni próbált, Zsófi csak a már bejáratott szófordulatait pufogtatta.

Őt mindig meglepi az, hogyha róla rosszat mondanak, hiszen benne csak jó van. Nyilván…

Máté is beszállt ebbe, és bár nem mutatta ki, de egész biztos vagyok benne, hogy Zsófi elevenjébe talált a megállapításaival. Annak fényében különösen érdekes ez a veszekedés, hogy pár nappal később mintha semmi sem történt volna. Zsófi és Sabira újra „öribarik” lettek. De erről majd később.

Másnap (szintén nappal) megérkezett Bálint a Holtak-szigetére. Ennek igazából csak Alexa életében volt jelentősége, mert ő kissé kívülálló volt ott, Dani és Evelin mellett. Alexa nyomasztotta is Evelint Bálinttal, és ez engem is fárasztott. Mondjuk ő folyton ezt csinálja és sosem veszi észre. Tudjátok, van az a típus, aki mindig felhívja a figyelmedet minden apróságra, de nem azért, hogy idegesítsen, hanem csakis „jó szándékból”.

Bálint közben Evelint is számonkérte, hogy miért kellett hazudoznia a játékban (basszus, még mindig itt tartunk?), hiszen nézze meg hová jutott vele. Ő pedig elmondta, hogy nem azért került oda, hanem mert versenyen esett ki (ez igaz is). A kettő független egymástól.

Nézd meg, azért, mert most te mindenkivel f*sz voltál, itt vagy.

Ezalatt Zsófi, Sabira és Rózsa megpróbálta átbeszélni a dolgot, aminek a vége látszólag nagy egyetértés lesz, Zsófi pedig úgy szűri le, hogy a civilekben többé nem bízhat, úgyhogy Kabátékkal kell tartania. Mindig is volt egy olyan érzésem, hogy neki hatalmas nagy tüske az, hogy a civilek csapatába került új játékosként. Most talán végre teljesülhet a vágya.

Ám jött a védettségi játék, ahol Joe közölte, hogy ez nem csak az amulettért megy, hanem a bennmaradásért is, ugyanis ez egy „hirtelen halál” játék is volt. Magyarul aki utolsó lesz, az rögtön mehet a Holtak -szigetére. Ugye az előző évadban is volt hasonló, csak ott az utolsó kettő ember még párbajozott egyet, hogy ki veszítsen még egyszer. (Illetve egyszer volt olyan is, hogy a nyertes választhatott a két utolsó közül, hogy ki essen ki).

A feladat abból a szempontból összetett volt, hogy egymást lehetett hátráltatni, úgyhogy jól kellett logisztikázni. A lényege az volt, hogy egy sekély vizesárkon négy híd vezetett át, Némelyiken egyszerűbb volt átkelni, némelyiken nem. Viszont hét játékos volt, de egyszerre csak egy lehetett a hídon. Vagyis versenyezniük kellett érte. Ha pedig egyszerre indultak volna meg mindkét oldaláról, akkor az mehetett át, aki előbb ért a közepére, a másiknak vissza kellett fordulnia.

Szóval a hídon átmentek egy kirakósdarabért (a műsorban következetesen puzzle, ami tudom, csak engem bosszant), majd azt visszavitték a kiindulópontra. Tizenkettő darab volt. Ha ez mind meglett, elkezdhették kirakni a képet. Ha ez sikerült, nyertél.

A játékban Zsófi szokás szerint, „mint az őrült, ki letépte láncát” haladt, átgázolt mindenkin vagy épp leküldte őket a hídról, de a lényeg az, hogy megint megnyerte, védett lett. Amit még kiemelnék, az Nilton hozzáállása, ugyanis egy idő után folyton foglaltak lettek előtte a hidak, ezért elkezdte nem túl komolyan venni. Tényleg, nagyon kis komótosan ment a darabokért.

Végül ő és Kabát (aki másodikként gyűjtötte össze mind a tizenkét darabot) maradtak utoljára, és utóbbi veszített! Az öreguras haladása ellenére is, Nilton nem esett ki. Nem akartam elhinni, amit látok. Ugye hangoztatom, hogy szerintem ő nem egy minden hájjal megkent lángelme, aki fondorlatok lévén jutott el idáig, és ez is azt bizonyította, hogy bizony rengeteg szerencséje is van. Vagyis Kabát ment a Holtak-szigetére.

– És addig kinek a neve merült föl?
– Senkié.
– Persze, senkié, hát persze!

Ezt követően a táborban a celebek rájöttek, hogy most már óhatatlanul hátrányba kerültek a létszámot tekintve, főleg, hogy így, Kabát kiesése után már ugye Zsófinak sem érdeke velük lenni. Érdekes egyébként, hogy kettő nap alatt, egymás után kiesett a két, fizikailag legerősebbnek tartott játékos. De legalább Bálintnak lett ott egy barátja, akivel „egyeneskedhet”.

Ám másnap egyből mehettek is játékra a holtak, amin aki utolsónak végzett, az végleg ki is esett. Összetett volt a feladat, mivel egy kódot kellett megfejteniük egy tárcsán. Hat tárcsa volt, mindegyikhez tartozott egy szimbólum. A szimbólumokhoz pedig egy halom tárgy (például banánhoz banán, kagylóhoz kagyló) 120 méterre. Oda kellett futniuk, megszámolni, hogy miből mennyi van, megkeresni a tárcsán a megfelelő számot. Ha mind a hat jó volt, kihúzhattak egy vasrudat, amivel eltörhették a cserepüket. Akinek ez sikerült, az végzett.

Számomra meglepő módon ezt a játékot Kabát nyerte, pedig a legutóbbi kirakós játék után nem gondoltam volna. Utolsóknak Evelin és Bálint maradtak, azonban míg utóbbi futkozott, mint pók a falon, hogy megtalálja a megfelelő kódsort, előbbi csak tengett-lengett, igazi nyugdíjas tempóban csinálta a feladatot. A vicc pedig az az egészben, hogy így is ő végzett hamarabb, vagyis Bálint esett ki. Két nap alatt kétszer. Teljesen összetört, csak sírt, csak sírt.

Ezt nem hiszem el… és ilyen Máték fognak továbbjutni.

A folyton „legerősebbnek” tartott ember, aki a sziklát is megette volna, végül kiesett. Nem fogok hazudni, örültem neki. Annak örültem volna a legjobban, ha Niltontól kapott volna ki, de hát ez van. Igazából a játékot követően a többiek is azon tanakodtak, hogyan volt az lehetséges, hogy nem sikerült neki? Amilyen lassan csinálta Evelin, ha csak egyesével számolta volna meg a kupacokat, hogy úgy állítsa be a kódsort, akkor is nyerni kellett volna.

Eközben a kékeknél már zajlott a szervezkedés a tanácsra. A szemben álló felek Sabira és Juliska voltak, kettejüket akarták volna kitenni, csak ugye Sabira létszámfölényben van a civilekkel, ezért ez az egész dolog Nilton körül forgott. Mindkét tábor őt akarta meggyőzni, hogy mellé álljon, lévén hatan voltak, tehát vele el lehetett volna érni azt, hogy döntetlen legyen a szavazás.

A Holtak-szigetére váltva pedig szemtanúi lehetünk annak, hogy Dani elhagyta a tűzgyújtót (azokkal mi lett, amit még Zsófi és Alexa tett tönkre egyesülés előtt? kaptak újat?). Alexa szórakoztatta is őt a „tedd el”, „figyelj rá”, „nem azért mondom” klasszikusokkal, bosszantó. Evelin pedig rátett egy lapáttal azzal, hogy elkezdett okoskodni, hogy „innentől akkor nem esznek”, „pocsék lett ez a nap”, „miért nem figyeltél oda”… komolyan, ez már idegesítő, mikor valaki direkt túlozni kezd, mert ezzel akarja érzékeltetni, hogy vele bezzeg ez nem történt volna ilyen.

Akkor mi van, ha elhagytad, kit érdekel?

Majd jött egy zsákmányszerző játék a kékek számára. Szokás szerint ennivaló volt a zsákmány, szinte mindig az. A holtaknál is. Nem tudom ez nemzetközileg is így van-e, de a magyar változatban az utolsó egy, de talán két hétben szinte már csak ennivalót zsákmányolnak. Semmi előny, semmi amulett… mondjuk az is igaz, hogy az utóbbit azt csak úgy megkapják, ha a szerkesztők úgy szeretnék, de erről majd később.

Szóval a győztes egy tortát nyerhetett. Ezúttal egy medence mentén kellett térdelve tartaniuk egy állványzatra feszített kötelet, aminek a vége a túlparton volt. Ott volt rajtuk egy kampó, amire zsákok kerültek. Egy zsáknak annyi volt a súlya, amennyi az azt tartó játékos 10%-a. Tehát a számok alapján nem volt előnyben senki, hisz nem ugyanannyit tartott egy ötven kilós nő, mint egy nyolcvan kilós férfi.

Az pedig, hogy melyik kampóra kerül súly, a játékosok döntötték el. Vagyis akit mondtak, Joe arra tette a súlyt. Mivel a celeb-civil felállás már az utóbbiak oldalára billent létszámilag, ezért először azok estek ki, akikkel a Sabira, Zsófi, Rózsa trió nincs annyira jóban. Mátét konkrétan nem is értettem, hogy miért nem adja vissza Zsófinak azt, hogy folyton rápakoltat. Ehelyett állandóan Niltont mondta. Manapság a lovagiasság szerintem már amúgy is elavult egy dolog, sokan inkább visszaélnek vele, de egy ilyen játékban meg pláne nem értem, minek udvariaskodni. Meg is lett a jutalma, mert ki is szórták őt a lányok.

Végül egyébként ezt is Zsófi nyerte meg, a jutalma pedig kettő torta lett. Egyet megoszthatott két társával, míg a másikat elküldhette a Holtak-szigetére, ahol szintén eldönthette el, hogy ki legyen az a két játékos, aki megkapja. Evelint és Bálintot mondta, ám utóbbi már nem volt ott, úgyhogy előbbi választhatott helyette mást. Teketóriázás nélkül rá is vágta Kabát nevét, amit Danival együtt én sem értettem.

Ő taktikus is és nem csak az érzelmeire hallgat.

Majd mikor másnap reggel Zsófi megkapta a tortát, Juliska megkérdezte, hogyha ő már úgyis megeheti azt, akkor nem adná-e neki a reggeli rizs- és babadagját? Hiszen mikor anno ő ment reggelizni Kabáttal, akkor problémázás nélkül odaadta neki a sajátját.

Ám Zsófit nem olyan fából faragták, mert közölte, hogy nem. Neki az is kell, hát nehogy már. Hébe-hóba egyébként megemlítették már a játékban a többiek, hogyha ételről van szó, Zsófinál önzőbb és irigyebb ember nem létezik, de általában eddig azt ezt bizonyító helyzetek kimaradtak a vágásból. Most viszont sikerült látványosan megerősíteni ezt a tényt, ami mondjuk engem fikarcnyit sem lepett meg, ellentétben Juliskával. Végül annyit sikerült elérni, hogy a babról nagylelkűen lemondott, de a rizs az kell.

A Holtak-szigetén viszont történt egy újdonság, ami eddig még sosem, törzsi tanácsot tartattak a játékosokkal. A levél szerint, akire a legtöbben szavaznak, „súlyos következményekkel szembesül”. Igazából mivel négyen voltak és elég jól körülhatárolható viszonyrendszerrel, ezért nem volt rejtély, hogy mi lesz a végeredmény. Alexa kapott kettőt (Evelin, Dani) és Dani is kettőt (Alexa, Kabát). Párbajozniuk kellett, ami annyiból állt, hogy a fejük felé nyújtott karral kellett megtartaniuk egy kókuszt. Aki tovább bírta, nyert. Alexa nyert.

A súlyos következmény pedig nem az lett, hogy kiesett a játékos, hanem hogy a következő játékban hátránnyal indul. Egész konkrétan plusz súlyokat kapott, szóval a súlyos következmény egy béna szóviccnek is felfogható.

– Csak aztán nehogy az legyen, hogy kamu.
– Hát azt soha nem tudjuk.

Máté és Juliska arról beszélgettek, hogy mi is lesz a következő tanácson. Rózsa úgy döntött, hogy Sabiráékkal tart, ami azt jelentette, hogy tévútra kellett terelnie Mátét, ami egyébként meglepően jól is működött. Meggyőzte arról, hogy Niltont akarják kitenni, miközben valójában Juliska volt a cél, viszont így az érintett nem gyanakodhatott, hisz Máté nyilván beszámolt neki erről a „fals tervről”. Bár így belegondolva nem értem minek kellett hazudni, hisz többen voltak, ha Juliska tudta volna mi a szándékuk, az sem változtatott volna semmin.

Szóval izgalmasabb vizekre eveztünk, és következett egy játék a holtaknak, aminek az volt a neve, hogy „kilincs, ami nincs”. Tudom gagyi, de én ezen tényleg felnevettem. A lényeg az volt, hogy mindenkinek építettek fából egy falat, amiben lyukak voltak, azokban meg rudak, avagy a „kilincsek”. Ezekbe kellett kapaszkodniuk a játékosoknak úgy, hogy ne essenek le és háttal legyenek a falnak.

A rudakat megszámozták, Joe pedig bizonyos időközönként mondott egy számot, az ahhoz tartozó fogantyút pedig ki kellett húzniuk. Értelemszerűen egyre kevesebb elehetőségük volt kapaszkodni, vagyis nehezedett a játék. Aki utoljára fent maradt, az nyert. A nyeremény az volt, hogy a következő játékon, amin az utolsó helyezett kiesik, nem kell részt vennie, automatikusan továbbjut. Alexa nyert.

A következő adásban pedig jött az, amit hozzászólásokban is emlegettünk, miszerint a szerkesztők úgy érezték, hogy az túl unalmas lehet, hogy már előre tudjuk, Juliska megy el. Ezért elküldték hozzájuk Joe-t, hogy adjon neki egy amulettet. Nagyon kettősek az érzéseim ezzel kapcsolatban. Szimpla nézőként tetszett, hogy így nem lesz kiszámítható a tanács.

Viszont ha jobban belegondolunk, ez már megint ellene megy a Survivor „outwit” részének. A szerencsétlen civilek hátrányból indultak egyesüléskor, amit ilyen-olyan ügyeskedésekkel, de sikerült ledolgozniuk, sőt, megfordítaniuk. És ez Dani szavazatelvevő amulettje nélkül is sikerült volna, szóval az ebből a szempontból nem számít.

Vagyis hiába lett volna most kiszámítható, megdolgoztak ezért az állásért a játékosok. Erre a szerkesztők csak úgy, indoklás nélkül, nem játékban, nem elrejtve a szigeten, hanem csak úgy odavittek Juliskának egy amulettet Joe-n keresztül. Hát ez aztán világi nagy egy baromság. Csak így belekeverhetnek az állásba? Nem felügyeli ezt a gyártó, akié a jog? Vagy ilyen más nemzeteknél is simán előfordult már és ez egy teljesen hétköznapi „csavar”?

Ő a leghazugabb ember itt!

Persze Joe vitt egy tál gyrost is az amulett mellé, hogy válasszon Juliska, de ugye nyilván az amulett lett. Egyébként olyat kapott, amit, ha felhasznál, akkor hiába ő kapja a legtöbb szavazatot, kihívhatja a második legtöbb szavazatot kapó játékost egy párbajra. Plusz csak a következő tanácson használhatta ezt fel.

Egyébként ezzel nem is próbált meg fondorlatoskodni, amint visszament a tábora, el is mondta mindenkinek, hogy mit kapott és mire való. Pedig lehetett volna azzal trükközni, hogy az egy védettségi amulett, amit bárkinek odaadhat. Na mindegy.

Sabira rögtön neki is látott Zsófival szervezkedni, hogy akkor inkább Mátéra szavazzanak mind. Igen ám, csak Rózsa jóban volt vele, nagyon, úgyhogy várható volt, hogy ő ezt nem akarja. Igazából azt nem értettem, hogy ezzel maga Sabira is tisztában volt, az elvonulás elején épp ezt mondta Zsófinak, hogy Mátéra biztosan nem szavazna Rózsa. De azért csak erőltették, mikor Niltont simán el lehetett volna küldeni, mert Juliska és Máté is őt akarta.

Csak a te neved nem merülhet föl, ezt te is tudod, mert akkor idegbeteg leszel és rögtön az ősellenséged lesz, aki egyszer rád szavazott. Ezt mindannyian tudjuk.

Ennek meg is lett a böjtje, mert a szavazás előtti beszélgetésen már egyáltalán nem volt olyan egyértelmű, hogy Rózsa kihez is áll végül. A szavazás végül döntetlennel zárult, mivel Máté kapott hármat (Nilton, Zsófi, Sabira) és Nilton is hármat (Máté, Juliska, Rózsa), vagyis párbaj következett.

Ennek lényege az volt, hogy két bot között kellett megtartaniuk egy vékonyabb bambuszt, mindezt előrenyújtott karokkal. Aki tovább bírta, az nyert. Máté győzött, így ő maradt az utolsó férfi a kékeknél, ezzel is bizonyítva azt, hogy a puszta erő nem mindig elég a Survivorhöz.

32 hozzászólás Ne habozz!

Scat - 2021. 10. 08. 16:25

Az aukciós képek az összefoglaló szempontjából már “spoilerek” (később történtek), de elismerem, jól mutatnak :)

winnie - 2021. 10. 08. 16:28

egyébként nem nézve, eléggé meglep, hogy zsófi ekkora challenge beast. mondhatni. aki nyerni szokta a versenyeket az amerikaiban, az mindig nagy elismerésnek örvend és persze első számú célpont. ez így nem semminek hangzik, hacsak nincs mögötte valami háttér.

Scat - 2021. 10. 08. 16:45

Most meg, hogy mellette már csak a gyengébb játékosok maradtak, még valószínűbb, hogy nyerni fog a maradék játékokon. Csak Bálint tudta legyőzni, ami azért érdekes, mert ahogy a jatékosok is mondták a tegnapi adásban, ő minden szempontból olyan mint Zsófi, csak férfiban. Ez is ezt igazolja.

Amúgy lehet, hogyha nem lenne olyan flegma és lekezelő, amilyen, akkor tisztelnék is ezért, viszont a célpont része stimmel, mert ha nem nyerte volna meg folyton a védettséget, már biztosan nem lenne játékban (másodszorra is).

Critica007 - 2021. 10. 08. 18:13

Ez a direkt szerkesztői beavatkozás rendkívül felbosszantott. Fel is merült bennem a kérdés, hogy így hogyan nézzem tovább? Minek? Innentől kezdve részemről mindegy már ki nyeri meg, nincs értelme szurkolni senkinek.

Sajnálom, hogy ennyire félrevitték a – szerintem – világ legjobb stratégiai játékát.

Scat - 2021. 10. 08. 22:23

Na, megérhettük Zsófi látványos idegösszeroppanását is. A mérgező személyiség kifejezésre nála tökéletesebb példát még nem láttam, pedig voltam már összezárva hulladék emberekkel.

Kíváncsi vagyok, hogyha ő nyeri a védettséget, akkor számítani fog-e még az a húsz centi (miért nem alszik középen, ha az a hobbija, hogy éjszakánként kijár?).

Juliskában pedig nagyot fogok csalódni, ha végül Zsófi mellé áll. Sőt, konkrétan nem is fogom megérteni, miért.

Ben11 - 2021. 10. 08. 22:51

Az a durva, hogy látványosan nyomják a Zsófit. Tisztán látszik, hogy csalt a vizes játéknál, nem rendezte külön a darabokat, hanem rögtön oda tett párat a helyére (látszik, hogy az első körnél már memorizálta a darabok helyét). Érdekes, hogy Dzsó Rózsára rászolt, addig Zsófira nem. Így Zsófi kb. egy kör úszást spórolt, így nyílván megint nyert. De ez nem korrekt..

Scat - 2021. 10. 08. 22:55

Pont ezt akartam leírni én is, hogy Mátéra és Rózsára külön rászólt Joe, hogy válassza szét a kockákat, mellettük meg Zsófi simán rendezgette már azokat.
Rá valamiért nem vonatkozott ugyanaz a szabály.

Mindegy, nyerje csak meg, ha eljut a döntőbe, nagyon bízom benne, hogy úgysem szavazna arra senki, hogy az övé legyen a főnyeremény.

Mate4182 - 2021. 10. 09. 12:58

En ugy gondolom hogyha valaki nyer egyszer es az valakinek gyanus, az rendben van
Ha valaki folyton nyer de sosem gyanus, az is rendben van.
De amikor valaki MINDENT megnyer, de szinte mindig felmerul a csalas gyanuja, ott el kell gondolkodni.

De teljesen mindegy mert a martirkodas max a dontoig viheti, ott barkivel is kerulne szembe, nem szavaznanak ra a tobbiek.

Jemima - 2021. 10. 09. 18:06

Nekem úgy tűnt, Zsófi lemásolta Juliska csempéit, amiket Joe jutalomként lerakott neki, de így kb el is veszett az előny jellegét.
Sabira meg akkora ideloccs-odaloccs, hogy nem is értem, hogy csak rosszul vágják a részeket vagy ezt mindenki elfogadta. Nagyon unszimpatikus benne, hogy elmondja, mennyire csalódott Rózsában, aztán másnap már velük alszik. Aztán meg megy majd vissza Zsófihoz.
Azt hiszem, csak Daninak lehet tiszta szívből szurkolni, de a végén majd tuti valami kézzel tartós meccse lesz Zsófi vagy Kabát ellen, hogy kiessen, mert abban nem erős.
Amúgy az introban Sabirát és Niltont mutatják a vége felé, én ezért őket várom a döntőbe.

Scat - 2021. 10. 09. 18:42

Sabira, ahogy a neten fogalmaznak, hiába egy “kígyó”, baromi jól tud helyezkedni. Hiába megy egyszer ehhez, másszor ahhoz, valahogyan el tudja érni, hogy mégis játékban maradjon. Szerintem baromi jól csinálja.
Plusz vele tudnék egy szigeten élni, míg mondjuk Zsófi mellett már eret vágtam volna. Vagy az övét :D

Sajnos a játékokban Sabira gyenge, úgyhogy az utolsó, négyes döntőben (ha eljut odáig), erős a gyanúm, hogy kiesik, de majd meglátjuk.

Scat - 2021. 10. 09. 18:43

Ja és Juliskának csak kettő kockát rakott a helyére Joe, míg Zsófinak az első forduláskor már négy-öt a helyén volt. De a másolásban igazad lehet, Máté volt az egyetlen, aki folyton letakarta a tábláját, a többieket ez nem nagyon izgatta.

totoro - 2021. 10. 09. 18:55

Én nem gondolom, hogy csalt, egyszerűen jobb mint a többiek. Megvan a fizikuma, és az ilyen memóriajátékokban is jó, egyesülnek benne a férfiak és nők erősségei. Szerintem ő lehet a legnagyobb nyertese a versenynek akkor is ha veszít, mégpedig akkor ha visszanézi majd az adásokat, és ennek hatására segítséget kér egy szakembertől, mert akkor talán van esélye változni, különben örökké boldogtalan lesz.

elektro - 2021. 10. 10. 12:14

Nagyon irritáló ezekben az összefoglalókban az író részéről a Zsófi ellenesség. Már minden marhaságot elhord róla az író. Itt most a kaja ügyileg említi meg, ami a legfontosabb dolog ebben a játékban, hogy minél több energiájuk legyen. Ostoba lenne aki lemondna a tápláló kajáról egy torta kedvéért jópofizásért cserébe, mert taktika nincs a magyar survivorban és a készítők is kedvükre nyúlnak bele. Tehát semmi előnye nem lenne az önsanyargatásnak.

Scat - 2021. 10. 10. 12:47

Tényeket közlök Zsófiról. Értem én, hogy fáj, de irritáló emberről nem lehet kedveseket írni.
Sebaj, nagyon fogom élvezni mikor a döntőben (ha eljut oda), az ilyen élhetetlen húzásai miatt veszít majd.

Ez egyébként sem “önsanyargatás”, hanem vissza adhatta volna azt a szívességet, amit ő kapott anno Juliskától. De tudom, neki nem kell törődnie ilyen gyarló, földi dolgokkal.

Mate4182 - 2021. 10. 10. 12:54

Egyfelol tenyleg van elfogultsag, en is mar az elso osszefoglalot a hogyvolt szemelyeskedo kritikaihoz hasonlitottam :D

De ebben itt most Scat-al ertek egyet, ez a kajas huzas tenyleg undorito volt mert en is tisztan emlekszem hogy o barkii kajajara rament akinek felmerult barmi jutalomfalat (mintha kiskutyakrol irnek :D ) es itt amikor fordult a Kocka egybol csak arra gondolt hogy inkabb maradjon a nyakan minthogy masnak segitsen vele

Ez a 20 centis baromsag is nevetseges volt, Mate mondta jol itt biztos hogy nem errol volt szo, de az a hiszti amit levagott.
Es hova jutottunk? Megint mindenki ellene van, megint mindenki hulye csak o nem (komoly parhuzamot tudok vonni egy ismert orszagvezetessel :P )

Ha en Jatekos lennek, egy celom lenne: Zsofival menetelni a dontoig. Onnantol zsebben a susi

Múnvóker Szamanta - 2021. 10. 10. 13:22

Azon gondolkoztam, hogy Zsófi részéről nem lenne-e jobb taktika, ha engedné, hogy kiszavazzák, és mehetne barátkozni a holtakhoz, ahonnan visszajönne, miközben a barizással esetleg szavazatokhoz jutna a final council-on.

Múnvóker Szamanta - 2021. 10. 10. 13:32

@Scat: nincs semmi gond az elfogultságoddal, sok mindenben igazad is van.
A social game része pl rohadtul nem jön le Zsófinak, pedig az is irtó fontos része a Survivornek.
(Ettől függetlenül neki drukkolok, és annak is, ha nem nyerné meg, akkor levonja a konzekvenciákat, és tanul belőle, hol cseszte el)

vbalazs91 - 2021. 10. 10. 14:04

A kajáról annyit, hogy Zsófi sírt a legjobban, amikor Sabira nem őt vitte el hajókázni, mert hát micsoda dolog, hiszen nem is evett semmit az aukción. Szóval simán elvárta volna, hogy vele ossza meg a hajókázással egybekötött kajálást, miközben ez nem jár alanyi jogon, ráadásul ugyanúgy vehetett volna ételt az aukción, mint bárki más.

Szóval lehet elfogultságról írni, de ettől még Zsófi ebben a játékban a legönzőbb személy, aki ráadásul gusztustalan stílusban beszél másokkal. Állítólag provokálják, de inkább csak ő hergeli magát, teljesen elmebeteg.

Múnvóker Szamanta - 2021. 10. 10. 16:29

Gumicukros nyeremény megköszönése epik volt, a hangsúlyán érezhető volt a baszdmeg, csak azt visszanyelte :)

Scat - 2021. 10. 10. 16:29

“en is mar az elso osszefoglalot a hogyvolt szemelyeskedo kritikaihoz hasonlitottam”

Részben értek csak egyet. A hogyvolt szintjén soha nem fogom elérni, mert az itt meg sem jelenhetne :)
Viszont tudatosan nem csak tényszerű összefoglalókat írok, hanem olyat, amiben állást foglalok, hiszen aki nézi a műsort, az minek akarná elolvasni azt, amit látott már? Nyilván arra kíváncsi, hogy más hogyan látja, ez pedig akár hozzászólásra is sarkallja.

Scat - 2021. 10. 10. 16:33

Ez az aukciós dolog egyébként visszatérő elem. A hamradik évadban is volt, a negyedikben csak valami hasonló, ott fel kellett adniuk a játékot ha kellett az adott étel vagy jutalom.

Viszont az közös, hogy mindig volt aki kivárt a végéig, és mindig szívás lett a vége. Folyton a védettségre várnak, ami sosincs. Így meg éhesek maradnak. Ha én már szédelegnék a napon az éhségtől, ahogyan azt a játékosok írták instán, akkor egyből rámennék egy hamburgerre a kólával, nem várnék egy talán védettségre.

Persze az is igaz, hogy Zsófinak nincs más opciója, mert ha nem védett, akkor rögtön repül, ahogy ugye az már meg is történt egyszer.

Mate4182 - 2021. 10. 10. 16:49

Az elozo evadban is volt ilyen aukcio, emlekszem amikor Bence elokapott egy guriga budi papirt es szo szerint kirohogtek a jatekosok akik mar hozzaszoktak a hetek alatt a palmalevelhez :D :D

En az elso 1-2 tetelt akarnam megvenni, mert ott meg boven benne van a pakliban hogy marad annyi, hogyha a vegen is kell valami liciltalhassak.
Zsofi megerdemelte a gumicukrat, remeltem hogy teljesen ures lesz a talca :D
Engem ott Sabira irritalt aki nekiallt martirkodni hogy elvettek tole a kajalas lehetoseget, mikor ott volt a kezeben a ketszemelyes TOBBSZORI ETKEZEST BIZTOSITO hajoutra a jegy…

Ami a hatalmas kerdojel: Juliska miert all le ujra meg ujra Zsofival dumalni?

Scat - 2021. 10. 10. 18:13

Tippre nem csípi Rózsát, aki igazából csak Mátéval van jóban. Juliska még mindig úgy áll hozzá ehhez, hogy “fő a becsület”. Szóval ha Zsófi jól keveri a lapokat, akár hathat is rá, annak ellenére, hogy már kétszer is ki akarta szavazni Juliskát. De úgy látszik utóbbi ezt elfelejtette.

Viszont bízom benne, hogy ez csak a látszat és valójában csak hülyíti Zsófit. Igaz, így, hogy megint ő lett védett, neki már tök mindegy, csak a bosszú hajtja a “disznófejű” Rózsa ellen. Abban a megnyilvánulásban benne volt Zsófi valódi éne.

Mate4182 - 2021. 10. 10. 18:28

Es Sabirae is aki boszen helyeselt, aztan masnap mar Egyutt szidtak Zsofit, hogy aztan megint 1 nap mulva elsokent szaladjon pacsit adni Neki mikor megint megnyerte a vedettseget :D

Egy remenyem maradt: Dani
Csak neki tudok drukkolni

Mágika - 2021. 10. 10. 20:17

Az nekem is nagy kérdés, hogy Juliska mit csinál. Azt nem nézem ki belőle, hogy hülyíti csak Zsófit, és csalódott is vagyok. Zsófi már olyan szinten idegesít, hogy lassan elmegy a kedvem az egész műsortól.
De Sabira hisztije az árverésen is borzasztó volt, és sajnos nekem már Dani se szimpi :(

Hajrá Kabát :D

Scat - 2021. 10. 11. 07:30

Az alsó kép az, ahogyan kipakolta Zsófi. Látszik a zöldön, hogy ott elválasztva kellett kirakni.

A felsőn pedig az látható, amivel megnyerte. Érdekes.

https://scontent-lcy1-2.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/245054217_1576752402656991_5675465503651353881_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=-UR8LW91p9gAX-Xr9YH&_nc_ht=scontent-lcy1-2.xx&oh=a0c170eaf8d907621f1232bdc03200d0&oe=6186BE6A

Scat - 2021. 10. 11. 20:25

Most döbbentem csak rá, hogy a héten véget is ér a műsor. Akkor ez jó sűrű lesz írás szempontjából is.

Ben11 - 2021. 10. 11. 22:35

Ezt mondom, csalás az egész. De valahol értem is, egy ilyen ellenszenves ember növelheti a nézettséget, mindenki remegve várja, hogy mikor esik már ki..

Scat - 2021. 10. 12. 11:30

Amúgy az előzetesből az a rész, amikor Zsófi nagy kifliben vigasztalja Juliskát, csak szerintem volt baromi ijesztő?

Mint valami ragadozó, ahogy magához édesgeti a prédát :D

Szamanta - 2021. 10. 12. 12:24

@Scat: Anakonda, körbefonja és összeroppantja.

Mate4182 - 2021. 10. 12. 17:32

Az idea evad eddigi legunalmasabb epizodja volt a hetfoi.
Konkretan semmi sem tortent azt leszamitva hogy a kekek harom reszre oszlottak:
Vannak 2en akik kiraknak Sabirat
Es vannak 2en akik kiraknak Sabirat
Es van Sabira :D

Tekintve hogy a finale heteben vagyunk mar, remelem a maradek epizodot sikerul feszesebbre csinalni

Mate4182 - 2021. 10. 13. 16:32

LOL muszaj hozzatennem hogy Tegnap ejjel emlekeztetett Baratnom hogy csak a feleig neztuk mert utana Miracle Workerst daraltunk, szoval lehet hogy baromi izgi volt az epizod masodik fele :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz