login |

Ted Lasso: vége a 2. évadnak

2021. 10. 08. 21:10 - Írta: human

33 hozzászólás | kategória: kritika,

A megosztóbb Ted Lasso évad? Vagy csak idén többen nézték hetiben, ezért tűnt fel többször is egyidőben a hét legjobb és legrosszabb epizódja posztoknál, ami általában megosztást jelent. Az biztos, hogy idén sötétebb sorozatot kaptunk, hosszabb részekkel, mint az elején. Bár nekem tetszett, de nem tudom eldönteni, hogy valójában előnyére vált-e a Ted Lassonak.

Ami biztosan elmondható, hogy most pont az első évad ellentéte jött, avagy a fociban tényleg megkaptuk az underdog sztorit, hogy mellé a sokkal durvább magánélet járjon. Ez utóbbiban volt pár érdekes döntés, ha finoman akarok fogalmazni. Na vágjunk azokba a tovább mögötti spoilerekbe.

Baromira remélem, hogy kifordítják az elvárásokat Roy és Keleey kapcsolatában. Csak mert annyira örömteli volt, amikor két felnőtt végre megbeszélt valamit, aztán ennek eredménye is volt. Igen, arra gondolok, amikor Keleey kis magán időd akart, és Roy meg is tette amit kellett. Erre a végére tényleg felépítették, hogy mindketten kételkednek a kapcsolatban, és mindkettejüknek van kilépési lehetősége, rendesen megírva, nem pedig légből kapottan, avagy pont az rúgná fel a tipikus sorozatos húzásokat, ha tényleg együtt maradnának.

Igazából ami tényleg megosztó lehetett, hogy Ted Lasso-nak pánikrohama van, és az egész doktoros szál ennek kapcsán. Micsoda “megfejtés”, hogy a folyamatosan optimista Lasso összeomlik? Teljesen realista, és amilyen őszintén mert beszélni a lelki betegségekről idén a sorozat, az dicséretes. Nem az, hogy “na tessék, mindenkinek vannak bajai”, hanem amint ezeket feloldozzák. Nem egy nagy cselekedet segített, hanem a terápia.

Igazából az idei ingadozásban ez volt nekem a legfurcsább, ahogy a teljesen felnőtt problémákat és megoldásokat keverték a néhol túl gyerekes poénkodással. Előveszik, hogy egy 45 körüli nő egy 21 éves férfival jár? Akkor mellé hatalmas sikítozás van a női szereplők között, ami paródia hatású. Valahogy nem volt meg annyira az összhang, még ha számomra továbbra is működött a feelgood hangulat. Bár a 40 perces részeket kicsit soknak éreztem néha.

Viszont nem tudok elmenni amellett, hogy Nathannel mit műveltek. Mármint jó ellenség lesz, de basszus, a csávó mindenes volt 1 éve, akivel senki nem törődött, erre annyira elszáll, hogy fő edző lesz máshol? Értem, hogy mit érez, eléggé el is magyarázták, nem csak fejébe szállt a hírnév (bár az is közrejátszott), de mégis a leggyengébb szálnak tűnik ez.

Például Nathan megsértődik, hogy Roy nem tekinti akkora fenyegetésnek a párkapcsolatára, mint Jamie-t, azt a Jamie-t, akivel Roy csajának volt kapcsolata… Mennyire vak Nathan? Pár résszel korábban még egy asztalt sem tudott foglalni, az évad végére meg egy fekete öltönyös faszfej? Míg egy párkapcsolatban a randiig eljutni 3-4 rész az évadban, Lasso nagy áttörése a pánikrohamokra vagy 3, addig Nathan sztorijában hatalmasakat ugrottak az írók, csak hogy legyen főellenség (és talán kibékülés) a 3. évadra.

Hogy pozitív irányban fejezzem be a posztot, még kiemelném a legvidámabb részeket szállító csapattal. Bár maga a hajvágás túltolása volt a komédiának, főleg a komolyabb témák mellett, de közben jó volt látni az összetartást, ami mostanra kialakult, Jamie visszafogadását, a csapatkapitány saját hangjának megtalálását, és hát a győzelmeket. Nem mellesleg a filler epizód iszonyat jó kisfilm volt végül. Igen, arról van szó, ami teljesen Beardre koncentrált.

Nyilván jövőre ugyanitt, de igazság szerint megértem azokat is, akik kicsit csalódtak. Láthatóan másról akartak a készítők idén beszélni, hiszen az optimitmus már megvolt az első évadban.

33 hozzászólás Ne habozz!

Bond - 2021. 10. 08. 06:58

Felkeltem a magyar idő szerinti reggel 6-os premierre, nem bántam meg! Erős évad, erős befejezés!

Mate4182 - 2021. 10. 08. 16:27

Remek finale volt!
Kiemelnek nem egy dolgot, de talan korai lenne mert csak reggel volt premier.

A legvege nem lepett meg maradjunk annyiban

Mom - 2021. 10. 08. 21:15

I did see this coming.

Ettől mondjuk nem lett semmivel se kevesebb az egyébként remek évad, csak pontosan erre az utolsó jelenetre számítottam. Csakugyan szépen építgették Nate új szerepét az évad során, és a beszélgetése Teddel a félidőben is nagyon jól rezonált. Mert tényleg gusztustalan amit tett, de az amit modnott, egy sokkal mélyebb sebről árulkodik. Kevésbé érzem gonosznak, mint inkább egy sebesült állatnak, aki megmarja azt, aki gondozta.

A záró epizód másik nagyon emlékezetes jelenete pedig ahogy a gazdag afrikai csávó fogadja az elutasítást és főleg ahogy erre Obi reagál. Epic!

Alain Prosztó - 2021. 10. 08. 21:19

Szerintem igazából sokadlagos kérdés, merre halad a sztori. Ezt a sorozatot úgyis a zseniális szövegek viszik el.

Zolivoros - 2021. 10. 08. 21:38

Igazabol a Nate sztori is épül, az eleje óta.

Rob - 2021. 10. 08. 22:00

Szerintem nem baj az, hogy kicsit változott a sorozat, a lényeg megmaradt, a kurvajó karakterek. Nem nagyon tudnék most hirtelen még egy sorozatot mondani, ahol ennyi szerethető arc van. Nagyon tetszett, amit Jamie-vel csináltak, hogy egy beképzelt ripacsból egy tökre kedvelhető forma lett.
A Nate-es szál tényleg egy kicsit furcsa volt, de összességében nekem jobban bejött a második évad, mint az első.

C-DEF - 2021. 10. 08. 22:40

szerintem nagyon jól mutatták be Ted-en, amit a mai napig sokan nem értenek, hogy a depressziónak és a szorongásnak nincs arca, a legnagyobb bohóc és mókamester vagy a lelkes optimista van sokszor a legrosszabb mentális állapotban

tök jól oldották meg ezt a kettősséget, hogy amig elég komoly dolgokat hoztak be az évadban, addig mellette megmaradtak a poénok ugyanolyan viccesnek mint az előző etapban, bár értem miért lehet fura sokaknak ez a random hangulatváltás részeken belül is, ha nem ismerősök ezzel

nate pedig, igen túl gyorsnak tűnik és soknak ez a változás, de érthető, hiszen ugyanilyen hirtelen emelték őt ki anno és túlságosan is sokat adtak neki, amit nem jól dolgozott fel, mert egy borzasztóan sérült alak, észrevétlen senkiből, a fél csapat boxzsákjából, (kritikus családi háttérrel) edző lett, persze hogy vérszemet kapott

Rainmagic - 2021. 10. 08. 22:54

Nekünk tetszett. Egyetlen dolog hagyott keserű utánérzést, és az a Nate story. A végére ez a megőszülés hangsúlyozása, elsőre le se esett, hogy ezzel készítették el, a hajas Lex Lutort… :D Valahogy ez nekem se tetszik. Egy felemelő kisemberből csináltak, egy dühös, gonosz enemy-t. Remélem nem rontják el ezzel a feel good irányt. A többi meg simán, szimplán emberi volt. A doki külön nagy kedvencem, remélem a 3. évadra visszatér.

Harlequin - 2021. 10. 08. 23:05

Hirtelen nem tudnek masik sorozatot mondani ami nagyobb csalodast okozott volna szamomra, mint ez az evad.
Egy abszolut feelgood, eletigenlo elso evad utan jott ez a valami. Feleslegesen elnyujtott reszek, minden szereplonek valami drama – mert hat ugye kell a karakterfejlodes – stb stb. Nagyon vartam, hogy mikor lesz valaki rakos, de gondolom ezt a remek fordulatot a 3. evadra tartogatjak a keszitok. A sokak altal istenitett 9. resz pedig annyira vallalhatatlan volt szamomra, hogy mikor neztem kerestem a szobaban a kandi kamerat, mert azt hittem csak szivatnak. Az elso evad miatt adok majd a 3.nak 1-2 resz bizalmat, de ha ezt a mostani vonalat folytatjak, akkor szomoru szivvel bar, de bucsuzom a sorozattol.
Ui.: A szovegek, ahogy valaki mas is irta meg mindig zsenialisak.

Garp - 2021. 10. 08. 23:55

Nate már az első évadban sem volt az a szuper jófej kisember akinek sokan beállítják. Valahol mindig volt benne egy sértődött gonoszság, akár amikor Ted felolvastatja vele a keserűséggel teli levelet (amit persze poénnak állítottak bele, de minden szava sértő, ha odafigyelsz) vagy például amikor előléptetik,de Nate azt hiszi hogy kirúgják és kész keményen beolvasni Rebeccának, vagy ahogy az első pillanattól bánik Will-lel az új mindenessel. Nate a lelke mélyén egy igazi bully, ami elsősorban abból adódik ahogy vele bántak az emberek egész életében, de ez még nem mentség. Ted látja benne az értéket (ezért csinál belőle edzőt), de Nate mindenben a rosszat, a negatívot keresi, őt egész életében semmibe vették, ezért kamatostul fizeti ezt vissza azoknak is, akik csak jót tettek vele. Bár egyet értek azzal, hogy kicsit túl gyors a változás, de az írok a jellemét első pillanattól kezdve nagyon tudatosan építik fel. Szeretjük azokat a sztorikat amikor a kisember győzedelmeskedik, de ez a sorozat okosan mutatja, hogy attól még nem lesz automatikusan valaki jó ember, mert vele rosszul bántak korábban. Ted Lasso egy feel good sorozat, várhatóan a harmadik évadban Nate ráébred saját hibáira, vagy nem… az talán hihetőbb lenne.

Edrick - 2021. 10. 09. 05:58

A tempóval nagyon nem voltam kibékülve, konkrétan az első 6 rész alatt csak azt vártam, mikor lesz vége az alapozásnak, de eléggé pontosan kettévágták az évadot, és a második fele sokkal erősebb lett. (Mondjuk szerintem nincs olyan komédia, ahol ha átmennek 50 perces drámába, jogosnak érzem a váltást, szóval az még zavart, de más már nem.)

Nate-nél az évad elején még azt hittem, hogy az évad végére kikupálják, így megleptek kicsit, hogy tovább viszik ezt a szálat. Olyan, mintha Jamie (ő hogy beolvadt már a csapatba) két évados ívét csinálnák meg csak nagyobban és fájdalmasabban. Ahogyan elkezdte már az évad első részében kiosztani az embereket azt hittem, hogy csak simán megmaradt benne a levélfelolvasós szellem, de ahogy vitték tovább, úgy lett egyre kiugróbb. Ami viszont nagyon jó volt, hogy mennyire sikerült kettősnek beállítani. Az asztalfoglalásnál mintha a régi önmaga lett volna, aztán visszahozták Royt és lehetett látni az arcán, hogy minden frissen szerzett önbizalma elszállt. Az évad közepén ő lett a wunderkid, és bár Beard próbálta helyretenni, egy kis negatív kommnent teljesen ki tudta zökkenteni, és megint a labdaszedőt szekálta. Az öltönyvásárlás is azért történt, mert nem bírta, hogy az öltöny nem tartozik hozzá. Talán a végén a pár hónapus ugrás tényleg hirtelen volt, de ahogyan Teddel vitatkozott, még az is belefér. Tényleg itt van egy ember, aki nem tudja kezelni az önbizalmát, hogy hogyan ne vegye mások sima kedvességét dícséretnek, és hogy hogyan fogadjon egy őszinte dícséretet úgy, hogy el is higgyje, hogy nem csak játszanak vele, és hogy elég is legyen, és ne szálljon a fejébe. Csak a külső megerősítésekből táplálkozik, nem tud érvényesülni, és mindig lefelé rúg, ha nem tetszik neki valami. Az a kérdés, hogy Nate számára van-e még remény, bár ahogyan leköpte magát a tükör előtt, meg ahogyan van benne valami szemlesütés és megbánás, szerintem van remény, meg talán Ted sem engedi el olyan könnyen. Nem lesz egyszerű, de ezután az évad után nem is várok mást.

Az első évad feszesebb volt, kompaktabb és frappánsabb, de itt nagyon pontosan és finoman, éretten kezeltek minden érzelmi szálat, szóval ezért mindenképpen pacsi és nálam is magasabbra kerül végül, mint az első évad. (Bár megértem, hogy valakinek nem tetszett, hogy ennyire ellene ment minden elvárásnak, megalkuvás nélkül, kb. lebontva minden illúziót, ami pusztán egy évad alapján a Ted Lasso-mítoszt/hatást létrehozta. Beard részéből nagyon megmaradt bennem az a mondat, hogy “Ted Lasso is just a man”.)

Divide - 2021. 10. 09. 07:07

Kevésbé jött be, mint az első évad, de még mindig bőven nézős sorozat. A Beard-es fillert én konkrétan gyűlöltem, valahol azt olvastam, két epizódot utólag kellett összekalapálni, ezek lettek a karácsonyos meg ez, hát,érződött is. Sajnáltam, hogy a doki lelépett, még lett volna abban a szálban kraft, az meg egyenesen megbocsáthatatlan, hogy sose láthattuk végül a csapat táncolós búcsúperformanszát. :D
Nate átalakulása szerintem nem volt váratlan, viszont tényleg túl gyorsra sikeredett (mint az őszülése), a legviccesebb pillanatokat pedig idén Roy Kent szállította.
Egyébiránt még mindig az a legjobb benne, hogy minden részben van legalább öt-hat olyan szöveg, ami simán vinné a hét idézetét.

Nagy Zoltán - 2021. 10. 09. 07:36

Szerintem minden rendben volt az évaddal. A karácsonyi rész meg a maga tökéletes amerikai giccsével együtt nálam minden idők legjobb epizódja volt.
Oj! Roy Roy Roy 😃

kilypapa - 2021. 10. 09. 07:37

Nekem ebben az évadban a Beard másodedző éjszakai kalandjait elmesélő epizód volt a kedvencem.Az a rész tényleg egy külön kisfilm és valami zseniális.Ezt még egy párszor meg fogom nézni az biztos.Az évadban volt egy-két gyengébb rész,de nem lehet mindegyik egyformán jó.Az biztos,hogy a legtöbb rész után úgy keltem fel,hogy teljesen rámragadt ez a feelgood érzés.Boldogabb ember voltam még órákig.Tele van szívet melengető dolgokkal ez sorozat.Egyszerűen imádom.Többek között emiatt lettem Apple+ előfizető az HBO GO helyett.

Dave - 2021. 10. 09. 09:58

Nate story arc-ja nekem érthetetlen. Pedig megnéztem minden részt. Kiváncsian várom, hogy milyen ellenfél lesz, de nem értem akkorsem hogy jutott el idáig.

Eny - 2021. 10. 09. 12:50

Imádom és kész :)

Shannen - 2021. 10. 09. 14:16

Nekem bejött, hogy érettebbé vált a sorozat a komolyabb témáknak köszönhetően, jól ellensúlyozták ezeket a poénok és a karakterek. Ha maradtak volna a full optimista, feelgood hangulatnál, amit az első évad hozott, akkor túlságosan egydimenziós lett volna a sorozat, márpedig a készítők ennél sokkal ambíciózusabbak és az ilyet én mindig értékelem.

Ami Nate-et illeti, nyilván nem örülök, hogy idáig fajultak a dolgok, hiszen egy alapvetően végletekig sebzett emberről van szó, aki nem tud máshogy megküzdeni a problémáival, minthogy olyan emberré válik, amilyeneket világ életében gyűlölt. Azt viszont nagyon is elismerem, hogy mennyire szépen építették fel az ő karakterívét kezdve az első évadtól. Kíváncsi leszek, hogy meddig tartják ebben a negtaví státuszban, és fog-e tudni fordulni vele a kocka jövőre.

A karácsonyis rész a legjobb karácsonyi sorozat epizód ever. A Beard-féle filler rész szintén zseniális volt. Két negatívumot tudok mondani az évadról: nekem Rebecca és Sam kapcsolata semennyire nem volt hihető. A másik, hogy a finálé szerintem erősen kilógott lefelé az évad többi részétől. Legalább 10 perccel hosszabb volt a kelleténél és nagyon darabos volt, semmi flow-ja nem volt, kivéve a meccset. Nagyon csodálkozok, hogy ennyire nem sikerült jól lezárni ezt az egyébként fenomenálisan jó évadot.

JKJ - 2021. 10. 09. 14:47

A Nate vonalat Lasso szemszögéből kell nézni. A következő évadban az lesz a cél, hogy kijavítsa a hibát amit vétett. Amivel Nate-et szörnyeteggé változtatta. Ha nem ilyen szmszögből nézzük, akkor Nate csak egy suttyó, de Ted tudja, hogy Ő ugyancsak sérült. Ezt a vonalat követi a sztori. Ezt el kell fogadni.

Megjegyzem, hogy a készítők elég sok “good will”-t gyűjtöttek a nézőknél a két kiváló évad alatt, úgyhogy jár nekik a megelőlegezett jóindulat. Én biztosan ott leszek a harmadik évadnál is!

Eskuszom - 2021. 10. 09. 20:59

Nekem csalódás az első évadhoz képest. Kevésbé volt vicces és szerethető, drámának viszont gyengus volt. Nézhető még mindig, de míg az első 8/10, ez már csak 6/10 nálam. Azért voltak élvezetes pillanatok is.

tulipán - 2021. 10. 10. 10:00

az egész sorozat nagyon nagy erénye h. komoly dolgokról beszél, mert a kapcsolatok és az érzelmek tényleg meghatározzák a mindennapjaink; otthon is és a munkában is.
én úgy látom fel lett építve alaposan Nate vonala, csak az első évadban nem koncentráltunk a sok vitriolra, és most úgy érezzük gyors volt a váltás. ha visszagondolsz, ott volt mindennek a jele az elejétől.
Vki írta twitteren, h. lassan nála a Robin Williams által hagyott űrt Jason Sudeikis fogja betölteni. érdekes gondolat.
Az én mondatom az évadból Deborahé: Which is more important: to be loving or to be right?

Llew - 2021. 10. 10. 11:25

A finálé nem volt olyan erős mint az utóbbi részek, de összességében nagyon jó évad volt.
Én kimondottan örülök, hogy nem maradt ugyan az az évad, mint az első. Ott találkoztunk a szereplőkkel megkedveltük, most meg igazán megismertük őket. Nagyon szórakoztató volt az első évad és felüdítő az optimizmusa, de ez most felnőttebb volt.
A könnyedség és humor mögé tolt drámákat és komoly témákat nagyon jól illesztették össze.
Nate szálát jól kibontották még ha tényleg elég felpörgetett is a dolog.
Mindenképpen maradok a harmadikra és remélem lesz tovább is.

human - 2021. 10. 10. 14:52

“és most úgy érezzük gyors volt a váltás. ha visszagondolsz, ott volt mindennek a jele az elejétől.”

voltak jelek nyilván, de akkor is nagy a váltás. hogy a történetbeliről ne is beszéljünk, 1 éve még törülközőket mosó csávó egy elsőosztályú csapat fő edzője lett, nyilván.

Mate4182 - 2021. 10. 10. 16:51

Human – nem tudjuk hogy foedzo lett. Azt mutattak hogy atalt ahoz a csapathoz.
Lehet hogy valami seged, vagy jobb kez, nekem nem tunt fel hogy foedzo lenne.
(Bar tok laikus vok focihoz lehet volt valami jelzes amit en nem ismertem fel, akkor bocs)

Llew - 2021. 10. 10. 19:18

Egyértelmű, hogy főnök lett. Az előző részben volt, hogy Beardet és Royt kérdezte nem vágynak-e elismerésre, hogy többek legyenek segédedzőnél? Mert hogy ő találja ki a taktikát és Ted aratja le a sikereket. Mire Roy azt válaszolta neki, hogy ez a melójuk, amivel ő és Beard elégedettek is. Nate nem volt. És ha az őt kinevelő baráti közegben elégedetlen volt a helyével akkor nem fog átmenni egy másik csapathoz ugyan abba a pozícióba. Plusz ugye nem véletlenül Rupert csapatához került. Hiába ugrott nagyot pozícióban azért Rupert hátszele nélkül nem valószínű, hogy bármely elsőosztályú csapatnál főedző lehetne.

csavarlazito - 2021. 10. 10. 19:28

Sziasztok! Nagyon tetszett a sorozat. Tudtok még hasonló “feelgood” sorozatot ajánlani?

tulipán - 2021. 10. 11. 19:22

“1 éve még törülközőket mosó csávó egy elsőosztályú csapat fő edzője lett, nyilván.”
hát igen, nekem az nagyobb váltás, mint a személyisége. de igazuk van a többieknek, nem tudjuk főedző lett-e. csak valószínű.

Enzo - 2021. 10. 11. 21:40

2×12 (pótlás tegnapról)

Jó lezárás egy kiváló évadhoz!
Ahogy az várható volt, most pozitívan zárult foci-szempontból az évad a Richmondnak, hiszen sikerült a feljutás, nagyon szépen keretbe foglalva a szezont Dani tizenegyesével és az inspirációként szolgáló új kabalakutyussal :) Az első osztályban majd a West Ham elleni derbinek tuti hogy egy külön részt fognak szentelni, hiszen duplán pikáns lesz az összecsapás ezzel, hogy Rupert megvette a klubot, Nate pedig edző lett ott. Megkaptuk tehát a temetés utáni fülbe sugdosás magyarázatát is, Nate pedig (aki amúgy durván megőszült!) így bátran felégethetett minden hidat maga mögött, be is olvasott Tednek rendesen – igazából a személyiségét már szépen kielemeztétek fentebb, nem tudok mit hozzátenni.
Sam szerencsére marad, nagy jelenet volt, ahogy Akufo kiborult erre a döntésre: előjött a milliárdos igazi arca, egy agresszív gyökér, aki nem tudja elfogadni, hogy nem kap meg valamit, amit szeretne. Keeley-től viszont búcsúzunk, de vélhetően csak a klubban betöltött pozíciójától, és azért remélem, láthatjuk még, mert az ő párosuk Royjal talán a teljes szezon legjobb történetét hozta. (Ja és a mostani sírós jelenetük Rebeccával is remek lett.)
Nekem abszolút bejött így is a sorozat, hogy belenyúlt sötétebb témákba is, és nem csak Ted edzősködésére fókuszált. Igazából egyik szálba se tudok belekötni, ügyes munkát végeztek a készítők – oké, a Sam-Rebecca páros kicsit talán nehezen hihető, de ott meg értékeljük a csavart, hogy nem Teddel hozták össze a főnökasszonyt. A Ted Lasso továbbra is az egyik legminőségibb sorozat, jól vegyíti az életszerű nehéz magánéleti témákat a zseniálisan vicces idézetekkel. Elnézném még pár évadon át…

Darabkák:
– Tetszettek az apró focis utalások az epizódban: Beard az Inverting the Pyramid könyvet olvassa, Keeley meg Piers Morgannek szól be :D
– Ügyes húzás, hogy Sam indoklása (hogy miért marad) valójában Rebeccának szólt, hiába Ted felé fordulva mondta :D
– Ilyet is ritkán látni egy évadzáróban, hogy “öt nappal később”, aztán “három héttel később”, aztán “két hónappal később”…

#hétidézetei:
“-Daddy, w-with all due respect, isn’t this decision too important to be left to the universe?ű
-The universe has always put me on the right path. The universe told me to marry your mother and to buy Bitcoin in 2009.” :D /Sam apja/

“-Sorry you’re out of a job. You know what this makes you now, though, right?
-Trent Crimm. Independent.” :DD /Ted&Trent/

zagloba - 2021. 10. 14. 23:41

Sajnos Nate-nek igaza volt, amikor azt mondta, hogy Ted nem csinál semmit. Legalábbis ebben az évadban.

Tedet két lépésben végezték ki:
1. amikor megjelent a pszichológusnő. Ezzel átvette Ted lelkesítő, problémamegoldó szerepét, épp azt, ami a legnagyobb erénye volt az 1. évadban. Ráadásul úgy, hogy a – saját maga által is többször hangoztatott – terapeuta zsenialitásából semmit nem látunk. Illetve annyit, hogy valaki bemegy szomorúan, és kijön úgy, hogy minden gondja megoldva. És hogy ő maga minden részben elmondja, hogy milyen remek orvos. Mindez megfejelve egy borzasztó sótlan karakterrel és egy – számomra – nagyon unszimpatikus színésznővel. (Nyilván ez egyéni szocprobléma.) Még a régi Gumimacikban volt egy szereplő, a kőarcú vadász. Nos, ami doktornőnk is az. Egyetlen arca volt mindvégig. Bánatos, savanyú. Rossz volt nézni.
2. Amikor Roy visszajött edzőnek. Miután elvették Tedtől a lélekmelegítő szerepét, megfosztották az edzőségétől is, mert valóban Roy és Nate csinált mindent.
Ezek után egyértelmű volt, hogy Tednek – mivel más dolga nem akadt -, csak a dráma marad (sajnos). Mondvacsinált, teljesen hiteltelen drámázás vette kezdetét. És Ted Lasso mást nem is csinált az egész évadban. Ott ténfergett a saját sorozatában, néha mondott valamit a Gyémántkutyák megbeszélésén és ennyi. Plusz, alig szerepelt.

Hasonlóan unalmas lett Rebecca és Sam románca. Sajnos a főnökasszonynak más nem is jutott, csak magánélet, de az is totál érdektelenre sikerült. Minimális szinten sem mozgatott meg a kavarása Sammel, de a temetés sem. Kár, mert nagyon izgalmas karaktert építettek neki az 1. évadban. Most meg semmit, vagy max. a kislányos sikítozást a temetésen a barátnőkkel (az évad egyik mélypontja volt).

Sam legalább kapott egy-két mellékküldetést (a reklámarc-sztorit és az “elmenjek-e Afrikába” szálat).

A színvonalat egyedül a Roy-Keeley páros képviselte. Csak ők hozták azt a zsenialitást, amit tavaly a sorozat egészétől megszokhattunk. Roy karaktere (és a hozzá kapcsolódó színészi játék is) pazar, minden helyzetben, akár az unokahúgáról volt szó, akár a TV-s közvetítésekről. Értem, hogy vissza akarták vinni a csapathoz, de épp ott volt ő is a legszürkébb. Külön utakon sokkal jobb, izgalmasabb volt.
Keeley hasonlóképpen. Ő is hozta a tavalyi zseniális figurát, kellően érdekes történetet kapott Royjal és mint üzletasszony is.

Hogy mit műveltek Jamie-vel, arra szavak sincsenek. Egy tökös fenegyerekből kis nyuszi lett. Nevezzük karakterfejlődésnek.
Beard edző eddig sem csinált semmit, most is csak kávézott, és olvasott feltett lábbal. És néha közbeszólt. Meg kapott egy töltelékrészt. Érdekes volt, de a karakter érdektelen.

Érzelmek helyett érzelgősség, és csöpögősség, ez jellemezte az évadot. Próbálták szállítani az érzelmeket, de nem nagyon ment. Inkább szánalmasra sikerült, amikor Roy ölelgette Jamie-t (teljesen karakteridegen), vagy Rebecca dala a temetésen. Sokszor már a fejemet fogtam, annyira gáz volt a mondvacsinált érzelmi viharok és konfliktusok sora (pl. Ted és a dokinő “mély” beszélgetései, vagy a temetés, amiben semmi megható nem volt, nevetségesség annál több). Nem vicc, sokszor szó szerint fogtam a fejemet.

Egy szó, mint száz, a 2. évad borzasztóan gyenge lett. Egy feelgood, érzelmes történet nem volt elég, a készítők mélyre akartak ásni. Ezt mutatják a 45-50 perc közötti játékidők epizódonként. Nézhetetlenül hosszú, tele töltelékrészekkel, folyamatos kitérőkkel. Csak ezekkel a karakterekkel, ezzel a történettel ez nem megy. Illetve meg lehet próbálni, de így épp azt tiporták meg, amit addig felépítettek.

Tavaly minden rész után úgy álltam fel, hogy melegséget éreztem a szívem tájékán. Idén úgy, hogy “úristen, mennyire gáz, csak legyen már vége!” Most úgy érzem, nekem vége is. Ezt a vergődést nem szeretném tovább nézni.

Maximum 4/10, de azt is csak Roy és Keeley miatt.

anyukakedvence - 2021. 10. 15. 01:27

Sziasztok!

Első hozzászólás bármihez is, de számomra ez a sorozat bőven megéri.

Az első évadot megnéztem vagy 5-ször és ennek az évadnak egy kicsit szkeptikusan álltam neki. (Túl jó volt az első…)

Elöljáróban: Bőven megérte lenyomni 2 éjszaka alatt. Lássuk miért is. Első a mellékszálak… Imádtam a Beard részt, mert egy kicsit láthattunk a világot is inside and outside. A kocsmárosasszony…, az úriember akitől elveszi az újságot, a holland srác nagy kedvencem. A fő karakterek pedig zseniálisak voltak. Jó, hogy nem nyertek meg mindent, de meg volt a végső feloldozás…

Amiből több kellett volna… Rupert. Az a színész olyan tenyérbemászó, hogy keresve sem találhatnál jobbat.
A legnagyobb jóság: A pszichológus nagyon életszerű volt, nem játszotta túl, de a telefonos üzeneteiből tudjuk, hogy neki sem volt egyszerű az áttörés.

Kb. ennyi, köszi, hogy elovastad.

Led Tasso - 2021. 10. 15. 14:28

Az évad címe: Apák
Alcíme: Hűség

tonks - 2021. 10. 16. 08:24

Sokáig bűntudatom volt, hogy mennyire utálom Nate-t, most már viszont kezd a szememben a legutáltabb karakterré válni ever, egy pillanatra se tudom sajnálni. Az arca a győztes gól után, az a rosszindulatú undor, fúúú, feltette a pontot az i-re. A színész zseniális.
Nekem sem volt instant szerelem ez az évad, a hosszabb részeket eleve rosszul viselem, nekem a 30 perces sorozatok a kedvenceim és itt azt is éreztem, hogy nem mindig van szükségük a plusz időre. Vagy legalábbis nem arra kerül a fókusz, akire kellene.
Ted kálváriája segítő szakemberi szemmel érdekes volt, jó, hogy ennyire bátran mentek bele a karakter rejtelmeibe. Inkább a körítéssel voltak gondjaim.

Alamuszi Nyuszi - 2021. 10. 21. 10:21

Nekem az első évad azért volt nagy élmény, mert valami teljesen újat tudott adni:
teljesen elcsépelt sorozat-konfliktusokat dobott fel, de nem az elcsépelt módon dolgozta fel őket (mondjuk, ha volt egy titok, akkor nem az lett belőle, hogy x elmondta y-nak, aki z-nek, akitől megtudta v, stb), hanem pozitív, egyenes módon átvágták a gordiuszi csomót, de ezt is anélkül, hogy valamiféle idióta hurráoptimizmus (amolyan amcsimódú) lett volna az üzenet.
Ennek motorja Ted Lasso volt maga, tehát nyilván adta magát az ötlet, hogy a második évadban ez a motor köhögni kezd, majd leáll, akkor mi lesz belőle?
Hát, itt szinte semmi, max. nyomokban lelhető fel az első évad érzékeny okossága, amitől még jókedve is lett a kedves nézőnek és szinte terápia volt egy-egy rész megnézése.
Mondom, értem, hogy az első évad után tovább kellett lépni, szvsz valóban nem lett volna érdekes örök időre az a pozitivizmus, amit az egész sugárzott, de amit kitaláltak helyette…..
Vagy inkább úgy mondom, hogy nem találtak ki semmi különöset Ted “lerobbanásán” kívül, ez a többiekre nem volt túl sok hatással. (különösen fáj Keeley visszafokozása felszínes, rózsaszín nyuszilánnyá (ahogy az elsőben kezdett, és amiből pikk-pakk kilépett és imádnivalóvá vált a karaktere)
És akkor erre jött még Berad edző kalandjai, amit egyszerűen nem értek: oké, ha sárga tengeralattjáró stílusában akartak valamit csinálni, valami tök szürreálisat, de hogy jön ez EBBE a sorozatba? Ennyi erővel opera formában is elmondhatták volna, netán modern balettként eltáncolhatták volna.
Nyilván a karaktereket megszerette a néző az első évadban, annyit itt is kapott, hogy ez a szeretet nem amortizálódott a nullára, tehát a harmadik évad is kap majd esélyt…. de azért nagyon rezeg a léc, hogy ha ez a trend, megy a lecsóba a sorozat.

Evangeline 0312 - 2022. 01. 26. 22:12

Most fejeztem be a második évadot, nálam még mindig egy nagyon különleges sorozat a Ted Lasso. Eleinte nem tetszett hogy már kevésbé Ted a központi ember a sorozatban, de aztán tökre örültem hogy annyi történet előjött. Roy zseni, de mindannyian azok. Karaktere és stílusa van ennek a sorozatnak, és ez csodálatos! ☺️

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz