login |

Pilot: Ganglands / Braqueurs: La série

2021. 10. 09. 14:50 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Miközben ment a Rablók: A sorozat (blőő), végig az járt a fejemben, hogy ha ez film lenne, akkor biztos lenyomnám (vajon honnan jött ez a gondolat), de 6 részre már sok lesz ez a megvalósítás, amivel készült a Netflixes darabja. Izgalmas, izgalmas…, de valahogy nincs benne elég puskapor.

A történet középpontjában egy profi rabló áll, akinek mutatják is egy hatalmas véres akcióját. Látszik, hogy korábban sem volt egyszerű az élete, vesztett már el fontos családtagot is. A másik főbb szálat pedig pont az ő unokahúga hozza be, aki egy zűrös csajjal jár, hiába van normális élet,e közösen piti rablásokban vesznek részt. Egy ilyen során szereznek 8 kiló kokaint, és el is viszik magukkal. Most akkor gondoljátok át fejben, hogy a két dolog hogy fésülhető össze, és szerintem ki is találjátok merre vezet az út, főleg ha a Takent szóba hozom.

Igen, a 8 kiló kokó eléggé hiányzik a kifosztott futár főnökének, meg is találja azt a bizonyos unokahúgot, akit elrabol. Közben a zűrös másik csaj el akarja adni a drogot, azonban akitől segítséget kér ebben, vérszemet kap a nagy szajré miatt, szóval már a kokain sincs meg, nem lehet csak úgy visszaadni, hiába indul el a nagybácsi visszaszerezni azt, hogy kiváltsa vele az elrabolt unokahúgát.

A kezdő részben szerintem ez nagyon jó volt, ahogy mindkét szál kezdett egyre jobban durvulni. Ha nem is az elejétől, de a rész végére már nőtt az izgalom, és folyamatosan emelkedik a tét, kisebb piti bűnözőktől látszik a felfelé vezető út a nagyobb kutyákhoz, avagy mindenki, még a profi rabló is kezd túl mélyre merülni a veszélybe, valami olyasmibe keveredni ahonnan nincs egyszerű kiút.

Viszont ezzel egyelőre ki is fogytak a pozitívumok. Gondolom már olvastátok tőlem, hogy szerintem igazán mozis minőségre a franciák és a spanyolok képesek valahogy, meg néha az északiak, de sajnos itt ebből semmi nincs meg. A képi világ olcsónak hat, és sajnos a legfontosabb, az akciók unalmasak és szintén nem jól megcsináltak. Oké, fröcsög a CGI vér, ezt rájuk lehet fogni, de valahogy nincs lendületük, erejük, gondolom rossz a vágás és a koreográfiára sem volt sok idő. Legalább nem csak halálunalmas verekedés van.

Az egész negatívum kupacot pedig csak tetézik a színészek, és persze a rendezés. Sok túljátszott gülüszeműség, álkeménység, meg…, á, nem is tudom jól szavakba önteni, de kábé a piti bűnözők direkt pofáncsapós hülyeségén kívül igazából semmit nem sikerült átadni jól. Pedig a színészek többsége ismerős lehet innen-onnan, szóval nem teljesen ismeretlenekkel van összehozva olcsón, de valahol félrement a dolog.

Amolyan egyszernézős akciósorozat a végeredmény, pedig többen reménykedtem. Szerintem bőven a tipikus francia gyártási minőség alatt volt.

2 hozzászólás Ne habozz!

Kisbizsu - 2021. 10. 12. 09:26

Folyamatosan dühítően ostoba döntéseket hoz mindegyik szereplő, nemcsak a gettósuhancok, hanem a profi bűnözők, kartellvezetők is. Röhej az egész, a vezér kulcsemberétöl (egy 40 kilós testőrtől) az ügyész hajáig.

enamasik - 2021. 10. 17. 15:28

Van film is korábbról – Rablók (2015), ha nem épp ugyanazzal a történettel, de hasonlóval, a főszereplő és a rendező viszont ugyanaz. Szerintem a film még ennél is gyengébb.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz