login |

Young Sheldon: kezdett az 5. évad

2021. 10. 11. 21:09 - Írta: Necridus

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly elég hosszú kritikát sikerült összehoznom az itthon továbbra is az HBOGO-n péntekenként nézhető Ifjú Sheldon kapcsán, mert volt miről beszélni a korábbiakkal ellentétben. Sajnos inkább negatívumok tértek előtérbe (és megint megjegyeztem, hogy hogy nőnek a gyerekek!), viszont elindultunk egy egészen nagy, sorsfordító esemény irányába is, amit az anyasorozat kedvelői már régóta ismerhetnek.

Ez a poszt viszont már nem lesz olyan hosszú, inkább kibeszélőindítónak készül, mert a 20 perces premier nem adott túl sok kritizálni valót. Azért lesz miről beszélni, ezt az ürességérzetet pedig nem negatívumként rónám fel, mert a YS egy jól bevált recepttel főz immáron ötödik éve, ami élvezhető, csak felesleges mindig megjegyezni, hogy szórakoztató stílusa van.

Na, a tovább mögött azért egy kicsit beszéljünk a premierről spoileresen.

Pontosan ott vettük fel a fonalat, ahol tavaly lepihent a sorozat: George a nagy veszekedést követően a kocsmában flörtöl a válófélben lévő szomszéddal, azonban a sztori nem megcsalással folytatódik, hanem egy váratlan telefonhívással. Mary értesül róla, hogy a férje kórházban fekszik szívroham miatt.

Még nem kellett búcsúznunk az édesapától, aki az évek alatt egyre jobban a szívünkbe férkőzhetett, úgy tűnik, az írók még hosszabb ideig tervezik kerülni azt, amit Sheldon emlegetett párszor a TBBT-ben. Most a felépülését követően azt nézhettük, ahogy Missy önmagát okolja apja infarktusa miatt, Mary és a pap segíteni próbálnak ott, ahol tudnak, Georgie pedig barátnőzik.

A legvégére hagytam Sheldont, nem is véletlenül, mert hiába kapott játékidőt, valahogy elenyésző szerepe volt. Ő most éppen azzal küzdött, hogy rossz tetteinek nem lettek következményei – remek jelenet volt, ahogy elment a nagyihoz, hogy megkérdezze tőle, ilyenkor mit kell tenni, elvégre ő rengeteg bűnt követ el.

Sheldon tehát kissé háttérbe szorult, amivel nekem mondjuk semmi problémám, mert a családtagok is jó karakterek, egytől-egyig szerethető mindegyik, hiába emeltek ki mégis egy karaktert a címbe. Na meg nem is lehet ebből még semmilyen következtetést levonni, mert ez bármikor változhat. Egyelőre George története főszálnak tekinthető, de ez hamar változhat és visszatérhetünk a heti sheldonkodáshoz.

2 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2021. 10. 11. 21:35

Annak azért örülök, hogy nem lett instant megcsalás, mert a TBBT-ben elhangzottakhoz képest ebbe a sorozatba, ebbe a felrajzolt karakterbe nem annyira fért volna bele ez a “váratlan” fordulat. Előkészítéssel azért jóval emészthetőbb lesz majd az elkerülhetetlen.

Nem tudom, hogy emellett és Geroge fejünk felett lebegő sorsa miatt még mennyi gondtalan szórakoztatást tudnak majd beleírni a sorozatba. Úgy érzem, minél előbb kezdik ezeket a szálakat felgöngyölíteni, annál előbb fog dramedybe fordulni. Persze ha a megcsaláson kívül mást nem akarnak belevinni egészen Sheldon 14 (jól emlékszem?) éves koráig, akkor még lehet benne egy-két feelgoodabb évad is a kettő között.

Mom - 2021. 11. 07. 11:02

Nagyon tudatosan készülnek az írók ezekre a negatív fordulópontokra. Majdnem minden részben csöpögtetnek valamit, de továbbra sincs semmi hirtelen mozdulat, amitől cápaugrással lehetne vádolni a sorozatot. Szépen a felszín alatt elfogadtatják a dolgot a tudatalattimmal, míg már én is úgy érzem, hogy ez a logikus lépés…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz