login |

Fear The Walking Dead: kezdett a 7. évad

2021. 10. 13. 19:15 - Írta: winnie

37 hozzászólás | kategória: kritika,

az a legjobb (a legjobb…?) a The Walking Dead-sorozatokban, hogy mindenki meg van arról győződve, hogy az a legjobb TWD, amit ő néz. Persze mindezt úgy, hogy csak azt az egy sorozatot nézi (ja, úgy könnyű!) és fogalma sincs róla, hogy a többi éppen milyen, hiszen csak azt tudja, hogy egykor kaszára méltónak találta őket. Igen, tudom, ez minden sorozatra igaz, a minőség nem fixen az egyik irányba halad, s ezt tényleg csak azért írom, mert ősszel volt, aki kommentben leírta (dokumentálva van!), hogy kiemelkedő a TWD S11, más azt, hogy eszméletlen jó a Fear…, én pedig azt, hogy a World Beyond volt teljesen jó. Az S1 fináléig.

És ez így van jól, nem? Mindenki mást keres ezekben a sorozatokban és azt választja a korrekt választékból, ami ínyére való. Látva mindhárom új szezonjának első részét, még azt is nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy ezek a szériák nem igazán hasonlítanak egymásra, látszik, hogy mások a készítők. Az egyik mellett való lehorgonyzásba maximum az kavarhat be, hogy míg a TWD elvan a maga kis világában (bár épp bemutat egy hatalmas városközösséget), addig a (talán még Rick elrablása előtt járó) Fear-ben a 6. évados zárása hozott egy kvázi “globális” történést (nukleáris robbanások), míg a World Beyond a posztapokaliptikus Amerika geopolitikai viszonyai mellett erősen kiemeli a tudományos oldalt, a zombik megismerését, a velük való kísérletezést. Így, akit maga a világ érdekel, annak érdemes fél szemmel követnie a makro történéseket.

Persze a sok rizsa (ami ettől még tényleg folyamatosan foglalkoztat) annak elfedésére is szolgál, hogy bár az AMC jóvoltából láthattuk a Fear új szezonjának első két részét, de azokról sokat nem nagyon tudnék írni, ez a kezdés még akkor sem volt újoncbarát, ha ezt az illúziót adta azzal, hogy az évadnyitó első 10, zömében néma perce egyetlen új szereplőre koncentrált.

Általában ezek a rendhagyó kezdések jól szoktak elsülni, de itt eléggé éreztem a fáradtságot. És nem, nem a sorozatét, hanem az enyémet, mint Walking Dead-nézőjét. Lehet, hogy régebben simán lekötött volna az egyébként elég jól és tényleg pazar zombieffektekkel megcsinált nyitány, ami egy ismét megváltozott világot mutatott be, elég erős vizualitással (annak ellenére nézett ki jól, biztosan stúdióban forgatták).

Szóval bár jár a pacsi a kezdésért, de számomra már csak az volt ennél kevésbé izgalmas, amikor lekerült a gázálarc (nyugi, a 7×02 is gázálarcos rész lesz, csak az Morgan-ékkel), és bejött a képbe egy régi ismerős, aki ugyancsak egy új közösséget kezdett el kialakítani (természetesen elmagyarázza nekünk, hogy erre hogy nyílt lehetősége, az íróknak itt muszáj volt bedobniuk egy deus ex machinát). Ez bőven hozott filozofálgatás, köldökbámulást, ön- és környék felfedezést, hogy aztán csattanós véget érjen, én meg csak a fejemet vakartam, hogy akkor most mennyivel kerültem előrébb.

Nem lehet azt mondani, hogy a Fear nem halad előre a sztorival, karaktereket is bőven mozgat, konfliktusokat is generál, érdekes kérdéseket is felvet, de számomra valahogy hiányzik, hogy egésszé álljon össze. Legutóbb nem mindenki örült annak, hogy ennyire epizodikussá, karaktercentrikussá váltak a sztorik, mert hiába meséltek olykor önmagukban jó történeteket, akár azt is érezhettük, mintha olykor nem is egy sorozatot néznénk. (A jelek szerint tovább szeretnék vinni (egy ideig) a formátumot, hiszen a 7×01-ben egy, a 7×02-ben pedig két szereplő van az “állandó” gárdából.)

Benne volt a meló a Fear idei első két részébe, odatették maguk több részleg melósai (mondom, a zombik nem semmik, rengeteg munkát feccölnek beléjük, olykor csak pár másodperces jelenlétért), de ebbe a stílusba belefáradtam, így én személy szerint inkább untam, nagyon kevés olyat tartalmazott, amitől felpattantak a nyugalmi állásba helyezkedni akaró szemhéjaim.

Mi? Azt mondjátok, hogy szombat hajnalban jön a Day of The Dead premierje, 2022. nyarára pedig bejelentették a Tales of The Walking Dead-et? Addig talán kipihenem magam.

37 hozzászólás Ne habozz!

razs - 2021. 10. 14. 18:51

Szerintem már említettem, de én azt szeretem, amikor legyen bár egy sorozat bármennyire is fikció, a “valós” tudományos részeket, úgy mint a fizika, kémia, biológia hitelesen csinálják meg. Értsd: sárkányok és zombik nem léteznek, azok kitalált módon működnek, de az emberi szervezet ugyanúgy reagáljon, mint a valóságban. :)

Ahogy az előző évadban például az sem tetszett, ahogy Dakota off-screen megmentette Morgan-t. Lőtt sebekkel egy steril műtős szobában is kihívás lett volna egy orvosi team-nek, de erre egy 15 éves forma csaj egy zombiktól hemzsegő kihalt kisvárosban simán megoldja.

Itt is gondolkoztam azon, hogy az atomrobbanás esetén egyrészt a lökéshullám, másrészt a sugárzás esetén mennyire életszerű egy kocsi alá vagy egy pincébe elbújni. Vagy az induló helikoptert nem vágta-e volna földhöz. Nyilván még nem mutatták az összes főszereplőt, de van egy olyan érzésem, hogy nem lett bajuk.

OK, nem az Indiana Jones-féle hűtőszekrény, de akkor is. Számomra nem teszi teljesen tönkre a szórakozást, de 1-2 plusz vagy mínusz pontot mindenképpen jelent, hogy az ilyenekre odafigyelnek vagy sem. :)

irgum76 - 2021. 10. 15. 08:04

“az a legjobb (a legjobb…?) a The Walking Dead-sorozatokban, hogy mindenki meg van arról győződve, hogy az a legjobb TWD, amit ő néz. Persze mindezt úgy, hogy csak azt az egy sorozatot nézi”

én nézem mindhármat és már fogalmam nincs ki, mikor, hol merre
csak bambulom őket mint egy zombi
még szerencse, hogy vannak “előző részek tartalmából”
mert így legalább valamennyire fel tudom idézni a történteket
de évadokra visszamenőleg már lila köd

Benzin - 2021. 10. 19. 21:29

Még mindig az lúzer Scott M. Gimple a kreatív főnök?
(költői kérdés)

winnie - 2021. 10. 20. 08:02

nem ő csinálja a sorozatokat, nem ő dolgozik rajtuk, mindegyiknek saját gárdája van, őt kivonták, hogy ne foglalkozzon napi munkával.

Róka - 2021. 10. 20. 18:05

“Itt is gondolkoztam azon, hogy az atomrobbanás esetén egyrészt a lökéshullám, másrészt a sugárzás esetén mennyire életszerű egy kocsi alá vagy egy pincébe elbújni.”

Igen ezen én is elgondolkoztam, még mondjuk arra, hogy elbújnak a pincében arra azt mondom, hogy Oké. Egy furgon alá bebújni, amikor jön a radioktiv porvihar, (mert az volt nem?) Ami nagyon káros, ha belélegzed.
Érdekes.Hát kiváncsi vagyok mit hoznak ki abból a szálból…

Mate4182 - 2021. 10. 21. 20:50

Az hogy Victor Strand ebben az evadban is rohadek nem feltetlen jo hir. Kedveltem a mocskot amikor jofej volt :D , de most az epizod vegen a Teton, biztosra vettem hogy le fogja lokni a vegen…

Alicia hianyzik, jo Latni hogy nem csak en kedvelem :)

Szerintem ez a legjobb walking dead sorozat valaha, es ennek 3 oka van:
– a pilot konkretan zsenialis
– meg tudott ujulni amikor ellaposodott
– sokkal jobb casting

Engem az erdekelne inkabb hogy ezek az atomok hogy fogjak erinteni az anyasorozat szereploi

Benzin - 2021. 10. 22. 10:23

Az nem semmi, hogy lehozták nettó 2 fő színésszel + 7-8 statisztával az epizódot, ráadásul úgy, hogy egyszerre 5-nél többen nem voltak képernyőn.
Az első negyedóra végén volt egy erősebb 5-6 perc a Toronyban, vagy miben, amikor mindenki a fedélzeten volt egyidőben, de azt leszámítva klasszik kamara darab.

A produkciós dizájn kiváló; “köldökbámulással” meg nem lehet mit kezdeni, az az alapszolgáltatás része TWD + FTWD világában…

dexike3 - 2021. 10. 28. 11:08

azt nem tudom, hogyha ez 3-5 évvel van a TWD előtt (és ki tudja mennyivel a Beyond előtt), akkor azokra miért nem volt a robbanás kihatással. hisz láthattuk, hogy mekkora területet érintett (térképen mutatták). plusz Dwight is láthatta, meg persze mások is hírét vihették volna.
kis érdekesség, hogy a Hiroshimára 15 kilotonnás atomot dobtak le.
az ilyen tengeralattjárókon pedig 90 és 455 kilotonnás bombák lehetnek (per Tomahawk rakéta). szóval tuti nagyot szólna a valóságban is.

Mate4182 - 2021. 11. 01. 21:02

Amennyire tetszett ez a nuklearis tema az elejen, annyira kezd most mar zavarni a kovetkezetlenseg vele kapcsolatban.
Valahol terjeng a sarga es zold fust, par km-el arrebb meg gyonyoru zold pazsit meg erdok, mezok

Na most akkor mi van?

Alicia johetne mar

winnie - 2021. 11. 02. 09:36

Mate4182: valahol meg kell szűnnie a bomba hatásának:)

winnie - 2021. 11. 02. 09:36

“azt nem tudom, hogyha ez 3-5 évvel van a TWD előtt (és ki tudja mennyivel a Beyond előtt), akkor azokra miért nem volt a robbanás kihatással. hisz láthattuk, hogy mekkora területet érintett (térképen mutatták). plusz Dwight is láthatta, meg persze mások is hírét vihették volna.”

ugyanannyival vannak kávé, de ami hatás volt, az csak az állam egy részében van jelen. amiről van, aki tud jelenleg a twd-ben is meg a world beyondban is, de az emberek zömének fogalma sincs róla.

razs - 2021. 11. 02. 20:52

Engem pedig az zavart az új részben, ahogy Victor-ék ki be járnak a toronyházból a zombi “blokád” mellett. Ha Őt hivatottak megvédeni, akkor hermetikusan elzártnak kellene lennie, elvégre ha ki- és be járkálnak szabadon, akkor azok is be tudnak menni, akik ártani akarnak Neki. ezt nem teljesen vágom…

Mate4182 - 2021. 11. 02. 22:47

Winnie – az Tiszta sor csak kicsit hianyolom az ,,atvezetest’’ marmint, egyenlroe csak 2 veglet van
A teljesen rendben es a teljesen halott
Ez az ami kicsit furcsa, bar kozben elmerengtem hogy az osszes ,,Halalos dozis’’ helyszin kb 70es evekbeli filmdiszletre emlekeztet es max 5 emberrel forgatottak, szoval gondolom a karanten idejeben ezek voltak a lehetoseg es aszerint dolgoztak, aztan ahogy enyhultek a korulmenyek ugy sorra forgattak az uj jeleneteket es vegul osszevagtak oket.

Róka - 2021. 11. 11. 21:37

Én például,hiányolom a heti kritikákat, kibeszélőket a Fear TWD-ből. Itt több mindent lehetne egyes epizódok után megbeszélni, mint a TWD-nél. Mert úgy érzem, hogy nincs értelme ide leírni minden egyes epizód után a gondolatokat. Túlságosan zsúfolt lenne.. Pedig lenne pár kérdésem.. Vagy csak én vagyok így ezzel?

winnie - 2021. 11. 12. 05:28

Róka: jogos, de a lehetőség adott bárkinek, hogy írjon heti kibeszélőt, közülünk szerintem már senki sem nézi a sorozatot évek óta, így mi nem tudunk írni.

Róka - 2021. 11. 12. 10:10

Hát, remélem lesz valki aki estleg elválalja. Ha lenne rá időm, meg jártasabb lennék ezekben elválalnám, de így sajnos offos.
Ha nem akkor max félévad, évad végén összefoglalom, poszt alatt, ha lesz.

dexike3 - 2021. 11. 16. 07:12

voltak érdemleges dolgok ebben a Lennie James rendezésben, vagy csak én nem vettem észre a sok maszkos közeli miatt?

Mate4182 - 2021. 11. 23. 17:48

Kicsit arra emlekeztet ez az evad mint amikor a tornado szetszedte oket es a fel evad arrol szolt hogy megtudjuk ki hol van.
Mar lament 6 resz es biros en Morgant szo se rola de mostmar megtudnam mi van Aliciaval…

Mate815 - 2021. 11. 24. 08:39

Jó lenne ez ha nem erőltetnék az olyan idegesítő gyökerek szerepeltetését mint Grace vagy Althea. Maggie Grace savanyú pofájától meg a csöves sapkájától rosszul vagyok. Remélem többet nem látjuk.

k-10 - 2021. 11. 24. 10:45

Mate4182:
A 7. rész végén kiderült, hogy a 8-dikban fog kiderülni :)

dexike3 - 2021. 11. 24. 11:06

ezt már korábban tudtuk: viszlát Al, remélem valamikor visszatér még a karakter (akár egy másik sorozatban).

https://comicbook.com/tv-shows/news/fear-the-walking-dead-maggie-grace-leaves-season-7-althea-exit-goodbye/

Enzo - 2021. 11. 24. 19:53

7×01 (pótlás)

Szóval nukleáris posztapokaliptikus világ. Szerintem ez egy túl merész húzás volt a készítőktől – nem igazán értem, hogy a fizikai realitás törvényeit még csak többé-kevésbé betartva is hogyan lesz itt bármilyen élet, élelem, ivóvíz, ilyenek… mindenesetre a sárgás színvilág tetszik, és Strandék is remek kis életteret gründoltak össze, van itt minden a golftól a jógaóráig, amit akarsz. Ezt legalább valamennyire megmagyarázták…

A világítótornyos-ködös erőltetett f@szkodás után kiderült, hogy Alicia nincs az elhagyatott bunkerben, de hagyott egy üzit (ki az a Padre?), a végén meg már nem értettem, hogy minek kellett csak a lány miatt áthozni a világítótorony lámpáját, hiszen zombik és egyéb emberek előbb találnának oda így – de aztán kiderült, hogy Strand is pont a távoltartás miatt tette ezt…és ledobja Willt, lol :O ahogy a RetroShock-videókban mondják: “Bye-bye!”

Darabkák:
– Fel se ismertem, amíg nem mondták, hogy Stradnek azért fontos ez a nyaklánc, mert Aliciáé, és ezek szerint a frissen középpontba állított Will nevű srác ismeri…
– Fosztogatók is vannak, hurrá, más se hiányzott ebben a pokolban :D
– Ez a zombifotózgatás nevetséges amúgy, hogyan ismerné fel bárki a szeretteit egy zombi állapotban készült fotóról?

7×02 (pótlás múlt hétfőről)

Grace megtapasztalja, milyen friss anyukának lenni, Morgan közben összebütykölt egy szuperautót (what?), amivel ki tudnak menekülni a radioaktív területről, de természetesen bele kellett erőltetni egy húzást, amitől nem tudnak továbbmenni…hát ez, hogy egy nyomorult kazettát nem bírnak kiszedni a lejátszóból, csak fogtam a fejem… :D
Grace halálvágyának elnapolására pont jókor jöttek a gyerekrablók (akik szintén ezt a titokzatos Padrét emlegetik), és elég erős sztoriszálat hoztak, a zombi kisbabánál azért pislogtam nagyokat :O A dróttelefonos megoldás ötletes volt, a maszatolódós zombik gusztustalanok, a happy end pedig egy rakat kajára bukkanás formájában érkezett. Ja meg elvarratlan szálak is maradtak persze: egyrészt jött a tengeralattjáróra Salim (tudom, hogy nem ez a neve Strand társának, nem érdekel :D) és felajánlott náluk egy helyet Grace-nek, másrészt…ki ez a végén a zombifejjel, ismerni kéne? Biztos összefügg azzal a másik ismeretlennel, aki jött a kocsival és Morgan lelőtte.

Róka - 2021. 11. 28. 16:31

7×06 Spoilleresen:
Ez volt az az epizód ami rendesen elrontottak. Logikátlan az egész.. Megvan az alaptörténet ami jó. CRM-ről azt hittem megtudunk bármit, de nem sokat tudtunk meg.

– Egy kivégző osztagot küldenek. Hogy levadászák Althea-t is. Akik elvileg egy elit alakulat, aki nézi a TWD WB az tudja, hogy azért ők nem sz#roznak. Rájuk találnak a híd alatt, lőnek rájuk ahol még véletlenül sem talaja el őt és Morgent. Majd később a kocsira is csak később lőnek.

– Elkapják Morgent és Gracet akik (kerozinnal megtöltött Swatos kocsival keresik Althea-t. És erre még külön fel is hívják a figyelmünket, hogy azzal nem fog menni.. Ne mindja nekem senki, hogy találtak máshol benzint )
Hogy tudott megállítani két fegyveres ember egy Swatos kocsit?!

-Helikopterrel mennek a CRM-esek a találka helyre, (de kedvesek voltak Morgenék, hogy maradt még kerozin a tartályban :)

– Alap ötlet jó volt, hogy egy ágyúgolyóval kéne őket kinyírni. SWatos kocsival eltakrák nem látszik az ágyú. Grace elindul, erre a CRM-esek nem Althea-t lövik, elkezdik a Swatos kocsi tetejét lőni. Miért?!

Aki látta az tudja, mik voltak ezek. Neketek mi a véleményetek ezekről a részekről?

k-10 - 2021. 11. 28. 22:37

Na, Alicia nem csak az asztalt rúgta föl, hanem a körülötte ülőket is…

Mate815 - 2021. 12. 02. 21:45

A 8. rész valami egészen kivételesen ostoba történet volt. Mi történt ezzel a sorozattal? Csak fogtam a fejem és forgattam a szemeim a sok gyökérségen. Leginkább, miből gondolták azt, hogy a szenátor hullája bárhová is “elvezeti” őket? Alicia miért nem szúrta le a járatban a szenátort vagy verte szét a fejét egy kővel ahelyett, hogy kövekből falat épített? Miféle idióták írják ezt és miért nézik teljesen hülyének a nézőket?

Mate4182 - 2021. 12. 04. 21:25

Olyan az elmult par resz mintha anno azok a kontarok akik felelossek voltak a Walking Dead utobbi par evadaert most valahogy atkerultek volna ide hogy itt is jol szetcsesszek az jeleneteket …

Mate4182 - 2021. 12. 06. 15:22

Hat ha igaz a mai hir a fooldalon akkor egyre gyanusabb hogy az anyasorozat kontárjait engedtek a Fear alkotasanak kozelébe … katasztrofa

Mate4182 - 2021. 12. 08. 16:17

Micsoda felevadzaro volt..

Nagyon hianyoltam mar Aliciat!

Spoiler:

Mi a francnak ment vissza a csontokert? Vagy hogy kerultek utolag a csonkra?
Es mostmar azzal szur? A csontokkal?
Fuh nagyon sok kerdes merult fel bennem :D

Remelem evad vegen latjuk Victort csoszogni a halottakkal…

Róka - 2021. 12. 08. 16:18

Mate815- Azért, ha belegondolsz, hogy bezárták Aliciát egy bunkerbe, ahonann semmi kiút sincs, kétségbe van esve, később kiderül (legalább is azt mondják, hogy a barátai meghalnak), kell keresni valamit amibe bele kell kapaszkodnia. (és egy olyan ember aki nem járt kint, és még járkálóval sem találkozott) meggyőzi. Hogy, Ő a szenátor tudja hol a Padre!

-Meg amúgy a történettel szerintem semmi gond nem volt.(De persze ez csak az én véleményem.)

-Inkább az a probléma az utóbbi 3 résszel(6,7,8). A történet amit elmondana jó. Csak amikor képben megjelenik akkor ott vannak értelmetlen és logikátlan cselekvések.

-S7 Ep 8 (félévadzáró)

– Amikor Alicia megy ki a csöveken. Kint becsapodnak az atomrakéták. Néhány helyen beomlik az alagút. (Pont ott nem ahol ő van) De előtte közvetlenül meg utánna pont beomlott. Oké.
De a kövek mégis honann jöttek, ha felette ép a “fal”?
Utánna miért világít rá a szenátorra? Látja, hogy ott van!
Miután beleharapott a kezébe egyből utánna leütötte a szenátort. Elájult a járkáló vagy mi ? Utánna, hogy nem támadott rá többször?
… (Na ezek azok amivel a probléma van)

Mate815 - 2021. 12. 08. 18:34

Róka: Ez gyenge magyarázat, Alicia van annyira tapasztalt, hogy nem csinál ilyen debilséget. A TWD franchise eddigi, összesen 20 évadjában, együttvéve nem voltak akkor baromságok mint ebben a 8. részben. Mindenki úgy viselkedett mint egy őrült 3 éves.

Róka - 2021. 12. 09. 14:57

Mate815- Igazad van, túl könnyen lett meggyőzve, alig egy órája ismerték egymást és utánna kb. 5 mondatban megyőzte… (De attól még ez állhat a háttérben, csak szarul lett megírva)
De ugyanakkor szerintem emellett voltak sokkal nagyobb hibák is. (Mint pl amit Mate4182 írt)

Enzo - 2022. 01. 03. 23:57

7×03 (pótlás)

Na ez az epizód a “hogyan csináljunk történetet úgy, hogy a szereplők nem hagyhatják el az apró bunkert” dilemma feloldása volt, és hát… olyan is lett.
Az elején tetszett a LOST 2×01 nyitányra való hajazás a mindennapok montázsával, aztán elmentek ilyen hallucinálós-rejtélyes-ígéretmegtartós irányba: titkos másik szobát találtak, JD kilátogatott a felszínre, June benyugtatózta, beomlott a fél helyiség… de a lényeg, hogy a végén John hirtelen már tök jól lát, nem remeg a keze, simán lelövi az őket fenyegető betolakodókat, és utolsó pillanatban még June-t is megmenti. Meh…
Na jó, az meglepett, hogy a keresett holttest, Cindy is ott volt velük végig a falban.
És hogy bővüljön a két szembenálló fél csapata, a beomlás után hőseink Victornál ébrednek, lol :D

zlcsik - 2022. 01. 28. 23:18

Miért jó az, hogy 7 részben a történet az égvilágon semmit sem halad előre, már leszámítva, hogy Strand még nagyobb gyökér lett? Ez a maskara, te jó ég… A 8. részben legalább kiderült, hogy harangoznak hamarosan Aliciának, jó, ez kicsit adott valamit hozzá, meg belengették a háborút, na de ez az egész valami szörnyű. Pedig az egyes részekben időnként voltak jó dolgok, de nagy egészet nézve teljes időpocsékolás. Mintha az lenne a cél, hogy senki ne nézze ezt a sorozatot, a kommentek számából ítélve sikerült is elérni. Mindenki egy perc alatt odaér mindenhova, mindenki mindenhol simán feltűnik és megtalál mindenkit, a táj itt még posztapokaliptikus, öt méterrel odébb meg olyan, mint a svájci hegyekben, a puskalövést egyszer kilométerekről hallják, máskor tíz méterről sem… Agyrém, de amilyen hülye leszek, egyszer valamikor a következő etapra megint szánok majd rá két nap alatt nyolc órát…

Enzo - 2022. 05. 17. 02:16

7×04 (pótlás)

Sarah-centrikus rész, Fort San Vicentében kezdünk, ahol ott az egész banda, főhősnőnk meg el is indul Wendellt keresni rögtön, ehelyett Emile tesója találja meg, Josiah, akinek van egy érdekes, ásóból átalakított fegyvere, meg egy betartandó ígérete Morgan megölésére. Morgant végül Sarah hívja segítségül, és csak úgy röpködnek a bugyuta megoldások: leállnak harcolni a zombik mellett (a szivárgó robbanófejről nem is beszélve), szegény Rufus kutyát megharapja Emile levágva hurcolászott feje, amit Sarah kettévág, és végül békésen eltemetik. Mondjuk ha már butaságok, az is mi volt, hogy a zombikarámnál Sarah várt egy csomót, majd az utolsó pillanatban megpróbált menekülni és otthagyni Josiah-t…
Wendellből csak a székét találták meg, véresen, de elvileg Strandnál van, aki viszont nem engedi be Sarah-t, úgyhogy a nő inkább megkéri, hogy ne is szóljon neki róla. Eh.

Darabkák:
– Annak örültem, hogy Sarah végre elmesélte, miért “ikrek” Wendellel.
– Hát egyik “standoff” se volt valami érdekes…
– Ezek a zombi-levetkőztetős-szétszórós arcok is nagyon furák, még nem tudni, mit terveznek, de megtalálták a robbanófejet is.

7×05 (pótlás februárról :D)

Dwighték becsületkódex szerint élő Sötét Lovasok lettek, akik még mindig a bunkerben éldegélnek a kis családdal, amíg egyszer csak sikerül benézniük egy segítségkérésnek álcázott átlátszó csapdát, melynek során őket is megkörnyékezi Strand. A feladat egy Mickey nevű szökevény csaj (aki a férjét keresi) visszahozása, amit nem igazán akarnak megtenni, aztán amikor kiderül, hogy a “szállásadó” családjukat valaki lemészárolta, akkor mégis bevinnék. Pontosabban Sherry nem, csak Dwight, szét is válnak útjaik, ami igazából csak arra volt jó, hogy Dwight egy külön jelenetben összetalálkozzon azzal a gyökérrel, aki megölte a Larson családot (és akit amúgy szintén Strand bérelt fel, hoppá), és hátbarúgathassa a lovával :D Ja meg arra, hogy megérkezzen a legjobbkor a ringbe végtelen lőszerrel, amikor Sherry és Mickey már pont kifogyott a zombik elleni harcban. Maga a harc egyébként menő lett, csak azt az indokolatlan jamaicai zenét nem értettem, hogy minek kellett alá :D
Mi volt még? Ja igen, Mickey férje is zombi lett (nem meglepő módon), de írt neki búcsúlevelet, aww, párhuzam. A csajt meg így felfogadták harmadik Sötét Lovasnak, és máris megvan az új küldetés: valakik be akarják szervezni őket Padre megtalálására. (Még jó, hogy amúgy is oda indultak.)

Két jelenetet még kiemelnék, ami tetszett: az egyik Strand felröhögése, amikor leleplezték neki, hogy Dwighték a Sötét Lovasok, a másik meg amikor Dwight felismerte Mickey-t a pankrációs múltja miatt :D

#hétidézetei:
“Just wish I’d found thicker phone books. Those ones got chewed up all the way down to Zalinsky.” :D /Mickey/

“-Are you sure we don’t know each other?
-Look, champ, no offense, but I’d remember a face like that, alright?” :DD /Mickey/

sabres139 - 2022. 06. 12. 19:37

Most darálom az évadot. Épp befejeztem a 7×13-at. Ez vmi sokkolóan rossz volt. Volt aki megnézte, és azt mondta, hogy oké, ez így jó, mehet?
Elképesztő.

Enzo - 2022. 08. 26. 22:16

7×06 (pótlás májusról :D)

Mindenki keres valakit: Grace Al-t, Morganék Grace-t, a reclamation team pedig a dezertáló Isabelle-t, és közben megsemmisítenek minden bizonyítékot.
Morgan alapból egy olyan karakter, akit nem szeretek a képernyőn látni, és szép lassan az idegesítően sokat titokzatoskodó Al is azzá válik, pedig őt kedveltem az elején… szóval ez nem volt egy jó epizód: Al és Morgan egymást veri át (a CR heliben nincs is lőszer vs Morgan nem mondta el, hogy nála van Al kamerája), folyton videokamerás flashbackeket kapunk, amiben indokolatlanul nem látjuk Isabelle-t, Morganék kiszabadulása végtelenül gagyi lett, és amin a legjobban fogtam a fejem, hogy amikor már meg tudnák találni a csajt, Al még mindig húzódozik, hogy utánamenjen… -.- Morgan legalább jól beolvasott neki a témában, úgyhogy meg is találta szerelmét a kunyhóban, yey.
Néhány pozitívumot is ki tudok emelni a részből:
Ahogy Al egy zombival gyakorolta az ágyús trükköt, az vicces volt (az “élesben” használat meg durva gore), illetve aranyos, ahogy a végén Al és Isabelle egymásra találásánál megy a háttérben a régi felvétel :)

7×07 (pótlás)

Jól van, Strandnak is kezd elborulni az agya. A róla készült festményt lehajítja a tetőről (pedig szép lett), a betelefonáló menedékkérőket elutasítja, Morgant mégis beengedi, de csak hogy belezsarolja Alicia megkerestetésébe. Na de legalább Arnoék és a már belengetett csapat (akik megtalálták a robbanófejet) feldobták a részt a zombi-katapultozással meg a piszkos bombával való fenyegetéssel – viszont éppen ezért felhúzott, hogy nem mutatták az elintézésüket…
Az speciel meglepett, hogy Morgan mérgezte meg Victort, és utána még egész jó ajánlatot kapott: Grace segít a piszkos zombikkal és ottmaradhatnak kicsiMóval, de Morgannek mennie kell… éééés pont így talált rá Aliciára, Dwighték segítségével :O

Darabkák:
– Lol, szegény Wendell most tudja csak meg, hogy Sarah próbált bejutni korábban ide.
– A liftaknában zombik között kisbaba-leeresztős jelenet elég szürreálisra sikerült :D
– Strand akar lenni Mo apja idővel, ez így elég önző és aljas indok…
– Na, csak sikerült lelőni a végén a nukleáris “piszkos zombikat”, gratulálok, most lehet futni… :D

Enzo - 2022. 11. 06. 02:08

7×08

Hú gyerekek, most először gondolkodtam el a kaszán úgy istenigazából. Mi volt ez az évadzáró is, anyám…
Pedig néha egész innovatív és merész is tudott lenni a Fear, de mostanában már ebből semmi nem maradt, csak idegesítő karakterek unalmas beszélgetéseit próbálják beállítani drámainak, de közben soha senki nem mond el semmit senkinek a sokadik kérdésre sem, ha mégis, akkor rébuszokban beszélve maximum, meg mindenféle bullshit indokokkal és érvekkel hoznak értelmetlen döntéseket a plot előremozdítása érdekében… és hát maga a forgatókönyv is ezer sebből vérzik, egy nagy katyvasz az egész.

Most is, bakker, egy zombit védenek az életük árán, mert hogy az majd valami mágikus keresőkutyaként elvezeti őket a PADRE nevű helyre, de közben háromszor is összeakadnak Stranddel és az embereivel, és mindenki az új világ építéséről hadovál. Az Alicia-flashback legalább viszonylag hasznosnak tűnt, megismertük az évadnyitós Will nevű srác sztoriját is, és azt kell mondjam, ennyi évad után valamilyen szinten üdítő egy olyan karaktert látni, aki még sosem járt odakint, nem látott zombit, és nem tudja, mi történik a megharapáskor. Mondjuk ha már itt tartunk, lassan a néző se tudhatja biztosan, mert ezek szerint az időben amputálás és a “túl későn vágtad le a karod, meghaltál” kimenetel között létezik egy olyan is, hogy egy kicsit fertőződtél meg(?) és a tested küzd a betegséggel, de gyakorlatilag egy időzített bomba vagy. Hát jó tudni.
Magán a jelenbeli karharapáson csak pislogtam elsőre, aztán egyszerre kaptunk választ és újabb kérdéseket, amikor kiderült, hogy a flashbackben is megtörtént ez már egyszer. Na de itt jön az egymillió dolláros kérdés: ha a (rendkívül gusztustalan) kartrancsírozás után beájult és Will húzta ki, akkor hogy csinál(tat)hatott műkezet a saját alkarcsontjából és kézfejéből? Hiszen azt válaszolta Morgannek, hogy az az ő keze… de mi, Will gondolt arra, hogy viszi a levágott kezet is vele együtt, hátha jó lesz még valamire?? (Én elsőre azt hittem, csak a húst nyúzta le valahogy és azért maradt meg a csont, de így nem értem.)

Darabkák:
– A cheesy szerelmi vallomás még aztán nagyon hiányzott a csőben mászós jelenetből…
– Szóval Alicia ezért hisz benne, hogy a járkálókban a személyiségük egy kis része még mindig ott van, mert ő is azzá válik és reménykedik…
– Ha Alicia azért nem akar Morgannel maradni, mert úgyis át fog változni, akkor miért lett volna jó megtalálni Padrét? Elvezeti őket oda, majd elköszön?
– Will hullájának megtalálására is biztos marha nagy esély volt, de hát ha ez kell a Nagy Döntéshez…: akkor se költöznek oda a toronyba, inkább háborúznak Strandék ellen… yay. -.- Én tényleg nem tudom, miért nézem ezt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz