login |

Survivor – Celebek a civilek ellen! 5. évad: a tizedik kiszavazás – írta Scat

2021. 10. 13. 17:20 - Írta: vendegblogger

22 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Már a végjátékban vagyunk, a héten véget is ér a magyar Survivor.

Figyelembe véve, hogy még mennyi játékos van játékban, az utolsó napoknak nagyon sűrűnek kell lennie, ami meglátjuk, mennyire lesz jó. A szerkesztők pedig továbbra is látványosan belenyúlnak az események alakulásába. Az összefoglaló végén egy kérdést is feltettem egy lehetséges „házi Survivor szavazással” kapcsolatban. Ha tetszene az ötlet, írjátok meg hozzászólásban és jövő héten meg is tartjuk. Jöjjön hát az összefoglaló a tovább mögött.

– Most már bezárt a színház Máté, nyugodj meg.
– Hát a kupleráj is rég bezárt, aztán még mindig vannak, akik kiszabadultak onnan.

A máglyás beszélgetés ezúttal arról szólt, hogy minek kellett ez a cirkusz, hiszen az eredeti terv is az volt, hogy Nilton menjen, csak aztán Sabira és Zsófi úgy döntöttek, hogy inkább Juliska legyen. Viszont a vége meg az lett, hogy a vadászunk távozott, szóval felesleges volt ez az egész kavarás. Ez pedig tök igaz. Mindenesetre ennek annyi lett a hozadéka, hogy a hármas szövetségből Rózsa kivált és Mátéékhoz csapódott, míg Zsófi végre nyugodtan elmondhatta, hogy Rózsa micsoda egy „disznófejű kutya”. Váó.

Közben Nilton megérkezett a Holtak-szigetére, ahol elmesélte kiesésének megrendítő történetét, ennek pedig Alexa végtelenül örült, mert szerinte megérdemelte. Mert hát Nilton ide-oda csapódott! Már vártam, hogy kimondja, hogy taktikázott (!), de az elmaradt. Holott szerintem semmivel sem jobb annál, mint amit róla feltételez, hiszen ő is úgy kidobta Danit anno csak azért, mert Bálint úgy akarta (taktika!). De hát más szemében a szálkát, ugye…

Aztán tartottak egy játékot a holtaknál, amit csak kettő két fős csapat játszhatott, vagyis valakinek ki kellett maradnia. Nilton végül magára vállalta ezt az áldozatot. A lényege az volt, hogy vizet kellett hordani a partról, egy lyukas hordóba. Egy játékos merített a tengerből, majd a tőle távolabb álló csapattársa vödrébe kellett átlocsolnia a vizet, aki azt, amennyit „elkapott” beleöntötte a hordóba. Akinél előbb elérte a víz mennyisége a hordón lévő lyukat, az nyert.

Ha a Survivort az ember okosan játssza, akkor nem feltétlenül az izommennyiség számít csak.

Alexa volt Kabáttal, Dani pedig Evelinnel. Utóbbi volt az első, aki a levél felolvasása után egyből felkiáltott, hogy ő játszani akar, mégis, olyan kedvetlen, tessék-lássék módon csinálta a feladatot, hogy az engem is idegesített. Akit ennyire nem érdekel, az minek akar játszani? Danit sajnáltam, mert így ő szívta meg a legjobban. Vesztettek is, Kabáték jutalma pedig tisztálkodási szerekből állt.

Ezen vitatkoztak is egy kicsit, amiből Evelin csak annyit látott, hogy ő egy nyomorék, egy szerencsétlen és csak ennyit tud. Na most, ha ilyen jó véleménnyel van magáról, akkor minek keseríti meg vele mások életét? Ugye senkit sem lehet megmenteni önmagától, de másokat ettől még nem kell magával rántani. Egyébként Nilton átvette a játék közben a műsorvezetői feladatokat, és igazából nem volt sokkal másabb Joe-nál. Simán narrálhatná a többi játékot is.

Eztán visszatért a korábbi évadokban már vagy pontosan így, vagy kicsit alakított aukciósház játék. Ezúttal is az volt a lényeg, hogy a játékosok kaptak pénzt (ezer pesót), amivel licitálhattak a Joe által ajánlott tételekre. Voltak olyanok, amiket direktbe mutatott, voltak, mikor két tányér között kellett választani, de az egyikről nem tudhatták mi van rajta, mert letakarták, és voltak sejtelmesek is, mikor semmit sem mondott róla.

Visszatérő elem az is, hogy a játékosok egy része folyton kivár, passzolja az első tételeket, amik általában ennivalók, mert abban bíznak, hogy a végén majd védettségi amulett lesz vagy valami hasonló. Ezért ülnek és szenvednek, általában pedig hoppon is maradnak és éhesen visszakulloghatnak a táborba.

Nem volt ez idén sem másképp és gondolom, ha nem láttátok, akkor is ki lehet találni, hogy ki volt az ügyeletes mártír, igaz? Persze, hogy Zsófi. Ott ült és a könnyeit törölgette, kis híján már Joe is kérlelte, hogyha annyira éhes, hogy sír, akkor licitáljon már, az ég szerelmére…de nem. Őt nem ilyen fából faragták, a jelek szerint a szenvedés a lételeme.

Igazából szerintem Rózsa járt a legjobban. Jókat evett, még kávézott is, illetve nyert egy olyan jutalmat is, amivel kizárhatott valakit a licitálásból. Sabirának adta, aki rögtön meg is jegyezte, hogy ő soha nem tett volna ilyet. Naná, persze, hagyjuk már. Engem nem zavar, hogy Sabira sunyi módon viselkedik, de sosem értettem, hogy minek olyat hazudni, amiről mindenkinek egyértelmű, hogy az. Ebből csak hátránya származik. Vagy ilyenkor önmaguknak hazudnak az emberek?

Ettől függetlenül egyébként még megnyert egy kétszemélyes hajóutat a kizárás előtt, aminek még lett szerepe. Igazából Máté és Zsófi voltak azok, akik vártak vagy nem mertek eleget kockáztatni, így előbbi nyert egy fogmosási lehetőséget és egy pohár szájvizet mellé, míg utóbbi az utolsó tételre mindent odaadott volna, mert biztos amulett lesz…és nem! Egy darab gumicukor volt a fedő alatt. Hát én ilyen jót még nem röhögtem az évad alatt, nagyon tetszett, hogy pofára esett.

Köszi Rózsa, nekünk nem kell víz!

Ennek az lett a következménye, hogy tanúi lehettünk ahogyan Zsófi idegei szépen lassan felmondják a szolgálatot. A szigetre visszatérve egyből kötekedni kezdett, mert tőle nem kérdezték meg, hogy kell-e víz. Miért nem mondta, hogy kell? Külön kérvényt igényelne? Borzasztó egy figura! Természetesen ennek még meglett a folytatása, és egyre kellemetlenebb is volt látni.

Viszont mivel nem tudott venni magának védettséget, sőt, a másnapi játékon, ami ugye a nyakláncért ment, Juliska előnnyel indult (mert igen, nyert ilyet az aukción), ezért úgy döntött, helyezkedni kezd. Mivel ő Sabirával csak két ember, ezért arra apellált, hogy megkörnyékezi Juliskát, hátha. Az érdekes az, hogy ő kötélnek állt. Legalábbis úgy tűnt, Beszélgettek, kitárgyaltak másokat, elemezgettek, szóval tényleg volt tartalma az egésznek, nem csak felszínes csacsogásnak tűnt.

Ez pedig meglepett, hiszen Juliskának tisztában kellene lennie azzal, hogyha Zsófin múlt volna, ő már kétszer is távozott volna. De kicsit olyan ez, mint a négy évenkénti választás. Az emberek politikai emlékezete rövid, ami úgy tűnik, a Survivorben is igaz lehet.

Most nyilván fűti, mint az állat (…), hogy nehogy ő kerüljön sorra, mert az, hogy Sabira kerül-e sorra, azt nyilván totál lesz*rja.

Majd Sabira félrehívta Zsófit, hogy az ő helyében, kit vinne el hajóútra. Nyilván magára gondolt, Sabira viszont bárki másra. Úgy volt vele, hogyha azt gondolják róla, hogy egy helyezkedő kígyó, akkor megmutatja, hogy tud rendes is lenni, ezért egy holtat vinne el. Értem miért gondolta így, de nem hinném, hogy ez bármit is változtatott volna a megítélésén. Persze végül kibújt a szög a zsákból, jól akarta érezni magát. Ami nyilván az energiavámpírt Zsófi mellett nem igazán lett volna lehetséges.

Végül Danit választotta, akivel szerintem tényleg jól is érezte magát. Beszélgettek arról, hogy Bálintot milyen ügyesen sikerült eltávolítani a játékból (szép volt!) és Dani azt is elárulta, hogy a holtaktól is kiesett már. Ennek pedig Sabira nagyon örült. Egyébként meg kicsit volt lehetősége kiszakadni a „helyezkedési mókuskerékből”, hisz Daninak már tök mindegy, mit árul el. Ja, és mindemellett degeszre is ehették magukat, úgyhogy most már tényleg csak Máté és Zsófi maradt ki a lakomázásból.

Gyűlölte azt, hogy nem őt vittem, gyűlölte azt, hogy nekem jó volt.

Sabira pedig visszatérve örömmel tapasztalta, hogy Zsófi elvonulva napozik a parton, így nyugodtan elmesélheti milyen volt az út, nem fog Damoklész kardjaként a feje felett lebegni a lehetőség, hogy az epés, passzív-agresszív közbevetéseivel elcsessze a beszámolóját. Természetesen mikor végül odacsapódott, közölte is, hogy ezt nem jó hallani, amire nyilván az lett a megoldás, hogy akkor Sabira befejezi, nem pedig az, hogy ő áll odébb. Borzasztó.

Eztán következett egy játék a holtaknál, amin végre újból kiesett az utolsó. Egy hét sincs már hátra, de lassan többen vannak ők, mint a „valódi” játékosok. A játék érdekes volt, kellett hozzá gyorsaság és ügyesség is. Ugye mivel az előző játékon Alexa nyert, a jutalma az volt, hogy itt most nem kellett játszania, automatikus továbbjutott. Ezért négyen játszottak, egymás ellen kettesével. A két utolsó még egyszer, ahol a vesztes kiesett. Evelin esett ki.

A végén el is kezdett szakadni az eső, ami azzal járt, hogy a Guazabara törzsnél is lógott az eső lába. Emiatt a játékosok kénytelenek voltak beköltözni a fedett kuckóba, amit Máté elmondása szerint nem szándékosan, hiszen ők a szabad ég alatt szeretnek aludni, de Zsófi kisajátított magának.

– Légy szíves ne mond azt, hogy miattam áztál meg.
– Miattad áztam meg.

Emiatt el is durrant az agya, mert igazodnia kellett volna más emberekhez, ami nyilván nem jó. Meg egyébként is, hát nehogy már. Neki éjjel ki kell járni pisilni, és csak a közepén tudja elhagyni a kuckót, ezért okosan a szélén szokott aludni. Viszont így át kellett volna másznia embereken, és az már mindennek a határa. Jött is a szokásos üvöltözés és áldozatszerep, hiszen vele ok nélkül gonoszak az emberek. Elképesztően hihetetlen.

Mivel középen megmaradt a hely, ezért Máté kilógott a ponyva alól, így meg is ázott. Másnap ebből is lett okoskodás, aminek Zsófi szerint az a megoldása, hogy Máté oldja meg magának, meg egyébként is, megcsinálhatta volna a tetőt. Tudjátok, mikor valaki úgy „ismeri el a hibáját”, hogy közben igazából téged hibáztat.

Sabirában is elpattant valami, mert fellázadt Zsófi ellen, miszerint tanuljon meg máshol kijárni, ő alkalmazkodjon, ne pedig négy ember egyhez. Csak hát ehhez fel kellene nőni, amitől ő még nagyon messze áll. Rettenetesen messze.

Zsófival vitatkozni körülbelül olyan, mint hogyha a tükörbe ordítanék.

Ám a szerkesztők úgy döntöttek, hogy unalmas a holtaknál, ezért felkavarják a dolgokat. Evelin a búcsúlevelét Daninak írta (ha jól tudom, minden kiesett játékos ír ilyet valakinek, de az évadban ez a második, hogy ilyet látunk), akinek az a mellé csatolt levél szerint hangosan fel kellett olvasnia, amit írt.

A lényege az volt, hogy hajrá Dani, és ne hagyja, hogy egyes emberek életfelfogása és hisztijei az agyára menjenek. Ezt sikerült név nélkül felolvasnia, ám amikor Kabát elkérte a levelet, ő nagyon okosan észrevette, hogy konkrétan Alexa nevét írta oda a hisztishez.

Természetesen mikor ez kiderült, össze is zuhant szegény, csak sírt és panaszkodott, eléggé érzékenyen érinti. Ugye a piros törzsben is úgy tartották, hogy nagyon idegesítő, de akkor még úgy vágták a műsort, hogy nekem ez nem tűnt fel. Viszont a holtak alatt megértettem, hogy mire gondolhattak.

Szomorú, mikor az embert önmagáért egyszerűen nem kedvelik. Sajnos ez egy harc, hiszen a többséget sosem fogják megkedvelni. Ki kell gyúrni magunkat a sárból, olyan formára, amiről úgy érezzük, azok akarunk lenni. Ha azt akarjuk, hogy kedveljenek, akkor rá kell jönni, miért vagyunk ellenszenvesek másoknak és azt elhagyni. Kicsikét el kell pusztítanunk önmagunkat. Van, aki képes erre és van, aki a Csubakka-védelem” mögé menekül, miszerint „én ilyen vagyok.”

Sőt, szerintem itt inkább Dani az áldozat, mert rendben, nem kedvelte Alexát, de eléldegéltek egymás mellett és tudta, hogyha megmondaná neki, hogy nem csípi, akkor az lenne a vége, mint most, duzzogásba burkolózna. A szerkesztők meg ugye rákényszerítették erre. Duzzogó emberrel egy helyen élni pedig nem egy leányálom. Később igyekezett is vele megbeszélni a dolgot Dani, de az a hajó már jól láthatóan elment, Alexának már nincsenek ilyen vágyai.

Nem ér annyit.

Végül következett a hozzászólásokban már tárgyalt védettségi játék, ahol többen is úgy éreztük, hogy megtolták Zsófi szekerét (megint). A lényeg az volt, hogy mindenkinek volt egy elmerített zsákja a tengerben, amiben kirakós darabok voltak. Ezekért be kellett menni, kihozni a partra, és az ott lévő asztalra kitenni. a felük egyszínű volt, felükön szimbólumok voltak. Ezután vissza kellett menniük a vízbe oda, ahonnan a zsákokat elhozták, mert ott a víz alatt volt egy tábla is, rajta az, hogy melyik szimbólum hova volt való. Tehát ki-be kellett futkosniuk és rakosgatniuk az asztalon lévő darabokat, míg olyan nem lesz, mint a vízben lévő tábla. Természetesen megint Zsófi nyert, de hogyan.

Ugye Juliska előnnyel indult, ami azt jelentette, hogy Joe kettő darabot jó helyre rakott neki. Ennyi is volt, mert őt és Sabirát nem láttuk többé, mivel úgy összecsomózták nekik a zsákjukat azzal a téglával, ami a víz alatt tartotta, hogy a játék felét a kibogozással töltötték.

Meglepő módon Máté tört az élre, Joe pedig rögtön rá is szólt, hogy nem jó, mert az asztalra először külön kell rakni az egyszínűeket és a szimbólumosokat. Ezt Rózsának is elmondta, csak egy valakinek nem, Zsófinak. Ő kapásból úgy kezdte el rakodni, ahogyan a víz alatti táblán látta, ezzel pedig olyan előnyre tett szert, hogy nyert is.

Én pedig lassan már csak legyintek, mert hiába jut el a döntőbe (ezek alapján már tuti ott lesz), szavazni senki sem fog rá. Ha nem nyerte volna meg egy híján az összes(!) védettségi játékot, akkor ő lehetett volna az első, akit egy évadban kétszer is kiszavaz a tanács.

Nem tudom kiismerni a Sabirát, de már nem is nagyon akarom.

A nyakláncig úgy volt, hogy Zsófi repül, mert mindenki unta már a hisztijeit, még Sabira is, azonban így most felborult a terv. Ő pedig úgy döntött, hogy végül két szék közt a pad alá ült, hiszen ha Zsófi védett, akkor nyilván rá fognak szavazni az emberek. Ezért újra próbált összemelegedni régi barátnőjével, aki ebben az egészben csak azt látta, hogy úgy kell neki, még ő is megmutatja, mennyire elcseszte.

Igazából csűrték-csavarták a dolgot, megpróbálták még Juliskát Rózsa ellen hangolni, hogy rá szavazzon majd, de reménytelen volt az egész. Bár kevésbé, de Sabira ugyanúgy idegesíti a többieket, ahogy Zsófi. Az egyetlen különbség az, hogy utóbbi még üvöltözik is.

Eztán tartottak egy újabb játékot a holtaknak, ami zsákmányért ment. Egyrészt egy tucat tojásért, amit a nyertes maximum egy emberrel oszthatott még meg, másrészt egy tízkilós homokzsákért, amit Joe látványosan észrevehető utószinkronnal (tanultak a rosszul elmondott amulett esetéből) magyarázott el, hogy ez a következő játékban lehet előny is, hátrány is, ezt nem árulja el. Majd a nyertes eldöntheti, megtartja-e vagy odaadja másnak.

A játék lényege az volt, hogy kvázi egy ajtófélfába kellett állniuk a játékosoknak, amiknek a két oldalán kilógott négy-négy darab kis tuskó, amikre rá tudtak állni. Szóval beálltak, majd rá ezekre, és tartaniuk kellett magukat, ám minél lejjebb küldte őket Joe, annál kisebbek lettek ezek a tuskók. Kabát nyert, aki úgy döntött, hogy a tojásallergiás Alexszal osztja meg a zsákmányt, mert vele van jóban. Ez éppen annyira nyilvánvaló volt, mintha Dani nyerte volna meg, mert ő meg tuti Niltonnal osztozott volna.

Nem bántam egy percig se, mert építsenek menedéket, úgyis olyan nagy barátnők. (…) Szenvedjen Sabira, ha szeretne.

Ám a tanács előtt a szerkesztők még tartottak egy játékot a kékeknek, akiknek be kellett menniük a tengerbe és egy kétszemélyes ágymatracot tartani a fejük felett közösen. Aki először elengedi, az a szokásos „súlyos következményt” kapja meg (még nem derült ki, mi lesz az), míg az utolsó kettő, aki még bírja tartani, megkapja a matracot. Ezt viszont csak akkor használhatták alvásra, ha építenek maguknak hozzá egy külön kuckót, a régibe nem vihették be. Máté engedte el elsőnek, Zsófi és Sabira pedig megnyerték, miután a harmadik Juliska úgy döntött, hogy neki semmi kedve építkezni, kínlódjon vele a másik kettő, nem ér annyit.

Végül eljött a tanács, ahol Zsófi nyújtotta a szokásos flegmaságot, csak ezúttal már Joe-nak is és arra is volt ideje, hogy Rózsát mindennek elhordja. Általában nem szeretem ezeket a beszélgetéseket, mert csak semmitmondó locsogásokból állnak, de Máténak egyrészt jó meglátásai vannak, másrészt jól is tudja megfogalmazni azokat. Őt élvezem hallgatni.

– Sosem árulnám el, és nem csak őt, senkit sem!
– Sosem? Akkor a végén sem?
– Nem, a végén sem.
– Tehát ketten nyernétek.

A szavazás eredményét már sokadjára is csigalassú tempóban tudhattuk meg, mert Joe állandóan közli velünk a nyilvánvalót, hogyha éppen döntetlenre áll, akkor ebből párbaj is lehet, ahhoz, hogy döntetlen maradjon, kire adott szavazat kellene, tényleg, úgy kezeli a nézőt, mint valami hülyegyereket. Gondolom, hogy ez nem az ő ötlete, mert Bence is folyton ezt csinálta, de ne ezzel húzzuk már az adásidőt. Komolyan, még vágóképeket is szívesebben néznék, szép az a táj.

Egyébként nem lett meglepetés, Rózsa kapott kettőt (a dinamikus duó), míg Sabira hármat (Máté, Juliska, Rózsa), így Sabira esett ki, vagyis mehet a holtak szigetére, mert természetesen ő is élt a lehetőséggel.

Végezetül egy kérdést tennék fel nektek, arra gondoltam, hogy a műsor vége után tarthatnánk egy kategóriákra bontott szavazást, ahol a nevezést megspórolnánk, kitalálnám a témákat és a meghatározóbb eseményeket megadnám válaszlehetőségként, aztán szavazhatnánk, hogy kiderüljön, hogyan láttuk és értékeltük ezt az egészet mi, nézők. Olyasmikre gondoltam, mint legellenszenvesebb, legszimpatikusabb (női, férfi) játékos, legemlékezetesebb pillanat, legbosszantóbb pillanat, ilyesmi.

Érdekelne titeket? Ha igen, lenne kategória, amit szívesen látnátok. Írjátok meg

22 hozzászólás Ne habozz!

MsVaricelle - 2021. 10. 13. 22:33

Spoiler nélkül, a mai részhez:
Ne basszon már az ég olyat, hogy a szavazatok felolvasása közben elkezdjük interjúvolgatni a játékosokat, hogy számított e a szavazatra!!!

szavazast adom :) kategoriának javasolnam:
legemlékezetesebb veszekedés :D

dragon1986 - 2021. 10. 14. 00:16

egokat nézve népszerűségi szavazás lesz a nyertes és nem az hogy érdemben ki érdemli meg :D Zsófinak alternatív világban lenne esélye, legkevesebb nyer :D

PKitty - 2021. 10. 14. 06:11

Érdekes lenne ez a szavazósdi én támogatom 👍
Részemről igyekezném félre rakni a szimpátiát.

PKitty - 2021. 10. 14. 06:53

Az amerikai részekben semmi gondom nem volt a taktikázással. Sajnos több évnyi tapasztalatom van, hogy milyen nárcisztikus ember mellett élni és ezek az emlékek sorra visszaköszönnek a műsort nézve. Részemről egyre több adás marad ki, mert nem hiányzik a napom végére a lehúzás. Azt hittem a körülmények miatt van a játékosoknak PTSD-je, de lehet inkább a légkör miatt, ami megteremtettek. Most már ilyen pszichológiai eset tanulmányként nézek bele a részekbe. A rejtett nárcisztikus Szabira és az önmarcangoló Dani tökéletesen diszfunkcionális párosa tankönyvekben szerepelhetbe.

Bazsi - 2021. 10. 14. 07:43

Jó ötlet a szavazás, támogatom én is.
Az írással kapcsolatban, hosszan elemezgetted az eseményeket, viszont nekem annyira nem tetszik, hogy mindezt elfogultan és nem objektíven tálaltad, ha valaki nem követi az eseményeket és úgy olvassa, nem kap teljes képet, csak egy bizonyos irányba elfogult véleményt olvas.

Scat - 2021. 10. 14. 09:08

MsVaricelle:

Valamivel ki kellett tölteni az adásidőt. Lehetne ezt is jól csinálni, ha érdekes kérdéseket tenne fel Joe, de a “számítottál erre?” már lassan olyan közhely lesz a Survivorben, mint a hétköznapokban egy “jó napot”.

dragon1986:

Mindig a szimpátia volt a lényeg. A magyar nem olyan, mint az amerikai, ahol elismerik ha valaki körmönfontan játszott. Itthon ez szitokszó és végtelen ellenszenvet vált ki.

PKitty:

Dani egyébként beszél is erről az új videójában (amit először törölt, majd pár óra múlva vágottan újra feltöltötte), hogy a műsor elméletileg biztosít pszichológust azoknak a játékosoknak, akik igénylik…de gyakorlatilag meg nem. Ő kért, viszont nem adott a csatorna, azóta önköltségen jár.
Egyébként ez egy érdekes téma, hogy 40 napnyi izolált összezártság mennyire terhelheti meg a pszichét.

Bazsi:

Csak azt tudom írni neked, amit Máté4182-nek is szoktam, okkal ilyen. Egy tárgyilagos összefoglaló senkit sem érdekel, hiszen ahhoz megnézheti a műsort is. A vélemény a lényeg, mert akkor van miről beszélni.
Egyébként ezek az összefoglalók elsősorban azoknak szólnak, akik vagy nézik, vagy nézték de kiszálltak, vagy hébe-hóba pillantanak bele, mert úgy (szerintem) érthető és nyomonkövethető az írás alapján, hogy mi történt.

Scat - 2021. 10. 14. 09:16

MsVaricelle:

Azt még elfelejtettem, hogy a kategória nagyon jó, felírtam :)

Zsolt - 2021. 10. 14. 09:29

Szerintem is nagyon jó ötlet lenne ez a szavazás.

El Diablo - 2021. 10. 14. 10:46

+1 legyen szavazás

Mágika - 2021. 10. 14. 14:06

Nekem témajavaslat: 3 legjobb jelenet

Szerintem most mindkét szigeten hülyén döntöttek, dehát a saját kárukra…

Atti - 2021. 10. 14. 14:08

Az lett volna a legjobb stratégia Rózsa részéről, ha megbeszéli Zsófival, hogy Mátéra tegyenek, majd mégis Zsófira szavaz. Így két szavazat lett volna Zsófinak és kiütik a legerősebb játékost, + nem árulja el a szövetségesét se.
De ehhez egy jó stratégiai érzék kellene, ami sajnos a magyar survivorban nincs.

Scat - 2021. 10. 14. 18:05

“3 legjobb jelenet”

Ez így túl tág. Ráadásul több válaszlehetőségnél rengeteget kellene írni, meg még kombinálni is lehetne azokat.
Egyébként szerintem le fogjuk fedni a három legjobb jelenetet így is :)

MsVaricelle - 2021. 10. 14. 19:21

@Scat: köszi, tudom én hogy miért van ez, csak nagyon idegesít ez az állandó reflexió meg kérdezgetés, ahogy Joe vezeti a műsort a rossz hangsúlyozásával…. Tényleg ez is lehetne kategória a szavazáson, : “legidegesítőbb műsorelem”

:D

Scat - 2021. 10. 14. 20:03

Olyasmit már terveztem :)

Eddig az évadig azt hittem, hogy a Holtak-szigeténél semmi sem lehet bosszantóbb, de az ideiben annyi marhaság volt, hogy már én is elgondolkodom, hogy tényleg az-e a legnagyobb baj.

Clarei - 2021. 10. 15. 00:49

Úgy izgultam a mai játékon. Eszméletlen volt! Nagyon örülök, hogy Zsófi és Dani nyerték meg. Mert így számomra egyértelmű, hogy a kedvencem fog nyerni :D

Hajrá Dani!!

hannah - 2021. 10. 15. 06:15

Jó lenne az írás, ha picit objektívebb lenne, mert az első, ami lejön, hogy Zsófi neked nem szimpi, ez pedig végigmegy a poston. A sátras résznél pont Máté és Rózsa mártírkodtak pl. Nekem például Máté sokkal ellenszenvesebb a rejtett agresszivitásával és a gyenge jellemével, mint bárki a szigeten.
A szavazás klassz! :)

PKitty - 2021. 10. 15. 08:45

hannah
Én nem látom azt, hogy Zsófi ne lenne szimpi neki, csupán leírja Scat a viselkedését, ami nagyon nem szimpi :D
A mai részben is jól alányúltak, Juliska behúzta volna a második helyet. Ami a legviccesebb, hogy még elkezdett kötekedni Joe-val, hogy minek fejezze be a játékot.
Azt még nem értem, hogy 6 hét alatt hogy nem fogyott látszólag semmit? Dani a képeken totál össze van esve mellette, ő meg olyan, mint volt.

Wellmanster - 2021. 10. 15. 12:43

Jöjjön a szavazás! =)

Scat - 2021. 10. 15. 13:27

Fú de tudtam volna élvezni, ha Zsófi elbukja a feladatot azért, mert leejtette :D

De sajnos ez nem jött össze, viszont az is ugyanolyan vicces volt, mikor azt mondta van esélye Dani ellen a végső tanácson. Egyedül Sabira ellen nyerhetne maximum.
Bízom benne, hogy megbosszulja magát az, hogy nem csak a játékokat játszotta erőből, hanem a szociális részt is.

Egyszerűen elképzelni nem tudom, hogy ki szavazna rá azért, mert kedveli. Csak amiatt fog majd szavazatokat kapni, mert vannak, akik Danit utálják jobban (khm, Bálint).

BazsX - 2021. 10. 15. 15:01

Ha viszont Juliska megy tovább akkor még Daninak nincs esélye a döntőben. Igazából Danira nagyon rámosolygtak az Istenek. Őszintén szólva mikor Rózsa kiszavazta Mátét én azt vártam hogy Zsófit veri át és mégis rászavaz. De akkor Zsófi a holtakon biztosan tovább fogja az oszlopot és Daninak annyi. Szóval Dani csak ennél a csillagallasnal nyerhetett (aminek amúgy én nagyon örülök)

bakurasz - 2021. 10. 15. 15:28

-Ahogy mondom is, egyszeruen tul nagy elony ez a holtak szigete, hogy ott nem egymas ellen kuzdenek hanem a tuleles a narrativa es gyozzon a jobb / kitartobb.

-En nem is ertem Rozsat, ha ilyen nehez a donto jatek akkor mit gondolt? Ott volt Mate, Juliska, Zsofi a szavazasnal, kiejtheti a legnagyobb favoritot es nem lepi meg, meg a parbajban is nagyobb eselye lett volna mint ebben a hosszu jatekban. Eleve ugy van felepitve a holtak szigete h valoszinu egy fizikalisan eros versenyzo jut vissza, es akkor meg ott a Zsofi, hogyan gondolta a dontot?

-Dani elfelejthetne az angolt, olyan mint aki ismeri a szavakat de ahogy kiejti szabalyosan idegesit :D

-Nah, azert az Alex, Kabat, Balint, Sabira siman hihetoen lesz Zsofi (ha szavaznak). Mate is amugy siman nyomhat egyet Zsofira, belole kinezem h tiszteli annyira a kuzdest meg Danival eleg keveset volt egyutt (hasonlot lepett mar meg Racz Jenovel a nyero parosban ahol ki nem allhattak egymast de szavazott ra valamikor amikor siman kitehette volna mert megerdemli vagy valami ilyen bullshit).

wittmanka - 2021. 10. 16. 21:12

BazsX – 2021. 10. 15. 15:01
“Ha viszont Juliska megy tovább akkor még Daninak nincs esélye a döntőben. Igazából Danira nagyon rámosolygtak az Istenek. Őszintén szólva mikor Rózsa kiszavazta Mátét én azt vártam hogy Zsófit veri át és mégis rászavaz. De akkor Zsófi a holtakon biztosan tovább fogja az oszlopot és Daninak annyi. Szóval Dani csak ennél a csillagallasnal nyerhetett (aminek amúgy én nagyon örülök)”

Teljesen egyetértek! Végül így lett kerek. Ha Zsófit kiszavazzák akkor, csak egyikük (Dani vagy Zsófi) került volna vissza. Ha Dani Juliskával döntőzik, akkor Juliska esélyei jobbak lettek volna. Zsófi ideális volt döntős partnernek, mert sok ellenséget szerzett magának. Ha Zsófi Juliskával döntőzik, Zsófi nem nyer, és Sabira ellen sem biztos hogy nyert volna. Az USA verzióban volt olyan játékos aki pont azért nyert, mert a másik döntőst annyian elutasították, hogy nem nyerhetett. Sabira taktikája szerintem ez volt egyébként, hol vele-hol ellene, de vele bejutni a döntőbe, mert Zsófi ideális döntős partner.

Az 5. szavazat Evelintől csak azért ment Zsófira, mert az elején Evelin összehozott egy női szövetséget, hogy legyen egy női győztes. De ha 2 nő között kellett volna választania a döntőben, már nem biztos hogy Zsófira szavaz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz