login |

Big Sky: kezdett a 2. évad

2021. 10. 14. 18:20 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Terveztem, hogy visszatérek az előző szezonra az új sztoriszálra, és még mindig nem vetettem el ezt a tervemet, de időközben elindult a David E. Kelley-féle átívelős krimisorozat második évadja is, így ide csatlakoztam be először azok után, hogy a remek pilotot követően elég rondán a cápaugrós, Riverdale-es stílust vette fel a sorozat (ami teljesen valid és igenis felvállalható, közönségbarát műfaj, hazai premier esetén bőven lenne rajongó, csak nekem nem annyira kenyerem), amit erre az évadkezdésre sem eresztett el.

Az új szezon vállaltan újabb könyv(ek) adaptációját hozza el, ez az, ami érdekelt, de sajnos a készítők beleestek a legtipikusabb készítői hibába, miszerint képtelenek elengedni a szereplőket, ld még Law & Order: Organized Crime. Ez azzal jár, hogy az egyik rosszfiúnak elkezdik húzni a történetét (tippre részenként pár percesével – ha nem, akkor mea culpa), az egyik halottat szappanoperás húzással “feltámasztják”, stb. És pont azt fogják kiírni, akit tényleg sikerült valamennyire organikusan tovább vinni. Oké, őt meg nyomozói oldalra pakolták, de ez simán hihető volt.

A gondom a starttal azonban nem ez, mert valljuk meg, a fentiek nem sok vizet zavartak, arról nem is beszélve, hogy főleg a régi színészek kapcsán biztosíthatja a Big Sky a nagybetűs FUN-t, és azért ez sem elhanyagolható. Nálam az hibádzott, hogy az új történet rém lassan indult be, és addig csak az S1-ből átnyúló szálat piszkálták a nyomozók azok után, hogy a rész végi cliffhanger-nek adtak pár másodpercet, majd ugrottak másfél hónapot az időben.

A történet egyébként úgy tűnik, hogy pár gyerekről szól, akik szemtanúi lesznek egy balesetnek (felvezetik a balesetezők sztoriját is, tippre ez is kiemelt jelentőséggel bír), majd pedig lenyúlják a kocsiból az abban lévő félmillió dollárt. Látjuk előzetesen a kocsi sofőrjének a sztoriját is (amit a fent említett elszállt módon bolondítanak meg egy csavarral), és azt is, hogy valaki a sötétben, a bokorból kukkol – nyilván a sztoriból lehet valami, de rém lassan vezették fel.

Bónusznak még Jenny kapott valakit (Logan Marshall-Green-t) a múltból történetszálnak, amit nyilván, ahogy idővel a nyomozót is, bele fognak kapcsolni valamelyik sztoriszálba, és ugye ott volt a már említett brutál cliffhanger, amit ha valaki félreértett, akkor lehet, hogy soha nem fogja nézni a sorozatot dühében. De összességében felejthető volt a 2×01, bár azt meg fogja tartani, aki eddig szerette a sorozatot és nem menekült el a végén, mert a lényeg nem változik, és csak várhatóan még olyanabb lesz.

4 hozzászólás Ne habozz!

Adam9456 - 2021. 10. 14. 18:49

Én nekem pont a rosszfiú, Ronald története a legérdekesebb továbbra is. Brian Geraghty nagyon jól játssza.Ha őt kiírják, valószínű nekem kasza lesz a sorozat. Az első rész végi cliffhanger után igen csak szorult helyzetbe került ezúttal.
A sorozatban a legjobbak ezek a szappanoperás őrült húzások, a leggyengébb pontja viszont nekem a többi szereplő.
A főszereplő nyomozó párost nem nagyon tudtam 1 teljes évad után se megkedvelni. Olyan semmilyenek számomra, sajnos.
Ez az új ügy a gyerekekkel pedig egyelőre eddig nem annyira csigázott fel, kicsit a Pretty Little Liars jutott róla eszembe (némi drogüzlettel), csak az egyikük most fiú.

winnie - 2021. 10. 14. 18:55

jogos és nem is az a bajom, hogy van, hanem hogy mennyit – legyen akkor előtérben. az a gond ezzel, hogy így nem tudom, mennyire lesz elég, ha nincs előtérben, csak függelék. persze lehet, hogy a folytatásban komolyabb a jelenléte, lehet, hogy valahogy az ügybe is belekapcsolják, de ha nekem ezen állna vagy bukna, akkor többet várnék részenként 1-2 jelenetnél. kiderül, hogy mi a terv vele.

Deny - 2021. 10. 14. 20:19

Én is csíptem Ronald karakterét, de most már én is úgy vagyok vele, hogy zárjuk már le a fenébe, mert most már kezd nevetséges lenni.

Nekem a ma esti rész lehet a dealbreaker. A premier biztató volt, fényévekkel jobb volt az 1B-s hillbilly szappannál, de a második részt megint unalommal néztem végig.

Az első évad első fele iszonyúan tetszett, a második viszont teljesen tönkretette számomra az élményt.

abc - 2021. 10. 25. 21:07

Ez atment szappanoperaba, mar csak a 2 csinos csaj adja el, kuka.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz