login |

Survivor – 41×04: Assassin

2021. 10. 14. 20:00 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Nobody wants to go home.

Hö? Erre a részre rá sem lehetett ismerni a 41×03 után, mintha egy ősklasszikus epizódot láttunk volna, és megint eszembe jutott az (a tippre már korábban megválaszolt kérdés), hogy vajon mindig vannak jutalomjátékok, csak eleinte nem mutatják őket, vagy mindet mutatják, mert nehéz lenne a jutalmat elfedni?

Ezúttal kevés volt a zavaró tényező, játékok és a kiszavazás terén is voltak érdekességek, sőt, izgalmak is, a tovább mögött folytatom spoilerekkel.

JD esett ki.

Érett? Érett. Lelkes volt, kedvelhető, csinált hülyeségeket, nem lesz rajongóból legenda, de mondjuk azzal (tuti lesz ilyen) nem feltétlenül értenék egyet, hogy hatalmas hibát követett el az extra szavazat átadásával, hiszen nem ezen múlt a dolog. Persze lehet, hogy ha nem adja át, akkor nem ő kerül kiszavazásra, passz, talán ez valahol dokumentálva van.

A kocka mindenesetre egy érdekes taktikai rétegként megjelent. Már az évadnyitóban is filóztam azon, hogy így bárkit ki lehet ejteni, hiába betonbiztos a helye, de most inkább egy másik aspektus jött be, a többiek aggódása a kocka miatt. Amit a taktikázás mutatott, miszerint nem akarták, hogy Genie veszélyben érezze magát, hogy ne kockázzon, és ennek a fonalas következménye lett végül Shan színjátéka (szükséges és zseniális volt, vagy…?) és JD kiesése.

Ha más nem, akkor JD azért is megérdemelhette, mert nem tudta megnyerni a csapatának a célba dobálást, ami előtt hilarious volt, ahogy a kékek megpróbálják elveszíteni a challenge-et – teljesen esélytelenül. Vicces volt, jó tévé, de totális marhaságnak gondoltam az egészet. Mármint komolyan az volt az (egyik) érv, hogy merge után kisebbségben lesznek? Mert egyébként…?

Azt sajnáltam, hogy magyar módiba váltva a szervezkedni kezdő Erika-t vették célba (ez a visszafele elsülő névbemondás olyan, mintha mindig visszafele sülne el, pedig tuti, csak ezeket látjuk, amikor eljár annak a szája, akiben megbízik szervezkedő), bár annak sem örültem, hogy ő meg Sydney-t vette célba, ő igazán maradhatna, látom benne a potenciált, bár az meglepett, hogy érzelmileg ennyire megviselt volt, korábban ennek nem mutatta jelét, és hamar vissza is pattant feldúltan.

Nem csak a védettség játék és a kiszavazás előtti kavarás volt izgalmas (pedig az, hogy csak 4-en vannak, eléggé lecsökkenti a variációk számát – hátha nemsokára tucatnyian lesznek, mégiscsak az az igazi!), hanem az is, hogy nem találtak semmiféle előnyt vagy idolt, nem hajókáztak (vagy csak nem láttuk?), és nem ismételgettek idióta mondatokat (vagy csak nem hallottuk? bár gondolom, Xander nem erőltette, látva, hogy az idolpajtását kiszavazták), szóval minden szép és jó?

Jövő héten kiderül. Már közeleg valamiféle törzsösszefésülés, nem? Nem nézek előzeteseket, szóval csitt!

ui: Meglepett, hogy ilyen sokáig mutatták Shan szavazatát, mert azzal, hogy a papír közepén kezdett el írni, úgy éreztem, hogy ellőtték, kire szavaz.

3 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2021. 10. 15. 01:44

41×04

Először @posztreakció:
– Lol, fel se tűnt, de most hogy mondod: tényleg, nem volt se idoltalálás, se Summit :O (ezek szerint nem is hiányzott)
– Titkosmondatozás se volt, az tiszta sor, viszont Xander reakcióját mutathatták volna Brad kiesésére…
– Az utóirathoz: ugyee? Nekem is feltűnt, hogy Shan tuti JD-t ír, azért kezdi középen, ez valóban hiba…

Tanács aftermath: Genie hogy ki volt borulva, nem véletlen az a 2 vakon lőtt szavazat. Shan-tól szerintem jó ötlet, hogy elmondta Brad előnyszerzését, Genie mérséklésére legalábbis – JD felé viszont nem, vissza is adta neki az extra szavazatot.

Reward challenge:
– Eh, megint felfelé dobálósdi…
– Heather, szerencsétlen…csak a dobás meg a futás nem ment neki, amúgy stimmelt. Na jó, nem gonoszkodok, aranyos volt, ahogy mindenki biztatta.
– Furcsálltam a “visitort”, mint nyeremény: azt hittem, valami ex-Survivor lesz, de ez a helyi ember is elég vagány dolgokat tanított nekik.

Sárga törzs highlight: ahogy Evvie narrálta a 2.helyüket Jeff stílusában, meg utána a kis teknősök biztatása szintén Jeff stílusában, mindkét jelenet nagyon vidám lett :D

Kék törzs (Luvu) & immunity challenge:
Épp ideje már, hogy Heather és Erika is kapjon képernyőidőt. Syd tényleg túlreagálta, hogy nem sikerül a tűzgyújtás, de azért annak örülök, hogy nem lett közellenség, sőt Deshawn konkrétan beárulta neki az ellene furakodó Erikát. A challenge-en pedig végtelenül szórakoztató volt nézni, ahogy megpróbáltak veszteni (miéért?), és így is sikerült másodiknak bejönni, nem tudom hogy valaha láttam-e ilyet a Survivorben :DD Pedig Deshawn minden megtett, visszacsomózta a hálót, meg direkt mellédobott, de a beavatatlan Naseer megnyerte nekik az ezüstöt, annyira röhögtem :D

Kiszavazás:
Imádtam, hogy Shan megint elkezdte a kis gonosz dallamát dudorászni :D Az extra szavazat elkérése elég merész terv volt, meglepett, hogy bejött. Aztán viszont azért annak nem örültem, hogy ki is szavazta JD-t, én bírtam a srácot – igaz, hogy 4 rész alatt harmadszor került célkeresztbe. Genie végül nem KOCKÁztatott, és így az ő szavazatával Shan-nek az extra vote is megmaradt + van egy stabil szövetségese, és egy hálás Genie mellé. Reménykedhetnek, hogy lesz swap/merge…

csb - 2021. 10. 16. 15:54

Azt lehet tudni, hogy hány részes lesz ez az évad?

winnie - 2021. 10. 16. 21:59

amennyi szokott, elvileg, vagy… mínusz egy talán? emlékszem, hogy írtam mintha hírben, de most nem találom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz