login |

9-1-1: kezdett az 5. évad

2021. 10. 15. 17:20 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Insanity.

Az országos évadkezdések legnagyobb csalódása?

Oké, tudom, hogy nagyon kevés az olyan fanatikus, aki minden, vagy legalább 10-15 szezonnyitót megnéz, hogy legyen miből merítenie, de nálam a 9-1-1 kezdése magasan vitte ezt a címet. És nem ér azt mondani, hogy “persze, mert nem szeretem a sorozatot”, hiszen a 4. évados kezdés kifejezetten bejött nekem tavaly. Oké, azt mondjuk ér, hogy a sorozatban sosem izgatott a karakterek lelkizése és szappanozás, ezért érthető, hogy a TRIPLA PREMIER ennyire betett nekem.

És nem fogom azt mondani, hogy mekkora átverés volt a nagy áramszünetben rejlő potenciál és az elszabaduló állatkerti állatok Los Angeles utcáin, amivel kezdték is biztonság kedvéért a részt, hogy utána visszaugorjanak az időben. Igen, nyilván jobban tetszett volna, ha több, ezzel kapcsolatos mentés és egyéb vicces, esetleg drámai szituáció van, de a szezonnyitót a túlzott arányban jelenlévő, minden pörgést és feszültséget megölő beszélgetések húzták le (Eddie és Buck szerelmei élete, pff, ami meg Maddie-vel van, az szomorú, de ettől még nem izgalmas – most akkor rossz ember vagyok?), valamint az, hogy fősztorinak betoltak egy random rendőrsorozatos epizódot.

Igen, a 9-1-1-nak részei a rendőrök is, Athena meg badass, de ettől még nálam a sorozatot a tűzoltók munkája teszi olyanná, amilyen. És ahhoz túl sok krimit nézek, hogy egy gyilkos hajkurászása egy másik szériában csak azért izgalommal töltsön el, mert egy itteni karakter is bekerült az ügybe. Hiába volt a sztorinak pár igen felkavaró pillanata, az egész számomra rettenetesen elnyújtott volt.

I wasn’t talk about him.

Jó ötlet, ha egy sorozat eventekkel indítja a szezonjait, az élettartamának is jót tesz, de valahogy nem hiszem, hogy a 9-1-1-nak ilyesmire lenne szüksége. Egy szimpla rész is megteszi. Persze az eventek maradhatnak, de cserébe mehetnek mondjuk az évad közepére, akár crossoverbe, és akkor lehet, hogy én is pozitívabban nyilatkoznék. Vagy egyszerűen csak az kéne mint tavaly, hogy a történésekre koncentráljanak, ne csak arra, ahogy beszélgetnek róla, illetve ahogy a történések előterében folyik egy teljesen más, nem az eventhez kapcsolódó sztori.

ui: Azért a Paint It Black-et mindig jó sorozatban hallani.

3 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2021. 10. 15. 20:39

Ha az eventeket nézzük, akkor valóban ez volt a leghaloványabb, habár ezen talán nem kell meglepődni, hiszen a két sorozat szerintem már ellőtt minden látványos katasztrófát (tényleg csak a sharknado hiányzik :D), így maradnak ezek a kisebb jellegű eventek.

Ettől eltekintve nekem nem volt csalódás a tripla premier, az utolsó etap tetszett talán leginkább. Szerintem itt jön be az, hogy nyilván más szemmel nézi az ember, ha a lelkizős rész is érdekli, hiszen nekem pl. nagy pluszt adott a tény, hogy visszahozták Athena támadóját, és nyilván mindenki magánéleti drámáját is jobban át tudom élni.

Ugyanakkor azt kell mondanom, hogy most a negyedik rész jobban ütött (nyilván elcsépelt sztori, de brutál nagy gyomrosokat és szuper alakításokat hozott), mint maga az event, amire eddig még nem volt példa.

winnie - 2021. 10. 15. 20:52

spoiler

filoztam, hogy megnezem. csak az elozetest lattam, amit elegge a fordulatra huztak fel, amibol arra kovetkeztettem, hogy talan osszekeverik a pompomlanyokat? vagy meg ezen tul is volt ez-az?

Deny - 2021. 10. 15. 21:42

Igen, az volt a csavar. Azért írtam, hogy elcsépelt sztori, viszont nagyon tetszett a megvalósítása. A kiszámíthatósága ellenére is ütött, főleg a szülők reakciója. Angela és Kenneth is nagyot alakítottak a saját szálukon.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz