login |

Ázsia a Netflixen: My Name

2021. 10. 15. 14:50 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: ajánló, Ázsia sorozatozik, kampány, video,

Ma érkezett A bosszú nevében a Netflixre, egy koreai bűnügyi thrillerről van szó, amiben egy nő kőkemény harcossá válik az apja halála után, hogy elkapja a feltételezett korrupt rendőrt, aki felelős a történtekért.

A hivatalos leírás:

Apja meggyilkolása után egy bosszúszomjas nő egy befolyásos maffiafőnökbe veti a bizalmát – és az ő irányítása alatt belép a rendőrség kötelékébe.

A plakát alatt, tovább mögött előzetesek, részlet és kulisszás videó. Szereplők: Han So-hee, Park Hee-soon, Ahn Bo-hyun.

Részlet:

Kulisszás:

8 hozzászólás Ne habozz!

lalakov - 2021. 10. 15. 19:21

Eddig csak a XIX. század előtt játszódó koreai sorozatok jöttek be, de ezt bepróbálom.

LambSkewers - 2021. 10. 18. 11:47

Bingeltem Ahn Bo Hyun miatt? Még szép. Megbántam? Nem, viszont az első két rész a legerősebb, amiben nincs benne Bo Hyun. Végül nem érzem, hogy kaptunk kiemelkedő alakítást bárki részéről is. A harcjelenetek rendben voltak, azonban nem hittem el, hogy Han So Hee karaktere képes lenne simán szétverni nagyobb férfiakat. Egy csavaron kívül semmi sem lepett meg, az írás nem a legeredetibb, de nem is számítottam másra az előzetes alapján. Nem ért hatalmas csalódás, részeken át bámulhattam Ahn Bo Hyun arcát, kiegyezek a sorozattal.

lalakov - 2021. 10. 20. 19:38

Ez jó volt. Ehhez hasonlót tudnátok ajánlani?

winnie - 2021. 10. 21. 05:12

Sisyphus? Vagy Sysiphus?:)

A Netflix mindig ajánl hasonlókat a sorozat oldalán, ott van például a Rugal és az Alice is, ezek még esetleg beleférnek

Flora - 2021. 10. 21. 11:46

lalakov: A My Name-hez hasonló, szerintem jó sorozat a Giri/Haji (szintén Netflix). Ez ugyan nem koreai, hanem japán, viszont – szerintem – jobb a sztori is és a színészek is, mint a My Name. A Giri/Haji szintén alapvetően yakuza környezet, a főhős szintén a rendőrségen dolgozik, szintén van szimpatikus yakuza boss, meg egy-két csavar.

lalakov - 2021. 10. 21. 17:12

Köszönöm. :)

c p - 2021. 10. 21. 22:50

Kőkemény, üdítő, hiteles(nek tűnő) jó kis sorozat.

Az első 1-2 részt elnézve ingadoztam, hogy mi lesz az irány és tartottam tőle, hogy a komor, karcos alaphangulatot feloldják majd egy, a női főhős okán összeeszkábált, néhol fura (majdhogynem retrónak/gagyinak ható) zenére-edzős “csajos” filmben.

De szerencsére nem ez lett. Nagyon nem! Megtalálta a hangját a sorozat, olyannyira, hogy a 2. rész környékén az embernek már szinte fáj a szíve azt látva, mennyire eluralja a lányt a bosszúszomj.

Ugyanakkor jó a megközelítés, semmi kapkodás, van idő arra, hogy kiforrják magukat a dolgok. Szépen lassan belakhatjuk az egész sztorit, apránként világossá válnak a motivációk, a kapcsolatok. Lehet találgatni, hogy kinek mi a szerepe – és ha nem is világrengető, de érdekes és ötletes fordulatok jönnek szembe.

Kíméletlen a film, kíméletlenek a szereplők, kíméletlenek benne az ütközetek és ez egy nagyon jó sodrást ad az egyébként agyalós, de nem túl szövevényes sztorinak.

Egész végig fenntartja az érzést, hogy halad valamerre a történet: leszegve a fejét, konokul előre.

Ugyanúgy, ahogy a lány is, aki köré az egészet építették. Ő is és a sorozat is (hülye szó, de) írtó tökös. Érdekes volt, hogy a szenvtelenségéről, az eltökéltségéről milyen sokszor ugrott be a Nagymenők környéki Joe Pesci, meg Robert de Niro.

Amikor odamész, odab*szol, neked is odab*sznak – és reménykedsz, hogy te éled túl… mert ez van, ezt dobta a gép… És ezt az érzést hozta a lány, hozták a rendőrtársai, a gengszterek, a jakuzák(?), mindenki.

A Squid Game után ez már a 2. olyan sorozat, aminek kb. minden perce és szereplője meghálálta a ráfordított időt és figyelmet… és a második Dél-Koreai sorozat, amihez szerencsém volt!

rea(L2)ife - 2021. 10. 23. 23:50

Ez egy bomba jó sorozat mindenkinek, aki:
– soha nem élt át érzelmi krízist az életben, azaz fogalma sincs arról, hogy milyen megküzdeni azzal, ha elveszíti egy hozzátartozóját, barátját, házi kedvencét, stb.
– soha nem harcolt az utcán, azaz fogalma sincs arról, hogy milyen egy igazi, éles szituáció. Valamint hisz abban, hogy hetek alatt ő lesz a legfaszább harcos az univerzumban és azokban az akciófilmekben ahol 10 percig szarrá verik a főhőst aki aztán hirtelen megtáltosodik mert eszébe jut az apja/anyja/barátnője/gyereke

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz