login |

Survivor – Celebek a civilek ellen! 5. évad: a tizenegyedik kiszavazás – írta Scat

2021. 10. 15. 15:50 - Írta: vendegblogger

25 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Megtörtént az utolsó törzsi tanács és a Holtak-szigetéről is voltak kiesők. Láthatóan gyorsítanak a tempón. Az egészben az a végtelenül ironikus, hogy a legjobb háromban két olyan ember van, aki már egyszer kiesett, egyet pedig a szerkesztők „varázsamulettje” mentett meg. És én eddig arra panaszkodtam, hogy nem jó üzenet, hogy egy holt nyeri meg a játékot, mert az nem fair…

Már csak egy összefoglaló lesz a döntő után, utána pedig esetleg írok még egy összegzőt, amit anno is emlegettem, aztán nem lett belőle semmi. A szavazáshoz pedig továbbra is írhattok kategóriákat. Innentől, a tovább mögött spoileres vizekre evezünk.

Ő csak a saját maga szemszögéből látja a történéseket.

Ezúttal a máglyánál már nem nagyon volt miről csevegni. Kevesen maradtak és már elég egyértelműek a viszonyok, nincs igazán mit átbeszélni. Bár Juliska számára Rózsa sokkal elviselhetetlenebb Zsófinál (váó!), úgyhogy tartottam tőle, hogy összeáll majd utóbbival most, amikor lehet, hogy meglehetne szabadulni tőle, hiszen nem maradt már meg neki sem Sabira, sem más. De persze ehhez a védettségi játékot el kellene veszítenie, ami újdonság lenne.

Másnap kapott egy levelet a Guazabara törzs, hogy készüljenek, beviszik őket a városba túrázni. Ahogy sok minden, ez is visszatérő dolog, az előző évadban is az utolsó héten még aktív játékosokat elvitték a civilizációba a szerkesztők. Ezúttal egy kakaóültetvény volt a célállomás, amiből két dolog volt nekem egy érdekes.

Egyrészt, hogy a játékosok nem tudnak spanyolul, de a házigazdák csak úgy beszéltek. Gondoltam majd mutogatnak egymásnak, hogy ki mit szeretne, de olyan magyarázatok hangzottak el a vendéglátóktól, hogy biztosan nem magyaráztak volna ennyit, ha nem lett volna ott egy tolmács. Ne értsetek félre, engem nem zavar, hogy nem láttuk a tolmácsot és nem kapott képernyőidőt. Az zavar, hogy úgy vágták meg, mintha nem is lett volna, így viszont nagyon fura volt az egész. Kérdeztek valamit a játékosok, és hogy, hogy nem, a nénike pont arra bökött, amit tudni szerettek volna. Kicsit „mentalistás” volt így a jelenet. Másrészt azt a mézes, kakaós banán nagyon jól nézett ki, ezért ki is próbáltam itthon milyen is, és hű. Ezért már megérte kiküldeni őket. A törzstagok is azonnal befalták az egészet, meg még egy kis kakaót, plusz egy kis cukrot, szóval nem fogták vissza magukat, aminek meg is lett a böjtje, de erről később.

Időközben Sabira is betoppant a Holtak-szigetére, ahol igazából csak annyi volt említésre méltó, hogy nagyon megsértődött Rózsára és azt akarta, hogy Dani is tegyen így. Ő azonban korrekt módon úgy állt hozzá, hogy kíváncsi lenne Rózsa elmondására is, mert egyrészt így fair, másrészt vele volt az egész játék alatt a legjobb viszonyban, tehát nyilván nem utálja meg bemondásra.

Menj te is a pics*ba!

Ebből természetesen óriási sértődés lett, mert Sabira nem ezt akarta hallani. És ezt ő maga is elmondta. Hogy mit akart, az igazából rejtély, mert nem hiszem, hogy bármi is jó lett volna, ő meg akart sértődni. Pedig Dani, ahogy egy jó lovaghoz illik, nagyon finoman és óvatosan fogalmazott, tapogatózva, hátha nem lesz baj…de hát minek. Ilyenkor ott kell hagyni, hadd fortyogjon, nehogy már én legyek a rosszfiú, komolyan.

Következett egy holt játék, ami igazából simán elmehetett volna a Holtak-szigete döntőjének is, olyan látványos és összetett volt. Szóval ki kellett rakniuk egy kirakóst egy asztalon, ami felfedte, hol van a kulcs (az asztal alatt). Majd oda kellett szaladniuk egy két szintes „állványzathoz”. Az első szintre való jutáshoz meg kellett szerezniük a deszkáikat, amiket lánccal kötöttek össze. Az ezt összezáró lakathoz kellett a kulcs. A deszkákat kellett lépcsőfoknak használniuk, viszont ezeken különböző alakú lyukak voltak, tehát csak egyféleképpen lehetett felrakni azokat, ráadásul csak egy helyre is.

Eztán az első szinten ugyanúgy deszkákat kellett szerezniük, csak ezúttal egy ördöglakatot kellett kibogozni hozzá. Ezek a deszkák már nem voltak spécik, úgy rakhatták fel, ahogyan akarták. Majd uzsgyi a második szintre, ahol kihúzhatták a zászlójukat, aminek lengetésével jelezték, hogy készek. Aki utoljára végzett, végleg kiesett a játékból.

Kabátnak a korábbi játékból volt egy tízkilós homokzsákja, amiről nem tudta, hogy előny-e vagy hátrány. Végül úgy döntött, megtartja magának, mert nem akar senkivel sem kitolni. Ez nagyon kedves volt tőle, csak rögtön utána (de még nyilván a játék ismertetése előtt) kiderült, hogy ez egy hátrány, hiszen semmi haszna sincs létramászáskor. Persze az is igaz, hogy számára a kirakós sokkal nagyobb hátráltatás volt tízkilónyi súlynál. Utolsóként is oldotta meg (senkinek sem volt amúgy egyértelmű, hogy a kirakóson lévő kép azt mutatja, hogy a kulcs az asztal alatt van), és Niltonnal versenyzett az utolsó előtti helyért. Végül egy leheletnyivel, de Nilton nyert. Vagyis Kabát esett ki a játékból.

Harminchét nap úszott el két másodpercen.

Engem az lepett meg igazán, hogy Joe mennyire forgatta a kést a szerencsétlenben. Nagyon alaposan kihangsúlyozta többször is, hogy éppenhogy csak vesztett. Mert az rendben van, hogy megkérdezi mit érez (ez is közhelyes, de oké, belefér), viszont folyton emlegetni, hogy hajszál híja volt…nem értem minek kellett a vérét szívni, ha valaki, akkor pont Kabát nem érdemelte ezt meg.

Közben a kékek visszatértek a kirándulásról, de mi in medias res azt láthattuk, hogy Juliska kvázi alig él. Fekszik, sírógörcsöt kapott és Máté elmondása szerint, mielőtt kidőlt, még hányt is. Szegény, és szegény többiek is, ilyen helyzetbe kerülni nem egy leányálom… Végül Zsófi feküdt oda hozzá nagy kifliként, aminek bár volt egy baromi bizarr, szinte „áldozatra leső imádkozó sáska” hangulata is, összességében ez rendes volt tőle. Nem is értem, mi lelte.

Másnap pedig következett az utolsó védettségi játék, melynek a tétje a nyakláncon túl az volt, hogy aki ezt megnyeri, az ugye már biztosan benne van a hármas döntőben, vagy ahogy minden játékos és Joe is fogalmazott, a top háromban.

Szóval ez egy labirintusban való bolyongással egybekötött kirakós volt. „Halszálkákat” kellett gyűjteni, mindenkinek tízet. Egyszerre csak egyet hozhattak ki az útvesztőből. Ha ezzel megvoltak, elkezdhették kirakni, de hogy hogyan, nos, az nem volt egyértelmű sem a játékosoknak, sem nekem, és néha olyan érzésem volt, hogy Joe-nak sem. Mikor például elhangzott az a tanács, hogy a színek merre nézzenek (festettek voltak a szálkák), az amolyan nesze semmi fogd meg jól volt, mert mindegyik felét megszínezték. Csak a mértéke volt más.

Máté pedig a korábbi matracos játék miatt azt a hátrányt kapta, hogy fél percre bekötötte a szemét Joe és úgy kellett botorkálnia a labirintusban. Lényeg a lényeg, hogy bár Zsófi szedte össze leghamarabb a darabokat, a kirakó zavaró szabályai miatt végül Juliska nyert. Gondoltam is, hogy ez az, végre! Aztán arra gondoltam, hogy jaj ne. Olyan jóban lettek Zsófival, hogy hiába nem ő nyert, biztosan nem lesz meg a szavazattöbbség arra, hogy kipaterolják onnan.

Be is igazolódott a gyanúm, mert amint visszatértek a táborba, ki is derült nekünk nézőknek, hogy Zsófira csak Máté és Rózsa tenne. Juliska pedig úgy döntött, hogy Mátéra tuti nem, Zsófi nem szívesen, úgyhogy marad Rózsa. Utóbbit elhordják a neten is és a játékban is mindenféle árulónak, ami engem meglep. Oké, csinált már ilyesmit, de rosszabb lenne másoknál? Szerintem inkább baromi sótlan szegény. Ott van és próbál szervezkedni, mégis az lesz a vége, hogy folyton mások oldják meg neki a dolgot. Az ilyen szervezkedések oroszlánrészét Sabira mindig is intézte. Meg az a folytonos nyakatekert megfogalmazás…mikor próbálsz választékosan fogalmazni, de olyan baromi magyartalannak érződik az egész.

Szóval Juliska és Zsófi egyetért, hogy legyen Rózsa, vagyis így közte és Zsófi között párbaj lenne, és hát ez így korrekt, meg ilyenek. Elképedek, hogy még mindig van olyan játékos (Juliska), aki itt tart. Korrektséget vár egy olyan játékban, aminek a ravaszság az egyik lételeme.

Te ezzel okés vagy-e így, vagy akarsz változtatni ezen a szituáción?

Viszont fordult a kocka, mert Rózsa húzott egy merészet, és félrehívta Zsófit, hogy ne párbajozzanak, mert minek. Szavazzák ki inkább Mátét. Na és ez az, ami tényleg igazi „árulás”, mert a szerencsétlen fickó folyton Rózsa mellé állt, megvédte a vitákban is és mégis hajlandó lenne ellene fordulni. Emberileg nem tetszik, de Survivor-nézőként azt kell írjam, hogy igen, ez egy igazán jó lépés volt.

Persze az is igaz, hogy nem tudom Zsófit miért nem akarták fixen kirakni. Folyton nyeri a játékokat, állandóan, ilyen győzelmi sorozat szerintem külföldi Survivorökben sem megszokott, úgyhogy meglep, hogy eszükbe sem jut, hogy hát a döntőben is versenyek lesznek ám. Ott majd legyőzik Zsófit, mert az eddig is olyan jól ment, igaz? Úgy gondolkodtak, ahogyan én sakkozom, csak egy lépéssel láttak előre (nem is vagyok ügyes benne).

Mindeközben azonban a holtaknál újabb párbajt tartottak. Lényege az volt, hogy mindenkinek el kellett húznia egy ládát a homokban a célig. A láda súlya annyi volt, ahány kilóval a műsorba érkeztek, mínusz 10 kiló. Illetve nem keveredtek a nemek, Alexa Sabirával, míg Dani Niltonnal küzdött meg, tehát két győztes lett a végén.

A játékban nekem annyi volt a különös, hogy a kamerától jobbra lévő láda folyton elakadt. Legalábbis Sabira és Nilton is alig tudott valamit húzni rajta. Ebbe nem akarok semmiféle összeesküvést látni, egész egyszerűen csak arra lennék kíváncsi, hogy ott tényleg annyival nehezebb volt-e húzni a ládát, vagy pont Nilton és Sabira voltak ugyanazon az oldalon nagyon pudingok?

Mindenesetre a nyertesek Alexa és Dani lettek, ám a csavar az volt, hogy a két vesztes nem esett ki. A győzteseknek kellett eldöntenie naplementéig, hogy mindkettőjüket elküldik-e a játékból, vagy csak az egyiküket? Az nem derült ki, hogy mi történne akkor, ha nem egyeznek meg, amit én közel sem éltem meg akkora tragédiaként, mint a netszerte más oldalakon hozzászólók többsége. Úgyis eldöntik majd, szóval tök mindegy.

-Tényleg így kell kiesnem a játékból?
– Hogy?
– Hogy nem tudunk meggyőzni egy gyáva embert?

Itt egy érdekes helyzet állt elő, mert Alexa nagyon logikusan, kirakta volna mindkettejüket, mert hát ez a játék lényege, meg nem is kedveli egyiküket sem (ha mondjuk Kabát sorsa múlott volna rajta, más lett volna a helyzet). Dani ellenben valamiért nagyon meg akarta menteni Sabirát és ez azért ilyen furcsa nekem, mert a műsorban semmi jele nem volt annak, hogy ők ilyen jó barátok lennének. Persze, elmentek egy hajóútra, de ennyi, mást nem láttunk.

Szóval ment az érvelés, az alkudozás, majd a nyers kijelentés, végül Alexa engedett, ami gondolom senkit sem lepett meg. Kicsit kényelmetlen is volt látni, hogy szinte zokogás közben közölte Danival, hogy igazából Sabira mégis megérdemli, hogy maradjon. Így védekezett, kellett találnia egy indokot, miért megy bele, de a lelke mélyén tudta, hogy nem így gondolja, ezért zokogott. Tudom, hogy illett volna sajnálni, de igazából ez az ő hibája volt. Ha ennyire fájt, minek engedett? Minek ment bele?

Ugye a net attól hangos, hogy Dani terrorizálta. Tény, hogy ő sem szent, de sok barokkos túlzást olvasni ezzel kapcsolatban. Még azt mondom, Bálintból kinéztem volna, hogy leüvölti a fejét, de Daniból? Aki Sabirának is magyarázkodott, nehogy szomorkodjon? Ugyan már.

Szóval a végső döntés az lett, hogy Sabira maradt, Nilton ment. Én pedig a vadászunkat őszintén sajnáltam. Nem érdemelte meg azt a sok mocskot, amit a műsorban kapott vagy amit a háta mögött mondtak rá. Ő egy egyszerű, jószívű srácnak tűnt, aki még keresi önmagát. Bírtam, ő volt a „titkos favoritom”, szerettem volna, ha eljut a döntőig vagy akár meg is nyeri a műsort.

Ügyes voltam, mert fel tudtam építeni a Survivor alatt azt a kommunikációt, manipulációt, vagy akár őszinte kapcsolatot egy emberrel, hogy meg tudjon győzni egy másik embert arról, hogy igenis én maradjak.

Végül eljutottunk a törzsi tanácsig, ahol ugye kétségek között hagytak minket, hogy vajon Rózsa és Zsófi összeállnak Máté ellen? Vagy kiteszik végre Zsófit? Esetleg párbaj lesz?

Nos, végül a két lány összeállt Máté ellen, amire megmondom őszintén, nem számítottam. Végig azt vártam, hogy ezt megbeszélték egymással, de majd a tanácson egyikük a másikra rak, így megszabadulva tőle. De nem! Tartották magukat, és így Zsófi kapott egy szavazatot (Máté), Rózsa is egyet (Juliska), míg Máté kettőt (Rózsa, Zsófi). Tehát Máté esett ki, és lett belőle holt. Mátét is bírtam, úgyhogy ebben az adásban kétszer is csalódtam már a kiesők miatt.

Hát, és ez hogy történt?

Szokatlan módon ezúttal még azt is ebben a részben láthattuk, ahogy a táborba visszatérve beszélgetnek erről. Ekkor pedig Juliska Zsófitól kérdezgette, hogy ez hogyan is történhetett, mire ő közölte, hogy nem tartozik magyarázattal. Engem az lep meg, hogy Juliskát ez meglepte. Tényleg nem tudom eldönteni, hogy ő csak ennyire pocsék emberismerő vagy ilyen idegesítően színészkedik.

25 hozzászólás Ne habozz!

szocika - 2021. 10. 15. 17:06

Rég cseszte fel úgy az agyam valami, mint ez a szavazás.
Ha Juliska is Zsófira tesz, vagy ha utolsó pillanatban Rózsa mégis Zsófira tesz, és közben meg Zsófi elhiszi a taktikát és Mátéra tesz, akkor már rég megszabadulhattak volna Zsófitól.
Aki minden egyes játékban halálra verte őket, és lám, mi lett a döntő harcban, Zsófi megint halálra verte őket.

De sajnos a másik banda sem jobb, ahol Alexnek rég ki kellett volna tenni Niltonnal együtt Sabirát. És azt kellett volna mondani Daninak, hogy Dani te Nilton sorsáról döntesz, én pedig Sabira sorsáról. DE nem, csak Niltont rakták ki. Nulla észjáték.

Kár volt ezért az évadért, amilyen jól indult olyan gyenge lett a végére.

Arról nem is beszélve, hogy rég kiesett játékosokat hoztak vissza…..

Agyhalottak szigete lett belőle, nem a túlélőké.

Deep21 - 2021. 10. 15. 21:15

Scat! Köszönöm az összes írásodat. Sokkal szórakoztatóbb volt így nézni. Szinte visszaidézte a Hogyvolt-os időket. :)
Ma meg tudjuk, hogy Baukó Éva tényleg az elején elspoiler-ezte-e az egészet. Eddig úgy néz ki igen. :D

Scat - 2021. 10. 15. 21:51

Deep21

Köszi szépen, örülök, hogy élvezted :)

Nekem is szórakoztató volt megírni ezeket. Egyébként remélem, hogy Baukónak igaza lesz.

Scat - 2021. 10. 15. 22:15

Nyilván párbaj lett a vége…

Evelin és Alexa szavazatán lepődtem meg, a többiekén nem igazán.

Clarei - 2021. 10. 15. 22:18

Egyszerűen nem értem Evelin miért nem Danira szavazott…

Deep21 - 2021. 10. 15. 22:23

Evelin megint nem lett túl szimpatikus, vagy kellett hogy izgalmasabb/igazságos legyen? Végig elég jó kapcsolata volt Danival. Zsófit meg úgy tűnt hogy alig ismerte..
Dani megérdemli hogy győzzön! Keményen küzdött, és nem volt nagyon szemét senkivel. Egyedül az nem volt nála szimpatikus, hogy Sabira így meg tudta vezetni.
Remélem Zsófi egyszer mégis csak felnő és változtatni fog a stílusán. 🙂

Clarei - 2021. 10. 15. 22:34

Jaj de örülök!!! Gratulálok Dani!

Clarei - 2021. 10. 15. 22:36

Jaj de örülök!! Nagyon gratulálok Dani!

Deep21 - 2021. 10. 15. 22:41

A hét idézete: Álljunk le Joe! 😄

Scat - 2021. 10. 15. 22:49

:D

Hát kb. Az, hogy Kabát és Evelin is azért szavazott rá, mert alázatosan állt a játékokhoz, már eleve olyan volt, mintha másik rendezvényen lettek volna.

És erre a végén Zsófi meg is mutatta, hogy mennyire alázatos ezzel az “álljunk le dumával” :)

Zotyi - 2021. 10. 16. 07:32

Evelin szavazata nekem tök egyértelmű volt. Mikor Zsoltot kirakták és össze állt a női szövetség, már akkor mondta hogy nagyon szeretné ha nő nyerné a survivort.

Alexa volt szerintem a meglepő főleg azután hogy Dani hogy bánt vele a holtak szigetén is.

Akik meg Zsófival kapcsolatban végig az összeesküvés elméleteket gyártották azok most csendben lesznek? Konkrétan egy olyan dologban bukta a nyereményt amiben eddig a legjobb és a leggyorsabb volt de most valahogy csak nem akart begyulladni az a tüzecske. :) Szerintem így utoljára igenis valami olyan párbaj kellett volna amiben a kitartása számít mindkét embernek, pl. súly tartása vagy vlami cölöpön állás. Nem pedig egy ilyen ami miatt jöhetnek az összeesküvős elméletek mindkét szurkoló tábor részéről.

BazsX - 2021. 10. 16. 10:11

Köszi szépen az összefoglalókat! Egyértelműbb Dani győzelemmel számoltam, Evelin óriási meglepetés volt. Élveztem nagyon ahogy Máté a döntőben felkérdezte a többieket, illetve Dani is nagyon frappáns volt. (Wow pillanat? Hát mikor atvertelek egy darab szarral). Értékeltem Joe fair-ségét. Szerintem neki is nagy jellemfejlodese volt a műsor alatt.

Mate4182 - 2021. 10. 17. 08:17

Szerintem azert leulnek veluk a musor elott hogy ki kire szavazzon. Mindig ugy jon ki a lepes hogy az egyiket mindenki utalja vhogy megis dontetlenek ezek a szavazasok hogy parbaj legyen meg musorido…

Az hogy Zsofi hogy viselkedett siman lehet taptalaj annak aki szerint nem feltetlen szabalyosan jutott el idaig. En nagyon elveztem ahogy megalazta magat ezzel a Alljunk le Dzso omlik a verem hisztivel

Az meg hogy Evelin szerint Zsofinak azert kene nyernie mert nem volt meg noi gyoztes … hagyjuk is :D

Eddig is csak az egyesites Utaniak maradhattak szavazni?

+1 kedvenc resz amikor annak az ontelt barom Balintnak mondjuk a Dani hogy az mondjuk elegge jo pillanata volt amikor egy darab szarral verte at oket 😀

Mate4182 - 2021. 10. 17. 13:33

Jag es megegy gondolat:

Zsofi az egyetlen aki ranezesre NEm hogy egy grammot nem fogyott de szerintem meg fel is szedett a musor vegere.
Es ebben most semmi body shaming nincs mert nekem bejon ez a tipus, csak feltunt hogy Balint elso napja es a kiesese kozott latvanyosan lefogyott, csak ugy mint Dani pl.
Vagy Evelyn!!!!

Feri - 2021. 10. 17. 13:38

Zotyi: “Szerintem így utoljára igenis valami olyan párbaj kellett volna amiben a kitartása számít mindkét embernek, pl. súly tartása vagy vlami cölöpön állás.”
Az marha jó lett volna… Többször kiderült, hogy Dani nem tud súlyt tartani, azokat a feladatokat mindig elbukta az elején. Akkor azért lettek volna elméletek.

Scat - 2021. 10. 17. 14:00

“Eddig is csak az egyesites Utaniak maradhattak szavazni?”

Igen, ez nem változott.

Mate4182 - 2021. 10. 17. 14:40

Valamiert beragadt egy kommentem, lehet idovel ketto lesz itt, de abba se vagyok biztos hogy elkuldtem e vagy csak klieptem…
Na mind1

Szoval nem tudtam nem eszrevenni hogy Zsofi az egyetlen aki nemhogy nem fogyott egy grammot se, de konkretan masfelszer akkora mint a civil eletben altalaban…

Ez most tavolrol sem body shaming mert nekem pont hogy ez a tipus jon be, csak nem tudom nem eszrevenni foleg olyan emberek meleltt mint Evelyn aki feleakkora lett a vegere, vagy Balint vagy Dani…

Scat - 2021. 10. 17. 15:46

Az előző évadban Alexandra volt az, aki konkrétan hízott pár kilót a szigeten. Olyan vékonyan érkezett a műsorba, hogy az ott evett banánokban lévő szénhidrát is elég volt a hízáshoz.

Jó, tudom, Zsófi eleve nem 50 kilósan került oda, csak nem ő lenne az első, aki hízott, már ha tényleg így volt.

Mate4182 - 2021. 10. 18. 09:40

Csak nem tudom hova tenni hogy hogyan jon el elobb az a pillanat hogy sirva fakadj a kaja lattan az ehsegtol, DE meg ne kezdjen el a tested felhasznalni a keszleteibol …

Nem lattam meg kulfoldi survivorokoat, de meg mondom oszinten lassan egyaltalan nem ertem miert nem Valo Vilag a Szigeten a crime a musornak.
Kapnak enni, kapnak inni. Kapnak halozsakot meg tuzgyujto helyet.
A holtak szigeten kapnak feelig osszeallitott ikeas tulelo bunkert.
Par naponta valamilyen indokkal rendes kajat is Kapnak.

Ebben mi a survivor?

Mate4182 - 2021. 10. 18. 09:41

* tuzgyujto helyet helyett tuzgyujtot

pity - 2021. 10. 18. 11:08

@Mate4182: Más országok Survivorében még ennyi szerepet sem kap, hogy ők mennyire éheznek. Nem arra kíváncsiak a nézők, legalábbis ott már nem. Eleinte a kezdeti USA évadokban mutatták, de fontosabb dolgoktól vette el a műsoridőt. Persze ott jóval feszesebbre vannak vágva a részek, hetente egy, 40 perces. Látszik, hogy éheznek, mert 10 kilókat ledobnak, de nincs vele foglalkozva.
Ez egy szociális kísérleti játék, egymást kell túlélniük. Ezért lett survivor. Nem élt volna meg ennyi évadot az USA-ban és máshol sem, ha szó szerint a túléléssel foglalkoznak. Arra ott van Bear Grylls. Vagy nem.

Jobban szeretném ha a magyar évadok is az ausztrálhoz hasonlítanának. Több játékos, így nem kell a műsoridőn annyit faragni. És a legfontosabb, hogy ne legyen holtak szigete.

Scat - 2021. 10. 18. 11:10

Én gond nélkül el tudom hinni, hogy szenvednek. Nézd meg neten a képeket, mennyit fogytak a kezdéshez képest, kaja ide vagy oda.

És a tűzgyújtó sem életbiztosítás. Az előző évadban is az első Holtak-szigetére kerülő (Jérémy) hiába kapott, nem tudott tüzet gyújtani a szerencsétlen, ezért egy napig (míg nem került mellé más is) sem a babot, sem a rizst nem tudta megfőzni. Na, az igazi túlélés volt :)

Mate4182 - 2021. 10. 18. 11:21

Pity – igen ezt sokszor olvastma mar hogy ez a napi adas ez ilyen magyar marhasag

Mivel a magyaroknak nem megy a taktikazas meg semmi ilyesmi ami ehhez a musorhoz kene, en azt modnom jovore
Se rizs
Se bab
Se gyujtoeszkoz

Es akkor szoljon a tulelesrol, ha mar a taktikazashoz tul ostobak :D

pity - 2021. 10. 18. 11:39

Az a baj, hogy a taktikázás szitokzó lett. Meg az hogy hazudni? Mit képzel az illető? De szerintem ez a casting hibája is.

Mate4182 - 2021. 10. 18. 11:42

Vicces hogy amugy a valo vilagban ugyanezek a kifejezesek hasitanak

Napraforgo
Takitkazol
Armanykodsz
NEm vagy tisztesseges

Ezert volt az egyik kedvenc pillanatom amikor Nilton emlekeztette Balintot hogy mar nem a villaban van, de egyik feleszu se ertette

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz