login |

Legends of Tomorrow: kezdett a 7. évad

2021. 10. 17. 21:30 - Írta: Necridus

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Csak néhány hete köszönt le a hatodik évad, máris visszatértek a Holnap legendái, hogy ismét megmutassák, hogy nem a tipikus Arrowverse-sorozatok közé sorolhatók. Mondjuk ezt már nem jelentem ki olyan bátran, tekintve, hogy apróbb poénkodásokat és bohóckodást leszámítva eléggé visszavettek az előző szezonban.

Az “idei” premier szinte semmilyen változást nem akart behozni ilyen téren, egyelőre úgy tűnik, marad az erősebb dráma és átívelés, és csak helyenként kapunk vicceskedést, ami talán nem is baj, mert láttuk már a sorozat esetében azt is, hogy erősen túl tudják tolni és humortalan agyatlankodásba csap át az egész. Kíváncsi vagyok, hogy a Caity Lotz által rendezett 100. epizód milyen stílusban fog majd érkezni. Rengeteg visszatérő arcot fogunk látni, az biztos!

Beszéljünk röviden a tovább mögött spoilerekkel a 7. évados kezdésről.

Tavaly Szeptemberben ott ért véget az előző szezon, hogy a legendák 1925-ben megállították az űrlényinváziót Constantine elvesztésével, de ott is ragadtak, mert a Waveridert felrobbantotta egy másik Waverider. Az utóbbi rejtéllyel egyelőre nem foglalkoztunk, gyanítom a 100. epizódhoz lesz köze. Az viszont előtérbe került, hogy a mágust elvesztették, a csapat pedig kénytelen az idővonal megváltoztatása nélkül boldogulni abban az időben.

Constantine hiányának éreztetését a szokásos körnek éreztem igazából, ahogy Astrát rá kellett ébreszteni, hogy önmaga miatt legyen erős és fedezze fel a saját útját, ne John-ét kövesse, viszont Spooner-rel a szorosabb baráti kötelék kialakítása egészen megható volt, ők ketten tényleg elég jó páros, még ha önmagukban nem is túl erős karakterek.

Persze azt nem szabad elfelejteni, hogy Astra gyakorlatilag most kezdett el élni, hiszen hosszú évekig a pokolban sínylődött, szinte a gyerekkori személyiségénél ragadt és azóta fejlődik folyamatosan, mióta kikerült onnan, ugyanakkor nem éreztem indokoltnak a karakterének ennyire leegyszerűsítését. Ő egy jóval tudatosabb és magabiztosabb személy volt eddig, aki nem akarna ész nélkül más árnyékában élni.

Mellette még Zari az, aki sirathatná Constantine-t, de ő inkább a főszálat táplálta ezzel és a kulccsal, amit kapott szerelmétől halála előtt. A legendák próbálták nem elszúrni az idővonalat, de közben valahogy visszatérni saját idejükbe, ami persze nem megy nekik túl könnyen, mégiscsak egy csapat balfékről beszélünk.

Kaptunk egy történelmi személyt is (nem is tudom, mikor volt utoljára), és egy nagyon fun jelenetet, amiben Ava és Sara bankot rabol, miközben Nate feltartja a beszédes nőt, aki a rablóbandák megszállottja. Nevet sem kapott a karakter, de muszáj kiemelnem, mert annyira feldobta a jelenetet nemcsak humor szempontjából, de a dinamika is sokat változott, amint megjelent. Kár, hogy egyszeri figura volt. Mellette még Ava volt az, aki a kiborulásával vicces pillanatokat okozott.

Az utolsó pillanatokban Astra egyik varázslata elszabadult és életre keltette Gideont, aki egyelőre nem beszél, csak a távolba mered. Érdekes lesz látni, ahogy már emberként tartozik a csapathoz, sokkal több teret kell így adni neki, mint a hajóban lévő AI-ként.

Többet nagyon nem lehet mondani a kezdésről, egy korrekt nyitányt kaptunk, amiben felvezették az új karakterek közül az egyiket, de még nem ugrottak annyira a sztoriba, hogy kifejtsék a tavalyi cliffhangert. A kedvem mindenesetre nem vette el a folytatástól, a tavalyi szintet hozza egyelőre a sorozat, ami többnyire bejött, hiszen még mindig egy egészen egyedi darab a LoT.

10 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2021. 10. 18. 06:53

A bankrablós jelenetet én is kiemelném. A sorozat elborultságaihoz képest kifejezetten visszafogott, de valami frenetikus volt, egyértelműen az epizód fénypontja. De futott még a címért az is, ahogy Eva a végül megtört és átkapcsolt problémamegoldó üzemmódba.

Tetszik a terv, hogy el kell jutniuk New Yorkba minden féle technológiai és mágikus segítség nélkül, remélem nem egy epizód alatt érkeznek meg, mert ebben még látok potenciált. De azt se bánnám, ha később azt is látnánk on screen, hogy hogy hozzák helyre amit most elrontanak. Bár amennyit emlegetik, hogy minden helyrehoznak utólag, lehet, hogy ezt csak off screen tervezik megtenni.

Én talán még egy kicsit merészebben is kifejezném a tetszésemet, nem csak, hogy nem vette el a kedvem, kifejezetten jót szórakoztam. Jól esett a sok nyári Constantine-vergődés után ez a kicsit feelgoodabb bankrablós vonal és Sarah is hozta a hozzá leginkább passzoló megoldjuk as we go mentalitását.

Seth (GIE) - 2021. 10. 18. 10:20

Ez az egy rész jobb volt mint az egész 6. évad együtt! Végre újra igazi Legends feeling volt! Remélem ilyen marad ad a folyttatás is!

heidfeld - 2021. 10. 26. 08:53

Tényleg jobb volt ez az egy rész, mint az előző évad. Igaz, nagyon alacsonyan volt a léc..
Egyáltalán nem volt jó ötlet a komolyabb hangvétel, fő ellenség halvány utánzata, nagy elődöknek. Évadzárót 3 héttel később láttam, pedig régebben, 12 óra munka, tűző nap, vagy mínusz 14 fok után, még aznap látnom kellett.
Továbbra is rengeteg az állandó. Gary-Bernard felesleges, idétlen kategória. Előzőért nagy kár.
Kb. 8 alkalommal jót nevettem, és ez biztató. Hoover:D Bankrablás is tetszett, és jó volt látni a sok statisztát. Csak rendeződni kezd a helyzet, lassacskán.
Gideon élő szereplőként kell, mint egy falat, drága kenyér! Csodálkoztam is, miért nem hozzák be előbb, valós formájában. Csak hab a tortán, Amy Penberton mennyire dögös, de anno, első “élő” megjelenése mindent vitt. Jó nagyot nevettünk.
És pont a nevetés-kellemes szórakozás lenne a lényeg, az elszállt, beteg ötletek, mint Beeboo, vagy a Star Trek.
Túlórákat adták ki. el tudnám indítani a következő részt, de még vissza kell nyerniük a bizalmamat a készítőknek. de voltak biztató jelek a feltámadásra.

Tyberius - 2021. 10. 28. 17:09

Az évad jól indult és a 3-dik (100-dik) rész eszméletlen jó lett volna, ha nem keverik bele azt a jövő szálat. Értem én, hogy miért kellett bele, bár visszahozni azt a karaktert megint, hát az lelombozott.
Jó ez, hogy így szétbontották a csapatot, gondolom idővel majd összeérnek megint. Jó volt látni a régi karaktereket, azt mondjuk nem értem, hogy pont csak erre a részre miért nem tudott Purcell még visszatérni. Igazából legalább abban a csoport jelenetben ott lett volna a helye, ha már ott volt 6 évadon keresztül.
Voltak fasza momentumok a részben.

A vége a résznek kicsit kiábrándító volt, de majd látjuk merre halad a sztori…

Mom - 2021. 11. 13. 21:34

Régi Zari annyival jobb karakter, mint az új Zari. Most, hogy az 5. részben kicsit több sort kapott, nagyon kijött a különbség. Még a hangsúlyok is, amivel elmond egy-egy szót, vagy mondatot. Vagy a neki írt személyiség áll hozzám közelebb, vagy a színésznő formálja meg sokkal finomabb vonásokkal.

heidfeld - 2022. 01. 02. 09:23

Nem kevés dolgot nézek, de sehol sincs ennyi állandó. Próbálnak mindenkivel foglalkozni, de ez képtelenség.
Azt is értem, hogy régebbi idők társadalmi kritikái is vannak, de picit sok.
3-4 nagy poén be van építve, és rengeteg a humoros utalás. Igaz, többségét azok értjük akik régen nézzük.
Kicsit húztam a szám a ripacs szakállas felbukkanásán, de az egy “nagy dologról rántotta le a leplet” – Könnyeztünk rajta a nevetéstől.
Jobb ez, mint előző szezon, de el is kellet mozdulni holtpontról. Ennek ellenére erősen kétlem, lesz következő.

ArpHalliwell - 2022. 02. 05. 18:03

valaki el tudja magyarázni 7×10-beli és Flash Armageddon féle Thawne közti különbséget?
egyébként 7×11-ben magyar jelenlét a kijelzőn: Sarajevo Austria/Hungary

Necridus - 2022. 02. 06. 11:55

ArpHalliwell:

Azon kell túllendülni, hogy nem egy Eobard van. Ezt én sem értem igazából, hogy hogyan (sőt, el is engedtem, már akkor, amikor az S1 végén meghalt, majd visszajött rengetegszer). Szóval az Armageddon végén bebörtönzött Eobard #x, és Eobard #x+1 az, akit megfosztottak az erejétől és a fixed pointhoz állítottak.

Köszi a jelzést!

ArpHalliwell - 2022. 02. 09. 18:58

Necridus: köszi a választ, egy ideje elengedtem én is már ezt, de kb 2 hét különbséggel néztem a Flash eventet és a Legends mostani részét is, ezért vetült fel bennem a kérdés, hátha egyik következik a másikból.

ArpHalliwell - 2022. 03. 02. 13:43

7×12-ben mekkora beszólás volt, mikor a legendák elkezdik sorolni, hogy kik vonultak vissza a csapatból és végezetül Sara mondja: don’t forget the Hawk-people :D
Az írók is úgy érzik, nem sok mindent adtak ők hozzá, nekem személy szerint a nevük se ugrik be most.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz