login |

The Way of the Househusband: folytatódott az 1. évad

2021. 10. 17. 15:50 - Írta: Shyllard

2 hozzászólás | kategória: anime, Ázsia sorozatozik, kritika, ,

5 epizóddal tért vissza a Netflix visszavonult yakuza főnököt középpontjába állító komikus animéje, a jól bejáratott pár perces kis részleteivel. Az alapfelállás semmit sem változott a kezdéshez képest, hiszen a humor legtöbb forrásául továbbra is a főszereplő múltjából fakadó gondolkodása, viselkedése és a hétköznapi háztartásbéli tevékenységek kontrasztja szolgál.

Viszont annak ellenére, hogy az évad korábbi epizódjaitól nem voltam túlságosan elájulva, ezúttal sokkal kellemesebb szórakozást tudott nyújtani a sorozat. Az animáció továbbra is a legnagyobb kivetnivaló az alkotásban, de mostanra normalizálódott a fejemben, hogy a Gokushufudou ilyen és kész. Így, pedig jobban tudtam figyelni azokra a dolgokra, amikben jó a sorozat.

Hiszen továbbra is, aki szereti az abszurd helyzetkomédiából fakadó vicceket, nagyon kellemesen szórakozhat az animén. A rövid kis részleteknek köszönhetően egy koncepció sem válik unalmassá, miközben az idő szűkének okán egyszer sem kellet a poénok megérkezésére sokat várni.

Természetesen könnyen kiszámítható, hogy legtöbb témában merre fognak menni a történések, de a japán színészek hangjai még mindig igyekeznek a legtöbbet kihozni a szituációkból. Nagyon sok múlik rajtuk, a főszereplő Kenjurou Tsuda ismételten telitalálat, de a többiek is kifejezetten jól teljesítettek.

Az évad mostani felének kedvenc részletei számomra a hősünk feleségével, Miku-val (Shizuka Itou) közös kalandjai voltak, ahol bár minimális történetmeséléssel, de mégis csak sikerült ábrázolniuk a készítőknek, hogy miért is vannak ők ketten együtt. Párosuk több remek pillanatot is szállított, főleg ahogy egyre jobban előtérbe került ki is viseli a nadrágot otthon.

S miközben nem csak az animáció hiányáért, de a sorozat vizuális stílusának minőségéért sem vagyok feltétlen oda, muszáj elismernem, hogy ezen a téren is jól látható, hogy igyekszik valamit mutatni az anime. Képi humor terén, ahogy a mellékelt részletekből is látható, kifejezetten változatos a sorozat, több emlékezetes pillanatot is szállítva.

Emellett sok jelenetben a beállítások, illetve különböző dramatikus effektek ugyanannyira felelősek egy-egy poén sikeres landolásáért, mint bármely más eleme az alkotásnak. Mivel többször is hangosan felnevettem az 5 rész során, felelőtlen lenne kihagynom, hogy ezen a téren is képes hatásos lenni a Gokushufudou – Jakuzafőnökből háztartásbeli férj.

Összességében tehát már egyre kevésbé érzem feleslegesnek ezt az animét, mert a maga nemében remek szórakozást tudott nyújtani. Meg kellett szoknom a stílusát, így utólag meg talán jót is tett az évad elfelezése a nézői élményemnek, hiszen nem egyben, a kezdeti csalódást követően daráltam le az eddigi 10 epizódot.

Továbbra is kitartok amellett, hogy rendesen meganimálva lett volna a legjobb ez a sorozat, de javára szóljon, hogy minden más elemének köszönhetően szinte képes volt teljesen felül emelkedni ezen hátrányán. Végső soron meg szerintem fontosabb, hogy jókat tudtam nevetni rajta, mint hogy évekkel később is emlegetni fogom-e a The Way of the Househusband-ot.

2 hozzászólás Ne habozz!

Illés Gergely - 2021. 10. 17. 18:27

A Netflixen fent van a live action sorozat…megnézed és egyből boldogan előveszed újra ezt az hiányosan animált sorozatott mert annyira siralmasra sikerült a élőszereplős.

winnie - 2021. 10. 17. 19:14

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz