login |

Magyar Survivor: vége az 5. évadnak, a Celebek a civilek ellen!-nek – írta Scat

2021. 10. 18. 17:20 - Írta: vendegblogger

27 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Joe, álljunk már le egy percre (…)!

Véget ért a magyar Survivor ötödik évada. Kísértetiesen hasonlóan alakult a befejezés ahogyan az előző kettőé is. Nektek hogy tetszett? Megérte megnézni? Jobb volt vagy rosszabb a korábbiaknál? Mit változtatnátok?

Hogy szerintem jó volt-e vagy sem? Nos, erről is olvashattok a mostani évad utolsó összefoglalójában. Jöjjenek a spoilerek a tovább mögött.

A beszélgetés után várta a lányokat egy asztalnyi étel és egy üveg gin. Az előző évadhoz képest ez jóval minimalistább megvalósítás volt, mert ugye a döntő előtt csaphatnak egy lakomát a játékosok. Viszont korábban egy egész hajón tehették ezt, amin másnapig szórakozhattak. Ezúttal viszont a szigeten kellett lenniük és jóval szerényebb is volt a kivitelezése. Ezt nem is azért írom mert baj lenne, csak jelentősebb változás. Ráadásul legutóbb csatlakozhatott hozzájuk a holtak közül „feltámadt” játékos is, most viszont nem, hiszen ekkor még nem tudtuk, hogy ki jöhet onnan vissza.

Az az érzésem, hogy erre a szigetre jobb hamarabb kerülni, mint később.

Megérkezett Máté is, az utolsó holtként, aki óriási csalódásként élte meg, hogy Rózsa így kibabrált vele. Ez pedig igazából teljesen érthető, a helyében én is csak tőle nem számítottam volna ilyesmire. Így megy ez.

Nem töltött sok időt a többiekkel, ugyanis nem sokkal később érkezett a végső párbaj, aminek a győztese visszakerülhet a Guazabara törzsbe. Ez pedig egy inkább állóképességre építő feladat volt, ami szerintem korrekt. Nem gondoltam azt, hogy négyük közül bárki is hatalmas hátrányban lenne, mert mondjuk gyengén úszik, nem elég magas, túl gyenge, stb.

A lényege az volt, hogy középen volt egy ránézésre kb. két méteres oszlop, aminek a tetején egy totem figura volt (tippre rögzítve). Az oszlop körül nyolc cölöp volt, amikre rá kellett állniuk a játékosoknak, majd rátenniük egyik kezüket a figurára. Aki a legtovább bírta rajta tartani, az nyert.

Először Máté, majd Alexa engedte el, én pedig itt arra gondoltam, hogy milyen jó ötlet is volt bent tartania Daninak Sabirát, hiszen ha nem tesz így, akkor már most nyert volna. Ám végül kiderült, hogy nem számított, mert Sabira elengedte. Vagyis Dani nyerte meg a Holtak-szigetét, ő térhetett vissza a kékekhez.

Elsőként estél ki a Guazabara törzsből, és most utolsóként visszatérsz.

A párbaj alatt a három döntős lányhoz, pedig a korábbi évadokhoz hasonlóan kiutaztatták az egyik szerettüket, akivel néhány óráig beszélgethettek. Rózsához a párja, Zsófihoz az apukája, Juliskához pedig szintén a párja ment el. Igazából itt csak utóbbira térnék ki annyiban, hogy a fickónak kellemetlen lehet ezt majd visszanézni, mert azt nem lehet semmi majd hallgatni, hogy a külön kamerás interjúban Juliska közölte, hogy hát igazából nem őt szereti, hanem a volt férjét. Hű.

Miután a vendégek elmentek, Dani visszatérhetett a táborba, ahol Rózsa és Juliska kedvesen köszöntötték, Zsófi arckifejezése pedig felbecsülhetetlen volt. Igaz, utána megnyugodott, mert úgy volt vele, hogy számára ő nem nagy ellenfél.

Majd jött a lényeg, a döntős játék, ami a jelentőségéhez mérten baromi grandiózus, összetett és látványos volt. Ugye a korábbi évadokban két verseny volt ilyenkor, egy házi, kis költségvetésű, mint mondjuk a mostani Holtak-szigetés utolsó párbaj, amin a győztes bejutott a döntőbe, aztán egy látványos a maradék három embernek, akik közül a nyertes szintén bejutott, így alakult ki a két fős döntő. Ám idén csak az egy látványos játékot tartották meg, ami miatt az első kettő helyezett jutott tovább a döntőbe.

Ez már inkább volt erőnléti és ügyességi feladat, úgyhogy várható volt, hogy Zsófinak feküdni fog az egész. Amúgy nem próbálom meg leírni, mert túl hosszú lenne. Lényeg az, hogy több szakaszból állt, de Rózsa annyira lemaradt már az elején, hogy esélye sem volt még a harmadik helyre sem. Bezzeg, ha Zsófit szavazták volna ki Máté helyett, akkor lehet másképpen alakult volna. Így megy ez.

A verseny javarészt Dani és Zsófi párharca volt, szorosan követték egymást, Juliska pedig hol nagyon lemaradt, hol nagyobb felzárkózott. A játék utolsó szakaszán fel kellett mászni egy toronyba, a játékosoknál lévő bambuszcsőből elővenni a füstbombát, majd begyújtani azt. Ha meggyulladt, akkor végzett az adott ember.

– Akkor gyere le érte!
– Hát de miért?!

Zsófi ért fel először, aki kihúzta a zárat a csőből és várt a csodára. Az ilyen feladatok előtt, ahogyan azt már korábban is írtam, nem csak elmagyarázzák a játékszabályokat, hanem a nemzetközi segítők be is mutatják, mit és hogyan kell majd csinálni. Ennek fényében számomra érthetetlen, hogy Zsófi miért hagyta ott abba, ahelyett, hogy begyújtsa a füstbombát. De nem ez a pláne, hanem amint kihúzta a zárat, a bomba leesett a toronyból. Ment és a kiabálás Joe-val, de le kellett menni érte, nem volt apelláta.

Emiatt Dani nyerte meg, mert eleve csak néhány másodperccel maradt le Zsófitól, viszont így simán behozta, lévén ő tudta, hogyan kell begyújtani a csőbombát. Az egészben az volt az izgalmas, hogy mivel le kellet mászni Zsófinak, ezért Juliska beérte őt és szinte fej-fej mellett haladtak felfelé a toronyba. Ám végül Zsófi gyújtotta be másodiknak, vagyis Dani-Zsófi döntő lett a vége.

A táborba visszatérve az előző évadok szokásához igazodva nekik is el kellett bontani a tábort, majd felgyújtaniuk, amit csak lehet. Közben Zsófi megjegyezte a kamerának, hogy szerinte van esélye Dani ellen, én pedig úgy éreztem, hogy más valóságokban létezhetünk, mert úgy voltam vele, hogy szerintem neki maximum Sabira ellen lenne reális esélye, mert csak őt utálták többen nála is. Na jó, talán még Rózsa ellen is lett volna.

Végezetül elérkezett a döntő törzsi tanács, amin minden múlik. Számomra megdöbbentő, hogy a volt a játékosok mennyire másképpen néznek ki a civilizációba való visszatérés után. Többen mintha nem is ugyanazok lennének.

Mielőtt megjöttek a döntősök, Joe még kérdezgette a kiesetteket dolgokról, de csak kettőt emelnék ki. Az egyik, hogy Bálint még mindig ugyanolyan nagyképű, mint volt. Ő azt tanulta ebből a játékból, amit Zsófi is, hogy a világgal van a baj, nem vele. A másik az, hogy Sabirát továbbra sem kedvelik, ha ő válaszolt, abba folyton belekérdeztek a többiek, illetve felhívták a figyelmét, ha esetleg kihagyott valamit a történeteiből.

Nekem nagyon szürke kis egér voltál.

Ezekkel a tanácsokkal általában az a baj, hogy az amerikaival ellentétben, a kiesett játékosok nincsenek jelen a törzsi tanácsokon. Vagyis abból tudnak „dolgozni”, amit átéltek, a kiesésük után meg csak annyit tudnak, amit a többiektől hallanak. Így viszont egy-két játékoson kívül mindenki arra szokott szavazni, akivel hosszabb ideig volt összezárva a játékban vagy éppen többet beszélgettek. A Holtak-szigete többek között ezért fúrja meg a műsort, hiszen ott úgy lehet „barátkozni”, hogy nem kell átverni senkit. Ott nincs tanács, csak a feladatok, magyarul felesleges ravaszkodni, csak a teljesítmény számít.

Ezért aki hosszabb ideig ott volt (ahogy ugye idén Dani), annak rengeteg lehetősége van elsimítani a korábbi nézeteltéréseket, megismertetni magát azokkal, akikkel esetleg nem volt jóban, és a többi. Az pedig, aki az egyesült törzsből jut tovább, megszívta, mert akiket ő kiszavazott, azokkal nem találkozik többé a döntőig. Pár mondatban pedig nehéz szemléletet formálni. Persze az is igaz, hogy az idei évadban ez Zsófi volt, akinek az a hitvallása, hogy nem ő volt bunkó, hanem a többiek ismerték félre. Oké.

Dani ellenben élt a helyzete adta lehetőséggel, és formálta is az emberek véleményét, amennyire csak tudta. Tippre Sabirát is emiatt tartotta bent, hogy majd ezért rá szavaz. Kíváncsi vagyok-e, hogy ő is csak most tudta-e meg, hogy kár volt, mert nem jött össze.

A kérdések egyébként záporoztak, ezekből pedig szokás szerint bántóan keveset láttunk, helyette azzal töltötték ki az időt, hogyha egyes kérdéseknél bejátszották nekünk az erre vonatkozó videóanyagot a műsorból. Dani egész korrekten megválaszolta őket, Bálinttal szemben még némi élcelődésre is futotta. Az ő válaszai egyenesek voltak, főleg azért, mert ha felróttak neki valamit, azt elismerte. Például az, hogy Alexát kényelmetlen helyzetbe hozta azzal, hogy Sabirát benntartatta. Ez érett hozzáállás volt.

Na de Zsófi… Ha neki hánytak a szemére valamit, arra az volt a válasz, hogy nem volt válasz. Addig terelt, míg azt hozta ki belőle, hogy a kérdező a balfék (lásd Nilton). Ez azért is volt különösen bosszantó, mert egyrészt eleve sejteni lehetett, hogy hazudik, másrészt a bejátszott anyagban láthattuk is, hogy valóban így van (plusz Sabira is bekiabálta, ha így volt). Erre pedig a legjobb kifejezés talán a gyerekes hozzáállás. Rájuk jellemző inkább a terelés, ahelyett, hogy bevallanák, amit tettek.

Ha én nem tettem ellened semmit, hogyha én nem dobálgattam fel a nevedet, hogy jutottál mégis arra a gondolatra, hogy felírod a nevem?

A meglepő az volt, hogy nem lett egyértelmű a szavazás. A harmadik évadtól kezdve mindig döntetlennel végződik a döntő tanács, és mindig párbajra került sor. Az egyetlen változó a jutalom, mert míg a harmadik évadban a nyertes kapott egy plusz szavazatot, a negyedikben elvehette valakiét. Ebben az ötödikben pedig aki nyert, az vitte a fődíjat, nem volt bűvészkedés a szavazatokkal.

Szóval a szavazás döntetlennel végződött, amiben nekem Alexa és Evelin volt csak meglepetés. Előbbi meglepően éretten állt hozzá a helyzethez és mindezt belátva Danira voksolt, míg utóbbi leragadt az egész műsorban hangoztatott „nők mindenek felett” szólanál, úgyhogy Zsófit választotta.

Hozzáteszem az, hogy minden évadban pont az utolsó szavazat lesz mindig a döntő, szintúgy kiszámíthatóvá teszi a műsort. Hiába húzott el Dani 4:1-re, egyrészt túl sok műsoridő volt még hátra ahhoz, hogy eldőljön, másrészt a korábbi évados tapasztalatokból kiindulva sejthető volt, hogy szoros lesz, mert abban van a „dráma”.

Tehát Dani kapott ötöt (Rózsa, Nilton, Alexa, Máté, Catherine) és Zsófi is ötöt (Kabát, Bálint, Evelin, Juliska, Sabira). Természetesen Sabiráé volt az utolsó, mindent eldöntő szavazat, mert ő mindkét játékossal jóban volt és emiatt nem lehettünk biztosak benne, hogyan dönt. Hát micsoda véletlen ez is!

Indokolatlan kérdés az, hogy ki érdemli meg jobban a fődíjat. Aki idáig eljutott, teljesen mindegy, hogy hogyan, az megérdemli.

Vagyis visszatérő elemként ismét párbaj következett. Ezúttal viszont nem ismételték meg a tavalyi építőtornyos fiaskót, amin az életünket is eluntuk mi, nézők, helyette egy gyorsabban kivitelezhetőt választottak. Mindenkinek volt egy üstje, amiben tüzet kellett rakni. Ha az sikerült, akkor el kellett égetnie az üst fölött kifeszített kötelet. Akinek előbb elszakadt, az nyert.

Baromi sokat kínlódtak a tűzgyújtóval mindketten, végül Daninak sikerült meggyújtania. Ekkor hangzott el az első, ebben az összefoglalóban olvasható idézet is, ugyanis Zsófi közölte Joe-val, hogy vérzik a keze, úgyhogy álljanak le. Joe pedig nemes egyszerűséggel visszakérdezett, hogy mégis hogyan kellene leállítania Dani tüzét? Egyszerűen hihetetlen volt, az utolsó pillanatig nyújtja azt a stílust, ami miatt annyian ki nem állhatták. Kabát és Evelin a kamerának azt mondták, azért is szavaznak rá, mert alázatosan állt a játékokhoz. Erre gondolhattak? Hogyha a másik nyerésben van, akkor inkább leállíttatná a műsort?

Nincsenek kifogások, ez a Survivor!

Végül Dani kötele elszakadt, az ötödik évadot ő nyerte meg! Megint döntetlen volt, megint párbaj, és megint egy Holtak-szigetéről visszatért játékos. Szomorú ez a tendencia, függetlenül attól, hogy igazából én Danit is bírtam, nem ő volt a favoritom, de ettől függetlenül szimpatikus volt ő is. Zsófi ellen meg pláne.

És, hogy hogyan tovább? Azt már tudjuk, hogy lesz hatodik évad, azt viszont nem, hogy mikor, most ugyanis közvetlenül a finálé után nem jött a „jelentkezz te is” promó, ahogyan az a korábbi szezonok esetében. Persze azoknál sem volt soha időpont, de mégis azt sugallta, hogy már készülnek rá. Ezúttal ez elmaradt (talán a gyengébb nézettség miatt nem éves ciklusban gondolkodnak), de én bízom benne, hogy lesz jövőre is, mert a gyerekbetegségei ellenére a műsorban van fantázia.

Ne feledjétek, egy szavazásra még visszatérünk, és ha megjön hozzá a kedvem, akkor akár egy évados összegzésre is.

27 hozzászólás Ne habozz!

MsVaricelle - 2021. 10. 18. 17:49

én elégedett vagyok a győztes személyével, mondjuk a szememben egyik döntős sem igazán érdemelte volna meg a győzelmet, hiszen ki lettek szavazva korábban, de Dani jobban megérdemelte. szerintem ő végig tudatosan játszott és nyíltan kiállt amellett hogy taktikázik és ezzel nincs is semmi baj. azt hiszem Zsófinak jobban fáj így a vereség mintha simán szavazatokkal bukta volna el.

nekem ez volt az első magyar Survivor évadom, így leírom mi tetszett és mi nem :

jó volt:
– sok játékost megszerettem, szerintem kifejezetten jó és szórakoztató volt a casting, én Niltonon mindig nagyon jól tudtam szórakozni, de értékelem, hogy voltak olyan emberek akik főleg a közepe felé de elkezdták játszani a játékot (Sabira, Rózsa, Dani)
– jók voltak az előnyök, csak kár hogy a játék elejére koncentrálódtak
– játékok is igényesek voltak

ami nem volt jó:
– Joes és az egész rosszul hangsúlyozott műsorvezetése és banális kérdései
– az egy adásban elhangzó “harcos”-ok száma
– random kiadott előnyök és amulettek
– a játék elején a sok kutyapicsázás, szerencsére ebből kevesebb lett
– kiesett játkosok visszahozása
– az olyan játékosok akik meg vannak sértődve ha valaki hazudik a játékban és ne legyen már a taktika szitokszó, könyörgöm!
– végső törzsi tanácson nem kellenek a kettővel ezelőtti adásból bevágások, inkább több kérdést látnék

A holtak szigete nekem ambivalens, mert szerintem egy jó aspektust ad a játéknak, de emellé kellene ellensúlyozásként a már kiesettek minden törzsi tanácson való részvétele, hogy ne csak a holtaki bandázás miatt tudjanak valakire szavazni a döntőben (ez a posztban is ki van fejtve)

Észrevettétek mennyire átment a Való Világ szleng a Survivorbe is? Folyamatosan ilyeneket mondtak a játékosok hogy “majd ha rádrakom” (gondolom a nem létező jelet) , meg “ha majd kimegyünk innen” (ennél kijebb már nem nagyon tudsz menni, a szabad ég alatt vagy egy óceáni szigeten)

Az évadhoz meg még annyit, hogy Rózsának be kellett volna húzni a csőbe Zsófit és átverni a Mátéra szavazással majd őt kiszavazni (bár gondolom inkánn kalkulált úgy hogy valszeg Zsófi jön vissza a holtakról)

Critica007 - 2021. 10. 18. 19:50

Nekem az előzőekhez képest kisebb csalódás volt ez az évad, ami miatt nem tudom az alkotókat hibáztatni, mivel a pandémia nem kis kihívások elé állíthatta őket. A több feladás miatt is “furcsa” döntéseket kellett hozniuk.

Ami miatt jár a comment:com-os f***korbács, az a sok direkt belenyúlás a játék menetébe.

A jövőbe nézve pedig bízom benne, hogy egyre több játékos kezd el valóban taktikázni és játszani. A celebek részemről jöhetnek megint, de ne külön csapatként kezdve.

Scat-nek pedig hatalmas respect ismételten! Nagyon szépen köszönöm az élményt, amit írásaival adott nekem/nekünk!

Alt - 2021. 10. 18. 20:00

Köszönjük az összefoglalókat. Jó volt ezeket olvasni és örülök, hogy Dani nyert, bár titkon Nilton volt a favoritom. Aki kíváncsi RTL Most-on van egy 7 részes “tisztítótűz” című kibeszélő műsor, ahol a játékosok a sérelmeiket próbálják kibeszélni, akikkel konfliktusuk volt.

Egyébként az elején Joe nagyon zavaró és erőltetett volt műsorvezetőként, gondolom azért ő is izgult, de pár nap után ő is oldódott, majd simán “verte” Istenes Bencét. Persze lehetne még lazább, viszont a szerkesztői utasítás elég szigorú ebből a szempontból (szerintem).

PKitty - 2021. 10. 18. 20:07

Köszönjük a színvonalas írásokat, Scat. Felüdülés volt olvasni. Főleg miután az ember eltéved, mondjuk a survivor facebook komment szekciójában :D
Szerintem jó volt, hogy nem szavazatokkal dőlt el a vége, így is megy a találgatás, hogy kinek a gyújtósa volt direkt vízesebb.
Sajnálom, hogy Rózsának nem sikerült jobban az elődöntő. A többi lánnyal ellentétben szerintem ő volt az aki okosan taktikázott és habár megindokolta a döntéseit, sosem próbálta agyon mosdatni magát (Szabira pl. a kettős mércéjével nekem nagyon ellenszenves lett).
Máté és Nilton karaktere volt számomra nagyon kedvelhető. Egyikük sem volt tökéletes Survivor játékos, de a maguk módján jó meglátásaik voltak és nem hagyták magukat (szegény Nilton miket kapott néha, rossz volt nézni).
Végül, de nem utolsó sorban, örülök, hogy Dani nyerte. Szerintem szép történet az övé. A tűz mellett ülő csendes sráctól a ládahúzásig és a Bálintnak visszavágásig hosszú út vezetett. Látványos fejlődésen ment keresztül, amit Zsófiról pl nem tudnék elmondani. Ebből a szempontból még Alexet is kiemelném, le a kalappal a teljesítménye előtt, ő is rendesen átlépett a határain.
A szavazást várom és az utolsó összegző írást is támogatom!
UI: nem terveztek esetleg Danival interjút? Szívesen olvasnék normális kérdésekre normális válaszokat a témában:D

Scat - 2021. 10. 18. 20:44

Először is köszönöm, örülök, hogy élveztétek az összefoglalókat :)
(bár ebben az utolsóban jó pár elütés és hiba maradt)

“Észrevettétek mennyire átment a Való Világ szleng a Survivorbe is?”

Ez nekem is feltűnt már az elején, de igazából a magyar realityk között az talán a legmarkánsabb és a legismertebb. Gyakran van új évada, hónapokig tart és bizonyos részletei önálló éetre kelnek a neten. Szóval valahol érthető, hogy azok a kifejezések honosodtak meg, amiket ott használnak.

“RTL Most-on van egy 7 részes “tisztítótűz” című kibeszélő műsor”

Az első részét megnéztem, de igazából csak végignarrálták azt, ami a képernyőn történt. Semmi plusz nem volt benne. Lehet a többi része már más, de ez elvette a kedvemet tőle, mert minek nézném 25 percig azt, hogy elmondják a játékosok mi történik a képernyőn mikor én azt már láttam a műsorban is?

Joe vlogjai voltak érdekesek, de azokból is csak a második, a negyedik, meg az utolsó része, a többi csak sallang, ami engem hidegen hagyott.

“nem terveztek esetleg Danival interjút?”

Én szívesen kérdeznék tőle rengeteg mindent, de egyrészt nem hiszem, hogy volna ilyesmire ideje az utazós vlogja mellett, másrészt anno a kommentemet benyelte a youtube, úgyhogy ott is elengedtem a dolgot.

Shannen - 2021. 10. 18. 20:53

Egy percet nem láttam sem a mostani évadból, sem a korábbi magyar évadokból, viszont jó régen lelkesen követtem az amerikai szezonokat.

Idén viszont elkezdtem olvasni ezeket az összefoglalókat, mert kíváncsi voltam, hogy milyen egy magyar Survivor, de mivel se tévém nincs, se extra effortot nem voltam hajlandó tenni azért, hogy megtekintsem ezt a sok epizódot (amire amúgy időm se lenne), így maradt a szöveges összefoglaló.

És hát Scat, le a kalappal és hatalmas köszönet, nekem abszolút átjött így is minden, kifejezetten élveztem a saját szemszögedből értékelt fordulatokat, vitákat, emberi viselkedéseket. Nagyon szórakoztatóak voltak pl. az ide-odaszúrásaid, jókat derültem ezeken. És a játék lényegi részei is abszolút összeálltak a fejemben, tök jól követhető volt, nekem is meg voltak így a favoritjaim és a kevésbé kedvelt karaktereim.

Azzal is egyetértek, hogy ez a Holtak szigete nagyon nem jó ötlet, a lényegét veszti el a játék azzal, hogy olyan nyer, sőt ugye döntőznek is, akik már kiestek korábban. Meg hát ezek a készítői belenyúlásokis kritikán aluliak.

Mindenestre, ha majd újra képernyőre kerül, akkor remélem megint fogsz ilyen beszámolókat írni, én tényleg élvezettel olvastam őket. :)

Scat - 2021. 10. 18. 21:11

“nekem abszolút átjött így is minden”

Komolyan? Régóta kíváncsi voltam már rá, hogy nem nézőként értelmezhető-e egyáltalán, amiket írok, de ezek szerint igen :)

“remélem megint fogsz ilyen beszámolókat írni”

Már pár hete említettem winnie-nek, hogy a következő évadát is vinném, ha majd indul :D

Never - 2021. 10. 18. 21:15

viccesnek tartom hogy Niltonrol nem tudtunk meg semmit sem mert alig beszélt valakivel kozben az ö szavazata mozgatta az egész játekot az elejetol a végeig. Nem volt jo jatekokban, veszekedni sem tudott de mégis sikerult eljutnia a vége felé. Respekt

Sabira a másik olyan játekos akirol sosem derul ki hogy valojában ki is ö. Olvastam az Instagramos balhéjarol.. hat izé, maradjunk anyiban nagyon sok arca van. Szerintem nem volt öszinte kapcsolata sem Danival sem Zsofival, egyszeruen manipulált mindenkit csak azért hogy eljuson a végeig

Máte, Dani es Rozsa jo jatekosok voltak. Tetszett a civil vs. celeb téma is, lehetne a jovoben is

Never - 2021. 10. 18. 21:20

btw: szerintem Zsofi tehet arrol hogy a nézetseg nem volt tul jo. Egyszeruen anyira idegesito ez a csaj hogy voltak olyan részek amiket nem bírtam végignézni. Vannak ilyen emberek de minden nap nyomni a süket dumát az már tényleg durva még így 50 percbe foglalva is. Anno Feri volt ilyen 2017ben de o legalabb nem ment bele minden veszekedésbe es volt egy tolerálhato stílusa

Sydneyke - 2021. 10. 18. 22:25

Szeretnénk Dani interjút olvasni!
Hozzátok össze please! 🙏🏼

Gordon - 2021. 10. 19. 05:22

Nohát…

Ez volt az első (valószínűleg az egyetlen, mert csak bepróbálni szerettem volna) Survivor amit megnéztem. Nem tudom hogyan készítik, nem tudom mi a trend, nem tudom a külföldiek milyenek, szóval abszolút tájékozatlan vagyok.

Ami tetszett:
– Alexa kitartása. Szerintem igazán ő az aki példát mutatott mind kitartásból, mind emberségből. Néhol kicsit naivan ugyan, de szerintem végig magát adta és őszinte volt (ami szerintem ebben a típusú játékban nem kifizetődő)
– Zsófi genyósága. Kövezzetek meg, nem tudom milyen volt a Lávájlendben, de szerintem ez szándékos volt. Persze van a csajban egy kis überállesz, de rá is tett jócskán.

Akiket nem szerettem:
– A gyíkevő(nem emlékszem a nevére annyira jelentéktelen volt) csávó. Mekkora arccal mondta már az elején, hogy “kinyírjuk a celebeket”…Aztán legyűrte az éhség..
– Sabira. Jujj. Szóval ez a hölgy tényleg ennyire buta? Egy értelmes érvelése sem volt, csak replikázott összefüggéstelen vádakkal és logikátlan védekezésekkel.

A többiek:
– Evelynről akkor sem hiszem el, hogy Franciaországban művelődött, ha bemutatja a Sorbonne-ról szerzett diplomáját. Brutálisan lusta volt.
– Nilton. A faék. Ráadásul mennyire gyenge volt már a játékokban. Főleg a hidasban idegesített. Végig Lewis HaNiltonnak hívtam… :-)
– Máté. Játszotta a naivát végig. Kicsit idegesítő volt.
– Rózsa. Végig jó döntések, kivéve az utolsó. Ott szerintem is Zsófit kellett volna kiszavaznia.
– Juliska aranyos volt, de a nem oszt nem szoroz kategória.
– Daniról az elején már azt gondoltam neki kellene nyernie. Furcsállottam viszont, hogy Alex kétszer is megverte karral, de az utolsó támasztós szituban nem “savasodott”… Valaki mondja már meg, hogy tényleg ennyire nehezebb (könnyebb) támasztani valamit, mint magasba tartani, vagy lógni egy darab bambuszkilincsen (vagy mifene volt az)!
– Bálint egy beképzelt majom.
– Dederick lányka Cuki volt, de semmi több.
– Kabát nekem Niltonnal egy szinten volt. (“Itt állunk a Velencei-tónál, a Tihanyi-félszigettel szemben…”

Kérdés: Tibi nem hagyhatta el az elején a szerződés miatt a produkciót? Vagy igen, de a történtek ellenére tényleg igaz lehetett, hogy tovább akart menni?

Összességében szerettem a Survivort, de nem evett a fene a részek végén, mikor lesz már másnap este, hogy tovább nézhessem. Az elején írtam, hogy valószínűleg nem nézek többet. De egy külföldit talán igen. A millió évad közül mondanátok egy nagyon kiemelkedőt, amit ajánlanátok?

Hát “röviden” ennyi lett volna. Persze tudnék még a karakterekről értekezni, de nem rablom az időtöket.

Köszönöm.

Clarei - 2021. 10. 19. 13:59

Kommentek között Rózsa utalt arra, hogy belenyúltak a játékba és igazából Zsófit akarta kitenni, nem Mátét, de “nem lehetett”. Ez vajon tényleg így van?

Scat - 2021. 10. 19. 14:29

Zsófival kapcsolatban annyi mindent lehet már olvasni, hogy ki tudja mi az igazság.

Én újabban abba botlottam bele, hogy őt külön étkeztette a stáb, lévén másfél órákra elszokott vonulni meditálni és közben oldották ezt meg.

damien. - 2021. 10. 19. 14:53

Gordon: Az amerikaibol en a 16. evadot (Micronesia asszem) ajanlaman neked, az valami nagyon jo evad volt, orok kedvenc nekem.

PKitty - 2021. 10. 19. 16:54

Gordon

Nekem a vállam szokott kiugrani és nagyon nem mindegy, hogy milyen mozdulatsort csinálok milyen szögben stb. Daninál mintha a fej felett tartás lett volna a kritikus. De azt is el tudom képzelni, hogy a ládahúzás után valami átkattant benne. Mentálisan mindenképp.
Ráadásul az oszloptartásnál látszott, hogy tudatosan váltogatja a kéztartást, az is lehetett a kulcs.

winnie - 2021. 10. 19. 19:48

itt van egy survivor évad ajánlós posztunk sok kommentettel: https://www.sorozatjunkie.hu/2010/03/24/survivor-kerdes-2/

a mostani ausztrált vagy delafrikait eléggé dicsérték. persze az amerikai 16 remek, de az félig all star, fana vs favorites, bar ha valaki csak egyet néz, az, vagy a teljes all star 20-as, vagy a full gyozteses 40-es, mind jo ajanlas lehet.

wittmanka - 2021. 10. 19. 20:58

Köszönet a részletes beszámolókért, bár végig néztem az adásokat a TV-ben vagy a neten, de mindig jó volt utólag átolvasni mi minden történt.

Az USA verzión keresztül kedveltem meg a műsort, kb. 15 évadot láttam, a 6-20 közöttieket. Ezek alapján eddig szerintem ez volt a legjobb a magyar évadok közül. Sok fordulat volt benne, így kiszámíthatatlan helyzetek alakultak ki, a szövetségeket újra kellett szervezni, taktikázni hogy az ember bent maradjon. Ennek az évadnak az alapján talán a nézők kezdik majd nálunk is megtanulni, megérteni, hogy miről kell szóljon a Survivor. Nyilván nem megy még a játék tökéletesen, de ez az évad már egy jó kiindulópont lesz.

Nekem különösen tetszett Rózsa és Máté játéka és szövetsége, Sabira és Juliska sem volt rossz. Danit jobb lett volna jobban megismeri a törzsben, szerintem nagyon izgalmas lett volna nézni, hogy hogy hogyan és kivel szövetkezik. Kabát sajnos elég gyenge taktikus, nem értette azt, amit az elején meg kellett volna értenie. (Hasznára vált volna a Danival kötött szövetség, úgy ahogy Máténak a Rózsával kötött. Még akkor is, ha a puzzle miatt esett ki.)

Az USA verzióra gondolva valóban hiányzik az, hogy a kiesettek végigülik a törzsi tanácsokat! Ezt be kellene hozni a játékba, mert fontos. A másik, hogy rém ciki hogy megint döntetlen lett a vége. Az USA verzióban ilyen nem volt és igyekeznek elkerülni! Amíg 2 döntős volt, addig mindig páratlan volt a tanács tagjainak száma (kivéve az első évadokat), utána pedig bevezették azt, hogy 3 fő megy törzsi tanácsra a végén, nem 2 fő, mert így ki lehet küszöbölni a döntetlent és azt is, hogy valaki úgy taktikázzon, hogy egy ellenszenves játékossal menetel végig a döntőig, ahol majd rá szavaznak (az ellenszenves erős játékos meg kiesik).

Végül azt is meg kellene honosítani, hogy az utolsó törzsi tanácson nem olvassák fel a szavazatokat, hanem a műsor legvégén szerveznek egy show-t, amelyre mindenki elmegy plusz szülők és barátok is, és élőben olvassák fel, ki hány szavazatot kapott. Akkor nem történhet meg az, hogy egy idióta kiszivárogtatja hogy ki nyer! Amíg a műsor adásba nem kerül és nem megy le az utolsó rész a törzsi tanáccsal, addig csak pár bennfentes tudja ki nyert, még a játékosok sem! És pont ezért lényeges, hogy a végét úgy kell megszervezni, hogy ne lehessen döntetlen a végén. Hogy ne kelljen élő adásban párbajozni.

Remélem a magyar verzió fog még javulni!
Még egy, amit már valaki előttem is jelzett: ha legközelebb lesznek megint civilek és celebek, már az elején meg kellene keverni őket.

Ben11 - 2021. 10. 20. 06:38

Scat – 2021. 10. 19. 14:29

Ami fura volt, hogy mindenkin latszott, hogy fogyott (jó,Juliskán nem,de rajta nem is volt felesleg), addig a kis töltöttgalambról egy deka nem jött le.

Gordon - 2021. 10. 20. 13:01

damien, winnie köszönöm! Mindenképpen megnézem valamelyiket.

PKitty:

Tegnap kipróbáltam mindkettőt. Vettem egy kókuszt, csak ezért. :-) Totemet nem vettem…. -) Azt farönkkel oldottam meg.

Nem sokáig bírtam egyiket sem ezt elárulom, de időt nem mondok. :-) Ami érdekelt a különbség karban. Nos valamiért a támasztásnál nekem hamarabb és jóval intenzívebben kezdett el zsibbadni de piszkosul a karom, mint a kókusztartásnál. Utóbbinál később jött és nem annyira volt intenzív. Szóval kutya se tudja…
De azért érdekes volt.

Fat Dave - 2021. 10. 20. 15:41

Sziasztok! Nem szeretném bő lére ereszteni, csak szeretném mindenkinek megköszönni itt a kulturált stílust akár velem akár a többiekkel illetve a műsorral kapcsolatban.Kiemelkedő a nivó itt a Facebookhoz meg az egyéb fórumokhoz képest. És természetesen Scat-nek az írásokat, nagyon színvonalas volt és elég sok dolgot meglepően jól átlátott. Amennyiben van igény interjúra, keress meg e-mailen, nagyon régóta szeretem a junkie-t, kb a Lost-os idők óta követem a blogot, szóval én is valahol egy fan vagyok itt :)

vreedgess - 2021. 10. 20. 17:54

elkezdtem saját magamnak lefordítani az eredeti survivort deepl fordító programmal
nem a legjobb,de szerintem lehet mindent érteni

ide fogom feltölteni: https://mega.nz/fm/GaYBGYwQ

pity - 2021. 10. 21. 16:29

@vreedgess: Előre is nagyon köszönöm!

vreedgess - 2021. 10. 22. 07:06

az előző link nem jó

elkezdtem saját magamnak lefordítani az eredeti survivort deepl fordító programmal
nem a legjobb,de szerintem mindent lehet érteni

ide fogom majd feltölteni
https://mega.nz/folder/SGpS3bRT#Nw29EtCi5n0z7wF-4bzgKg

ehhez van a felirat
https://ncore.pro/torrents.php?action=details&id=1166613#comments

joe - 2021. 10. 23. 06:50

Az előző írásokhoz reagálva zavart téged az h a celebek összefogtak a civilek ellen miközbe a civilek ugyanezt csinálták. egymás után rakták ki a celebeket ez kettős mérce. a celebek nem tehetnek róla h ennyivel jobbak voltak a játékokban

Mikilós - 2021. 10. 23. 10:22

Nekem ez az évad gyengére sikeredett. Nem volt olyan játékos akiért izgulni lehetett. Zsófit én még az elején sajnáltam, hogy folyton bántják, de mikor már volt sz összeolvadás, meg kinyílt a csipája ellenszenvesség vált. Nagyon idegesített amit leművelt, főleg a végén, mert vérzik a keze álljunk le. Nah neee

Annak viszont örülök, hogy civil nyerte meg. Az is zavart, hogy pl. Zsófi meg Rózsa folyton mondták, hogy mennyit küzdöttek, hogy itt legyenek, meg meglepetett hogy nem hozták fel nekik azt, hogy ők igazából kiestek, és ha úgy lett volna ha Gábor és Tibor nem adja fel, akkor ők rég otthon lennének és talán Juliska és Dani párbaj lett volna, ami sztem sokkal sportszerűbb lett volna. Jah… Juliska, az furcséltam, hogy a végső játékon nem volt bejátszás, hogy Juliska mit érzel, majdnem megnyerted. Mert azért majdnem bejutott, erre meg snitt és már visszatért a két játékos a szigetre.

Az évad nekem 6-7/10
Remélem, hogy a következő évad nem lesz celebes, hanem visszatérnek a régi formátumra és a Holtak-szigetét is már hanyalgolhatnák, mert a játékosoknak sem okozz már meglepetést, mert sztem pont ez a lényege, hogy ne tudjanak arról, hogyha kiesnek akkor még nincs vége.

totoro - 2021. 10. 23. 15:30

Csak egy apró kiegészítés. A holtak szigeteki végső párbaj erősen részrehajló volt a legmagasabb játékos felé. Aki alacsony volt, annak jóval nagyobb szögben kellett meghajolnia, hogy a középső oszlopra támaszkodjon, így a testsúlyának sokkal nagyobb részét tartotta. Dani szimplán csak állt, alig kellett előrehajolnia, a vállát, a teste felső részét alig kellett terhelnie.

Scat - 2021. 10. 23. 16:11

Joe:

Ha olvastad volna az előzőkhöz írt válaszaimat, tudhatnád, hogy nem is akartam pártatlan lenni. Nem egy bíró vagyok, hogy objektív legyek, hanem egy néző, akinek van ami tetszik, van ami nem. Értem én, hogy ez fáj neked, de kit érdekel?

Hozzáteszem sokra mentek azzal, hogy ügyesek voltak a játékokban. Ha nem lett volna Juliska varázsamulettje, akkor Máté jutott volna közülük a legtovább, pedig ő nem volt ügyes a feladatokban. Nem csak az erő számít.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz