login |

Az idei (majdnem valódi) Arrowverse-crossover

2021. 10. 19. 17:50 - Írta: Necridus

3 hozzászólás | kategória: kritika, , , , , ,

Az Arrowverse-től megszokhattuk, hogy minden évben crossoverekkel örvendezteti meg rajongóit, azonban ez idén a járványhelyzet miatt elmaradt (egyébként Superman & Lois és Batwoman közt lett volna), de azért igyekeztek összekapcsolni a sorozataikat idén is.

Az univerzumindító Arrow egyik nagyágyúja, David Ramsey (John Diggle) kapta meg a lehetőséget, hogy ne csak rendezzen több epizódot, de szerepeljen is több epizódjában. Hogy ez hogyan sikerült, az azért már egy más kérdés, mert van benne egy apróbb csavar, ami miatt mégis kimarad az egyik sorozat, illetve az Arrow végén talált zöld gyűrű valami története sem úgy folytatódott, ahogy azt vártuk.

A tovább mögött emlékezzünk meg spoileresen arról, hogyan tartotta fenn idén a látszatot az Arrowverse, miszerint ez még mindig egy koherens univerzum.

Elismerem, nem volt könnyű a készítőknek, hiszen eléggé szétesett menetrenddel kellett dolgozniuk (a Supergirl ugye még mindig megy, de van, amitől már elbúcsúztunk nyár elején), így nem merték bevállalni a nagyobb crossovereket – ezen okból sem került említésre Supergirl a Superman & Loisban vagy fordítva.

David Ramsey azonban már a szezon előtt elújságolta, hogy nemcsak rendezhet idén több epizódot is (Legends Of Tomorrow: Stressed Western, Superman & Lois: Man of Steel, Supegirl: Blind Spot), de szerepet is kap (szinte) mindegyik sorozatban, ahol továbbviheti John Diggle sztoriját. Akik látták az Arrow utolsó pillanatait, azok tudják, hogy egy világító, zöld tárgy zuhant le az égből Dig mellé, amit utólag meg is erősítettek, hogy az bizony a Zöld Lámpás gyűrű volt.

Ennek tudatában jogosan lelkesedhettek a rajongók: végre megjelenik az Arrowverse Green Lantern-je! De sajnos hiába, ugyanis annak ellenére, hogy ötször is megjelent a színész a kamerák előtt, nem kapott az ő karaktere igazán hangsúlyt, inkább csak érzelmi támaszt jelentett legtöbbször.

A Black Lightning-ban nem jelent meg, ahogy a Stargirl-ben sem (és nem is fog, bár ugye az még kérdéses, hogy ez a sorozat mennyire Arrowverse), a LoT-ban pedig nem John Diggle-ként szerepelt, így “csak” négyszer került képernyőre a volt szuperhős.

Először a Batwoman – 2×16-ban kapott szerepet, ugyanis Gotham-be ment, hogy a migrénjét egy ottani neurológus kezelje, ekkor találkozott Luke Fox-szal, aki éppen a mélypontra került. Dig azonnal elővette Arrow-ban is jól ismert szerepét, felkarolta Luke-ot és bölcs tanácsokkal látta el, így ő is sokat tett hozzá Batwing megszületéséhez. A Green Lantern-sztori azonban nem folytatódott, Dig mindössze néhány percet kapott, abban is Fox-ot segítette.

A következő megjelenése Ramsey-nek a LoT-ban volt (6×08), de nem Diggle-ként, így régi szerepében ismét csak a The Flash – 7×16-ban jelent meg, amikor Central City-be látogatott, hogy segítsen Barry-éknek a Godspeed-háborúban, miközben Spartanként harcolt és Barry-t is ellátta tanácsokkal. Itt már kaptunk egy kevés utalást azzal kapcsolatban, mi lett a gyűrű sorsa: Dig kijelentette, hogy ő elsősorban édesapa, nincs az a pénz, amiért elhagyná családját, hiába számítanak rá más világok, a Gotham-i orvos pedig nem talált semmi problémát.

Közben láthattuk, ahogy fizikai hatásai is vannak annak, hogy elutasította a gyűrűt. Még azt is mondta, hogy túl sokáig menekült attól, ami majdnem megölte (még flashback-ben is bemutatták az Arrow végi jelenetet!), így gondolhattuk, hogy a következő epizódban végre láthatjuk, mi is történt vele ezután. De nem!

A Superman & Lois – 1×12-ben ismét láthattuk Diggle-t, azonban még kevesebbet szerepelt, mint a Batwoman-ben, a gyűrű esetéről pedig szó sem esett. A Flash-ben Cisco által küldött eszközt vitt a csapatnak (azt eddigre már tudtuk, hogy ő ajánlotta be Cisco-t az új állásába, valamint Metropolis-ban jóban lett Kentékkel, amivel azért az univerzumos jelenséget igyekeztek tartani), itt az A.R.G.U.S.-tól érkezett egy fegyverrel, hogy segítse Superman-t és társait legyőzni a testvérét. De gyűrű sehol.

Utoljára a Supergirl – 6×12-ben kapott szerepet (idén legalábbis), amiben Kelly Olsen-t karolta fel és indította el a Guardian-né válás útján. Itt sem kapott túl sok percet, azonban az utolsó mondata alapján (“Worlds Await”) azt gondolhatjuk, hogy most már döntött a gyűrűvel kapcsolatban. Több megjelenésre pedig nem számíthatunk, ha minden igaz, így a Green Lantern-sztori még mindig sehol, ugyanis ha döntött, mi abból semmit nem láttunk – a Stargirl viszont megkapta a saját GL-verzióját.

Diggle tehát relatíve sokszor megjelent, rengeteget segített abban, hogy a hősök átjussanak az éppen előttük álló akadályon (legyen az akár nagy gonosz, vagy lelki probléma), de a beígért Zöld Lámpás-szál csak egy helyben toporgott, ráadásul eléggé szétesett – míg a Flash-ben voltak fizikai fájdalmai, a többi epizódban már nyomuk sem volt. De a színészt ebben a szerepben jó volt újra látni, ahogy mindenkit bölcs tanácsokkal lát el.

Gondolom, hogy a vírus okozta kétségek miatt nem mertek egy igazán koherens, előrehaladó történetet összerakni. De akkor ennek így mi értelme volt, azt nem tudom. Persze ne legyünk örök elégedetlenek, örüljünk annak is, amit kaptunk, a Supergirl-ben például megmutatta, hogy az összes ottani karakternél értékesebb lassan, a Batwoman-ben pedig Luke vele tudott igazán szót érteni, de például a Superman & Lois-ban semmi szükség nem volt rá.

Nem nevezhetjük ugye crossovernek ezt a néhány részt, inkább csak David Ramsey vendégszerepléseinek sorozatának, de mégis ez a legközelebbi egy minden évben érkező közös részhez. A minősége pedig remekül megmutatta, hogy áll most az univerzum: vannak kimagasló pontjai (Superman & Lois, Batwoman), és vannak egészen silány, felesleges részei (The Flash, Supergirl).

Novemberben viszont érkezik az Armageddon-esemény, ami a The Flash első öt részében kap helyet, s egész sokan visszatérnek. Az már crossovernek mondható, mindössze egy sorozatban lesz az összes epizódja.

3 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2021. 10. 19. 20:05

Atyaég! Szerepelt a LoT-ban? Nekem fel se tűnt :o :o

mSO - 2021. 10. 20. 05:00

Mom: pedig Sarah még meg is jegyezte, hogy “Dig?” – mire a fickó, akit alakított ásásként értette. :D

Mom - 2021. 10. 20. 07:10

mSO: hát ekkora nyomot hagyott bennem a dolog, látod :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz