login |

Hírszerda – Tiny Pretty Things-kasza! Angelyne 2. évad!

2021. 10. 20. 09:10 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar premier: Brutális digitális 4. évad + tévés premier: Disztópia 1. évad
 • Premier: Spreadsheet S1, Queens S1, Games People Play S2, Bubble Guppies S6, Rachel Ray’s Italian Dream Home S1, The Bachelorette S18, I Like the Way U Move S1, 1000 Years A Slave S1, Designed For Life S1, Billy Buys Brooklyn S1 + Finálé: Love Is Blind: Brazil S1, Signs of a Psychopath S3
 • Új a magyar Netflix-en: Supergirl S5
 • Magyar premier – HBO GO: 10.25 Bizonytalan (Insecure) 5. évad
 • Magyar premier – HBO GO: 10.26 Angela Black (Angela Black) 1. évad
 • Magyar premier – RTL Most+: 10.22 A tanár 4. évad
 • Magyar premier – TV2 Séf: 11.01 Hal a tortán x. évad
 • Végül nem a várt 111M, hanem 142M-s lett a Squid Games “nézettsége” a Netflix-en, ami nem a szám miatt durva, hanem azért, mert a korábbi rekord 82M volt, de még filmeknél is “csak” 99M – ekkora különbséggel nem szokás élre kerülni – itt a teljes lista az ismert sorozatos adatokkal. (A Bloomberg által a múlt héten megszerzett adatok azt mutatják, hogy a nézők 89%-a legalább egy részt megnézett, és 66%-uk 23 nap alatt le is darálta az első évadot, és összesen 1,4 milliárd órát töltöttek a sorozattal, mely egyébként ugyancsak majdnem megduplázta a korábbi rekordot.) Ez megnézési aránynak is elég komoly, főleg ebben a műfajban, de érdekes lesz megnézni majd, hogy a 2. évadra mekkorát fog esni az érdeklődés, hiszen például az ugyancsak hatalmas sikerű Lupin-nál már közel sem rohantak annyian a folytatást megnézni az első hónapban.
 • Az Ozark 4. évadjának első fele 01.21-én kerül fel a Netflix-re, és ezúttal komolyabb pánikra nincs ok, mert ez 7 részt jelent. Mármint legalább nem 10 epizódos szezont szednek szét.
 • Hivatalosan is berendelésre került 10 részre a Netflix által a To All The Boys I’ve Loved Before (itthon: A fiúknak, akiket valaha szerettem) spinoff sorozata, az XO, Kitty, ami fél órás romantikus komédia lesz Kitty (Anna Cathcart) karakterével, aki azt hiszi, hogy minden tud a szerelemről, épp ezért tiniknek keres párokat. Amikor azonban a “fél világot átutazza”, hogy távoli kapcsolatban lévő barátjával találkozzon, rádöbben, hogy a romantikus kapcsolatok sokkal bonyolultabbak akkor, ha saját szívének a jóléte a tét. A készítő Jenny Han és Sascha Rothchild.
 • Az 1. évad után kiszállt a B Positive-ból a készítő, Marco Pennette – szóval nem tetszett neki a koncepcióváltás?
 • A Law & Order felélesztése kapcsán már megkeresték Anthony Anderson-t.
 • A CW 2 rész után lekapta műsoráról a Killer Camp 2. évadját. BŐŐŐ!
 • Az NBC-s La Brea-t Ausztráliában két külön stáb forgatta egyszerre, azaz a “fenti” világot és a “lenti” világot kvázi másféle sorozatként kezelték. Mondjuk a flashback-ek révén azért volt átjárás.
 • Damian Lewis az 5. évados jeleneteinek zömét a Billions-ból London-ban forgatta, jó párszor úgy, hogy a munkatársai átrepültek hozzá, de a finálére visszatért New York-ba.
 • A Netflix-nek ki kellett editálnia a Squid Game-ben megjelent telefonszámot, mert a tulajdonása komoly mennyiségű zaklatást kapott.
 • A CW improvizációs sorozatának, a Whose Line is It Anyway?-nek a 18. évadjában eddig vendégszereplők voltak: 18×01 – Kevin McHale, 18×02 – Laila Ali, 18×03 – Keegan Michael Key, 18×04 – Heather Anne Campbell, 18×05 – Shawn Johnson
 • A Bloomberg által megszerzett belső iratok alapján a Squid Game majdnem 900 milliós értéket fog kreálni a Netflix-nek. Ez ugye nem direkt bevétel – itt lehet elolvasni, hogy pontosan miről is van szó.
 • A héten Joker bemutatkozik a DC Super Hero Girls-ben.
 • A Netflix elkaszálta a Tiny Pretty Things-et. Hivatalos bejelentésre még nem került sor, de a közreműködők közösségi médiás posztjai elég beszédesek.
 • A Peacock berendelte az Angelyne 2. évadját – premier előtt. (Ez még nem hivatalos, de a Produkciós Közlöny lehozta a forgatáskezdés időpontját, és az elmúlt 2 évben ezek alapján megelőlegezett infók eddig elvileg mindig valósnak bizonyultak. De 100% csak akkor lesz mindez, ha hivatalosan is bejelentik. (A hivatalos bejelentésről nem lesz jelzés hírben, mert nem akarunk duplázni, csak akkor szólunk, ha véletlenül mégsem kerül sor rá.)
 • A The Morning Show részeiről beszélnek: 2×03 – Reese Witherspoon és Julianna Margulies, 2×04 – Greta Lee (Stella) és Kerry Ehrin (showrunner),
 • Matt Ferrari és David Goetsch, a United States of Al készítői beszélnek a szokatlan évadnyitóról. Itt pedig az írógárda.
 • Vendégszerep: Bill Fagerbakke – Young Sheldon, Kat Foster – CSI: Vegas, Jennifer Ferrin – The Equalizer, Sarah Wright Olsen – Home Economics,
 • Állandó szerep: Martha Higareda, Emma Milani – Monarch (FOX), Hannah Waddingham, Pearl Mackie, Solly McLeod, Sophie Wilde, Shirley Henderson, James Fleet, Alun Armstrong – Tom Jones (BBC),
 • Interjú: Sabira (magyar Survivor), Sophie Grace, Malia Baker és Kyndra Sanchez (Kristy, Mary Anne és Dawn – The Baby-Sitters Club), Sara Goodman (az I Know What You Did Last Summer készítője), Ellen Pompeo (Meredith – Grey’s Anatomy),
 • Ahogy írtuk korábban, itthon is árat fog növelni a Netflix, de végre vannak részletek is. A régi előfizetők ezt novemberben fogják látni elvileg (kapnak róla értesítést, de az újak már most 3490 forintért fizethetnek elő a Standard csomagra 3190 helyett, míg a Prémium díja 3990-ről 4490-re nőtt. A legalapabb csomag természetesen maradt 2490 forint.
 • Pilotszkript: Unknown – Amazon, évados antológia, készítő: Craig Macneill és Clay Chapman, executive producer: Jonathan Nolan és Lisa Joy, pszichológiai horror az amerikai vidék bugyraiból, a folklórok és a true crime-ok véres történelme által táplálva. Az első évadban egy egymástól elhidegült testvérpár visszatér a texasi gyilkos mezőkre, azonban ott egy sötét szellem várja őket, mely gyermekkoruk helyét elfoglalta.
 • Új sorozat: García! – HBO Max, 6 rész, spanyol, készítő: Sara Antuña és Carlos de Pando, rendező: Eugenio Mira – Santiago García és Luis Bustos képregény album alapján, egy fiatal oknyomozó újságíróról, aki felfedi az igazságot egy több évtizedes Franco-ista összeesküvés mögött, mely fel akarja számolni a demokráciát a diktatúra létrehozása érdekében. Konkrétan arról van szó, hogy a diktátor az 50-es években, hatalmas csúcsán legjobb ügynökét hibernálta, és 60 év után utóbbi magához tér emberfeletti erő birtokosaként, agymosott gépként, aki utasításokat követ, és az újságíróra szorul annak érdekében, hogy alkalmazkodni tudjon az új korhoz. Szereplők: Veki Velilla, Francisco Ortiz, Emilio Gutiérrez Caba, Francisco Reyes, Nico Romero, Helio Pedregal, Mario Pardo, Miki Molina, Marina Gatell, Pepe Ocio és Silvia Abascal.
 • A Pacesetter és a Sreda Global megvásárolta David Hill könyvének, a The Vapors-nek a tévésorozatos adaptációs jogait. A készítő Alex Metcalf lenne. A történet az Arkansas állambeli Hot Springs-ről szól, ami az erkölcstelenség elfeledett amerikai fővárosa, gyógyvizekkel, több tucat templommal és az országos eredeti nemzeti parkjával – és illegális fogadásokkal, rengeteg hátsó szobával és bordéllyal, valamint az ország legmerészebb bűnözőivel. Itt gengszterek térnek jó útra és hívők rosszra, és még a Fekete Broadway is megalakul a középosztálybeli afroamerikai közösségnek köszönhetően, pedig mégiscsak a Jim Crow-korszakban járunk, Délen.
 • A discovery+ újraindítja a Fifth Gear című autós műsort, azonban a Fifth Gear: Recharged tematikája más lesz, ugyanis elektromos autókkal fog foglalkozni. Műsorvezető: Rory Reid, partnerei: Jason Plato, Vicki Butler-Henderson, Karun Chandhok, Grace Webb és Jimmy de Ville.
 • Voir címmel dokusorozatot készített a Netflix-nek David Fincher. Ez vizuális esszék sorozata lesz, amik a mozifilm műfaját ünneplik. A világpremier 11.10-én lesz az AFI fesztiválon.
 • Elérkezett ez az idő is, a Reddit sorozatot rendelt be. Még csak nemszkripteltet, de akkor is. Egy komikus realityversenyről van szó, aminek a címe PhotoshopBattles Live és napiban fog jelentkezni. Természetesen az r/PhotoshopBattles közösségre épül majd, mely 17M követővel rendelkezik, és benne a felhasználók PS-kreálmányait fogják napiban versenyeztetni, a műveket pedig komikusok fogják értékelni. Műsorvezető: Patti Harrison, közreműködők: Kate Flannery, Trixie Mattel, Kal Penn, Kel Mitchell, Will Sasso, Maz Jobrani, Michael Ian Black, Esther Povitsky, Douggpound és Therapy Gecko.

17 hozzászólás Ne habozz!

Mammut - 2021. 10. 20. 10:32

“A Netflix-nek ki kellett editálnia a Squid Game-ben megjelent telefonszámot, mert a tulajdonása komoly mennyiségű zaklatást kapott.”

Mi, komolyan élő telefonszámot használtak? :D Ez kész.

Amúgy abban a 142 millióban én is benne vagyok? Mert én a 2. rész közepéig sem láttam.

winnie - 2021. 10. 20. 10:48

persze. nagyjából érdeklődést mér, azt, hogy mennyien indítják el, hiszen nézőszámot nem tudnak mérni. bár most sajnos át fognak állni nézett percszám közlésére.

Mammut - 2021. 10. 20. 10:57

Miért sajnos? Az valahol reálísabb képet ad majd, nem? Úgy emlékszem, a normál tévénél is írtad anno, ha az epizód közben elvándoroltak nézők.

winnie - 2021. 10. 20. 11:15

ad egy képet, bizonyos szempontból jobbat, ha listát nézel, mondjuk az első tízet, de önmagában egy kontextus nélküli számot kapunk, amivel, szemben ezzel, nem tud az átlagember mit kezdeni. 110 millió perc. az sok vagy kevés?

plusz ugye bizonyos dolgok szennyezik a listát. az újranézésekkel nincs is igazán gond, viszont nagyon nem mindegy, hogy egy sorozatévad 4 vagy 20 részes, vagy hogy a 10 rész 20 perces vagy 60 perces. szóval ilyen mérce alapján bizonyos sorozatok alapból hátrányból indulnak.

Tomi - 2021. 10. 20. 11:28

Lesz cikk erről a Squid Game jelenségről, hogy mitől lett ekkora bombasiker? Komoly sorozat brandeket vert meg nagyon durván a semmiből, ráadásul nem is angol nyelven.

Hablaty86 - 2021. 10. 20. 11:31

Minden tiszteletem Damien Lewisé! Gondolom felesége miatt maradt Londonban annyit amennyit csak tudott

Diapolo - 2021. 10. 20. 11:34

Ebben az esetben nem lenne logikusabb a százalékos megtekintés mérése?

Ezt úgy képzelem, hogy azt mérné, hogy egy évad összes percszámából átlagosan mennyit tekintettek meg a felhasználók. Az mégiscsak többet segítene a nézőnek, ha azt látná, hogy mondjuk a Squid Game-t 96%-ban végignézte mondjuk az, aki elkezdte. Bár ezzel meg a tartalmak egy komoly részét lehúzná a Netflix, hiszen kevesebben állnak neki egy kevésbé népszerű sorozatnak, aminél mondjuk 300 percből átlagosan 60-at néztek meg a felhasználók. Nem tudom még mi lenne a legjobb módszer, de ezek így ugye kb. semmit nem mérnek.

winnie - 2021. 10. 20. 11:35

a nyelv nem hiszem, hogy számít amerikán kívül, hiszen globális minden sorozat idegen nyelvűnek számít a hazain kívül. míg a legtöbb angol nyelvűnek minden sorozat angol nyelvű a szinkron miatt, itt csak annyi a különbség, hogy látni is, hogy nem amerikai gyártmány. inkább a származási ország, miszerint nem amerikai jelenthet valamit, mert az eddigi trend az volt, hogy az ázsiai sorozatok zöme más kontinenseken nem szerepelt kiemelkedően, univerzális sikernek csak az amerikaiak bizonyultak.

de szerintem az okokat kereső cikkek inkább csak clickbaitek, mert belebegtetnek valamiféle megoldást, holott ilyesmi nem létezik, ezért én meg sem próbálnék utánajárni a dolgoknak, ez az, amire a néző tudja a választ legjobban, az, aki úgy döntött, hogy ezt a sorozatot elkezdi, míg egy másikat nem kezd el.

winnie - 2021. 10. 20. 11:39

Egyébként azt, hogy “nincs megoldás”, nem létezik a sikernek a titka, nagyon jól mutatja a Netflix legnagyobb érdeklődést generáló új sorozatainak a toplistája. Mind teljesen másféle.

1. Squid Game
2. Bridgerton
3. Lupin
4. The Witcher
5. Sex/Life
6. Maid

sőt, ha akarom folytatni a sort:

7. Tiger King
8. The Queen’s Gambit
10. Sweet Tooth
11. Emily in Paris

ezek is elég eltérőek, de utánuk bár jön egy szappanos krimi (Who Killed Sara?), ami ugyancsak nincs a fentiek között, de a 2 fantasy sorozat (Fate: The Winx Saga, Shadow and Bone) már némi ismétlődést jelent.

winnie - 2021. 10. 20. 11:40

Diapolo: mondani biztos, hogy többet mond, de itt mindig az a kérdés, hogy kit mi érdekel, illetve, hogy a netflix milyen adatot akar közzé tenni. nekik pl. a tetszési index, vagy bármi, amiből arra lehet következtetni, nem annyira az érdekük.

Mammut - 2021. 10. 20. 11:46

“plusz ugye bizonyos dolgok szennyezik a listát. az újranézésekkel nincs is igazán gond, viszont nagyon nem mindegy, hogy egy sorozatévad 4 vagy 20 részes, vagy hogy a 10 rész 20 perces vagy 60 perces. szóval ilyen mérce alapján bizonyos sorozatok alapból hátrányból indulnak.”

Azt hittem, hogy a mostani mellett lesz percközlés is. Ha szimplán csak helyette lesz, az úgy megint csalóka lesz, csak épp másképp, emiatt.

winnie - 2021. 10. 20. 12:03

jaja, a kettő együtt mindenképp örömtelibb lenne, de arra utalnak, hogy hivatalos formában, a részvényesek felé perceket fognak kommunikálni ezentúl, bár persze ki tudja, lehet, hogy vissza-vissza fognak utalni a mostani adatokra is. remélem.

len90 - 2021. 10. 20. 16:24

Azt tudni lehet, hogy mi van a Killer Camp műsorról való lekapásának a hátterében? Nem azért mintha láttam volna belőle 1 percet is, csak élből érdekel, hogy a CW-n, ahol halál nyugalommal berendelnek új évadot 0.0-s ratingű sorozatokból mi alapján születik döntés arról, hogy valamit levegyenek műsorról, ráadásul évadközben? :D :D :D

romanista - 2021. 10. 20. 16:58

de várom már Ozark 4. évadot, de hol van még január:-(

Kissur - 2021. 10. 20. 18:03

(Többek között) Magyarországon is forgatják majd a John Wick spin-offot a The Continentalt. A forgatás vagy már elkezdődött, vagy november második felében lesz.

winnie - 2021. 10. 20. 18:53

len90: nemtom, de nagyon zabos vagyok, az egyetlen, amit nézek most onnan:)

de jó kérdés. eleve nem is értettem, hogy hogy került a cw-ra a sorozat, mert ugye eredetileg angol reality volt, amit ők idővel átvettek, majd a 2. évad eleve már oda készült. nem emlékszem a számaira, de ennyire nem válthatott be.

Thomas - 2021. 10. 21. 00:47

Tényleg érdekes ez a Killer Camp, mert azért láttunk mástól is 0.03-as ratinget a CW-n, és mégsem kapták le évad közben, meg aztán ha a felvezetés is kemény 0.05-öt hoz, mire is számíthatnak?:) Mondjuk az 1. évad még 0.12-0.14 között mozgott. Én sem gondoltam volna, hogy a CW-n még különösebb jelentősége van a nézettségnek, de ezek szerint mégis van valami:) Masters of Illusion ismétlés lesz a helyén, meg lehet majd nézni, hogy többet hoz-e (kétlem). Talán a Killer Camp majd lemegy szombaton, vagy felpakolják a CW Seedre, mivel összefüggő, elérhetővé kéne tenniük.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz