login |

NCIS: Los Angeles: kezdett a 13. évad – írta torjack

2021. 10. 20. 19:20 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Ismét visszatért az NCIS: LA, immáron a 13. évaddal, ami tűrhető premiert hozott a szokott humorral. Szokás szerint van akció, vannak gonosz oroszok, a kezdés alapján nagy gond tehát ezzel a szezonnal sem lesz.

Na, akkor spoilerezzünk egy kicsit a tovább mögött.

A múlt szezon végén volt 2 nagy távozónk Eric és Nell személyében (elvileg fognak vendégszerepelni valamikor), cserébe Kilbride maradt állandóra, és az évadkezdet után sejtjük is hogy miért: Hetty ugyan visszatért az előző évad végén, de úgy néz ki, csak rövid időre. A tavalyi, szíriai küldetése tovább folytatódik, így feltehetően Linda Hunt idén sem lesz túl sokat a képernyőn. Cserébe lesz átívelő szálból egy újabb.

Azért az újabb távozás előtt volt idő egy kis csörtére közte és Callen között, már megint az a fránya közös múlt…

Szóval G-nek gyerekkori emlékek ugranak be, mely kapcsán, meg némi szabályellenes aktatúrás révén rájön, hogy Hetty anno nem egyszerűen mentorálta, hanem konkrétan a kémszakmára készítette fel kicsi korától kezdve.  Nekem úgy rémlik, ezen már túl vagyunk évek óta, úgyhogy ennek a sztoriszálnak sok értelmét nem látom, de hátha kihoznak belőle valamit.

Callen barátunknak az exe, Joelle is gondot okoz (ha még emlékszik valaki, egykor tanárnéninek indult, CIA ügynök lett belőle…), meg a gonosz orosz Katya is, aki most már évek óta téma úgy, hogy mindössze egyszer láttuk. Ideje lenne már lezárni, nincs ebben ennyi.

Mellékvágányon  Kensi és Deeks küzd családalapítási problémákkal, ez is tavalyról áthozott, kevéssé érdekes probléma, arról nem is beszélve, hogy ennek a párosnak jobban áll, amikor poénban vannak, nem pedig drámában. Azért elférnek.

Ja igen, itt volt Sam, meg a két ifjú titán is kissé háttérbe szorulva. De egyébként minden a helyén volt, aminek a helyén kell lennie egy ilyen sorozatban, a tizedik évfolyamán túl.

4 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2021. 10. 20. 20:57

Első rész teljesen korrekt volt. A második inkább reagálás, egy nagyon aktuális és elítélendő, növekvő problémáról az Államokban.
Katya-t azért láttuk egyszer, mert több sorozatba is le volt szerződve a színésznő. Egyszerre meg több helyen nem lehet az ember..
Messze nem értek egyet, hogy ennyi nincs benne. Egyrészt Eva Harlow, maga a karakter nagyon jó, és pont az ilyenek dobnak fel egy átlagos sorozatot… Másrészt több szereplő is kapcsolódik hozzá. Központi ellenség is mindig kell.
Kensi-Deeks, már elég feleslegesek. Ifjabbakkal kellene valamit kezdeni! Ezért is voltam dühös, hogy Fatima kapcsán is ilyen hamar kukáztak egy ígéretes lehetőséget.

winnie - 2021. 10. 21. 05:03

” Katya-t azért láttuk egyszer, mert több sorozatba is le volt szerződve a színésznő. Egyszerre meg több helyen nem lehet az ember..”

a kamu infókkal érdemes vigyázni, akár más, akár saját forrás.

a valóság az, hogy nincs, és nem volt több sorozatba szerződtetve – az elmúlt pár évben egy sorozathoz szerződött le, de annak ugye vége, és egyébként is természetesen lehet több helyen egyszerre az ember, idén például már arra is volt példa, hogy egy színész egy héten két egymás után követő napon két különböző országos sorozatban szerepelt.

egy színész vendégszerepeltetése csak és kizárólag azon múlik, hogy akarják-e szerepeltetni, illetve, hogy ő akar-e. itt valamelyik nem teljesült (egyelőre). fizikai akadálya nem volt és nem is hiszem, hogy lesz annak, hogy szerepeljen.

Mammut - 2021. 10. 21. 09:21

“Kensi-Deeks, már elég feleslegesek.”

Jaja, már nagyon régóta csak szenvednek, inkább őket kellett volna kiírni, a Nell-Eric párost szívesebben néztem volna tovább.

torjack - 2021. 10. 24. 10:25

Harlow jó lehetne. Ha lenne, de nincs. Van egy “főgonoszunk”, akinek a fő baja még csak nem is főszereplőinkkel van, hanem egy évi 3-4 epizódos vendégszereplővel. Le kellett volna ezt már zárni.

Hetty mindig jó, ha van. Bár lassan tényleg olyan lesz, mint az NCIS-ben Doki, néha benéz, mi meg örülünk.

Kensi-Deeks vonalon meg a magánéleti cuccok mellett remélhetőleg jut majd idő a tavalyról fennmaradt sorozatgyilkosos vonalra is, abban van potenciál.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz