login |

Nézzünk animációt: Komi Can’t Communicate

2021. 10. 20. 14:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: ajánló, anime, Ázsia sorozatozik, kampány, video,

Holnap érkezik a Netflixre a Komi nem tud kommunikálni című anime komédia heti epizódokkal, ami első pillantásra egy középiskolában játszódó barátkozós valami lesz. Mármint megnéztem a trailert így tudnám összefoglalni, de természetesen lentebb van értelmesebb tartalom.

A hivatalos leírás:

Egy egyéniségekkel teli középiskolában a szégyenlős és visszahúzódó Komi osztálytársa, Tadano segítségével megpróbál összebarátkozni 100 emberrel.

A plakát alatt, tovább mögött előzetes.

4 hozzászólás Ne habozz!

walaki - 2021. 10. 20. 16:14

Ezekkel a premierdátumokkal folyton bajban vagyok.
Elvileg “holnap érkezik”, de én már két részt láttam belőle… Lehet van egy időgépem, csak nem tudok róla? :-D

Két rész alapján érdekes. Közel sem hibátlan, kicsit itt-ott sántít, de belefér. A rajz stílusa is kicsit fura (de azért megszokható), viszont a szereplők kifejezetten érdekesek, és eddig jól alakul az egész, van egy egyedi hangulata és stílusa.

A hivatalos leírással (“szégyenlős és visszahúzódó Komi”) ellentétben Komi éppenséggel konkrétan kommunikációs zavarban szenved, ahogy az a címben is szerepel, egyáltalán semennyire sem képes beszélgetni másokkal, és a metakommunikációja (grimasza) is félreérthető. Mivel ő az iskola szépségkirálynője (márcsak ezért sem lehet visszahúzódó), ezért mindenki betudja ezt annak, hogy nem kíván a pórnéppel vegyülni, pedig ennél nagyobbat nem is tévedhetnének.

Az egyetlen, aki erre rájön, az a főszerepelőnk, aki egy teljesen hétköznapi, mezei, átlagos, józan paraszti ésszel megáldott srác (direkt ilyen, ami egyébként szvsz kifejezetten jót tesz a plotnak). Az, hogy végül hogy tud beszélgetésbe elegyedni Komival, szerintem ötletes, és nagyon iskolai feeling.

A többi karakter mind klisés (de most a jó értelemben), van itt minden, páncélos csunnibjutól kezde a nagydumás gyerekkori baráton át mindenki, de tényleg mindenki. Gondolom szépen sorra fognak kerülni, ahogy halad előre a sztori. Kiváncsi vagyok, mi fog kisülni ebből, eddig ígéretes!

winnie - 2021. 10. 20. 16:24

nem “holnap érkezik”, hanem “holnap érkezik a netflixre”:) ezekben a posztokban általában a friss netflixes premiereket szoktuk kiemelni, amik itthon magyar specifikációval is elérhetővé válnak, ennek 10.21-e a magyar premierdátuma, mint ahogy a blue period is csak a minap jött annak ellenére, hogy odakint kettővel több rész ment le, ha minden igaz.

walaki - 2021. 10. 20. 16:39

Ahá, így már világos, kösz!

A Blue period már a 4. résznél jár asszem (a 3. résznél kaszáltam, szóval nem vagyok biztos benne.)

walaki - 2021. 10. 24. 11:36

3. rész

Hát ez jópofa. Aki ismeri (és már unja) a tipikus anime karaktereket és szituációkat, azoknak biztos tetszeni fog. Minden klisét és archétípust jól eltúloznak és kifiguráznak, igazi önkarikatúra! Az egész valahogy nagyon suta, de ez tökéletesen illik hozzá, mert a két főszereplő is az. Szórakoztató, semmi komoly, de nem is akar az lenni. Egy tipikus, de mégsem tipikus SoL, ajánlom!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz