login |

NCIS: kezdett a 19. évad – írta Pamats

2021. 10. 21. 19:20 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Kicsit csalok, mert nem csak az évadnyitóról szeretnék írni, hanem az első három részről, mivel az átívelő szállal, a cliffhanger kibogozásával, valamint a továbbiak megalapozásával folytatódott az évad, nem a heti ügyek kerültek elő. A harmadik rész végét látva ez még tovább fog gyűrűzni és nem feltétlenül fog még beállni az új rutin – immáron, ugye, Mark Harmon nélkül.

Ez a megközelítés egyébként jót tett a szériának, és ha vélhetőleg nem is fog sokáig tartani, hosszú idő óta most érződik az, hogy került valami vérfrissítés az NCIS-ben, de valószínűleg később minden visszazökken a szokott mederbe. Spoilerekkel a tovább mögött folytatom.

A finálé írásra visszautalva, több fontos szereplő is távozott, valamint elég nagy cliffhanger is volt, bár tudtuk, hogy Gibbs nyilván túléli, ami viszont fontos, hogy végre a sok alapozás után és Mark Harmon kevesebb szereplésének és távozásának köszönhetően, igazán mély és fajsúlyos változások következtek be a karakter életében, amik valóban jól épültek az addig megismertekre.

A második epizódban pedig bemutatkozott Gary Cole újonnan érkezett karaktere, aki egy tapasztalt FBI ügynökként kerül a képbe és a Gibbs ellen merényletet megkísérlő gyilkos utáni nyomozás során találkoznak vele a többiek. Ő érdekes adaléknak tűnik, hiszen rengeteg mindenben szöges ellentéte Gibbs-nek, akivel többször konfrontálódik is, nyilván ezzel tervezik a készítők feldobni a dinamikát, hogy miként viszonyul a csapat egy teljesen más személyiséghez, mindenesetre kellő feszültséget teremtett a kezdő részekben, kíváncsi vagyok meddig tart ki.

Ezzel összefüggésben az átívelő szál is kifejezetten jó volt, rég éreztem ennél a sorozatnál, hogy tapadok a képernyőre, bár nem maga az ügy volt annyira szövevényes, hanem a gyilkos karaktere és a személyes aspektusok voltak hangsúlyosak.

Visszatérve a karakterekre, remélem Mark Harmon limitált jelenléte ellenére is lesz még idő kifejteni a dolgokat és az ő és Gary Cole karaktere is kap még több képernyőidőt együtt, mert szerintem van benne potenciál.

Érdekesen kezdett tehát az évad és még nem mindenre derült fény az első három rész után. Hátha marad puskapor legalább erre az évadra és nem csak fellángolás volt ez a pár rész. Mindenesetre most a szokottnál kicsit nagyobb várakozással vagyok az új részek felé.

1 hozzászólás Ne habozz!

torjack - 2021. 10. 23. 13:38

A 4. résszel úgy néz ki, Harmon letette a lantot, teljesen jó kiszállója volt.

Az utód nem tűnik rossznak, érdekes lehet az új csapatdinamika, pláne, hogy Bishop és lécelt múlt szezon végén, az ő pótlása is ígéretes. Na, van majdnem egy teljes szezonja a sorozatnak a bizonyításra, hogy Gibbs után is van élet az NCIS-nél. Azért nem lepődnék meg, ha az öreg a későbbiekben még benézne, még ha csak annyira is, mint Doki szokott az elmúlt pár szezonban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz