login |

Pilot-mustra: The Prince – 1×01

2021. 10. 21. 15:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

– I have an audition.
– Is it for Martin Scorsese?
– It’s for Last Man Standing. But my agent said it could be recurring.
– I’m sure it’s wonderful, darling, and it only sounds shitty.

Ó, az HBO Max új (és elhallgatott) sorozata kapcsán annyi mindenről lehetne beszélni, és bár a neten lehet találni egy csomó véleményt róla, engem még is az érdekelne, hogy itthonról miképp ítélnék meg a junkie-k Gary Janetti, saját Instagramja által ihletett, az angol királyi családról szóló szatirikus, eléggé all star szinkrongárdát felvonultató animációját. Talán majd, ha jövőre magyar premiert kap? Vagy akkor más senkit nem fog érdekelni? Bár tippre most sem annyira érdekelt. Pedig…

Pedig nem véletlen, hogy a készítő 1999 óta ír a Family Guy stábjában, hiszen a sorozat főhőse, az ifjú Herceg kiköpött Stewie, és a magát a The Prince-et is nagyjából úgy kell elképzelni, mintha Seth MacFarlane animációs hőse tombolná ki magát a brit királyi udvarban. Ő a sorozat központi alakja, kommentálója és a királyi udvari pompa, valamint előírások minden elszenvedője, aki legszívesebben inkább influenszer lenne.

THE PRINCE – 1×01 – 3/10

Külön történetről nem is hiszem, hogy érdemes beszélni, a 12-13 perces epizódokban azt láthatjuk, hogy él a királyi család, a személyzet, sőt, még Harry herceg és Meghan Markle amerikai élete is kap minden részben figyelmet. A lényeg semmiképp sem a történet (bár az alagsorban lakó, a királynő kedvenc édességét készítő lények WTF-szálát a 2. rész alapján tovább akarják görgetni), hanem az egyes karakterek ábrázolása, parodizálása, szatirizálása. Kigúnyolása? Nem tudom, a készítő szerint szó sincs ilyesmiről, minden szeretettel telve történik.

Mindenesetre mérget lehet venni arra, hogy a Fülöp halála miatt elhalasztott tavaszi premier oka pont az ábrázolásmód, mint ahogy az is, hogy teljesen lopva történt meg a bemutató, alig 1-2 nappal előtte, suttogva bejelentve, hogy senki ne figyeljen fel rá. Többek között azért, mert Fülöpöt eleve egy kvázi vegetáló hullaként mutatják meg.

Persze a többiek kapcsán is érhetné szó a ház elejét, mindenki eldönti, hogy nagyon vicces vagy ízléstelen számára a folyton anyázó, pisztolyt lóbáló királynő, a teljesen fogalmatlan Harry, az egy szót sem szóló, csak bambán mosolygó Camilla, meg a többiek, de tényleg nem hiszem, hogy itt ártó szándék lett volna jelen a készítők részéről. Ha valami kapcsán kritika érheti őket, akkor az a humor, amit nem igazán tudtam én sem értékelni, nem sok szatirikusat fedeztem fel benne.

Persze az egy dolog, hogy nekem nem jött be (vannak benne elég elvetemült gondolatok és eredeti poénok is), hiszen így vagyok a legtöbbel, például a Family Guy-jal is, szóval simán benne van, hogy bár engem igazán képtelen volt lekötni, a műfaj kedvelői élvezni fogják, főleg a rövid epizódhosszok miatt. Legalább azt nem lehet mondani rá, hogy összecsapott rutinmunka lenne. Sőt, aA szinkronhangok terén sem az: Orlando Bloom, Dan Stevens, Sophie Turner, Alan Cumming, Iwan Rheon.

És persze összességében azt is simán meg tudom érteni, ha valaki felháborodik a sorozaton, bár lehet, hogy a britekre jobban hat, és mások immúnisak rá, mindenesetre felkészültem egy lesújtó IMDb-pontszámra, de amit láttam, az 5,4/10-et (ehh, a sorozatértékelések értéke és az IMDb…, meg ugye ahogy értelmezik azokat sokan, hiszen az alapból közepesnél jobbnak számító érdemjegy eléggé negatív képet fest a sorozatról a többség szemében) simán megkapja egy nem túl erős és közömbös sorozat, nyoma sincs annak “felháborodásnak”, amiben olykor feldolgozások, szereplőcserés mozgóképek vagy szegény, ártalmatlan 2,7/10-es Chad (esetleg 3,4/10-es Batwoman) részesül. Szóval az érzékenység bár jelen van a sorozatnézők között, de szelektív, és sokan nem azon háborodnak fel, ha másokat megtrollkodnak vagy kiröhögnek, hanem…

A fenti disclaimert mindenesetre a jelek szerint muszáj volt kirakni az epizódok elé.

1 hozzászólás Ne habozz!

zagloba - 2021. 10. 21. 21:46

Most őszintén: minden nap tele van a média a róluk szóló mindenféle hírekkel és pletykákkal.

Még a kikapcsolódás is az legyen, hogy őket nézem?
Kár, hogy a készítő a nyilvánvaló kreatív energiáit nem egy egyedi, új ötletre “pazarolta”.
De hát ő tudja, az ő döntése.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz