login |

Pilot-mustra: Buffering – 1×01

2021. 10. 22. 15:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Már annyira hozzászoktam, hogy a jelen angol komédii kifejezetten jól sikerülnek, hogy kifejezetten hidegzuhanyként ér, ha egy-egy újonccal luftot rúgnak nálam. Az ITV2 új sorozata nálam például látványosan besült, pedig az alapfelállás alapján abszolút érdekelte.

A sorozat készítője és főszereplője Iain Stirling, akit nem nagyon tudtam hova tenni, mert nem igazán nézek brit panelműsorokat és standupokat, és a Love Island UK is elment mellettem, aminek a narrátora. A komikus most rittyentett egy (tényleg) jópofa tévés karaktert körülvette magát millennial barátokkal, és megpróbálta elkészíteni a legkortársabb haverkomédiát.

BUFFERING – 1×01 – 3/10

Szóval az az alapszitu, hogy Stirling karaktere egy gyerekműsort vezet egy bábbal (mármint egy báb a társműsorvezetője), de úgy, hogy közben ki nem állhatja a gyerekeket (nyilván a műsorért sem rajong), és mellékesen viszonyt is folytat a producerével, amivel úgy vannak, hogy nem kéne csinálni tovább, de igazából abbahagyni sem lenne jó, szóval maguk sem tudják, hogy mit tegyenek, amikből származnak majd bonyodalmak.

Otthon (via együttlakás) pedig pár másik fiatal várja vegyes nemi eloszlásban, akik között vannak szinglik és van egy pár is, és egymással folyamatosan beszélnek mindenféléről, a romantikától, szextingtől kezdve kajákig és tamagocsikig.

A gond csak az, hogy hiába trendik és maiak a szövegek, a humor, illetve az arra tett kísérletek nagyon fantáziátlanok, vagy inkább csak egybitesnek éreztem. Tipikusan olyanok a dialógok, melyeket IRL hallva “a spanokkal” marha jól szórakozna az ember és még röhögne is (abban a korban), azonban tévében nézve ez a stílus marhára nem működik, legalábbis komédiaként nem, legalábbis számomra nem. A karakterek, bár szimpatikusak és olykor kellőképp tikkesek, nem túl érdekesek, és a viszonyaikért sem voltam annyira oda.

A sorozat millennialokról szól. Lehet, hogy csak millennialoknak? Én szinte semmilyen szinte nem tudtam értékelni, nem tudok visszaidézni olyan momentumot, ami akárcsak egy aprócska nevetést kicsalt volna belőlem, így tényleg nem láttam érdemesnek a második részbe sem belevágni.

1 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2021. 10. 25. 20:24

Nálam megmaradt a Buffering, mondjuk őszintén szólva még csak két részt tudtam le (a második rész jobban működött, mint az első). Kellemes, szerintem működik a millenial-téma, de túlzás lenne azt állítanom, hogy rengeteg kiemelkedő pillanatra emlékszem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz