login |

Survivor – 41×05: Dirty

2021. 10. 22. 20:20 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

It’s not about who you trust in this game, it’s about who trusts you.

Nagy igazság? Mármint az idézet. Kifejezetten érdekes epizódot hozott az eheti amerikai Survivor, bár a múlt heti fellélegzés után ismét visszatértek az előnyök és az idolok. Sebaj, ezúttal a középpontban sokkal inkább a pszichológia volt.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Genie esett ki.

Most nem fogom túlelemezni a részt, hiszen megint a Zöldek mentek kiszavazásra, s eközben a Kékeknél ismét felmerült a challenge-vesztés, ami végül elvetésre került, a Sárgáknál pedig volt némi helyezkedés, hogy ki kivel van, és Xander lebukott Tiffany előtt.

Viszont a Zöldek pozíciója marha érdekes volt, hiszen 3-ról 2-re csökkent a törzs (ha nem három törzs lenne, akkor némiképp Stephenie-Bobby Jon-vibe-ról is beszélhetnénk), ami azt jelentette, hogy végre megint láthattunk egy top3-as kiszavazást, ami ugye nem túl gyakori a 3-as döntők óta, és ami remek dilemmákat vethet fel, akár azt is, hogy holtverseny alakul ki. Itt nem volt szó holtversenyről, de alapvetően vicces a szituáció, hogy ugye mindenki lepaktál mindenkivel, és a végén eldől, hogy ki bízhat meg jobban a másikban.

Az egészbe ráadásul némi pikantériát hozott Ricard és Shan helyzete utóbbi átadott plusz szavazata miatt, remek bizalmi játék alakult ki a két szövetséges között, hiszen mindkettő lojális volt a másikhoz (muszáj bízni!), de egyik sem mehetett biztosra (paranoia!). Kíváncsi vagyok, hogy ez a szembenállás vert-e valami éket közéjük, vagy másnapra el is felejtik és továbbra is maximálisan megbíznak egymásban, sőt, most fognak csak igazán!

Az ő kettősük (utálni fogom, hogy merge után két potenciállal teli játékos papíron esélytelen lesz), valamint Shan és Liana érzelmekkel túltöltött túrája adta számomra a rész fénypontjait (kíváncsi vagyok, hogy ez az alakuló szövetség hova fut ki), mely során Liana kapott egy feltételes idolelvételi lehetőséget (nem tudom kommentálni, hogy ez mit jelenthet), és csak sikerült a többieknek beizzítaniuk a Hármas Idolt az idióta mondatokkal, ami… Nem tudom, szerintem a készítők mindent megtettek azért, hogy mindhárom csapat rátaláljon erre, mert elég gáz lett volna lógva hagyni ezt a vonalat, szóval logikus volt, hogy végigviszik. (Mondjuk lehet, hogy észrevétlenül ki lehetett volna vágni az egészet, érdekes lenne visszanézni, hogy megvolt-e erre a lehetőség.)

2 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2021. 10. 24. 16:28

41×05 (pótlás csütörtökről)

Hát megint a zöld törzsben sikerült az idő nagy részét tölteni…
…egyrészt az elején Genie idoltalálásával – gondoltam is, hogy milyen furcsa, hogy senki elől nem kell titkolni, de aztán a másik kettő csak kibontotta titokban :D Amúgy ez le se esett eddig, de jogos, hogy a 3-way idol csak addig “aktiválható”, amíg 3 törzs van, utána nem. És bizony sor is került erre, amit nagyon cselesen meséltek el nekünk a készítők, mert ugye mi is csak a challenge előtt szembesültünk a ténnyel egy flashback formájában, hogy Naseer is megtalálta a kékeknél levő harmadot, hoppácska! Amúgy imádtam, ahogy Shan és Ricard gyakorlatilag feladták Xandernek a labdát a lepkés mondattal :D

Mi volt még a többi törzsnél?
A kékeknél Sydney sellővé változott és halakat fogott, Dannyék meg nőuralomtól félve megint fel akarták adni a challenge-et – itt sajnáltam, hogy nem mutatták a reakciójukat JD kiesésére, hiszen ugye pont arról beszéltek, hogy “ha megint egy srác esett ki, akkor itt nőuralom lesz”.
A sárgáknál Xander meg pont elmondta Tiffanynak az előnyét, de csúnyán lebukott vele, ugyanakkor Tiffany és Lianától a srác táskájának átkutatása is szemét húzás volt.

Darabkák:
– A mostani honlapos feladvány végtelenül egyszerű, gyakorlatilag menetközben egy pillanat alatt megfejthető (“learning curve”)
– Az immunity-n magáról a feladatról szinte semmit nem lehetett felírni, lehetne már valami kreatívabb.
– Summit: Shan és Liana párosát már korábban is olyannak gondoltam, akik jól kijönnének egymással, és valóban. (Csak kár, hogy a szimpátia-skálámon nagyon nem ugyanott helyezkednek el).
– Shan sztorija megindító volt :(
– Szinte ugyanúgy meg tudták most beszélni ketten, mint múltkor Evvie és Deshawn, hogy 1 risk 1 protect, mert az egyiküknek nagyon kell a szavazat, így a másiké lehet az előny.
– Apropó előnyök: ez így nem néz ki jól Xander számára, hogy Liana megkapta ezt a “Knowledge is Power” előnyt, ami önmagában is elég erős, nemhogy pont neki, aki tud Xander idoljáról és extra szavazatáról…

Kiszavazás:
Hát így három főnél alapból nem lenne sok értelme a tribal előtti beszélgetésnek, úgyis nyilván kettesével fogják megbeszélni, hogy a harmadikat kiszavazzák, aztán ebből a három mini-szövetségből kiderül, hogy melyik 1 a valós. De ettől függetlenül érdekes volt nézni a dinamikát, és azért Shan extra vote-visszakérésével sikerült megkavarni az erőviszonyokat annyira, hogy igazából semelyik variáción nem lepődtem volna meg (sőt maga az idol vagy az extra szavazat felhasználása is befolyásolhatta volna a szavazatokat), de végül Genie ment haza. Pedig röhögtem volna egy döntetlenen… :D A Shan-Ricard szövetséget pedig valóban érdekes lesz figyelni, Ricardot ugyan továbbra se kedvelem, de tény hogy ügyes játékos és “good television”, most jogosan mondhatja a csajnak, hogy “tessék, ugye hogy nem vertelek át”.

winnie - 2021. 10. 25. 10:49

a challenge a világ legfantáziátlanabbja lett, már komolyan ki van mindenem ettől a stílustól. hihetetlen, hogy csak annyira futja, hogy némi akadálypálya majd vagy puzzle, vagy célbadobás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz