login |

Young Justice: kezdett 4. évad, a Young Justice: Phantoms

2021. 10. 22. 18:50 - Írta: Necridus

2 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Emlékszem, hogy mennyire utáltam a Young Justice-es Outsiders-évadot, arra is, hogy azt mondtam, nem vágyom az új szezonra, de csak eltelt két év, ami miatt csökkent a haragom. A hétvégén megrendezett DC Fandome közben HBO Max-ra felpakolt első két részt ezért meg is néztem. Jó eséllyel az évad végéig már nem fogok kitartani, mert a második rész közben sem igazán érdekelt már, mi történik.

Hiába volt az első két szezon zseniális, az évekkel későbbi felélesztés rettentően gyengére sikeredett, és egyelőre úgy néz ki, ennek a stílusnak a folytatását kapjuk. Mondjuk ezt még nem utálom, mert a harmadik szezont is csak egészében nézve tartom borzasztónak, de már itt is felbukkantak azok, amik miatt könnyen el fogom engedni a YJ-t A tovább mögött beszéljünk ezekről spoileresen.

Míg az első két szezonban egy szárnysegédekből összeállt csapatot kaptunk, akikre kellő időt szántak, fordulatos és mély érzelmeket tartalmazó történetbe írták őket, mostanra töredéke van már csak meg ezeknek. Tavaly egy halom új karaktert kaptunk, közülük egyelőre egyik se volt túlságosan jelentős egy jelenetet leszámítva, viszont az eleje óta szereplő Miss Martian és Superboy annál inkább.

Egy időugrás után (aminek következtében megint nem ismertem fel a karakterek egy részét, mert új külsőt kaptak…) Conner és M’gann az esküvőjükre készülnek, ezért Beast Boy-jal és a Martian Manhunter elmennek a Marsra – ahova egy hónap alatt jutnak csak el? Innentől pedig el is vágta a többi karaktertől magát a sorozat, egyedül rájuk koncentráltunk, ami gondolom meg fog változni idővel. Viszont ez a szál baromi érdektelen számomra.

Az utazást követően megismerhetjük M’gann családtagjait a Marson és elkezdik csepegtetni az információkat azzal kapcsolatban, milyen is a helyzet a vörös bolygón: az előző királyt meggyilkolták, így a Marson élő két faj egymást okolva a háború szélén áll. Ez még egyébként érdekes is lehetne, ha nem ugyanolyan lenne az összes marsi karakter, hanem meg lehetne néhányat különböztetni képességei alapján és megismerni őket.

De egyedül M’gann-t és J’onn-t ismerjük jobban, értük még izgulnék is, sőt, a premier végén meg is lepődtem, amikor utóbbira rá robbantották a portált, de az egész háború nem tud akkorát ütni, amikor még mindig nem azokat a karaktereket kapjuk vissza, akiket megszerettünk. Ott van az új intróban Nightwing, Aqualad, Zatanna, Rocket és Tigress, akik gondolom visszatérnek majd, csak addigra késő lesz.

Őket együtt szerettük meg, ahogy fiatalokként családdá nőtték ki magukat és egy csapatként harcoltak a rossz ellen, de a feltámasztás óta nagyon szeretik a fő karaktereinket folyamatosan elszakítani egymástól és egész egyszerűen ignorálni néhányukat. Amint Connerék elutaztak, már lankadt a lelkesedésem az egész évad iránt. Ez így nem Young Justice, hanem annak valami vérszegény folytatása.

Az is sokat mond a kezdésről, hogy az a jelenetsor keltette fel leginkább az érdeklődésem, ahogy a Bio-ship tojássá változva világítani kezdett a többi tojás között. Na meg az is érdekel, hogy a Legion of Superheroes gyűrűt viselők pontosan kik is és miért vannak ott mindenhol. De a főszál, az sajnos negyedannyira nem tud érdekes lenni, főleg a sok logikátlansággal.

Mert ugye a Marsra egy hónapos utazással lehet csak eljutni, meg ha az ottani szatellit felrobban, megszakad a kapcsolat a Föld és a Mars közt. Hogy mi? A Justice League legtöbb tagja másodpercek alatt oda tudna repülni és az egész háborúban rendet tenni. Na meg szabotőrnek lenni egy olyan társadalomban, ahol mindenki telepata, azért ezt a sztoriszálat is elég meredek behozni.

Ha már telepátia: engem eszméletlenül frusztrál, hogy a karakterek nem beszélnek, csak gondolkodnak. Amikor akcióztak az első szezonban és nem akartak zajongani, nagyon ütött, most viszont már nem nyitják ki a szájukat, folyamatosan csak a megeffektelt gondolkodásokat halljuk. Emellett vizuálisan se tudta elnyerni a tetszésemet a premier, túlságosan erős színeket és fényeket használt, hunyorítanom kellett néhány jelenetváltásnál.

A három középpontba állított karakter nagy fanatikusai gondolom élvezték a premiert, számomra azonban a rengeteg apróság mellett meglévő nagyobb problémák (csapat hiánya, súlytalan sztori) már most előjöttek, ami miatt nemhogy az évadot nem fogom befejezni, de valószínű, hogy a jövő héten se térek már vissza. A Young Justice az első két évadjában volt remekmű, a felélesztés második szezonja sem tud feleannyira sem jó lenni a premier alapján. 

2 hozzászólás Ne habozz!

519 - 2021. 10. 22. 20:27

Kb. csak azzal tudok egyetérteni, hogy zavaró a folytonos telepátia, de az is érthető. Valószínűleg baromira nincs pénzük, úgyhogy ott spórolnak az animáción, ahol csak tudnak. Nekem tetszett a harmadik évad is, és a Weisman-Vietti páros már letett annyit az asztalra, hogy tudjam, nem az évad első két része alapján mondjak ítéletet az egész évad felett. Számomra egyébként pont az lenne a furcsa, ha a csapat még így 8+ évvel később is együtt lennének. Szerintem sokkal életszerűbb, hogy az évek alatt különváltak, és mindenki járta a saját útját, ahogy felnőttek.

Szóval nekem lazán elrepült a 2*25 perc, az első évados főcímzene visszahozása meg hatalmas pluszpont.

Csigusz - 2021. 10. 25. 11:45

Sajnos, bár imádtam az első két szezont, az Outriders-t még mindig nem fejeztem be, valahol a felén túl lehetek, de semennyire sem érdekel :/
Így viszont, hogy a folytatás is gyér, lehet már nem is erőltetem, és elköszönünk egymástól a YJ-al.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz