login |

Emlékeztető: Félig üres 11. évad

2021. 10. 25. 19:00 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: ajánló, kampány,

Ma. 21:30. HBO. Curb Your Enthusiasm – 11×01 (kritika + eredeti előzetes) – a jó hír, hogy még mindig tévés premier Larry David komédiája, bár idén már nem kapott a közösségi felületeken magyar feliratos előzetest.

Szóval visszatért a Seinfeld készítőjének sorozata (11. évad, wow!), amit anno a Veep második showrunnerje, David Mandel, meg a Silicon Valley után a Barry showrunnerje, Alec Verg is vitt, az elmúlt években pedig a The League apuja, Jeff Schaffer kormányoz. És remélem, hogy újra bebizonyítja, hogy létezik olyan, hogy egy sorozat első bepróbálásra (kb. 2005) nézhetetlen valaki számára, másodikra (kb. 2016) meg nagy kedvenc lesz. Csak hagyni kell, hogy közben elteljen egy évtized.

Most, hogy egyébként írtam a korábbi showrunnerökről, szerintem utánanézek, hogy anno mely szezonokat nem láttam, mert pár évad biztos, hogy kimaradt. Vagy egyszerűen csak elkezdem nézni az elejétől, és rácsodálkozom a stáblistára, hogy a 2000-es évek elején kik írták.

6 hozzászólás Ne habozz!

Scat - 2021. 10. 25. 19:35

Igen, akkora a változás? Pár hónapja megnéztem a legelső részét, de olyan jellegtelen volt, hogy hagytam is a fenébe. Annyira jobb lett később?

winnie - 2021. 10. 25. 20:20

nem tudom, sosem láttam az első részt, de ezt nincs is értelme az első részével kezdeni, egy 20 éves, semmi aktualitással nem bíró rész jobb eséllyel nem jön be, mint egy friss.

kezdd a 9×01-gyel vagy 10×01-gyel. nyilván nem lesz kötődés a karakterekhez, de ez nem is abból él annyira, elég, ha az ember tisztában van a főhős személyiségével és a sorozat stílusával. és akkor vagy tetszeni fog neki a sorozat, vagy nem – előbbi esetben úgyis megnézi az ember az első részt idővel, utóbbi esetben pedig tök mindegy, hogy melyik részt nézi meg, mert nem az ő stílusa a sorozat.

Scat - 2021. 10. 25. 20:33

Sosem kezdtem még sorozatot nem az elejétől, úgy voltam vele, ha ott nem tetszik, akkor felejtős.

De végül is, fél órát rá tudok szánni egyszer erre a próbára :)

KennyPowers - 2021. 10. 26. 00:58

Imádom! Amikor társaságban téma lesz h melyek a kedvenc élőszereplős vígjáték sorozataid, mindenki mondja h Jóbarátok, Agymenők, Így jártam anyatokkal stb. Nem tudom engem ezek a sorik sosem szórakoztattak, aztán amikor én mondom h a Félig üres, akkor szinte senki nem tudja miről beszélek. De számomra a Félig Üres óriási kedvenc vagy 3x biztos végig daráltam. Bár ha eloszereplos vígjáték akkor sose a mainstream alkotások jöttek be, a Louie is qurva jó sztem, újabban az Atlanta és h ne tűnjek sznobnak vigyünk bele egy kis suttyó vonalat is. Szóval Danny Mcbride sorozatait is imádom, Kenny Powers örök kedvenc, az unokaimnak is mutogatni fogom.

castro - 2021. 10. 26. 18:43

Nekem is nagy kedvencem a Félig üres, imádom Larry karakterét. KennyPowershez hasonlóan, amikor ismerőseim sorolják a “szokásos” sitcom kedvenceiket, akkor én jövök a saját kedvenceimmel: Félig üres, Seinfeld, Frasier, Cheers, Wings … ők pedig néznek rám tanácstalanul, mivel jó eséllyel egyikről sem hallottak.

pytta - 2021. 10. 26. 21:17

Szerintem a pilotja (is) ugyanolyan (jó), mint a többi rész, szóval ha az nem ránt be, kár erőltetni. Én valamikor a ’10-es évek elején kezdtem bele, és azonnal lecsúszott az akkor elkészült 7-8 évad. Meglepően egyenletes a sorozat, minden szempontból. Semmi kiemelkedő, de stabilan jó, nekem ez a Félig üres.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz