login |

Kid Cosmic: a 2. évad

2021. 10. 25. 20:00 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: animáció, kritika,

Kedveltem az első szezonját a Kozmoszkölyöknek annak ellenére, hogy nem siettem el a végignézését, cserébe a második évadot nagyon gyorsan befejeztem, mert sikerült szintet lépnie és erősebben visszatérni úgy. Aki szereti a képregényes látványvilágot, a szuperképességeket és az animációs műfajt, mindenképp érdemes bepróbálnia a Kid Cosmic-ot, mert az egyik legjobb a műfajban!

Mondanám, hogy hibátlan, de azért néha talán túl magasra tette önmagának a lécet, miközben egy az első évadban megismert rendkívül szerethető motívumot hanyagolt és nem feltétlen a megfelelő karakterekre helyezte a hangsúlyt. Mindettől eltekintve is egy rendkívül szórakoztató és szerethető szezont kaptunk, aminek már most várom a folytatását, a befejező évadot.

Folytassuk is a tovább mögött spoilerek nélkül.

Rögtön az első pillanatban megnyugvó sóhajtást hallattam, amikor meghallottam a Kölyök új magyar hangját. Üdítő volt végre nem az éles hangú, harsány Kölyköt hallgatni, egy sokkal visszafogottabb, realisztikusabb gyerekhangot társítottak a karakter mellé. Persze sokakat nem érdekel a magyar szinkron, mert “minden eredetiben az igazi”, de azért kiemelném, mennyire passzoló hangokat és ötletes poénokat tartalmaz a hazai változat, mindenképp érdemes úgy is nézni néhány részt.

A másik remek újítás egyértelműen az, hogy a tavalyi kisvárosból most átkerültünk a világűrbe, ahol sokkal nagyobb világépítésbe kezdtek. Megjelentek a bisztróban új vendégek, rengeteg új karakterrel találkozhattunk, a csapatba is új hősök kerültek, hiszen kaptunk új köveket is. Nagyon jó ötlet volt behozni új képességeket (az eddigi öt mellé még nyolcat), még inkább keresztezni őket, de néha olyan jeleneteket alkottak évadközben ezekkel, amit később nem tudtak felülmúlni.

A Marvel Galactus-át megidéző ellenféllel például kiváló csatajeleneteket hoztak, de az igazi vetélytársnak bizonyuló mindent bekebelező bolygó elleni harccal már nem tudtak erősödni az eddigiekhez képest. Ráadásul a kövek ritkaságát is kezdték elengedni, így nemcsak az évad egyik fontos szála lett indokolatlan utólag, hanem a kövek megtartásának súlya is csökkent.

De nehezen tudok haragudni ezért, amikor végre nem azzal dobálóztak a nagyerejű eszközök esetében (ahogy a klisé megkívánja), hogy csak méltó emberek használhatják, hanem bármikor bárkinek átadták, legyen az az éttermet vezető édesanya (kellett a négy kar az éhes vendégek kiszolgálásához!), vagy a sosem látott kamionos pasi, Carl.

Többek között az előbb említett szituációk táplálták a humort, ami egy pillanatra sem érződött görcsösnek. Végig apró, vicces pillanatokkal táplálja a folyamatos megmosolyogtató, könnyed légkörét a sorozatnak, ami baromi jól áll neki úgy is, hogy eközben megbújik egy nagyobb drámai szál. Ja, és a jellemfejlődésre sem felejtenek el hangsúlyt fektetni.

Ami a további negatívumokat illeti: azzal, hogy átkerültünk az űrbe, sokkal tágabb világot mutatott be a sorozat, amivel a kisvárosos motívumok mind eltűntek. Volt egy hangulata, ahogy a kávézóban ketten üldögélnek, miközben Kölyök az asztalok között rohangál. Ez most sajnos elveszett, de valamit valamiért.

Az pedig nagyon szembetűnő volt, hogy Kid Cosmic valójában nem a címszereplőről szólt. Az első évadnál remek ötletnek tartottam, hogy nem a központi karakter a csapatvezető, most sem tartom rossznak ezt a lépést, ugyanakkor Kölyök kvázi mellékkarakter lett, nagyjából annyi szerepet kapott, mint Szenya vagy a még mindig zseniális és imádnivaló G Papa, inkább Jo-ról szólt ez az évad, ahogy a csapat irányításának feladatával küzd.

Nagyon várom a harmadik szezont, amihez már most kaptunk egy nagy cliffet (azért remélem, a nézőknek egyből leesett, hogy a PPG lányok a készítő korábbi munkájára, a The Powerpuff Girls-re utalnak), viszont nem érzem, hogy sokkal nagyobb kaland lesz ez, mint az S2-es, így kíváncsian várom, hogy fogják tudni fokozni az eddigieket. A lábatlan Stuck Chuck szarkasztikusságát pedig tessék visszahozni, nagyon kevés szerepet kapott ebben az etapban!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz