login |

Hírkedd – The Last Kingdom-film!

2021. 10. 26. 09:16 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar premier: Spencer 4. évad + HBO GO: Gossip Girl: Az új pletykafészek 1. évad, A pletykafészek 6. évad, Angela Black 1. évad
 • Premier: All American S4 (vendégblogger?), 4400 S1, The Outlaws S1, The Long Call S1, Sandylands S2, Jamie Johnson S6, Seat At The Table S1, Below Deck S9, Frankie Boyle’s New World Order S5. Celebrity Ghost Trip S1, Expert Witness S1, Escape to the Chateau S9 + Finálé: Halloween Baking Championship S7, Help! I Wrecked My House S2, Detective Diaries S1, Cold Blooded Alaska S1
 • Magyar premier – AXN: 11.19 Virágzás (Bloom) 1. évad
 • Magyar tévés premier – HBO3: 11.05 Hétköznapi vámpírok – A sorozat (What We Do In The Shadows) 3. évad
 • Magyar premier – Netflix: 11.24 Hollywoodi ingatlanosok (Selling Sunset) 4. évad
 • Magyar premier – NickToons: 11.01 Middlemost posta (Middlemost Post) 1. évad
 • Az M2 10.28-tól ismételni kezdi az Odaátot a 10. évadtól. Talán amikor eljutnak a 15. szezonig, akkor le is adják?
 • Az Oswaldo szinkronhangjai.
 • A Netflix berendelte egy új filmhez a The Last Kingdom-hoz. (Az 5. évad lezárást fog hozni a sorozatnak, de maradtak még elmesélhető történetek.)
 • A német RTL NEM kaszálta az Alarm für Cobra 11-et, viszont a 25. évadot már nem klasszikus szezonok fogják követni, hanem event jelleggel dupla epizódok, 90 perces tévéfilmek. Hogy mennyi, azt nem tudni, de egy biztosan érkezik.
 • Komolyan már! Az angliai Central Bedfordshire tartomány oktatási felvigyázó csapata levelet írt a diákok szüleinek a Squid Game című Netflix-sorozattal kapcsolatban, hogy ne engedják a gyerekeiknek megnézni, kiemelve, hogy a széria bizony 15-ös korhatárral rendelkezik. Az ok nyilván az volt, hogy a fiatalok sorozatbeli játékokat rekreáltak.
 • Jeffrey Dean Morgan elmondta, hogy felvetettek neki egy Negan-fókuszú The Walking Dead-spinoffot.
 • Lori Loughlin mellett Daniel Lissing is vissza fog térni a When Calls The Heart ünnepi epizódjára, mint Jack Thornton.
 • A B Positive 2. évadjára Michelle Ortiz vette át Adriana szerepét Rosa Salazar-tól.
 • A The Head 2. évadjának a helyszíne egy tudományos küldetésen lévő teherszállító hajó lesz az óceánon.
 • A Squid Game költségvetése egy belső dokumentum szerint 2,4M dollár per epizód volt. Olcsóbb, mint amennyit David Chappelle kapott a legutóbbi standup estjéért.
 • A Viaplay streaming szolgáltató sorozatainak költségvetése elég változó. Van, hogy 4,5M dollár egy 6 részes évad, de más sorozatok szezonja 22-23M-ba is kerülhet dollárba átszámolva. (A törtek azért furák, mert euróban 3,5-4M, illetve 15-20M-s adatot mondtak.
 • Készítői szerződés: Ross Fineman – A+E Studios, Jake Coburn – Universal Television,
 • A Shetland 6. évadja 4,1M nézővel és 24,6%-os SHR-rel tért vissza a BBC-re.
 • A Paramount+ feltolta kicsit YouTube ingyen az Evil – 2×07-et, a néma epizódot.
 • A Netflix 11.23-án folytatja a Masters of the Universe: Revelation 1. évadját.
 • Brian Koppelman és David Levien, a Billions készítői beszélnek a fináléról. Itt is.
 • Színfalak mögüli infók a The Great British Bake Off készítéséről, via RealityBlurred.
 • Vendégszerep: Diany Rodriguez – The Blacklist (visszatérő), Meena Rayann, Jack Mullarkey, Richard Clothier – Warrior Nun (visszatérő), Kaley Ronayne – The Resident (visszatérő), Matt Walsh – Ghosts,
 • Állandó szerep: Yazzmin Newell – Moonhaven (AMC), Fran Drescher, Martin Kove, Mario Cantone, William Forsythe, Andrew Dice Clay, Sofia Milos – Gravesend S2,
 • Interjú: Dario Madrona (a One Of Us Is Lying showrunnerje), Megan Michaels Wolflick (az American Idol új showrunnerje), Kennedy McMann (Nancy – Nancy Drew), David Tennant (Phileas Fogg  Around The World in 80 Days),
 • A Ninja Warrior Hungary 3. évadjában új elem lesz, hogy a középdöntőbe jutott ninja-jelöltek a párbaj toronyban egymás ellen is harcba szállnak majd.
 • Új sorozat: Marriage – BBC, 4 rész, angol, készítő: Stefan Golaszewski, egy párról, a félelmek, frusztrációk és a házasság üdvözülésének bemutatása, valamint annak a komfortérzeté, amire csak az együttlét során találhatunk rá.
 • Pilotszkript: Unf$?%ables – Hulu, komédia, készítő: Jeremy Hsu és John Strauss, executive producer: Viola Davis, a randis kívánatossági ranglétra legalján lévő két barátról, akik úgy határoznak, hogy ha törik, ha szakad, nem maradnak tovább “megszexelhetetlenek”.
 • A Stone Village Television megvásárolta Alex Michaelides könyvének, a The Maidens-nek a tévésorozatos adaptációs jogait. A krimi egy görög szigeten és az angliai Cambridge-ben játszódik, és egy zseni, ám zűrös csoportterapeutáról szól, aki egy titkos társaság megszállottja lesz, amikor annak egy tagját, a barátját, megölik. A főhős meg van győződve arról, hogy alibije ellenére egy tanár a tettes, és az arra való törekvés, hogy ezt bebizonyítsa, teljesen kisiklatja az életét a medréből, tönkreteszi karrierjét, kapcsolatát – és talán az életébe is kerül.
 • A BBC3 elindított egy új táncos realityversenyt I Like The Way U Move címmel Jamie Laing és KK Harris műsorvezetésével, amiben szingli profi táncosok és kezdő nem táncosok próbálnak a táncparketten és azon kívül is közös hangot találni maguk között.
 • A Food Network új gasztro realityversenye lesz a Throwdown with Michael Symon, amiben Symon Katie Pickens közreműködésével a legjobb séfek ellen fogja felvenni a harcot azok kedvenc ételei készítésében. A csavar, hogy sem Symon nem tudja, hogy ki lesz az ellenfele, sem az ellenfél nem tudja, hogy mi vár rá.
 • Meghalt Travor Jones (Millionaire Matchmaker).

23 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2021. 10. 26. 09:38

Általános suliban tanítok angolt. Itt is meglepett egy kicsit, hogy a tízéves negyedikeseim is megnézték a Squid Game-et.

wintender - 2021. 10. 26. 10:18

Én is meglepődtem, hogy a gyerekek szintén negyedikes osztálytársai látták a Squid Game-et, ráadásul azért feliratosan szerintem nem könnyű megnézni egy 10 évesnek.
Az érdekesség, hogy eddig is nagyon sokszor játszottak szoborjátékot a gyerekek, de az most megtriplázódott, már minden szünetet ezzel töltenek, és mindig újítanak rajta.

Scat - 2021. 10. 26. 10:20

Szóval a gyerekek játékokat utánoznak. Szörnyűség!

Amíg nem ölik egymást, ahogy a sorozatban (és nyilván nem), addig ez a szokásos mai társadalomra jellemző túlaggódás.

winnie - 2021. 10. 26. 10:24

scat: ha ölősek a játékok, akkor nem biztos, hogy jó dolog, mert onnan csak egy lépés a baj:) (más kérdés, hogy itt jön be a klasszikus érv, hogy akinél bármilyen fikció bejátszik IRL erőszakba, ott (jó eséllyel) már van valami alapprobléma, nem csak a fikció okozza a dolgot. gondolom.

nekem egyébként ennek kapcsán az a gáz, amikor valami szervezet (akár nemes, akár önös célból) akar beleszólni fentről a magánéletbe, a szülői felelősség témakörébe, főleg, hogy szelektív módon teszi, csakis a sajtófigyelem miatt, mert ugye máskor általában nem mondanak ilyesmit, pedig megtehetnék. mármint a szándék okés, az egy figyelmeztetés jobb, mint a nulla. bajt azt sem okoz, ha valaki evidens dolgokat szajkóz.

és tudom, hogy nem minden szülő felelőssége ugyanolyan fokú, és minden gyerek más (én is 10 évesen olyan filmeket néztem (javarészt szülői tudás/engedély nélkül), amiket még a nyolcadikos fiamnak sem mutatnék, bár nyilván azért, mert nem is érdekelné őt, meg elég hirtelen lenne az átmenet), de ettől még mindenki eldöntheti, hogy miképp áll hozzá a gyerekei által fogyasztott dolgokhoz, akár filmek, akár más netes dolgok kapcsán.

Diapolo - 2021. 10. 26. 10:25

Menyaszonnyomnak szintén negyedikes tanítványai vannak, és az osztály több, mint fele (kb.15 gyerek) látta a Squid Game-et. Azóta mindennapi téma, állandóan azt próbálják szünetekben játszani. Ráadásul olyanok látták természetesen, akik amúgy is erőszakosak, és szívesen bántanak másokat. Kicsit félelmetes ez a tendencia, főleg, hogy kb. semmit nem értenek az egész hátteréből, csak azt, amit látnak, a sok erőszakot.

Diapolo - 2021. 10. 26. 10:32

Scat

Az a gond ezzel, hogy a gyerekek többsége hiperérzékeny, túl vannak féltve, rengetegen jarnak már most pszichológushoz. Egy értelmileg és érzelmileg éretlen, amúgy is labilis gyereknek ezek nem játékok. Ezek tippek és segítségek. Arról már nem is beszélve, hogy pár hete volt olyan gyerek, aki a másiknak az almájába rajzszegeket szúrt például, igaz, azt nem innen vette, de akkor is. Sajnos általánosságban igaz, hogy a mai gyerekek nem tudnak játszani, nem élvezik úgy a játékokat, mint mi annak idején. Valami náluk már ideje korán félrement.

Malachi - 2021. 10. 26. 10:33

helló, mikor oldjátok meg így nem tudom, öt év után, hogy ha nagyritkán próbálok kommentelni valahová, akkor az meg is jelenjen? vagy ha előmoderáció van, akkor azt jelezzétek, hogy esetleg ne próbáljam kétszer egymás után ugyanazt beírni mert mi van, ha csak félrenyomtam? vagy jelezni, hogy ha blacklisten vagyok és akkor havonta egyszer sem próbálok inkább már írni? bár kb. tízedszer futjuk ugyanezt a kört szóval nem várok más semmi változást, csak gondoltam még utoljára rákérdezek, hogy mizu. örök hála meg minden az eddigiekért!

winnie - 2021. 10. 26. 11:01

malachi: nem kell megoldani semmit, hiszen ez a kommented rögtön megjelent:) (ha ugyanúgy kommenteltél, csak a komment tartalma változott, akkor az előző komment volt a “gond”, vélhetően valami falspozitív dolog miatt.)

mást nem tudok mondani, mint eddig: nincs előmoderáció, és a kommentek 95%-a rögtön megjelenik, ami itt van fölötted, mind megjelent rögtön. vannak dolgok, amikre szűrünk, aminek köszönhető, hogy a sértő és nem ide való kommentek elég nagy részét sosem látja senki, mert ki sem kerülnek. de a falspozitív találatok elkerülhetetlenek. (a több, mint egy évtized alatt a szűrési feltételek elég komoly méretűre duzzadtak, esélytelen lenne egyesével végignézni mindent, és kidobni azt, ami semmire nem jó, de azt el kell fogadni sajnos, hogy vannak olyan ártatlan szavak, amik esetleg tartalmaznak olyan kifejezéseket, amik “listásak”, így szűrődnek, de idővel mindenképp megjelennek.)

a kommented a jelzésed után természetesen aktív lett, mert engedélyeztem. (lehet, hogy simán a “bunkó” szót szűrte, ami nem szó “ereje” miatt _lehet, hogy_ feketelistás (kipróbálhatod, én nem tudom), hiszen minimálisan sem pejoratív manapság. ha az a ludas, akkor biztos, hogy az volt az oka annak, hogy egyike az elég tipikus személyeskedős reflexkommenteknek. és ez esetben nem az a gond, hogy valakire ezt mondják, hanem az, hogy flame-et szülhet visszareakció esetén. de, ha szűrve is van, akkor csak azért, mert rövid időn belül többször generált flame-et. egyszeri esetekkel nem foglalkozunk, csak tipikusan visszatérőkkel.)

Malachi - 2021. 10. 26. 11:22

köszi a választ! az a véleményem, hogy próbálkozzon a fene, én ezt most untam meg. ha nektek kevesebb munka évek óta minden kommentet egyesével kiengedni, amiben – hát igazából a mai napig senkinek semmilyen fogalma sincs, hogy milyen szavak szerepelnek, mert az titok – mint nem tudom az ilyen tökártatlan szavakat, mint amit emlegettél (bével kezdődik és óval végződik) kiszedni a banlistáról, akkor én hiszek nektek, csak hagyom inkább mert szerintem nem Sorozatjunkie kompatibilis a stílusom. nézem, nézem, hogy mi rossz lehetett benne, de ha megszakadok, akkor sem találok semmit. szóval ja. mindegy. mondjuk nem reklamálok, mert rengeteg munka lehet így is az egésszel, csak vacak, hogy pont ezért már évek óta nem nagyon írogatok ide, mert nincs kedvem folyton könyörögni, hogy megjelenjen, meg talán pont ezért (a túl hatékony szűrő miatt) alig vannak már kommentek, vagy hát sokkal kevesebb, mint régen. de, de tényleg nem tudom, meg tényleg a ti dolgotok és őszintén írtam, hogy köszi az oldalt meg minden, nagyon rossz lenne, ha nem lenne. megszűnök, helló!

Scat - 2021. 10. 26. 11:42

Egyébként én azon sem lepődnék meg, ha a tízévesek nem látták volna a sorozatot, csak mondjuk a roblox-szal játszanak, amin meg nagyon mennek a sorozat játékai.

Diapolo:

Na jó, de a többségük ilyen hiperérzékeny? Komolyan? Nekem ez olyan hihetetlen, viszont ezzel nem azt akarom állítani, hogy tévednél, inkább azt, hogy számomra felfoghatatlan, hogy ez manapság ennyire valós dolog.

juhaszvik - 2021. 10. 26. 12:56

Diapolo: “a mai gyerekek”

Van egy idézet, amit szeretek ilyenkor beidézni: “A fiatalok elvetemültek és semmirekellők. Sohasem lesznek olyanok, mint a régi idők fiatalsága.” – Szókratész (i.e. 400 környéke).

Semmi baj nincs a mai gyerekekkel, ugyanolyan gonoszak, viccesek, hülyék és kedvesek, mint az én időmben, mint a te idődben, szimplán a nézőpont változott. A nosztalgia ugyanis a szellem leépülésének egyik jele. Minél kevésbé emlékszünk valamire, annál szebbnek tűnik.
Én a kilencvenes években voltam tinédzser, nem mellesleg erősen beszédhibás valamint egy nagyon szegény család tagja. Én voltam minden gúny és élc célpontja, a körülöttem lévők megtaláltak mind lelki mind fizikai bántalmazás céljával. Vették a mintát a tévéből, otthonról, ki tudja honnan, de ugyanúgy megtették azokban a korokban is, amikor nem volt squid game, netflix, internet, tévé, újság, könyv, de még kőtábla sem.

gromit - 2021. 10. 26. 12:58

winnie,
ha már Shetland, szolg: készülsz évadnyitós poszttal? v vki más? v kell segítség?

winnie - 2021. 10. 26. 13:06

nem, senki nem jelezte, és amikor megnézem, biztosan írnék, de egyszer úgy kipróbálnám, hogy évad végén darálok (eddig mindig időbek elkezdtem nézni), plusz még elég sok minden írni- és néznivalóm van (nem tudom, mit mikor nézek, ahogy érzem), szóval ezúttal fogadom a segítséget minden további nélkül:)

Mammut - 2021. 10. 26. 16:48

Anno gyerekkoromban én sok másokat bántó gyereket ismertem, párszor én voltam az egyik vert alany és nem kellett nekik squid game hozzá, szimplán csak szerettek másokat bántani. Akkoriban ráadásul a tanárok szlogenje még az volt, hogy árulkodni nem szép dolog, ma kb. az ellenkezője, egyedül ebben változtak az idők, a felnőttek hozzáállásában.

Szóval szerintem a Squid Game nem sokat változtat semmin, ilyen állatok (bocs, de nem bírom embernek tekinteni), akik rajzszeget raknak a másik almájába, mindig is voltak és mindig is lesznek filmtől/sorozattól függetlenül. Tényleg maximum csak ötleteket adhat nekik, de a rajzszögből látható, hogy még arra sincs igazán szükségük.

Mammut - 2021. 10. 26. 16:50

@Malachi: nekem is egy csomószor eltűnik a kommentem, azt hittem, rám pikkel winnie. :D

Mammut - 2021. 10. 26. 16:50

Na tessék, ez most megjelent, amit előtte írtam, meg nem. Lutri.

winnie - 2021. 10. 26. 18:12

lutri olyan szempontból, hogy itt a “vesztésre” van alacsony esély, ott meg a nyerésre:)

winnie - 2021. 10. 26. 18:17

érdekesség: reggel óta 2 komment került szűrésre. egy walaki-s az invasionhöz (szerintem a link miatt), és ide mammut egyik kommentje feljebb, passz, hogy miért. talán az állat szó miatt? (vannak egyébként ártatlannak ható szavak is, amik wtf-nak hatnak, és csak azért kerültek fel, mert korábban éves szinten iszoxat ritkán fordultak elő kommentben.)

Flanker - 2021. 10. 26. 22:52

A Squid game-t fiatalok is nézik-en meglepődöknek:

1991 november 21: én és az osztálytársaim hatodikosok vagyunk egy Pest megyei falusi általános iskolában, 1978-1979-s korosztály. A magyar tévé pedig műsorára tűzi a Twin Peaks-et. Nekem a szüleim nem engedték hogy nézzem. Az egy dolog hogy a 25 fős osztály több mint fele nézte és másnap kibeszélte a részeket, de az alattam lévő évfolyamok (10-12 évesek) közül is jó páran. Engem meg 10 évesen csont nélkül beengedtek a falusi moziban a Bolygó Neve Halál-ra (ami nem volt jó ötlet). igaz azt se tudtam mire megyek. De a Cobra-t, az Indiana Jones 2-t, vagy a Beverly Hillsi zsarut is kábé ekörül (1986-1989) láttam a szüleimmel ugyanitt. valószínűleg ők se tudták mire ülünk be :)
Szóval jó reggelt ;)

Thomas - 2021. 10. 27. 14:30

Kicsit elkéstem már innen, de én sem értem, mi a csodálkozás tárgya, mi talán nem néztünk hasonlóakat? Lehet, hogy nem negyedikesen, erre már konkrétan nem emlékszem, de 91-ben, 12 évesen az egész osztály nézte és kibeszélte nálunk is a Twin Peakst, amiért lehet, hogy közelharcot kellett folytatni anyámmal, de végül mindig sikerült. A horrorfilmeket meg titokban kellett felvenni, mert arra ha rájött, nem engedte, de volt olyan osztálytársam, akinek volt a szobájában videó, és bármit fel tudott venni, akkor átmentünk hozzá, és nála néztük meg. Aztán mégsem gyilkolásztunk azoknak a mintájára:) Ha valaki már ennyire érdeklődik valami iránt, mint ahogy mi megterveztük, hogy ki mit fog felvenni és kinél nézzük meg, akkor valószínűleg érett rá, véletlenül meg csak nem fog elé kerülni. A korhatár besorolásokkal csak felpiszkálják a gyerekeket, annál jobban látni akarják, legalábbis nálunk így működött, ma meg már az internet korában még egyszerűbb bármihez hozzáférni, mint annak idején (bár az is tény, hogy a moziba is kérdés nélkül beengedtek, meg a tékában is simán kiadták bárkinek a korhatáros filmeket).

winnie - 2021. 10. 27. 17:07

ha a fenti hírre céloztok, illetve rám, én nem a gyerekeken csodálkozok, hanem a szervezet reagálását tartottam itt kiemelendőnek.

Thomas - 2021. 10. 28. 12:17

Én inkább a kommentelőkre:) De most megnéztem kíváncsiságból az első 2 részt, ha már ekkora hype van körülötte, hát le a kalappal minden olyan 10 éves előtt, aki ezt végig tudja nézni, annyira unalmas. Volt benne egy 10 perces játék, és 100 percnyi elég unalmasan előadott háttérsztori antipatikus szereplőkről. Én 10 évesen ezt 10 perc után kapcsoltam volna ki értetlenkedve, hogy mi ezen a nagy szám?:)

Thomas - 2021. 10. 28. 12:23

Ez az egy rémlik abból a koromból, hogy még az akciófilmekben is ha volt 5 perc beszélgetés, már untam magam:) Csak az akció érdekelt, amikor történik valami, nem kötötték le a figyelmemet a karakterizálós jelenetek, amiből itt van szép számmal (most is persze csak akkor, ha érdekelnek az adott karakterek). De ha már a túlélőjátékok témájánál vagyunk, az első ilyen emlékem a Schwarzenegger-féle The Running Man nagy kedvenc volt, gondolom, azt 10-12 éves korom környékén láthattam először. Meg is kéne újra nézni, hogy mai szemmel mennyire működne, iszonyat régen láttam utoljára:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz