login |

Love Life: kezdett 2. évad, ami új történet

2021. 10. 28. 19:50 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Bár néztem tingli-tangli országos sorozatot közben, de a Dopesick után azért csak kellett valami rendesebb dramedy is, amiben azért akad remény. Az HBO Max pedig szállította, itthon pedig szerencsére az HBO GO-ra került fel rögtön az első 3 rész. Erre a szezonra Anna Kendrick átadja a piát és a terepet egy másik színésznek, így új nézőként is simán lehet ezzel kezdeni, sőt, szerintem érdemesebb is.

Ezúttal 2016-ban indul a történet, egy házas férfival, aki az említett főszereplő cserés jelenet után összeismerkedik egy vonzó, barátságos nővel, ami mindent felborít. Spoiler az első rész végére, hogy a házasságát is. Viszont mindezt valamennyire realistán teszi.

Teljesen érthető, hogy ezúttal más oldalát látjuk a szerelemnek, és talán pont ez foghatja meg leginkább a nézőt, nekem is jobban tetszik emiatt. A főhős ezúttal nem a naiv romantikus gondolatoktól botladozik az önismeretbe, hanem a békés semmiben egy válás pofonja a kezdő wake up call, az ami végre elindítja a jobb emberré válás útján, csak természetesen hibázva az úton.

A megvalósítás szerintem profibb lett mostanra, viszont itt el kell ismernem, hogy könnyebb dolguk volt, mert nem kell fiatal húszasnak, majd harmincasnak is eladniuk a főhőst, az itteni sztori alig pár évet ölel majd fel. Viszont teljesen adja magát, hogy lefilmesezzem, sok helyszín, nem az a Netflixes minden flat fényképezés, néha ötletes a vágás, remek a rendezés.

Ami nem lepett meg, mert szerintem William Jackson Harper remek színész, de páran a The Good Place után most rádöbbenhetnek, hogy milyen könnyedén vedlett át egy másik szerepbe. Iszonyat jól hozza a nehéz pillanatokat is. És a baráti-családi körét alakító csapatban sincs negatívan kiemelhető.

Részemről simán 8/10 volt ez a kezdés, egyszerűen remek a flow, nézeti magát a 2. évad, de a női olvasók véleménye mindenképp érdekelne most, kíváncsi vagyok mit szólnak az idei Love Life szemszöghöz.

8 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2021. 10. 28. 21:07

Ez érezhetően egy érettebb sztori az előző évadnál, de ugyanúgy hozza a jóféle romkom pillanatokat, amiken baromi jól lehet szórakozni. A tesó és haver karakterek kifejezetten jól kiegészítik a főszereplőt. Összességében továbra sem igazán kiemelkedő a sorozat, de tényleg könnyen csúszott ez a három rész, jó nézni.

Tudtam, hogy William Jackson Harper jó lesz ebben a szerepben (is), de még annál is jobban sült el a castingja, mint vártam.

Női szemszögből nézve sok minden mást nem nagyon tudok hozzátenni. Nem mondom, hogy totálisan mindegy, hogy most egy férfi szemszögéből megyünk végig a különböző kapcsolatain/kavarásain, de ezek a szituk hasonlóan is megtörténhetnének, ha felcserélnénk a nemeket.
Szerintem ez inkább karakter szempontból érdekesebb, mármint, hogy mennyire érezzük magunkat közel egy ilyen típusú emberhez, mennyire tudunk azonosulni a döntéseivel vagy sem, mennyire viselkedünk hasonlóan egy-egy ilyen helyzetben.

kisanna - 2021. 10. 29. 12:17

fú, nagyon telitalálat volt az első három rész. kicsit féltem a castingtól, meg Anna Kendrick karaktere nagyon jól sikerült, úgyhogy van egy szint, amit meg kellett ugraniuk, de szerintem simán sikerült.
várom a folytatást.

Florabell - 2021. 10. 29. 22:19

Még mindig megvan a flow élmény és a különleges hangulat, ami miatt anno beleszerettem. És az új narrátor sem okozott csalódást. Talán a kapcsolatok most felületesebben vannak kibontva, sokkal több időt tölt saját magában a főszereplő. Már nem nagyon emlékszem ugyan az előző évadra, de most kicsit hiányolom az egyes partnerek kiemelését. Bár az is lehet, hogy csak én nem bírom annyira a főszereplőt, mint az előző évadban és ezért jobban érdekel a többi karakter, ki tudja.

punyapapa - 2021. 10. 30. 08:22

Én féltem az új évadtól.
De nagyon kellemes csalódás.
Simán hozza az első évad színvonalát, és tök klassz higy van sorozat ami randizás, szingliség sötét oldaláról is mesél.
A főszereplő srácot egyáltalán nem ismertem eddig, de nálam vitte a hét alakítását.
Remélem nagy szerepeket kap.

Python - 2021. 10. 31. 23:27

Tetszett! :) Nem gondoltam, hogy ennyire jól fogja hozni az első évad színvonalat.

kisanna - 2021. 11. 11. 12:27

most komolyan, leadják egyszerre a 7-9 részt, de az utolsó egy darabot meghaggyák jövő hétre?? wtf?

Shannen - 2021. 11. 11. 22:39

@kisanna: a 10. rész is fent van HBO GO-n csak valamit rosszul állítottak be és nem indul el automatikusan és nem is jelzi a 2×09 végén, hogy van 10. rész. De a sorozat oldalán ott a 10.epizód is és nézhető is.

human - 2021. 11. 12. 03:21

wtf, nem is szúrtam ki én sem

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz