login |

Pilot-mustra: The Moth Effect – 1×01

2021. 10. 28. 15:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, pilot-mustra,

Régen a kriptonitjaim voltak a szkeccssorozatok, de mostanság kezdem megkedvelni őket (mert lehet 4-5 perces adagokba is nézni őket?), és ezzel párhuzamosan elkezdtem elővenni azokat a régiségeket, amiket anno pár rész után elhessintettem botor módon magamtól. Illetve csak szeretném ezt tenni, mert nem mindent archiváltam. Mondjuk az én időm előtt indult, human által iszonyatosan klasszikusokra (pl. a Netflix-en is fent lévő Chappelle’s Show-ra vagy a Whitest Kids U Know-ra) ma sem sikerült rákattanni, de például az Important Things with Demetri Martin-t sikerült végignéznem.

Ahogy az kell, a jelen szkeccssorozatai erősen hit or miss kategóriásak nálam, de jó néhány nézős lett, és ezért egy ideje az újonnan érkezőket is előre veszem a bepróbálásra váró szériák között, hiszen nem kell sok időt rájuk szánni, hamar döntést lehet hozni róluk, ami, ha negatív, akkor eggyel kevesebb sorban álló, ha pedig pozitív, akkor sem nyomaszt a léte, mert bármikor bármennyit meg lehet nézni belőlük, nem kell sietni velük, nincs spoilerveszély, stb.

THE MOTH EFFECT – 1×01 – 3,5/10

Igen, a The Moth Effect sajnos a negatív tartományba csúszott be nálam. Az ausztrál társulat szériája valahol az Amazon Prime Video kínálatába kerül fel heti epizódokkal, ki tudja, egyszer majd talán nálunk is látható lesz, de sajnos a végeredmény túl random és karakter nélküli volt ahhoz, hogy élvezni tudjam. Lehet, hogy túl sokan vannak a tagok, akik egyébként is túl heterogének?

Rögtön egy másik ausztrál szkeccs széria, az Aunty Donna’s Big Ol’ House jutott eszembe, amely ugyancsak bőséges ausztrál celeb cameo-állományt vonultat fel, de az a sorozat, bár végül nem lett annyira nézős, rögtön definiálta magát, azonnal tudtam, hogy mire lehet számítani, és az sem zavart, hogy mindhárom főszereplő hasonló karaktert hozott. Közöttük sokkal jobban érződött az összhang, mint itt. (Példaként a kanadai Tallboyz-t vagy a Baroness Von Sketch Show-t is említhetném.)

A The Moth Effect egyetlen pozitívuma számomra az átívelések alkalmazása volt, de ez csak szerkezetileg jelentett pozitívumot, mert az első részben pont egy nem túl izgalmas jelenetre dupláztak, majd tripláztak rá, amivel nyilván nálam nem értek el sikert. De legalább van így a részekben valami fővonal, nem csak egymásra hányják a jeleneteket addig a pontig, amíg kitart a játékidő.

Megkapta az esélyt a sorozat, nem élt vele, nincs harag, nem fogom hiányolni, ő(k) sem engem, a szkeccs-sorozatoktól mindig könnyű megválni, nem fog motoszkálni bennem a kisördög, hogy mi történik akkor, ha idővel szuperjóvá válik, hiszen ez nem az a műfaj. Nyilván a későbbiekben lesznek zseniális jelenetek is, amiket így ki fogok hagyni, de ott van a The Simpsons és a Family Guy szumma 50+ szezonja is tele hasfalszaggató poénokkal, vizuális gegekkel, utalásokkal, és egy cseppet sem zavar, hogy kimaradok belőlük.

1 hozzászólás Ne habozz!

Kati néni - 2021. 10. 28. 17:26

Akkor te a Little Britaint sem szeretted? :O az én baráti körömben ez amolyan sokat idézett anyag.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz