login |

Legends of Tomorrow – 7×03: wvrdr_error_100 not found – a 100. epizód

2021. 10. 31. 21:30 - Írta: Necridus

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Az Arrowverse-sorozatok közül az Arrow, a The Flash és a Supergirl után a Legends Of Tomorrow is eljutott a 100. epizódjáig, amit őszintén, nem gondoltam volna. A sorozat egyedi stílusa miatt különleges helyet kapott sokunk szívében, de talán mindig a háttérbe szorult a többi sorozat mellett mind nézettségileg, mind a rajongótábor hangerejét nézve.

Míg az Arrow elsőként egy remek 100. epizódot hozott az akkori crossover egyik epizódjaként, a The Flash egy félévadzárós epizódot próbált feldobni a nosztalgiázással több-kevesebb sikerrel, a Supergirlnek viszont nem igazán sikerült emlékezetesen megünnepelni a jubileumi epizódot – olyannyira, hogy először el is kezdtem agyalni, elérte-e már a sorozat a 100. részt. A LoT viszont nemhogy egy szórakoztató epizóddal érkezett, de egy olyannal, amire jó sokáig emlékezni fogunk.

A tovább mögött spoileresen emlékezzünk meg az epizódról.

Az évadnyitóban láttuk, hogy hat év után Gideon emberi formában jelent meg a legendák előtt és Astrával, valamint Spoonerrel különvált a többiektől 1925-ben, míg Saráék New York-ba tartanak, hogy elhagyhassák a múltat, mielőtt túl sok változást hoznak a történelembe. A századik epizód középpontjába is a humanoid Gideon került.

Lényegében Gideon elméje vírusos lett (önmaga régi énje jelent meg előtte), s próbálta Gideon emberi oldalát kitörölni, amit Spooner és Astra az emlékeiben igyekezett megállítani. A sztoriról lényegében ennyit szeretnék mondani, mert ugye nem az a poszt lényege, hogy elmeséljem, mi történt. Inkább kiemelném, mennyire ügyes húzás volt ez a készítőktől a nosztalgiázás megalapozásához!

Azáltal, hogy Gideon által megélt pillanatokat láthattunk, visszatérhettünk olyan pillanatokhoz, mint a legendák első napjai, néhány évvel később összeszokott pillanataik vagy Behrad halála. Ehhez pedig páratlan módon szinte az összes régi szereplőt sikerült visszahívni – kimaradt Hawkgirl, Amaya/Charlie, Wally West, Mona, Constantine és Mick Rory.

Remek volt újra Wentworth Miller Snartját vagy Arthur Darvill Rip Hunterjét látni, de talán a legjobb az volt, ahogy érzékeltették, mennyire más volt még anno a Waverider csapata. Felkelve (néhányuk, mert ugye a Mick Roryt imitáló odafektetett statiszta nem ébredt fel) rögtön egymás ellen tudtak fordulni, de egy étkezésnél is majdnem megölték egymást. Ehhez képest tudjuk, milyen szerető családdá nőtte ki a csapat magát mára.

Láttunk természetesen ilyen jeleneteket is, a karaoke-parti például (ahol nagyon rámentek, hogy Amy Pemberton egyébként tehetséges énekes) remekül megmutatatta azt az önfeledten szórakozó társaságot, amivé váltak, na meg azt, hogy a kezdeti, görcsös hangulatból átalakulni egy lazább, vidámabb sorozattá mennyire jó döntés volt. Én mondjuk szerettem az első szezont is, de egyértelműen az mentette meg a LoT-ot, hogy felismerte a komolytalanság kulcsát.

Valahol az epizód közepén azért elkezdtem furcsállni, hogy nem látunk annyi régi jelenetet, csak amikor Gideon átrepült a tudatán és gyorsan lepörgettek néhány snittet az elmúlt hat évből, de szerencsére kárpótoltak minket. Láttuk, ahogy Zari újra összeomlik Behrad halála miatt, Vandal Savage is megjelent, ismét Nate és Ray barátságát is ábrázolták, valamint azt is láttuk, ahogy Rip Hunter minden hitét és bizalmát a legendákba vetette.

Eddig sosem látott jelenetként ráadásul (a rendkívül szórakoztató pletykabuli és ünneplés mellett) azt is láthattuk, ahogy Rip átprogramozta Gideont, hogy ne a történelem fenntartása legyen az elsődleges feladata, hanem a Legendák bármiáron való védelme. És valóban ezt láttuk hat éven keresztül! Ő tényleg ott volt mindig és segített nekik.

Persze lehetett volna több Sara az epizódban, mégis ő az egyetlen OG karakter (Lotz egyébként ügyesen megrendezte az epizódot, így mondhatni, volt kibúvója), de Gideonnal szintén kiválóan végig tudták érzékeltetni, mennyi minden változott. A rációra hagyatkozó mesterséges intelligencia nemcsak humorára talált, néha gúnyolódott a legendákkal, de megszerette őket és ezt ki is mutatta.

Ez most csúcsosodott ki igazán, amint emberi formát öltött. A vírus megakadályozása közben pedig remek üzenetet fogalmaztak meg az írók azzal kapcsolatban, hogy miért éri meg emberként élni a legendák világában. Nem tudtam nem vigyorogni, ahogy Astra mondta Gideonnak, hogy már megéri embernek lenni, ha olyan pillanatokat élhetnek meg, mint a legendákkal közös önfeledt szórakozás.

Pemberton mindeközben megmutatta, hogy hatalmas bűn volt őt hat éven keresztül egy kék hologram fej mögé rejteni, mert remekül játszik! Minden egyes pillanatában remekül átadta a vívódó Gideon érzelmeit, ahogy néha felszabadultan csatlakozott a jelenetbe és a legendák csapatában érezhette magát. Öröm volt látni!

Azt már viszont kevésbé, ami a B-szálon történt. Igazából nem is értem, ezt minek kaptuk. Megjelent a tavalyi gonosz (igen, a hipszter) a jövőben, ahol az Ava klónok felavatásánál sikerül feltörnie Gideont, majd visszanyerte emlékezetét a tavaly történtek kapcsán, ezért bosszút akar állni rajtuk a factory resetet kapó Gideonnal. Persze a sztoriba beleillik, de nem volt ő akkora ellenfél, hogy még egy évig nézni akarjuk.

Ezt leszámítva a Legends 100. epizódja pazar volt! Már-már Arrow jubileumi színvonalú! Minden percét lehetett élvezni, öröm volt látni a rengeteg régi arcot, kiválóan érzékeltetve volt a változás, a múltra visszaemlékezés és a nosztalgiázás is nagyon ütött, és Pemberton is bemutatta, miért lehet az új kedvencünk! Csak így tovább Legends!

Ja, és az intró is nagyon menő volt!

6 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius - 2021. 10. 31. 23:10

Az évad jól indult és a 3-dik (100-dik) rész eszméletlen jó lett volna, ha nem keverik bele azt a jövő szálat. Értem én, hogy miért kellett bele, bár visszahozni azt a karaktert megint, hát az lelombozott. Egyrészt, ahogy a fentebbi írás is említette, nem volt ő akkora ellenfél, de ráadásul kibaszott idegesítő is volt és ez most sem változott.
Jó ez, hogy így szétbontották a csapatot, gondolom idővel majd összeérnek megint. Jó volt látni a régi karaktereket, azt mondjuk nem értem, hogy pont csak erre a részre miért nem tudott Purcell még visszatérni. Igazából legalább abban a csoport jelenetben ott lett volna a helye, ha már ott volt 6 évadon keresztül.
Voltak fasza momentumok a részben, és a Gideont játszó színésznő is jól játszott.

A vége a résznek kicsit kiábrándító volt, de majd látjuk merre halad a sztori…

polovcev - 2021. 11. 01. 15:30

Tyberius:

Lehet Purcell nem akart jönni, de az is megeshet, hogy annyian mondtak igent amegkeresésre, hogy nem lett volna ideje a kamerák előtt. Egyetlen csoportképért meg nem volt kedve leutazni a forgatásra. Ki tudja hol lakik,.

Amúgy nekem kizárólag Charlie hiányzott a régiek közül. Monat, Wallyt és Hawkgirlt soha nem kedveltem, utóbbit leszámítva fel sem tűnt, hogy nem voltak ott, amíg el nem olvastam a kritikát.

Valami korrektebb gonoszt is összedobhatnának, mert ez a hipszter gyerek legfeljebb idegesítő, de egy pillanatra sem lehet komolyan venni, még ebben a sorozatban sem.

ArpHalliwell - 2021. 11. 01. 17:03

nagyon szórakoztató, nosztalgikus rész volt, örültem a régi arcoknak. Ahogy láttam Ripet, Snartot eszembe jutott a kezdetektől valóban mennyit változott a sorozat hangulata. Amaya, Mick, Constantine hiányzott, Mona és Wally hiánya fel se tűnt Hawkgirl-é is csak, mert Hawkman ott volt :D
Bishop szálat békén kellene hagyni, ha a mostani énjével konfrontálódnak és legyőzik, akkor a saját múltjuk változhat meg, hiába nem veszi komolyan magát a sorozat, elég nehezen tudnák megmagyarázni ezt, amúgyis idegesítő a pasi.

Mom - 2021. 11. 01. 19:14

A jövőben játszódó, potenciális főgonoszos száltól én sem vagyok elragadtatva, nem bántam volna, ha továbblépünk a Bishop vonaltól.

A nosztalgia viszont nagyon működött! Örülök, hogy vissza tudták hozni a csapat nagy részét, nekem különösen Stein és Jackson cameója hozta elő valamiért a régi idők emlékeit.

Tyberius - 2021. 11. 02. 15:15

Amaya/Charlie valóban hiányzott, nekem Constantine nem hiányzott, Mick csak azért mert ő végig jelen volt a sorozatban legalább biodíszletként. Hawkgirl nekem is csak Hawkman miatt jutott eszembe, viszont hogy Wally mikor volt a sorozatban és meddig az teljesen nincs meg, még így sem, hogy az írás említette. Totál homály… nah ennyit adott ő nekem hozzá a sorozathoz :D :D

Necridus - 2021. 11. 02. 16:03

Pedig Wally a legjobb formájában volt látható abban a néhány epizódban (S3 egyébként, vele tudták összehozni az óriás Beebot Mallus ellen), az összes Flash-es szereplésénél élvezhetőbb volt az itteni Wally alakja:)

Amaya amúgy is hiányzik már nagyon régóta, Charlie még úgy ahogy pótolta, de nyílván nem ugyanaz. Viszont Constantine és Mick csak most tűntek el, számomra emiatt pont nem volt rájuk szükség. Épp csak most élvezhetjük ki, hogy eltűntek végre a biodíszletek/túltolt karakterek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz