login |

Magyar jelenlét: The Republic of Sarah

2021. 10. 31. 17:50 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: magyar jelenlét, video,

A tavaly berendelt, de csak idén bemutatott The Republic Sarah a CW-n mutathatta meg, hogy mi az, ami miatt megszerethetik a nézők – sajnos nem sikerült neki, így nem érkezik folytatás. A magyarokat például egy magyar utalással is el próbálta csábítani az 1×02-ben (persze nem ez lesz a fő indok, amiért sorozatot nézünk). A The Republic Of Sarah (TROS?) főszereplője egy történelemtanár, aki a városkájának jogait úgy tudja csak megvédeni, hogy kihirdeti a város szuverenitását.

Ettől függetlenül nem fogja a nagy tudását elveszteni, így a legjobb barátját is rengetegszer történelmi utalásokkal örvendezteti. Legutóbb például a Vendvidéki Köztársaságot (Murai Köztársaságot) emlegette, amely 1919. május 29-én alapult a szlovén, osztrák, horvát és magyar határok között. A kb. 1000 négyzetméteres államot néhány nappal később a magyar csapatok vissza is foglalták, amit egy későbbi, humoros elszólás másodszor is tartalmazott.

A tovább mögött nézhető, ahogy a Sarah a magyar csapatok erejéről beszél, majd később az étteremben is megemlíti őket. Igyekeztem spoilerek nélkül összevágni,  hogy a nem nézők is kedvet kaphassanak a sorozathoz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz