login |

Walker: kezdett a 2. évad

2021. 11. 02. 20:00 - Írta: Necridus

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly a CW elég erős újoncokkal érkezett, melyek között ott van természetesen egy reboot, egy szuperhősös széria és egy egy évados darab is. Most előbbiről van most szó, ez az a sorozat, ami a sokáig futó egykori Walker, Texas Ranger-t újragondolta, mai köntösbe öltöztette és Chuck Norris karakterét átalakítva átadta Jared Padalecki kezébe.

Szokás szerint a promózásánál és a hírnél egyesek gondolhatták, hogy csak fantáziátlan rebootot kapunk, ami közel sem lesz annyira szórakoztató a mai sorozatdömpingben, hogy meg is maradjon. Ma már ugyanis nem a kora délutáni tévén csüngő közönséget kell megfogni Chuck Norris bunyóival, hiszen aki nem erre kíváncsi, nem csak egyetlen éppen futó másik sorozatra tud átkapcsolni.

Ma már ugyanis van lehetőségünk válogatni, így a közepes sorozatokat is simán elkaszálhatjuk. Szerencsére ez a modern reboot is követte olyan társait, mint a Magnum, MacGyver vagy a Hawaii Five-0, elég nézőt érdekelt és megragadt a képernyőn. És, bár szkeptikus voltam, nálam is megmaradt a Walker, azonban a napokban érkező szomorú hír után (majd a tovább mögött, mondhatni spoiler) elég jól kell teljesítenie, hogy ne engedjem el.

A premier viszont még nem okozott csalódást. Folytassuk spoileresen a tovább mögött.

Az előző szezon végén megoldottuk végre az Emily rejtélyt, ami kissé sokszor elveszett a melléksztorik között, hiába minősült a főszálnak. Walker így végre megnyugodhatott, kicsit helyreállt a család élete, ezért nyugodtabb időszak érkezett számukra, amit remek volt látni. Főleg azt, hogy Micki párja a Walker testvérekkel együtt lóg, így ő is szerves része lesz már végre a csapatnak.

Ebben a békés környezetben két főszálat indítottak: az egyik egy új család megjelenése. A szomszédba költöztek Walkerék régi ellenségei, ami jó pár kínos pillanatot hozott számukra, főleg azért, mert a legtöbb esetben fölénnyel rendelkeznek – a feleség például az új kerületi ügyész, úgyhogy Liam mindenképp nagyobb ellenfelére talált. Meg persze Walker is, hiszen a DA összedolgozik a ranger-ökkel, úgyhogy biztosan többször ellentétes véleménnyel lesznek.

Ez a szál igazából nem túl eredeti, viszont lehetőségek vannak benne, hozhat jó epizódokat (bár inkább dráma szempontjából), de a másik történet egyértelműen jobban lekötött. Micki az évadzáróban látott lövöldözés után beépülni kényszerült, ő hozta inkább a feszültebb, akciódúsabb jeleneteket. Nem is probléma, hogy inkább ő vitte az akciót a premierben, remekül állt neki, ahogy egyébként szinte minden Lindsey Morgan karakterének.

Éppen ezért annyira szomorú, hogy a premier után kiderült, hogy Morgan személyes okok miatt távozik a sorozatból. Gondolkodtam is a nyitórésznél, miért csak Padaleckivel reklámozzák a sorozatot, amikor Morgan emlékezetesebb alakítást hoz és legalább annyira jelentős karakter a sztorit nézve – egészen eddig. Sajnos néhány epizód után távozik, így nagyon kíváncsi leszek, hogy fogja tudni Padalecki nélküle is vinni a sorozatot a hátán.

A gyerekek és a nagyszülők is kaptak saját szálakat, bár most sem érződnek annyira erős szálaknak, hogy ezeket egész évadban élvezni tudjuk. Viszont az egyelőre tetszik, hogy nem feledték el Walker karakterének sérelmeit, próbálja mindenki védeni (hiszen a lövöldözésben ő is célpont volt). Az fogott meg igazán az előző szezonban is, hogy nemcsak heti nyomozásokkal foglalkozunk, hanem a Walker családjával, érzelmi szálakkal.

Remélem, hozni fogja ezt a szintet a Walker idén, mert a premiernek sikerült, de Micki távozásával felborul majd a megszokott struktúra. Biztos vagyok benne, hogy új társat kap majd Walker, csak az a kérdés, hogy képes lesz-e ezzel Lindsey Morgant pótolni a sorozat. Nem lesz könnyű, hiszen egy olyasvalakiről beszélünk, akinek minden egyes jelenetét végigvigyorogtam az első szezonban, annyira remekül hozta szerepét.

1 hozzászólás Ne habozz!

Denisa - 2022. 03. 02. 21:05

Végre sikerült darálni, mert kijöttek a magyar feliratok ( ezer köszi a fordítónak).
Szuper jó, végig lekötött, élvezhető volt és látszik, hogy Jared lassan kilép Sam árnyékából, hogy végre más bőrébe bújhasson. Nekem Ruby hiányzik, a gyerekek szálánál ő és Trevor kifejezetten jól működtek. Az új szereplők, Colton és Fay valahogy vérszegényebbek. Todd ütős, nagyon cuki.
A nagyszülők engem kevésbé kötnek le, mint Liam, akiben bőven van potenciál, remélem kihasználják. Gery valahogy elveszett, viszont a kapitány és Trey megérkeztek.
Nagyon várós a folytatás :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz