login |

Curb Your Enthusiasm: kezdett a 11. évad

2021. 11. 03. 20:00 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Amikor Larry David az HBO-n futó sorozatának, a Félig üresnek a premierjében azzal kezd, hogy a Netflixnek akar eladni egy ötletet, akkor nem tudok nem röhögni.

Igazából nehéz bármi újat mondani a komédiáról, ami immáron több, mint 20 éve velünk van, és a Seinfeldért felelős Larry David űz benne viccet magából és Hollywoodból. Talán azt most is hozzátehetem, hogy az első két rész alapján tartja a szintet a Curb.

Biztos említettem már, de akit érdekel az írás, mint mesterség, annak ez lehet mesterkurzus, olyan mértani szinten épül fel minden általában a végső csattanóhoz. Konkrétan az itteni második rész végén előfordult az a ritka eset, hogy hangosan röhögtem LD helyzetén. Az egyetlen negatívum az alakításokban keresendő még mindig, de ez nyilván nem fog változni.

Gondolom megemlítendő, hogy a Coviddal szerencsére keveset foglalkozik a 11. évad. Előkerült a premierben, de semmi extra, a maszkozás és otthonmaradás után vagyunk, és nyilván a karakter Larry David sem önismerettel töltötte az időt, hanem ugyanaz az ember maradt, aki volt, így természetesen az igazságérzetén és más számára fontos dolog mentén továbbra is borzasztó emberekre jellemző helyzetekben koppant.

Simán lecsúszik majd ez az évad is, szerintem be lehet szállni random itt, fenn van az HBO GO-n, abszolút működik magában a sorozat.

2 hozzászólás Ne habozz!

KennyPowers - 2021. 11. 04. 03:40

Top 3 kedvenc vígjáték sorozatom közt van, imádom. Érdekes de a Seinfeldet egyáltalán nem szeretem, nagyon nem jött be, de ez a fajta humor teljesen más és nálam telitalálat és tényleg tartja a szintet.

pytta - 2022. 01. 04. 22:07

Egy magyar(nak mondható) említés/jelenet a 11×09-ben:

https://www.youtube.com/watch?v=KdQzLp6oPP8

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz