login |

Pilot: Ten Year Old Tom

2021. 11. 05. 15:50 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Listen, rule number one of drug deals: don’t get your mom involved. I learned that the hard way.

Azt hittem, nem fogok felnevetni az HBO Max animált komédiáján, erre a sok építkezés után a fenti mondat megtört valahogy. Lehet, hogy így kiragadva nem üt annyira, de ahogy ide jutottunk, úgy már hatott. Amúgy nézzetek erre a képre és rögtön tudjátok ki csinálta a sorozatot. Igen, ez a Life and Times of Tim átcsomagolva kvázi.

A történet egy 10 éves átlagos fiú körül bonyolódik (a cím alapján gondolom meglepő), aki mindenféle felnőttes dologba keveredik. Az első részben például doppingbotrányba, hiszen a zenéhez nem ért, így onnan eltanácsolják, szóval elmegy sportolónak, amiben szintén nem erős.

Igazából a 3 rész, amit megnéztem mind más történet volt, szóval tényleg az 1 soros összefoglaló az igazi, és igazából nem is a hatalmas átívelés a lényeg egy… komédiában. Azért pontozok itt, mert bár szigorúan véve komédia a sorozat, hiszen felépülnek a poénok, amiket lecsapnak, de valójában inkább kísérleti animációsnak hívnám inkább, ami azért van rajzolva, mert így tényleg mindent meg lehet tenni, anélkül hogy 1 gyereket is óvni kéne a forgatáson.

A lényeg, hogy Steve Dildarian ismét munkát kapott? Ahogy említettem, nagyjából a Life and Times of Tim átcsomagolását kapjuk. Ugyanaz a rajzstílus, a főszereplő hangját ismét Dildarian adja, és hát a poénok is ugyanolyanok. Elszálltak, mindent megengedők, de néha laposak is. Viszont semmiképp sem tipikusak, hiszen ki csinál 10 évesek doppingolására építve sorozatrészt??

Aki a “PC-kultúra mindent elnyom”-véleménnyel tengeti mindennapjait, az nézzen bele, mert nem mondanám politikailag korrektnek az itteni témákat. Nyilván abban a módban, hogy feldolgozza a sorozat, mégis normális a végeredmény, nem pedig fröcsögő ellenkultúra, de tessék, senki sem gáncsolta el ennek bemutatását sem.

Bár az ütés elmaradt most nekem, és szerintem pontozhatatlan a sorozat, annyira megosztó, de iszonyat érdekesség a streaming palettán. Aki valami furcsaságra vágyik, az nézzen bele? Ha 5 perc után a falra mászik tőle, akkor persze nyomja ki, ez nem a “mikor lesz jobb?”-eset, hanem végig olyan, mint az elején.

1 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2021. 11. 05. 17:27

Belenéztem. Maradtam. Pont annyira agyament, hogy még nézhető :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz